Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne bih da sitnicarim, vise me tu nervira odnos prema korisnicima, to sto su mi drzali port. Dakle, rezervisali me za sebe, a nisu me obavestili o tome, samo da ne odem kod drugih, a sad moram da cekam da me oslobode ropstva...

Ne znam zasto te to iznenadjuje. Ta prica je poznata jos od kada je Telekom poceo da prodaje ADSL pristup krajnjim korisnicima. Ako se prijavis za ADSL kod Telekoma onda te oni "rezervisu" i ne pustaju te dok im ne kazes drugacije. :) Ja sam isto u Borci i cekam da me pozovu ovih dana. Da li si siguran da ce biti slobodnih portova u centrali ako se odjavis kod Telekoma i prijavis kod drugog provajdera? Ljudi cekaju i preko pola godine na slobodan port na Novom Beogradu (sad je pocelo prosirenje).

sveze informacije za zormanic-a i ostale pirocance, ako ih ima:
tih 20 modema sto su stigli su svi isdn, a "za neki dan" stizu jos 40 modema, isto isdn !!!
takodje sam dobio informaciju da je u Pirotu zabelezeno samo 40-ak zahteva za ADSL, sto ce reci da stize vise isdn modema nego sto ima zahteva ukupno... :zgran:
ako nije bilo nesporazuma medju ljudima u telekomu ili ja nisam namerno dezinformisan :trust:, onda svi pirocanci brzo po isdn! :)
sto se mene tice, obzirom da sam vec na isdn-u, ja se nadam da cu dobiti neki od primeraka koji preostanu iz prve ture (sve su MT-882), pa ne moram da cekam drugu "za neki dan" :D

@zormanic:
ako imas neke informacije koje se kose sa ovim gore, kazi o'ma' (ili zauvek cuti) da se ne nadam dzabe :type:

Slična je situacija i u Prokuplju.Juče je trebalo da stige 60 komada MT-882 za ISDN korisnike,a prijavilo se 40.Znači 50% više.Bio sam zauzet juče i danas sutra ću da se informišem detaljnije i da ,naravno, uzmem 1kom za sebe.Što se tiče ADSL modem za POST korisnike neznam niti me zanima ali je potrebno bar 50-orici,koliko ja znam.

to be or not to be

evo malo vesti i iz Subotice.
medju 100 i kusur primljenih e-mail-a nasao sam jednu interesantnu od Tippneta :d :

Poštovani Korisniče!

Ako sve bude prema očekivanjima, onda će TippNet za nekoliko dana početi sa pružanjem ADSL usluga.
Pošto ste se prijavili za potencijalnog korisnika ADSL usluga kod TippNeta, dostavljamo Vam kao link ADSL Ugovor.
Molimo Vas da nam što hitnije javite da li ste još zainteresovani: presvega e-mailom (na ovu adresu) ili telefonom između 9 i 14 sati na broj: 556-400 (kontakt osobe: Laura Leko i Žofia Miškolci Vereb).

Sa priljateljskim pozdravom,

ADSL team TippNeta

stvarno se nadam da ce uskoro i kod nas da pokrenu ADSL ,)

!

Na ovo moram da odgovorim !!

Subotica je u Srbiji zar ne ? Posto vidim da je Novi Sad na "spisku" onda jeste sigurno...
A zašto nema ni jednog grada osim Novog Sada?
Inace Cacak je MANJI grad od cak tri vojvođanska grada!

1. Subotica
http://www.resuscitatio.org.yu/shmp/opstine/severna-backa/subotica.html
2. Zrenjanin
www.zrenjanin.org.yu
3.Pancevo
www.sopancevo.org.yu

Posle ovoga nadam se da je svima jasno da veći gradovi nemaju nikakav prioritet za uvođenje Adsl-a, već je u pitanju isključivo neki hir odgovornih ljudi u telekomu koji određuju redosled priključka na "mrežu".

Hvala na razumevanju .

Right!!!

Kojim su se kriterijumima vodili genijalci :smackbum: kada su pravili spisak mesta stvarno je misterija za mene. Jos gora stvar je kad neki pokusavaju na nebulozan nacin da istu glupost predstave kao "racionalnu" odluku.

Mislim da je taj mail iz tippneta samo marketniški trik da bi privukli još korisnika koji misle da ce tippnet krenuti pre telekoma. Ako pogledaš njihove cene nisu baš nešto povoljni, plus je oprema njihova koju moras da vratis ako raskineš ugovor. Uvek su imali neka posebna pravila, na wirelessu naplaćuju upload, ranije je pisalo u cenovniku 1GB, a upisali su ti 1000MB, sada je to ispravljeno na 1000MB itd.

@mitic
Ti si valjda Dušanov sin, a ?
Budi pozdravljen, pa i da nisi baš ti taj!

Ja sam onaj čika :) što ti je pozajmljivao knjige o mikroprocesorima pre par godina.

Ma situacije je meni jasna skroz, samo je ovde iznosim zbog drugih. Tako nekkao je kako si i rekao, i biće uskoro deljeni ADSL modemi svima koji su podneli zahteve, i ima dovoljno portova za sve. Dobili jesu dvadesetak komada, dobio drugar i mi namestili na jednom mestu, ali to se do sada nije isporučivalo firmama. Niti daju fiksu adresu niti routere !?! Polako se ovo pretvara u opštu za***anciju.

Mislim da je taj mail iz tippneta samo marketniški trik da bi privukli još korisnika koji misle da ce tippnet krenuti pre telekoma. Ako pogledaš njihove cene nisu baš nešto povoljni, plus je oprema njihova koju moras da vratis ako raskineš ugovor. Uvek su imali neka posebna pravila, na wirelessu naplaćuju upload, ranije je pisalo u cenovniku 1GB, a upisali su ti 1000MB, sada je to ispravljeno na 1000MB itd.

znam, znam, nisam ni mislio da se prijavim kod tippnet-a, dosta mi je od njih, a i cene za adsl su im smesne. ne mogu oni nista bez telekoma ali ako vec ovako "direktno" najavljuju stvar onda su valjda radovi pri kraju, prijavio sam se kod njih cisto informativno.

will see

takodje sam dobio informaciju da je u Pirotu zabelezeno samo 40-ak zahteva za ADSL, sto ce reci da stize vise isdn modema nego sto ima zahteva ukupno... :zgran:
ako nije bilo nesporazuma medju ljudima u telekomu ili ja nisam namerno dezinformisan :trust:, onda svi pirocanci brzo po isdn! :)
evo da demantujem sam sebe, ipak sam bio dezinformisan:
zabelezeno je 47 isdn zahteva, a oko 260 sve skupa - ove brojke vec imaju smisla
meni samo nije jasna ta organizacija da u vecini gradova nikako da stignu isdn verzije modema, a kod nas samo njih i ima

Ti si valjda Dušanov sin, a ?
taj :) :wave:

Da li si siguran da ce biti slobodnih portova u centrali ako se odjavis kod Telekoma i prijavis kod drugog provajdera?

I ja sam, iako strasno iznerviran, uocio mogucnost tog problema i zatrazio od lika u Eunetu da proveri da li ima slobodnih portova i on mi je potvrdio da ima. Posle toga sam otisao u Telekom da me "oslobode". U petak bih trebao da znam kako je sve proslo. Javljam.

Poslednja izmena:
Jedino ako nisi iz Srbije ccccccc.... Cacak je posle Beograda , N.Sada, Nisa , Kragujevca i Krusevca(blizu) najveci grad u Srbiji i broji preko 80 hiljada stanovnika , ali samo grad .Dok sa okolinom ima preko 120 hiljada !

Toliko!

E jesi ti nekada bio u Subotici? Mozda nisi bio u Subotici ali ja u Cacku jesam i to dva puta, i odma da te razocaram da pored toga sto imamo skoro duplo vise stanovnika, mogu povrsinski tri Cacka da stanu u Suboticu i jos da ima mesta, tako da pogledas malo geografske brojke pre ovakvih komentara.

Ovo nema veze sa topicom, brišite.

Jer bi onda morao ja da objašnjavam što imamo najniži pozivni broj (010) i kako su moji preci oteli prvu automatsku centralu od Austrougarske dinastije ... i da su nas još tad zakleli da moramo to da čuvamo kao .... i da prvi da uvedemo 5G mobilnu telefoniju ....... i .i.. i....

Smanjite malo strasti, to oni i žele :) :) :) :) , da se mi po provincijama pokoljemo međusobom zbog čuvenog pitanja : "U čijeg je tatka pogolema alatka ?"

http://en.wikipedia.org/wiki/Čačak

http://en.wikipedia.org/wiki/Subotica

Ovo nema veze sa topicom, brišite.

Jer bi onda morao ja da objašnjavam što imamo najniži pozivni broj (010) i kako su moji preci oteli prvu automatsku centralu od Austrougarske dinastije ... i da su nas još tad zakleli da moramo to da čuvamo kao .... i da prvi da uvedemo 5G mobilnu telefoniju ....... i .i.. i....

Smanjite malo strasti, to oni i žele :) :) :) :) , da se mi po provincijama pokoljemo međusobom zbog čuvenog pitanja : "U čijeg je tatka pogolema alatka ?"

http://en.wikipedia.org/wiki/Čačak

http://en.wikipedia.org/wiki/Subotica

ILI DUPLEX ILI NISTA!!!!!!!!!!! I DAJ VAMO TU ALATKU DA SE POKOLJEMO! STO MANJE NAS, VISE SLOBODNOH PORTOVA! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Hello!
Ima li nekog ko ima ADSL na ISDN broj?
Ja imam ISDN ( jedan broj dve linije) i to je radilo ok, ali od kad imam prikacen i ADSL, ISDN se ponasa kao da ima jedan broj - jednu liniju. Ako neko razgovara drugi telefon je zauzet. :crash:

Ako neko zna kako da resim problem neka mi odgovori

Unapred hvala :wave:

Ne znam odakle ti ta informacija ali sa sigurnoscu mogu da tvrdim da 10 dana u Subotici prolazi kao 750 dana, tako da nesto ne verujem. Ja sam cuo "proverene" :D :D informacije da od 14 februara svi dobijaju ADSL....haahahahahaahaha

Taj ko ti prverava informacije je malo omanuo.Jos nedelju i po dana.Za sada ce samo posta kertvaros,glavna posta,4.juli,m.bajmok.

Poslednja izmena:
masnikosa
hvala na informacijama.
nadam se da su tacne...
ali opet..na ovim centralama koje si ti spomenuo nema novo selo :( ****ga.

Ja imam ISDN ( jedan broj dve linije) i to je radilo ok, ali od kad imam prikacen i ADSL, ISDN se ponasa kao da ima jedan broj - jednu liniju. Ako neko razgovara drugi telefon je zauzet. :crash:
a sta se desava kad iskljucis samo modem iz splitter-a?
jesi li siguran ti je splitter annex b?

edit: ili probaj drugi splitter ako mozes da nadjes...

Poslednja izmena:
Danas mi je drugar skrenuo paznju na jednu tacku ugovora...

Clan 2. Definicija usluge
ADSL je asimetricna linija...bla bla bla....

U uslugu je ukljuceno i sledece:
-ADSL modem i spliter koji se daje korisniku i koji je njegovo vlasnistvo
-jedna dinamicka adresa
-...
-...

Sto ce reci...hvala im....za free modem :d
Danas je pitao sluzbenicu da li je njegov modem i ona je odgovorila..."DA...vi ste prvi koji ste to primetili..."
Mislim da se neko gadno za*ebao kod pisanja ugovora...tj nije jer su racunali 5000din za setup, al posto nista od setup-a... :eyebrows:

Poz

Sto ce reci...hvala im....za free modem :d
Danas je pitao sluzbenicu da li je njegov modem i ona je odgovorila..."DA...vi ste prvi koji ste to primetili..."
Mislim da se neko gadno za*ebao kod pisanja ugovora...tj nije jer su racunali 5000din za setup,

Mislim da se niko tu nije ni malo za*ebao, a najmanje gadno. Naplatice oni tebi modem vise puta kroz pretplatu. Uostalom, sta ce tebi modem za ADSL, nakon sto raskines ugovor sa njima posle godinu dana? Kod koga god provajdera da se prikljucis, dobijes modem besplatno na koriscenje.

Ej bre, pa mi u ovom Pančevu imamo 100 iljada duša i nalazimo se na samo 10 milja od glavnog grada naše lepe domovine al džaba ga bilo. Iako su odavno instalirali ADSL opremu nikako da krenu sa priključenjem korisnika, tuga bre. :(

Taj ko ti prverava informacije je malo omanuo.Jos nedelju i po dana.Za sada ce samo posta kertvaros,glavna posta,4.juli,m.bajmok.

Auuuu....znaci ne moram vise da visim po igraonicama??!?!?!?!!?!?!!? Nisam bas sure za to, dok mi u kuci ne zaplace Nemacka majka zbog Garanda pod ADSL-om i pingom ispod 30 na vecini servera nema sta da verujem u te price, sa druge strane....NADAM SE DA SI U PRAVU!

@obi_van

Ne znam sta je tu smesno ali ajd :D :D :D :D da se zajedno smejemo, a nemacke majke nek zaplacu. HAAHAHAHAHAHAHAAAAHAAHAHAHAHAAAAAAAHAHA!

@stormwatch153

...pa to sto si cela dva puta bio u Cacku :D

Stigli su danas modemi za ISDN korisnike u Prokuplju.Moj poznanik je bio pozvan,došao,uzeo i sam instalirao kući.Šljaka.Mene niko nije zvao a i bio sam nešto mnogo zauet poslom.Ništa,zato sutra idem odmah od 8h da uzmem sam opremu.

P.S.nadam se da će mi ovo biti zadnji post na ISDN-u.Mnogima želim da imaju slične probleme kao nouselle ali bar da najzad da dobiju ADSL.Takođe se šuška kod nekih drugih provajdera da će uskoro biti udvostručenje brzine ADSL-a uz istu ili čak i nižu cenu.Aj i to da vidimo.

Živeli!!!

Takođe se šuška kod nekih drugih provajdera da će uskoro biti udvostručenje brzine ADSL-a uz istu ili čak i nižu cenu.

Prekjuce sam se sreo sa trojicom poznanika iz Telekoma i dobio informaciju o, mozda, cak ucetvorostrucavanju protoka za iste novce. Kao, pritiska ih RATEL da moraju da izjednace cene sa cenama u okruzenju?!?!

Videcemo sta ce biti od toga.

P.S. Juce sam ovu informaciju postovao na es forumu ali mi je vrli moderator obrisao. :d :D :d :D :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno