Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobih neku informaciju pa reko da proverim, da li identifikacija dolaznog poziva radi normalno ukoliko se uzme adsl preko isdn prikljucka ?

Evo i ja dobih ADSL konacno pre 2 dana u Vranju.Pre toga sam bio na ISDN.Prijavio sam se pocetkom novembra prosle godine.Za sada radi dobro,ali juce nuje moglo da se igra WOW.Moj sin koji to igra kaze da mu se svake sekunde "konektuje i diskonektuje" tako da je juce igrao na starom ISDN-u.Zena uz smeh kaze:"Uplacivaces ti jos internet vreme izgleda"!!!!.Torrenti vrlo slabo idu,ali obican download ide oko 27Kbs.Dobio sam paket od 256 iako sam trazio 512.Covek koji tamo radi rekao je pre potpisivanja ugovora da ne moze da se menja ono sto si rekao kad si se prijavljivao( Ja tada lupnuo da hocu paket od 256).Zna li neko zasto slabo radi WOW?

Izgleda da sam nasao resenje.Modem treba da ide u mreznu kartu a ne u USB.Kod mene je bio na USB zbog LAN mreze koju posedujem u kuci.Sad nemam LAN ali ADSL radi dobro.Kako da namestim mrezu da i drugi komp ima internet?Kad stavim u drugi ulaz u mreznu kartu ne radi i ne vidi mrezu!!Da li je moguce da u mrezu kartu idu dva kabla(ADSL i LAN)?

Izgleda da sam nasao resenje.Modem treba da ide u mreznu kartu a ne u USB.Kod mene je bio na USB zbog LAN mreze koju posedujem u kuci.Sad nemam LAN ali ADSL radi dobro.Kako da namestim mrezu da i drugi komp ima internet?Kad stavim u drugi ulaz u mreznu kartu ne radi i ne vidi mrezu!!Da li je moguce da u mrezu kartu idu dva kabla(ADSL i LAN)?

Nabavi jedan switch. Iz modema ukljuci u switch, a iz switcha u ostale racunare u kucnoj mrezi. Tako ce svi da imaju ADSL, a i videce se medjusobno.

Ljudi, ovde sam počeo nije red da vas zaboravim sad kada sam dobio ADSL.
Da li je neko nešto podešavao: windows settings ili pak koristio programe za to ili pak skidao nove drajvere za MT882u da bi dobio koliko toliko još bolju vezu nego inače.

Poslednja izmena:
Subotica krece u ponedeljak.Ujutro pisem sa posla tacno koja centrala ali za sada znam da ide centar.

Da li je neko isprobao obe varijante povezivanja ADSL modema, preko Lana i USB-a i da li ima razlike u brzini downloada? Kod mene je sa Rapida konstantni download 28kb dok mi neki poznanici prijavljuju i 30kb ili cak 33kb sto mislim da je nemoguce za ADSL paket od 256Kb/s. Ja sam svoj modem povezao preko USB-a pa me interesuje da li bi imao nesto veci protok preko Lana i koliko blizina centrale utice na brzinu?

Subotica krece u ponedeljak.Ujutro pisem sa posla tacno koja centrala ali za sada znam da ide centar.

tooo care :D
nadam se da ce novo selo da upadne u prvu grupu :cigar:
:banana: :banana:

na ovom sugavom dialupu jedva i drajvere uspevam da skinem...

da li znas mozda hoce li se moci menjati paket pri potpisivanju ugovora sa 256kbps na 512 ?

poz

Poslednja izmena:
Da li je neko isprobao obe varijante povezivanja ADSL modema, preko Lana i USB-a i da li ima razlike u brzini downloada? Kod mene je sa Rapida konstantni download 28kb dok mi neki poznanici prijavljuju i 30kb ili cak 33kb sto mislim da je nemoguce za ADSL paket od 256Kb/s. Ja sam svoj modem povezao preko USB-a pa me interesuje da li bi imao nesto veci protok preko Lana i koliko blizina centrale utice na brzinu?

Neces umreti za 1-2KB/s. Ma taj protok zavisi i od toga koliko si udaljen od centrale, koliko je kvalitetna kablovska struktura do tvog stana itd. Na primer, kod mene je protok oko 26k-27k dok je kod prijatelja na 2km od mene protok i preko 28k. Medjutim, kod njega ping varira od 90ms-120ms dok je kod mene konstantno na 60ms-70ms prema istom serveru. Naravno, nalazimo se na istoj centrali i obojica imamo Telekom 256k ADSL.

tooo care :D
nadam se da ce novo selo da upadne u prvu grupu :cigar:
:banana: :banana:

na ovom sugavom dialupu jedva i drajvere uspevam da skinem...

da li znas mozda hoce li se moci menjati paket pri potpisivanju ugovora sa 256kbps na 512 ?

poz

Neznam dali se moze promeniti ali mislim da odmah ne moze . Bitno je da konacno krece a sad brzine i to promenices i posle.

Ljudi, aj' sad' ozbiljno... otkud vama nekima Telekom ADSL kad' jos zvanicno nije poceo da uvodi??? Stvarno mi nije jasno ovo.

Danas bio do NS Telekoma i prijavio se za ADSL za moju devojku, posto sam ja zadovoljni korisnik SBB-a, a njoj treba nesto jeftino a da ide bolje od dial-up-a. Centrala Betanija, tamo oko sajma, reche da je prosirenje kapaciteta centrale bilo polovinom februara i da ce u toku sledece nedelje da je zovu (jer je danas subota i jedva sam dosao tamo pre nego sto su zatvorili :p) da dodje po modem jer mogucnosti ima :)

Poslednja izmena:
Ljudi, aj' sad' ozbiljno... otkud vama nekima Telekom ADSL kad' jos zvanicno nije poceo da uvodi??? Stvarno mi nije jasno ovo.
Ne shvatas. Ovde nema niko ADSL. Ovo je samo internet drama, sa nama u glavnim ulogama. Ako smo tako uverljivi, pa si pomislio da je neko stvarno dobio ADSL, onda smo dobri glumci...
ps. u sledecoj epizodi cu ja imati ADSL, djalf, gadafi, djalex... se vracaju na dial-up...Obi_van i MCRAdisha ce dobiti ADSL2... ali bolje da ne otkrivam, nece biti zanimljivo za publiku... da nam ne opadne gledanost

Poslednja izmena:

Ja sam u pocetku probao preko usb-a ali sam kasnije uzeo i preko lana povezao ali nisam primetio brzinsku razliku osim kod torrenata koje sam naknadno nakon povezivanja preko lan-a podesio tako sto sam forwardovao port tako da mislim da torrenti nisu imali veze sa konekcijom...inace kod mene se konstantni download krece oko 26.5kb/s...

Nisam shvatio duhovitost ovog mladica. Mora da sam previse star.

U svakom slucaju, da li je Telekom poceo da uvodjenjem ADSL-a?

Ovo je samo internet drama, sa nama u glavnim ulogama. Ako smo tako uverljivi, pa si pomislio da je neko stvarno dobio ADSL, onda smo dobri glumci...
Drama u preko 65 epizoda dobicete Oskara 25.02. za najbolju Telekomunikacionu dramu van engleskog govornog podrucija.
Tema je aktuelana samo nesto vise od 5 meseci, a sta su trebali da kazu oni koji su cekali 8 meseci na Tosinom Bunaru i kojima ce se nadam se uskoro ostvariti san, a to nije tropsko ostrvo sa pratecim sadrzajima vec samo rec od 4 slova - aDSL. :D

Poslednja izmena:
Jedan moj rođak koji radi u Telekomu, proverio je preko svog internog sistema, i kaže da brojevi u Pančevu koji počinju sa 514, nisu ni dvojnici ni PCM, ne zna od kada je centrala, ali navodno ima mogućnosti za ADSL

Jedno pitanje za iskusnije Telekom ADSL korisnike. Na koliko dana nam se menja IP adresa? Ili se menja samo pri restartu rutera?

Da li mi možeš reći pod koju centralu spada Bajnat? Pošto mnogi ne znaju gde je Bajnat, reću samo da ulica Braće Radića razdvaja Prozivku i Bajnat.

Interesuje me da li da se nadam ADSL-u sledeće nedelje. :D

Woe to you Oh Earth and Sea
for the Telekom sends Drasko Petrovic with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of Drasko Petrovic
for it is a human number
His number is six hundred and sixty six.

Civil, brate, nemoj da te mrzi da procunjaš malo po počecima ovog threada...

Dobro druze, ajde mi barem na PM odgovori. Stvarno ne mogu da shvatim da mozes da prokomentarises ali da mi ne odgovoris. Citam ovu temu skoro redovno, i sve sto sam mogao da vidim je da Telekom laze ljude mesecima, ali od ranije jos znam da neki ljudi imaju njegov ADSL a sada vidim da se taj broj povecava ali i dalje nigde nisam nasao informaciju da su poceli zvanicno da uvode.

Radi se o tome da cu mozda da predjem sa kabla na ADSL pa me interesuje kvalitet.

