Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Makavelli je napisao(la):
ja ako ga dobijem do prvog marta (Aranđelovac),pojescu svoj dial up modem,krsta mi!

sad me zvali iz telekoma da u ponedeljak dodjem po "opremu".u pitanju je Arandjelovac.

Pa prijatno. Posalji nam slike sa gozbe :D

P.S.Ja sam prestao da se nadam posto sam saznao da sam zapatio PCM :smrc: Sad radim na oslobadjanju od te bede pa cu tek onda da razmisljam o portovima.
Bar mi je lakse uz ovaj wireless ali za iste pare bi imao duplo vecu brzinu na ADSL-u.

@soko
hteo sam jos sinoc da napisem da kacim video na youtube ali si me preduhitrio.

ja nemogu da verujem da cu u ponedeljak uzeti adsl.kad se setim da sam jos u onoj prvoj diskusiji (pre 2-3 godine) imao navale optimizma.zove neki lik i kaze,dodji u ponedeljak i dace ti "ove" tete sve sto treba,pa i on poce da se smeje.lud neki sumadinac.ajde sa srecom pa da bude sto pre i kod vas.

Posle 7 godina na dial-up-u, bez mogucnosti da dobijem kablovski i bezicni net, najzad sam dobio broadband :banana: Ne mogu da verujem! Ljudi, ovo je fenomenalno! Iz kamenog doba u svemirsko. Jer brzine jesu takve, svemirske, naravno u odnosu na dial-up. Paket je 512, a brzina nekad prelazi i preko 580. :,,: Fajl od 100 mb se skida za 30 min. Sta da vam pricam dalje.

Telekom je najzad uradio pravu stvar, besplatan modem i set up, kablovi, cd, sve to lepo upakovano u kutiju i ljubičastu kesu. Ma koliko sam ih kudio u prethodnim postovima sad moram da ih pohvalim, ***. :D

U ugovoru nigde ne piše da je na 12 meseci, racun verovatno stize uz telefonski. Mada, ako brzine ostanu na ovom nivou, isplati se biti kod njih. Sve u svemu, super, uneto je malo svetla u ove naše pasivne krajeve.

Posle 7 godina na dial-up-u, bez mogucnosti da dobijem kablovski i bezicni net, najzad sam dobio broadband :banana: Ne mogu da verujem! Ljudi, ovo je fenomenalno! Iz kamenog doba u svemirsko. Jer brzine jesu takve, svemirske, naravno u odnosu na dial-up. Paket je 512, a brzina nekad prelazi i preko 580. :,,: Fajl od 100 mb se skida za 30 min. Sta da vam pricam dalje.

Telekom je najzad uradio pravu stvar, besplatan modem i set up, kablovi, cd, sve to lepo upakovano u kutiju i ljubičastu kesu. Ma koliko sam ih kudio u prethodnim postovima sad moram da ih pohvalim, ***. :D

U ugovoru nigde ne piše da je na 12 meseci, racun verovatno stize uz telefonski. Mada, ako brzine ostanu na ovom nivou, isplati se biti kod njih. Sve u svemu, super, uneto je malo svetla u ove naše pasivne krajeve.

Lepo je videti zadovoljnog coveka :) Iz kog grada si?

Da bogda svi plakali od sreće uskoro što su dobili ADSL od Telekoma ili nekog drugog.

Ja nemam takvu informaciju. Naime, danas je moj drug, koji takodje ceka ADSL modem za ISDN, bio u Telekomu kod prijatelja koji tamo radi i kaze da mu je ovaj rekao da modemi jos uvek nisu stigli ali da se ocekuje da stignu sledece nedelje.

E pa vidis ja imam takvu informaciju i mogu da vam potvrdim da JESU stigli Annex B modemi (za ISDN) i da je juce jedan aktviran na Telekom ADSL-u u Svilajncu. Ja dobijam modem u ponedeljak, mozda i proradi isti dan posto obicno biva da kad potpisete ugovor (na godinu dana :-devil-: ) i dobijete modem ADSL vam proradi tek sutradan. Najgore je sto kada pustaju nove korisnike oni gase sve tako da oni koji imaju vec ADSL kod Telekoma ostaju bez neta taj dan. Ako vam treba jos neka informacija, feel free to ask ;)
Jos malo pa ADSL i za mene :banana:
:wave:

Lepo je videti zadovoljnog coveka :) Iz kog grada si?
Iz 7. po veličini grada u SER. :wave:

Želim svima da što pre dobiju ADSL, ne samo u većim gradovima, nego i u najzabitijim selima. A jedan od načina da se to ostvari je i priča ovde na forumu, siguran sam da neko (od ovih gore) to čita... Ja odoh da skidam novi Lost.;)

Upravo dolazim od komšije.Ima ADSL 768/192.Huawei modem SmartAX-MT882u. Belo ljubičaste je boje za ISDN korisnike.Nisu stigli juče ali će u ponedeljak.Inače kod njega baš fino radi.Samo zamišljam da će i kod mene, za jedno 4-5 dana.

