Šta je novo?

Telekom ADSL studentska ponuda

Bas ste me nasmejali...

Moram da ti kažem da nisam video do sada da učinilac krivičnog dela Prevare iz KZ Srbije napiše i sve priznaje pre nego što ga je i milicija uhapsila i ispitivala. Stvarno imaš kao što ti reče m...

U tvom opisu postoje svi elementi za krivično delo Prevare
- umišljaj,
- namera,
- dovođenje u zabludu,
- protivpravna imovinska korist 21.367,44din

A ako su tačni tvoji navodi da odgovorna lica u Telekomu znaju i da su namerno omogućili licima kao što si ti da izvršiš krivično delo to je već lep posao za sud i miliciju.

Nema smisla da nas sve (koji su pročitali tvoje priznanje i samu upravu bencha) dovodiš u neprijatnu situaciju da odgovaramo zbog neprijavljivanja tvog krivičnog dela.

Poslednja izmena:
Telekomu je u interesu da što veći broj ljudi potpiše na 12 mesečni ugovor pre prodaje, a pri tome da zadrže ne izmenjen prihod od starih korisnika, zato su smislili ovakvu akciju.

Zašto su to uradili na ovaj način? Jednostavno, da stari korisnici ostanu da plaćaju adsl po "normalnim" cenama (naravno oni koji se nisu snašli, i raskinuli, pa potpisali novi ugovor, ako im je stari sitekao), a da sa druge strane privole nove korisnike, sa ovom promocijom. Naravno nisu to mogli pustiti svim novim korisnicima, pošto bi se stari bunili, pa su omogućili ovako onome ko dovuče studenta na šalter.

@rAMA, ja te molim da ne otkrivas strogo cuvanu telekomovu tajnu da nas sa sve upravom bencha ne pohapse...;)

Nisu oni nama nista omogucili dovodjenjem studenta na salter nego smo ih mi koji smo to uradili prevarili i treba da trunemo u sing-sing-u...

Poslednja izmena:
Da li je nekome stigao možda prvi račun a da nije ovaj od 1,18din. Baš me zanima da li će stvarno biti 1425 ili će nešto da muljaju.

Prvi racun treba da bude 1 (pretplata) + 1 (zasnivanje odnosa) + porez. Onda naredna 2 racuna treba da stignu na po 1 dinar + porez, posle 9 x 1425. Kod mene posle 10.08.

Nisu oni nama nista omogucili dovodjenjem studenta na salter nego smo ih mi koji smo to uradili prevarili i treba da trunemo u sing-sing-u...

Niko tebi ništa nije omogućio jer kao što si sam naveo ti si imao m... da nađeš studenta koji ne stanuje na tvojoj adresi i koji je voljan da ti pomogne u prevari i omogući ti protivpravnu korist
yugo je napisao(la):
ali sam spreman dalje jer ce "student"raskinuti ugovor posle godinu dana a ja ga potpisati sa opet nekim promocijama i ako vi mislite da telekom to ne zna onda ste smesni...
yugo je napisao(la):
Ja znam nas 10-ak sa studentskim paketom i niko od nas ne zna ni gde se nalaze zgrade fakulteta......mada pretpostavljamo da su negde u BG...
Ono što ti ne razumeš kao i drugi koji su uradili kao ti je da bez obzira što mislite da ste sada "prošli" rok zastarelost izvršenja krivičnog dela prevare počinje da teče kad završite krivično delo (studentski ugovor) a to je kad protekne duplo vremena od zaprećene kazne za to delo.
Posebna otežavajuća okolnost za tebe je da ste se ti i student udružili za izvršenje krivičnog dela kao i tvoj navod da znaš za postojanje (ili si član) više kriminalnih grupa koje su se udružile za izvršenje krivičnih dela
yugo je napisao(la):
Ne pada mi na pamet da stedim telekom kad oni to dozvoljavaju i ne vidim nikakvog mesta brisanju postova kao da sam prekrsio ne znam koji zakon i potpuno se slazem sa prethodnicima da nije "navlacenje"...cak i u telekomu su mi se zahvalili kada sam sa "studentom"preuzimao opremu...
Ne poznavanje zakona te ne oslobađa odgovornosti, kao ni radnike Telekoma koju su sklopili štetne studentske ugovore sa studentima koji ne stanuju na adresi za koju se dodeljunje studentski ADSL ugovor.

Ako su tačni navodi (tvoji i drugih) da radnici Telekoma namerno oštećuju svoju firmu pre prodaje i umanjuju joj vrednost, zaboravljaju da čak i ako se izvuku nekažnjeno za sklapanje štetnih "studentskih" ugovora za vreme ovog vlasnika kakva ih budućnost očekuje kod novog vlasnika i da li je on spreman kao današnje rukovodstvo da blagonklono gleda na radnike koji su spremni da oštete sopstvenu firmu, tj koliko ce sekundi ostati na poslu sa istorijom sklapanja ugovora sa lažnim studentima.

Poslednja izmena:
boZZaP, sta se ti cimas oko toga toliko?

Jel ova studentska akcija jos aktuelna jer su me upravo zvali da dodjem da potpisem ugovor, cekao sam vise od 3 meseca nabijem ih na kolac :wall:

Ako vise nije 4mbps/256kbps tesko cu se odreci ovoga a jos placam 1450 dinara...

Ako su tačni navodi (tvoji i drugih) da radnici Telekoma namerno oštećuju svoju firmu pre prodaje i umanjuju joj vrednost, zaboravljaju da čak i ako se izvuku nekažnjeno za sklapanje štetnih "studentskih" ugovora za vreme ovog vlasnika kakva ih budućnost očekuje kod novog vlasnika i da li je on spreman kao današnje rukovodstvo da blagonklono gleda na radnike koji su spremni da oštete sopstvenu firmu, tj koliko ce sekundi ostati na poslu sa istorijom sklapanja ugovora sa lažnim studentima.

Bože čoveče, njihov cilj je da imaju što više pretplatnika pod ugovornom obavezom do prodaje, pošto to povećava vrednost firme, time samo dobijaju, barem dok im link ne bude preuzak. Ne gube oni ništa, uvek je bolje jedan pretpatnik više koji plaća 4mb po ceni jednog, nego da ga uopšte nemaju, a tek sa ovom ponudom su konkurentni SBB-ovoj ponudi, to i oni znaju.

Pa baš zato su ušli na tržište BiH i Crne Gore, iako taj uloženi novac neće vratiti u narednih 20 godina, ali će doneti više para pri prodaji. A zato su krenuli i sa iptv, ni od toga neće početi da obrću novac kroz 2-3 godine, prostom računicom da ih jedan stb košta ~140 evr, već im to služi da prikažu da imaju još jednu uslugu.

Mnogo si naivan ;)

Poslednja izmena:
Moram da ti kažem da nisam video do sada da učinilac krivičnog dela Prevare iz KZ Srbije napiše i sve priznaje pre nego što ga je i milicija uhapsila i ispitivala. Stvarno imaš kao što ti reče m...

U tvom opisu postoje svi elementi za krivično delo Prevare
- umišljaj,
- namera,
- dovođenje u zabludu,
- protivpravna imovinska korist 21.367,44din

A ako su tačni tvoji navodi da odgovorna lica u Telekomu znaju i da su namerno omogućili licima kao što si ti da izvršiš krivično delo to je već lep posao za sud i miliciju.

Nema smisla da nas sve (koji su pročitali tvoje priznanje i samu upravu bencha) dovodiš u neprijatnu situaciju da odgovaramo zbog neprijavljivanja tvog krivičnog dela.

Ajde razmisli još malo.
Niko nikoga nije prevario, niti doveo u zabludu.
Student je pokazao index sa overenim semestrom i potpisao studentski ugovor.
A ko koristi taj ADSL nije ni njihova, a ni tvoja briga.
Forma i procedura su ispoštovani.
Toliko o tome.

Proverio..mogu i apsolventi i akcija traje do 31.08.2010. bitno je da imas indeks i da ne pise na njemu da si diplomirao a ono sa semestrima nema veze..
A kazite vi meni sad sta je ovo kd mene imam 1mb vec 3 god i nedavno sam dobio novi ruter hg520c i kod mene pise sledece:
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 24400 / 556
Bandwidth Down/Up(kbps) 8192 / 509
Kao da imam Click 8 ili se ja nesto ne razumem..hehe POZ i hvala na brzim odgovorima
http://img541.imageshack.us/img541/6262/001zs.jpg
Znaci jos traje akcija :cigar:

boZZaP, sta se ti cimas oko toga toliko?

Iz istog razloga koji imaju i ostali koji se "cimaju" da pišu po ovom forumu.

Ako mi nije problem da napišem prigovor sudu na 30 strana zašto bi par postova bilo cimanje za mene.

U svakom slučaju postovi su upozorenje članovima bencha da se ne upuštaju u lako dokazivo krivično delo.

Pojedini postovi su već pokazali kojim članovima bencha se ne sme verovati u bilo kakvoj transakciji preko bencha, jer za njih prevara je normalna stvar...

Ja sam danas bio u telekomu u Novom Sadu i šalteruša je rekla da mogu da raskinem ugovor ali da ne mogu da sklopim novi dok se koleginica ne vrati sa godišnjeg, kaže da sam došao pre dve nedelje mogao bi ovako moram da čekam do 28.8. dok se koleginica ne vrati sa brčkanja na moru.
Na moje pitanje da li je moguće da nema niko da sklopi ugovor više od mesec dana i da li ne može možda ona da se prebaci na drugu stolicu da to uradi rekla je da ona može da raskine ugovor i da nemam internet 10 dana uz rizik da ga ni posle 10 neću dobiti ako izgubim port.
Nisam imao vremena ni volje da tražim nadležne i da se svadjam ali smatram da je ovo vrhunac ne profesinalizma. Znači više od mesec dana ne može da se sklopi ugovor u telekomu za adsl...zahvalio sam se gospodji i rekao da sam siguran da kod sbb-a može. :crash:

Znaci jos traje akcija :cigar:

ja pitala u posti 30 jula rekli su do 31 avgusta. taman kad dodju studenti za septembarske ispite :-devil-:

ja se izvinjavam, jel moze neko da me uputi kako se seeduje preko telekoma? port forwarding crap

sezam je radio sve to bez pardona :D

ja imam ovaj studentski paket i dobio sam neki stariji ruter, sve radi kako treba nema sta da radis port forwarding.

Stigao mi je racun za prvi mesec 2 dinara. :)

Stigao je prvi "pravi" racun.
1425 din

ja imam ovaj studentski paket i dobio sam neki stariji ruter, sve radi kako treba nema sta da radis port forwarding.

Stigao mi je racun za prvi mesec 2 dinara. :)

poslala sam im mail juce uvece i vec su mi namestili.. pridobijaju me polako.

anyway. hvala u svakom slucaju:wave:

Ne mogu da verujem, danas sam uzeo ADSL, evo sad uzeo da ga prikljucim kad ono prc milojko, napajanje nije od ovog rutera...

Dobih 1. racun : 1 (pretplata) + 1 (zasnivanje odnosa) + porez. Period zaduzenja je 01.07.2010.-31.07.2010., iako je usluga pustena krajem 1. nedelje jula. Telekom racuna kalendarski mesec i za ADSL mada sluzbenici u korisničkim centrima uveravaju da nije tako. Za sada po redu voznje.

ja se prijavih pre x meseci, niko nista ni ne pomislja da javi

Evo danas sam uzeo ruter kod Telekoma. U utorak sam podneo zahtev tako da sam se iznenadio na brzini. Do sada sam bio na Veratu pa rek'о da iskoristim ovu studentsku ponudu.Prijavio sam na drugara koji je još student, semestar poslednji put overio
2007. ali prošlo sve bez pitanja.

Za sada je brzina ok, torrenti idu oko 410-415.
S obzirom da sam do sada bio na 1 MB ovo mi je baš dobro došlo :banana:

Druze jel gledaju to da li je overen semestar ili samo formalno doneses index?

Druze jel gledaju to da li je overen semestar ili samo formalno doneses index?

Kažem ti, poslednji semestar je bio overen 2007. Ma nije im bitno da li si pravi
student ili samo u indeksu, bitno im je da prodaju i vežu te ugovorom na godinu
dana.

Mislim da ne. Trajala je do 1. jula ako se lepo secam.

Šta je sad sa ovom novom, koja je produžena do 31.12.2010. ?
Ne vidim da ima negde da se spominju studenti i ovaj studentski paket...

Nazad
Vrh Dno