Woe to you Oh Earth and Sea
for the Telekom sends Drasko Petrovic with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of Drasko Petrovic
for it is a human number
His number is six hundred and sixty six.

Hahahahhaa... Ovo je dobro... hahahahhaha.. :,,: :d

@Civil: Krenuli su zvanicno u sledecim mestima:

011 – Beograd:
Akademija, Bioskop Voždovac, Borča, Dunav, Vele Nigrinove, Voždovac, Guberevac, Dedinje, Žarkovo , Kluz, Krunski venac, Mijačka, Novi Beograd, Rakovica, Sivi dom, Tošin Bunar

012 – Požarevac:
u okviru sledećih numeracija:
• 210 000 - 214 299
• 220 000 - 227 999
• 530 000 - 532 900
• 540 000 - 543 999

016 - Leskovac:
Leskovac, Leskovac istok, Dubočica, Leskovac jug

017 -Vranje:
Donje Vranje, Vranje host, Ogledna stanica

018 - Niš :
Aleksinac, Aleksinački rudnici, Ardija, Bubanj, Gradsko polje, Delijski vis, Žitkovac, Kalča, Medijana, Nikola Tesla, Palilula, Pantelej, Soko Banja

019 – Zaječar :
Vlačić, Zaječar host, Kotlujevac, Kraljevica

021 - Novi Sad :
Betanija, Detelinara, Liman 2, Telep A

026 – Smederevo:
Papazovac, Smederevo

027 – Prokuplje:
Pojatsko naselje, Prokuplje

031 – Užice:
Arilje, Bajina Bašta, Zlatibor, Kosjerić, Krčagovo, Požega, Sevojno, Terazije, Užice

032 – Čačak:
Atenica, Ivanjica, Jezdino Polje, Ljubić, Preljina, Čačak

033 – Prijepolje:
Prijepolje

034 – Kragujevac:
Aranđelovac, Aerodrom, Batočina 2 (samo POTS), Bubanj, Erdoglija, Korićani, Kragujevac host, Lapovo, Metino brdo, Park, Rača, Stara Varoš, Topola, Crkva, Šest topola

033 – Jagodina :
Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Pivara

036 – Kraljevo :
Bunjačko Brdo, Grdica, Kovači, Kraljevo centar, Kraljevo host, Ratina, Senjak, Čibukovac

Ovo je lista sa Beotel sajta.

Hvala, ali zasto samo po tim nekim "sugavim" centralama, sta je sa ostalima?

Da li moze neko ko ima Telekom ADSL da pinguje sledece adrese

84.244.162.128

193.93.45.89

81.19.208.70

U pitanju su neki igracki serveri. Moze i samo jedna od tih ali najbolje barem dve. Hvala!

Eve ti pingovi ali sa shugavog SBB-a u NS, posto ne znam na kom si ti kablu:

Pinging 84.244.162.128 with 32 bytes of data:

Reply from 84.244.162.128: bytes=32 time=69ms TTL=46
Reply from 84.244.162.128: bytes=32 time=51ms TTL=46
Reply from 84.244.162.128: bytes=32 time=42ms TTL=46
Reply from 84.244.162.128: bytes=32 time=40ms TTL=46

Ping statistics for 84.244.162.128:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 40ms, Maximum = 69ms, Average = 50ms
===============================================

Pinging 193.93.45.89 with 32 bytes of data:

Reply from 193.93.45.89: bytes=32 time=65ms TTL=117
Reply from 193.93.45.89: bytes=32 time=52ms TTL=117
Reply from 193.93.45.89: bytes=32 time=48ms TTL=117
Reply from 193.93.45.89: bytes=32 time=51ms TTL=117

Ping statistics for 193.93.45.89:
Minimum = 48ms, Maximum = 65ms, Average = 54ms

Pinging 81.19.208.70 with 32 bytes of data:

Reply from 81.19.208.70: bytes=32 time=74ms TTL=49
Reply from 81.19.208.70: bytes=32 time=58ms TTL=49
Reply from 81.19.208.70: bytes=32 time=49ms TTL=49
Reply from 81.19.208.70: bytes=32 time=52ms TTL=49

Ping statistics for 81.19.208.70:
Minimum = 49ms, Maximum = 74ms, Average = 58ms
Predposavljam da su u pitanju BF ili COD2 serveri.

Na dobrom ADSL-u bi trebao da imas slicne pingove, ali naravno zbog samog ADSL-a za nekih 10 - 20ms vece u odnosu na ove odozgo, probao kod druga na Sezamu ADSL u NS takodje.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno