Šta je novo?

Telekom ADSL studentska ponuda

Da li se i vama smanjila brzina? Vec para dana mi je ovolika i download ne prelazi preko 300kb/s a pre je isao i preko 400kb/s

865833974.png

Da li da zovem korisnicki servis ili ima jos ljudi sa ovakim proglemima.

nezanm o kakvim problemima sa netom pricate ali net radi savrseno dobro!!!

Evo sad dobih studentski net [odlozih pocetak rada na danas, da ne proćerdam 1din/month deal na par dana Jun-a].

866414801.png

Na Pirelijevom routeru [nisu mi dali onaj ruzni mali beli router jer u kuci imam ISDN prikljucak za 2 telefonske linije, navodno nemoze].
modem-voip-pirelli.png

admin/admin i telekom/telekom nerade na config page-u, koja je bese ona treca kombinacija?

edit - admin/ztonpk i telekom/ztonpk takodje nerade, pomagajte!

Poslednja izmena:
user: admin
pass: tzlkisonpk
Probaj to.

^ radi :)

Jos samo kad bi sada provalio i IP changer i na konju sam. Ima li nade da se nadje IP Changer za Pirelijev Discus DRG A226G ?

Ih, da samo znaš...ujedno mi ovo dobro došlo da vidim grešku u čukanju :)

Poslednja izmena:
Ima li neko da je platio prvu redovnu pretplatu?

Veoma sam sumljicav u vezi nje a i ova cifra na poledjini racuna izgleda pretece:sceptic:

I ja htedoh pitati za ovu cenu Studentskog paketa... Meni piše da su obračunavali cenu po važećem cenovniku, znači 2415 din+PDV, a ne 1288 din+ PDV :mad:

Da li je još neko imao ovakvo "iznenađenje"? U Ugovoru nigde ne piše da se korišćenje Studentskog paketa naplaćuje po ceni Click 1 paketa.

Kakva diskriminacija ljudi koji ne studiraju. Ovoga nije bilo ni u nacistickoj Nemackoj.

Sinoć sam poslao mail Telekomu, kad jutros stižu (dobre) vesti:

Поштовани,

провером по броју посла XXXXXXXXX, утврђено је да је корисник XXXXX XXXXXX, услугу ADSL реализовао у оквиру кампање „Студенти“, сходно чему је остварио право на прве три месечне претплате по 1 динар + ПДВ, а након истека прве три месечне претплате, до истека уговорне обавезе претплату за пакет Click 4 по цени од 1.425,44 динара.

На рачуну за телекомуникационе услуге увек ће стајати пун износ месечне претплате од 2.849,70 динара, ADSL пакета Click 4, коригован за износ који је остварен у оквиру кампање ADSL „Студенти“.

Ovo je ok, samo što izgleda da, nakon isteka ugovorne obaveze od godinu dana, plaćamo 2.849,70 dinara.

Sinoć sam poslao mail Telekomu, kad jutros stižu (dobre) vesti:

Ovo je ok, samo što izgleda da, nakon isteka ugovorne obaveze od godinu dana, plaćamo 2.849,70 dinara.

ama neplacas tu cenu jer ce ti spustiti paket na 1 mb i samim time ces placati cenu prema paketu koji koristis!

da si malo procitao predhodne postove znao bi o cemu se radi!

a ko zna za godinu dana sta moze da se izdesava pa mozda i dobijemo to famozno povecanje adsl-a pa onda 4 mb bude minimalni paket koji ce tada biti u ponudi telekoma!?

ama neplacas tu cenu jer ce ti spustiti paket na 1 mb i samim time ces placati cenu prema paketu koji koristis!

da si malo procitao predhodne postove znao bi o cemu se radi!

a ko zna za godinu dana sta moze da se izdesava pa mozda i dobijemo to famozno povecanje adsl-a pa onda 4 mb bude minimalni paket koji ce tada biti u ponudi telekoma!?

Mislim da se ne razumete. Hoce da kaze da nakon isteka ugovora za tu brzinu placas punu cenu.

:) Koliko komplikacija... Vec je pominjano da to zaista nece biti problem jer ces se nakon isteka ugovorne obaveze, samo vratiti na tih 1 Mb/s ako ti odgovara, ili bacati pasulj da li ce podizati brzinu odnosno ostaviti ovu cenu za tih 4 Mb/s. Nego jel moze odmah uplata na 10 dinara, onako dzekovski, pa da ne razmisljam 3 meseca? :)

Da li se proverava da li imam već jedan aktivan studentski paket? Hteo bih da probam i na drugoj lokaciji da ga uzmem :)

Mislim da se ne razumete. Hoce da kaze da nakon isteka ugovora za tu brzinu placas punu cenu.

pa placa ce ako ostane samo na tom paketu koji trenutno koristi ali lepo im u ugovoru pise da posle godinu dan promotivnog perioda se vraca na najmanji paket odnosno 1 mb a i da se nevraca automacki na 1 mb moze sam da promeni brzinu preko telekomog portala i resen problem!

nevidim cemu tolika frka oko toga kada je oko toga vec par puta pisano i par puta odgovoreno na isto pitanje!

