Šta je novo?

Telekom ADSL studentska ponuda

meni je vec proslo 14 meseci ;) Brzina i dalje 4mbita,cena oko 1500 din ;)

Daj covece ne pali ljude!!!! Ili ih žešce pališ ili ili je kod tebe neka greska(u tvoju korist)sto nije lose.A ovaj sto se javlja da je ugovor na neodredjeno vreme treba da zna DA PROMO PERIOD TRAJE 12 MESECI a ne neodredjeno.

Daj covece ne pali ljude!!!! Ili ih žešce pališ ili ili je kod tebe neka greska(u tvoju korist)sto nije lose.A ovaj sto se javlja da je ugovor na neodredjeno vreme treba da zna DA PROMO PERIOD TRAJE 12 MESECI a ne neodredjeno.
Optužuješ nekoga da laže i pali iako si svestan da je moguća greška u njegovu korist, zatim nekulturno je da nekoga nazivaš "ovaj", postoji varijanta @(nick), velika slova znače urlanje, a nesuvisli i neartikulisani smisao poslednje rečenice je van svih kategorija, ako misliš na ovo što je rekao @WebWolf.
Znači vidi sa nekim da te uputi u osnove kulturnog ponašanja.
O.T. Ja sam negde u ovoj temi objavio mail kojim su mi odgovorili na pitanje o kojem se ovde raspravlja, pa da ponovim, rekoše da ide regularna cena za 4 Mbit po isteku 12-omesečne obaveze.

Lol,sto bih lagao :) Da li je greskom,ili cime vec,ja i par drugova i dalje imamo 4 mbita :) Ja sam uzeo pre 14 meseci,oni mesec dana nakon mene :) Svima i dalje 4mbita,cena ~1500 din. Poz ;)

E sad kada bi se neko javio ko je imao studentski paket i kome je istekao promo period od godinu dana i nakon toga nastavio da koristi Telekomov ADSL click 4 po punoj ceni ili mu smanjili brzinu na click 1 znali bi smo da je u pitanju greska kod tebe. Ovako opet ne znamo da li je u pitanju greska ili praksa jer svi nakon isteka ovog perioda uzimaju MIK i beže kod drugog provajdera. Obzirom da nema drugačijih iskustva logično mi je da verujem da je ovo Telekomova praksa. E sad ti smajlići na ključnim mestima :) i dalje unose zabunu :)

Ma, meni se sve cini da "stari korisnici" koji pre godinu dana nisu mogli " da svare" tzv studentski paket, sada "miniraju" korisnike istog, kako bi raskinuli ugovor i placali punu cenu kao i oni :-devil-:

Sa druge strane Lelekomu ne verujem ni kada bih imao ugovor overen kod suda, a kamoli kada mi istice!

Raskunuo ugovor, uzeo Mik i prijavio se kod Beotela 28-og. Medjutim jos uvek mi nisu pustili net, navodno Lelekom "koci".
Da li je zaista tako ne znam, znam kada sam uzeo ADSL kod Lelekoma kad sam stigao kuci radilo je "out of the box".
Elem, kada se ulogujem na ruter pise mi paket 4096/512, ima i SNR 20,6/24,9 i line attenuation 12,1/8,2
Da li je moguce da se to sve vidi, a da net nije pusten?

Jel proradio?
Ima li neke promene u odnosu na "studenski" paket?
Meni danas istice i nema mi druge sem da nastavim kod njih ili Oriona jer su u Beotel-u zavrsili akciju.
Nesto se slabo javljaju oni sto im je istekao ugovor da prenesu iskustva,verovatno svi misle (ako cute) da ce im produziti vecom brzinom za isti novac...
Konfuzni su vam odgovori,mene a verujem i ostale zanima:

-Da li je potrebno podneti zahtev za smanjenje brzine nakon (ili pre) isteka ugovora,jer mislim da u suprotnom sledeci racun dolazi sa punim iznosom za klik 4?

-Sledeci dan nakon isteka ugovora (isti je na neodredjeno vreme aktivan) koji paket ostaje i po kojoj ceni?

-Da li i tim jednim danom automatski (ako hocu da raskinem ugovor ) placam ceo mesec?

1280879821.png

39866649.png
[/URL][/IMG]

-Da li je potrebno podneti zahtev za smanjenje brzine nakon (ili pre) isteka ugovora,jer mislim da u suprotnom sledeci racun dolazi sa punim iznosom za klik 4?

-Sledeci dan nakon isteka ugovora (isti je na neodredjeno vreme aktivan) koji paket ostaje i po kojoj ceni?
nakon isteka studentskog ADSL-a ostaje ti ista brzina ali placas punu cenu odnosno cenu za 4Mbita

ako neces toliko da placas moras pre isteka ugovora da odes do poslovnice da zatrazis smanjenje brzine.....

nakon isteka studentskog ADSL-a ostaje ti ista brzina ali placas punu cenu odnosno cenu za 4Mbita

ako neces toliko da placas moras pre isteka ugovora da odes do poslovnice da zatrazis smanjenje brzine.....

Dobro bre kome sada da verujem?:d
Odakle ti ta informacija, jel to govoriš iz iskustva ili iz rekla-kazala sa ovog fotuma?

^ informacija je od sluzbenika telekoma.....i nije obicna salterusa....

i meni istice u julu studenstski ADSL pa sam se raspitao.....ostaje mi da se nadam da ce da produze akciju 4 meseca za 1din (trenutno traje do 30.juna).... + ostaje varijanta da se potpise MTS postpaid na 2 god pa se dobija 9 meseci 1 din za mobilni....ako si korisnik ADSL-a.....

posto ADSL nije na moje ime trenutno....cekam da raskinem studentski u julu....pa potpisujem novi za ADSL 4meseca za 1din + postpaid 9meseci 1din..... inace pre koji dan smo vec potpisali ovo za 9 meseci na trenutnog korisnika ADSL-a......

Juce mi je istekao studentski ADSL. Danas je potpisan novi jednogodisnji ugovor, sa prva tri meseca za 1 dinar. Smanjenje brzine sam podneo bolje od ocekivanog :D

Meni ugovor istice 12.05. a posto imam i IPTV, pod ugovorom do kraja godine, predpostavljam da moram da nastavim kod Telekoma i sa internetom, ne mogu da menjam provajdera?

Nisi uslovljen da koristis Telekomov internet da bi koristio IPTV

Ali ne može IPTV kod jednog, a ADSL kod drugog provajdera. Jedino ako ima mogućnost za neku drugu vrstu interneta.

Optužuješ nekoga da laže i pali iako si svestan da je moguća greška u njegovu korist, zatim nekulturno je da nekoga nazivaš "ovaj", postoji varijanta @(nick), velika slova znače urlanje, a nesuvisli i neartikulisani smisao poslednje rečenice je van svih kategorija, ako misliš na ovo što je rekao @WebWolf.
Znači vidi sa nekim da te uputi u osnove kulturnog ponašanja.
O.T. Ja sam negde u ovoj temi objavio mail kojim su mi odgovorili na pitanje o kojem se ovde raspravlja, pa da ponovim, rekoše da ide regularna cena za 4 Mbit po isteku 12-omesečne obaveze.
Molio bi clana bobisku da ne kaki vodu jer kao sto i sam rece svestan sam da je moguca greska.A (ovo radim namerno) sta radi ako nije greska VEC PALI LAKOVERNE!?A (opet namerno) sto se tice OVOGA sto tumaci ugovor tako da ima akciju dozivotno ne vidim kako sam ga uvredio ako moze da se uvredi neko ko je na forumu 7 godina tj. ima net vise od 7 godina a ne razume sta je ugovor a sta promo period u tum istom ugovoru. PROPUSTENE ZAREZE NISAM BROJAO ALI IZVINI ZA NJIH KAO I ZA DVE RECENICE KOJE SAM POCEO SAMOGLASNIKOM.Ako si raspolozen mozemo da se nadjemo da radimo gramatiku BIO BI(H) TI ZAHVALAN DO KRAJA MOG JADNOG ZIVOTA.I(?) na kraju izvini na URLANJU nisam znao da sa to tako pise.....MILI MOJ PROFESORE .da li mozete da mi oprostite ? ( ups opet greska malo slovo na pocetku recenice).

Lol,sto bih lagao :) Da li je greskom,ili cime vec,ja i par drugova i dalje imamo 4 mbita :) Ja sam uzeo pre 14 meseci,oni mesec dana nakon mene :) Svima i dalje 4mbita,cena ~1500 din. Poz ;)

Ako sam te uvredio IZVINI nije mi bila namera.Samo sam hteo da kazem da je verovatno greska koja je vama dobrodosla ili ako nije greska onda verovatno palis ljude da se nadaju .Nista vise.Ako je tako IZVINI jos jednom mada ne vidim kako sam te uvredio ali nema veze.(MALO POMIRLJIVIH RECI NECE SKODITI bobiska je ljut)

Stigao racun za april na pun iznos za click4, 2122din, iako su mi usmeno u poslovnici rekli da mi ugovor istice 28-og, znaci, prvo bi trebalo da platim po ceni click1, a drugo, cak i da je po ceni click4, kako sam im opremu uredno vratio 28-og, trebalo bi da racun bude umanjen!

hahah,ipak je 2122 din. Juce mi stigao racun sa tim iznosom. Ali,opet kazem 15 meseci je proslo. Da li je propust,ili ovi iz telekoma citaju benchmark :D ne znam. Ima li sada kakva promocija?

stigao i meni danas, to je 12-i mesec pa isto mora da bude 1500 a ne 2100. Odmah sam zvao sluzby na 9813 objasnio sta je greska i zena mi je rekla da mi za 15 dana max stize novi ispravljen racun.
Mislim da pokusavaju da maznu tih 600din svakome koga mrzi da se zali. Ono u fazonu "nemam vremena da idem da se ubedjujem ionako je ovo zadnji racun, presao sam kod drugog provajdera." E pa ja iz principa ne dam 600din. U svakom slucaju nema problema, bila je i ljubazna operaterka :)

Ugovor mi je istekao 22.4, vec 26.4 sam vratio opremu i raskinuo ugovor i isti dan sklopio kod Beotela 6+6 (2100 4/512). Kad prodje i tih godinu dana opet se gleda sta je najpovoljnije :)

hahah,ipak je 2122 din. Juce mi stigao racun sa tim iznosom. Ali,opet kazem 15 meseci je proslo. Da li je propust,ili ovi iz telekoma citaju benchmark :D ne znam. Ima li sada kakva promocija?

Najverovatnije je propao tender.

stigao i meni danas, to je 12-i mesec pa isto mora da bude 1500 a ne 2100. Odmah sam zvao sluzby na 9813 objasnio sta je greska i zena mi je rekla da mi za 15 dana max stize novi ispravljen racun.
Mislim da pokusavaju da maznu tih 600din svakome koga mrzi da se zali. Ono u fazonu "nemam vremena da idem da se ubedjujem ionako je ovo zadnji racun, presao sam kod drugog provajdera." E pa ja iz principa ne dam 600din. U svakom slucaju nema problema, bila je i ljubazna operaterka :)

Ugovor mi je istekao 22.4, vec 26.4 sam vratio opremu i raskinuo ugovor i isti dan sklopio kod Beotela 6+6 (2100 4/512). Kad prodje i tih godinu dana opet se gleda sta je najpovoljnije :)

Dobro, znaci ipak priznaju gresku. Ali i dalje ostaje pitanje 3 meseca po 1 dinar, jer
za 1-30. 4. 2010 sam platio 2 din
1-31.5 1din
1-30.6,
1-30.7,
1-31.8,
1-30.9,
1-31.10,
1-30.11,
1-31.12,
1-31.1. 2011,
1-28.2,
1-31.3
i sada za april 2011 po ~1500din
Sto je 13 racuna i od toga samo 2 po dinar!

Poslednja izmena:
ne razumem, oces da kazes da si prva dva meseca platio 1din a junski racun 1500 ?
Pa sto se tad nisi zalio, imas broj pa zoves, ili odes do poslovnice. Ne znam da li sada mozes da reklamiras, ipak je to bilo pre skoro g. dana. Uvek se reklamira racun odmah ako ti je sumnjiv.

Meni u junu istice ovaj studentski paket. Jel mi tada brzina pada na click 1 ili ostaje 4 samo sto moram da platim 2120?

Nebulozama nikad kraja.

Kada im to odgovara pozivaju se na ugovor, kada ne, onda je na tu "sitnicu" neko trebalo usmeno da skrene pažnju.
Recimo, kod potpisivanja ugovora 28-og u mesecu, oni bi da računaju 2 dana kao pun mesec , toga nema u ugovoru, ali je službenik navodno trebalo da upozori na to, što najčešće nije slučaj.

BTW čekajući da stignem na red, čuo sam razgovor prilikom zaključivanja postpaid ugovora, gde je klijentu rečeno "broj će Vam biti aktiviran prvog u mesecu". Rade kako hoće i stignu!

Dalje, ugovor istekao 28-og, ali oni naplaćuju i ta 2-3 dana preko,jer nije reč o raskidu ugovora!!!, već promeni provajdera i to se tako radi!

Naravno, u slučaju kada njima ide u korist, odgovaraju samo sa "Koliko Vi imate godina, da li ste pročitali ugovor pre potpisivanja"... (ovo nije bilo meni upućeno već pred suzama devojci koja je sedela pored mene)

O nepreciznim rekla-kazala informacijama da i ne govorimo.

Poslednja izmena:
^ informacija je od sluzbenika telekoma.....i nije obicna salterusa....

i meni istice u julu studenstski ADSL pa sam se raspitao.....ostaje mi da se nadam da ce da produze akciju 4 meseca za 1din (trenutno traje do 30.juna).... + ostaje varijanta da se potpise MTS postpaid na 2 god pa se dobija 9 meseci 1 din za mobilni....ako si korisnik ADSL-a.....

posto ADSL nije na moje ime trenutno....cekam da raskinem studentski u julu....pa potpisujem novi za ADSL 4meseca za 1din + postpaid 9meseci 1din..... inace pre koji dan smo vec potpisali ovo za 9 meseci na trenutnog korisnika ADSL-a......

Izvini, možeš li da mi pojasniš nešto o toj opciji 9m free za 24m ugovora? Gde to ima (link, flajer i sl.), to bi mi odgovaralo skroz. Gde si to video?

Planiram da naredne nedelje vratim opremu i raskinem ugovor za studentski ADSL pa bih uzeo 4/512 sa 4m free i taj postpaid...

možeš i na PM, hvala

Izvini, možeš li da mi pojasniš nešto o toj opciji 9m free za 24m ugovora? Gde to ima (link, flajer i sl.), to bi mi odgovaralo skroz. Gde si to video?

Planiram da naredne nedelje vratim opremu i raskinem ugovor za studentski ADSL pa bih uzeo 4/512 sa 4m free i taj postpaid...

možeš i na PM, hvala

Nema nigde ta promocija...bar je ja nisam video....najbolje ti je da odes u neku poslovnicu i pitas....
u svakom slucaju ADSL mora da je na ime korisnika postpaid broja i ima varijanta na 1god 4meseca 1din a na 2god 9meseci 1 din

evo sad citam ugovor i Paket usluga se zove - POSTPAID ZA ADSL
uz to mozes jos da odaberes 1 fiksni broj za 0dinara a placa se samo uspostava veze 3.42 na mix net M (cak ne mora da bude fiksni iz grada u kojem je potpisnik ugovora)

hvala, samo još jedna stvar, da razjasnimo:

govorimo o varijanti ADSL + mobilni postpaid, ili govorimo samo ADSL na 24m?

Mislim, kapiram da dobiješ 4m free na godinu dana, a da li ovih 9m free podrazumeva 9m free ADSL-a ili 9m free nekog (ili određenog) paketa mt:s postpaid-a?

Kako si ti uopšte saznao za tu promociju?

Nema nigde ta promocija...bar je ja nisam video....najbolje ti je da odes u neku poslovnicu i pitas....
u svakom slucaju ADSL mora da je na ime korisnika postpaid broja i ima varijanta na 1god 4meseca 1din a na 2god 9meseci 1 din

evo sad citam ugovor i Paket usluga se zove - POSTPAID ZA ADSL
uz to mozes jos da odaberes 1 fiksni broj za 0dinara a placa se samo uspostava veze 3.42 na mix net M (cak ne mora da bude fiksni iz grada u kojem je potpisnik ugovora)

hvala, samo još jedna stvar, da razjasnimo:

govorimo o varijanti ADSL + mobilni postpaid,

Ovo!
Ako se na tebe vodi ADSL odes sutra i potpises postpaid paket....bilo koji i placas ga 1din 9 meseci samo trazis tu promociju POSTPAID ZA ADSL

...i ako imas na koga da potpises ADSL kad ti istekne studentski uzmes ADSL na god i 4 meseca 1 din.....najbolja je varijanta da recimo taj neko nema i zeli ugovor za postpaid i onda i on potpise i dobije 9 meseci za 1din

ja sam saznao od sluzbenika telekoma....

Ok, hvala za info... odem u toku nedelje pa se raspitam za to...

javim rezultate :)

Ovo!
Ako se na tebe vodi ADSL odes sutra i potpises postpaid paket....bilo koji i placas ga 1din 9 meseci samo trazis tu promociju POSTPAID ZA ADSL

...i ako imas na koga da potpises ADSL kad ti istekne studentski uzmes ADSL na god i 4 meseca 1 din.....najbolja je varijanta da recimo taj neko nema i zeli ugovor za postpaid i onda i on potpise i dobije 9 meseci za 1din

ja sam saznao od sluzbenika telekoma....

Za 5 dana mi ističe studenski paket. Razmisljam da predjem na SBB kablovski, već imam njihov modem od ranije. Da li slučajno neko ima bolju ponudu za 1500-2000 din. ?

Vrh Dno