Da li se proverava da li imam već jedan aktivan studentski paket? Hteo bih da probam i na drugoj lokaciji da ga uzmem :)

pa ako se vodi na tebi prvi studenski paket a oces na drugoj lokaciji ponovo da uvedes na sebe mislim da nije moguce mada je upitanju druga lokacija i drugi broj vredi probati ili ako ne mozes ti nadji nekog ortaka koji je isto student ili nekog od studenata da ti odradi uslugu!

moguce je bre, sto pricate napamet, meni je zena iz telekoma (radi zakljucenja ugovora) rekla da ako se selim mogu da selim ADSL i to na drugi tel broj, posto ugovor za ADSL nije vezan za telefon tj. njegovog vlasnika

moguce je bre, sto pricate napamet, meni je zena iz telekoma (radi zakljucenja ugovora) rekla da ako se selim mogu da selim ADSL i to na drugi tel broj, posto ugovor za ADSL nije vezan za telefon tj. njegovog vlasnika

a jel ti citas sta on hoce da uradi? da na drugoj lokaciji na svoje ime uvede jos jedan adsl prikljucak odnosno hoce jos jednom da uzme ovu telekomu akciju za studente a nece da seli adsl na drugu lokaciju, to svi znamo da moze da se seli priklucak posto je prikljucak odnosno port se vodi na ime vlasnika a ne na broj na kome je pustena adsl linija!!!

sledeci put malo pazljivije procitaj post pa tek onda napisi odgovor!!!

Je l' istekla ova ponuda za studentski paket?

Pa pisalo je da ponuda važi do 30. juna. Možda su produžili, proveri.

ja ne znam šte se svi nešto prenemažu(tj ovi što lupetaju)
lepo piše mi studenti koristimo CLICK1 ali je taj CLIK1 u studentskom paketu sa brzinom 4096/256 i dokle god traje ugovor biće te brzine. čim prođe godina dana puštaju oni brzinu koja će tada biti aktuelna u CLICK1 paketu. najverovatnije bi moglo biti nekih promena pa da to bude 2048/128, jer ipak telenor pokušava da uradi nešto sa tom fiksnom licencom tj da ne bude samo prepisan cenovnik od telekoma.

ja ne znam šte se svi nešto prenemažu(tj ovi što lupetaju)
lepo piše mi studenti koristimo CLICK1 ali je taj CLIK1 u studentskom paketu sa brzinom 4096/256 i dokle god traje ugovor biće te brzine. čim prođe godina dana puštaju oni brzinu koja će tada biti aktuelna u CLICK1 paketu. najverovatnije bi moglo biti nekih promena pa da to bude 2048/128, jer ipak telenor pokušava da uradi nešto sa tom fiksnom licencom tj da ne bude samo prepisan cenovnik od telekoma.
U ovom ugovoru http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2174479&postcount=55, to nigde ne pise, bas nigde. Clan 1 navodi brzinu, clan 14 trajanje ugovora i to vrlo precizno. Ako korisnik ne zahteva drugacije, po isteku promotivnog perioda od 12 meseci placa se puna cena paketa. Da nije neki drugi ugovor u pitanju?

Poslednja izmena:
pazite sad ovo drug mi kaže da je za prvi mesec dobio 1800din račun a sad za drugi 2500din da plati, nikakvih umanjenja nije bilo na računu.
@Fidel
Više sam mislio na ono što sam u poslovnici pročitao i što su mi rekli kad sam se raspitivao tako da si u pravu, pregledao sam detaljno ugovor i nisam našao nikakvo spominjanje click1 paketa tako da se izvinjavam za glupave tvrdnje. sad strepim od sledećeg računa jer ako bude veći od 1425din tj. od onoga kako su mi tamo rekli da će biti, moram ići do spensa da im se na*ebem mame žestoko.
pa ako hoće neko samnom da napravimo haos tamo :D

ja sam studentski adsl aktivirao sredinom juna, i stigao mi je racun od 700 dinara za adsl...valjda je to za pola meseca koje sam koristio stari paket, a od 15. mi se racuna novi. bas su tajanstveni ti iz telekoma :D ..inace kad sam pitao tetu iz telekoma sta se dogadja kada prodju 12 meseci i istekne studentski paket, tj da li se autmatski vraca na click1 ili placas punu cenu click 4, nije znala da mi kaze...ali mi je rekla da ce tada verovatno da izadje nova promocija :D kod njih sve po principu kako cemo - lako cemo...samo da te navucu :D

Poslednja izmena:
Da bas su me navukli...dobio sam wireless ruter umesto starog,potpisao novi studentski ugovor iako nikad nisam ni video fakultet (bratanica je student),dobio brzinu X4 i tri meseca free i najvaznije za neke od nas sto nisu pitali za vlasnika telefona t.j. stana...e da bog da da me svako tako navuce...

Prema tome prekinite da pisete gluposti jer ako je ista dobro od telekoma svih ovih godina bilo to je samo studentska akcija u kojoj su svima gledali kroz prste...a kao starog korisnika me jesu navlacili 5 godina a'l sad malo ja...:)

Poslednja izmena:
Vrh Dno