Ko pre djevojci,njemu djevojka.

Kasnis malo :) Ja sam ga gledao jos u cetvrtak :p

Dobro gadafi , ali ja sam tada bio u Nišu kod brata na ADSL,BeoTelNet-ov ul. Vojvode Mišića br.50. Sagem teget boje za analogne korisnike.

Pocela je jos jedna ''sledeca nedelja'', pa me interesuje da li su poceli da dele modeme u Beogradu za ISDN modeme, ili se opet ponavlja ''sledeca nedelja''

Ja upravo bio po modem ali ga nisam jos instalirao jer sam u firmi a cekam modem i za ovde, u pitanju je ISDN. Javljam kasnije kako radi.
Nove centrale:
(011) mrezna grupa Beograd – Novi Beograd i Tosin Bunar
(026) mrezna grupa Smederevo – Smederevo i Papazovac
(035) mrezna grupa Jagodina – Pivara
(036) mrezna grupa Kraljevo – Kraljevo, Kraljevo Centar, Senjak,
Grdica, Cibukovac, Kovaci, Bunjacko Brdo i Ratina
(019) mrezna grupa Zajecar – Zajecar, Kraljevica, Kotlujevac i Vlacic

Pocetak komercijalne prodaje ADSL prikljucaka na navedenim lokacijama
predvidjen je od 26.02.2007. godine.

Ja upravo bio po modem ali ga nisam jos instalirao jer sam u firmi a cekam modem i za ovde, u pitanju je ISDN. Javljam kasnije kako radi.
Nove centrale:
(011) mrezna grupa Beograd – Novi Beograd i Tosin Bunar
(026) mrezna grupa Smederevo – Smederevo i Papazovac
(035) mrezna grupa Jagodina – Pivara
(036) mrezna grupa Kraljevo – Kraljevo, Kraljevo Centar, Senjak,
Grdica, Cibukovac, Kovaci, Bunjacko Brdo i Ratina
(019) mrezna grupa Zajecar – Zajecar, Kraljevica, Kotlujevac i Vlacic

Pocetak komercijalne prodaje ADSL prikljucaka na navedenim lokacijama
predvidjen je od 26.02.2007. godine.

kada ce vec jednom da se pojavi (024).....4 meseca cekanja :( .....mozda je 5 magicni broj :wall:

ja jutros uzeo i sve je ok.paketic ko za novu godinu.bas su se potrudili.ja sam iz Arandjelovca i reda radi pitam za isdn i kaze teta,evo sad stizu modemi.pa kad ovde stizu u ovu vuko****nu stici se i do vas ovih dana.

Cacak je pomenut na SAJTU ali ima li neko predstavu kada ce to biti ? Nece se valjda obistiniti INFO koji sam rekao pre par stranica da ce tek biti u 5-6 mesecu ???

Valjevo jos uvek ceka na modeme.Putuju ibarskom iz bg u konskim kolima.Posto se prica vec nekih mesec "cekaju se modemi,da stignu",te bice ove,te one nedelje.Inace u va. niko jos uvek nije dobio ADSL.

Ja bio pre dva dana kod prijatelja koji je dobio ADSL u Borci. Cekam da i mene pozovu ove nedelje. U svakom slucaju, ono sto sam video za ta dva sata i nije za neku pohvalu. Ping je prilicno varirao (80ms-150ms) i znao je da se zaglupi Net pa je restart modema jedino pomagao. Pretpostavljam da su u toku jos neki sitni radovi na centrali jer su ljudi po drugim mestima veoma zadovoljni sa Telekomovim ADSL-om.

Cacak je pomenut na SAJTU ali ima li neko predstavu kada ce to biti ? Nece se valjda obistiniti INFO koji sam rekao pre par stranica da ce tek biti u 5-6 mesecu ???

Neznam koliko je Cacak veliki grad ali ako imate oko 30000 stanovnika ili manje sanse su jako velike da ces docekati adsl tek polovinom godine bez obzira sto je grad na spisku za sada dobijaju samo veliki gradovi i jos po neki manji grad za koga ne vaze ovi uslovi.

Woooohoooo.... Smederevo (Papazovac), Telekom ADSL... download: 233 Kbps.

Ne mogu da verujem da sam napokon uzeo ADSL. Hehhee.... Za sada su samo pozitivna misljenja... Radi kao ludo. :D

Pisem vam sutra kakvu ce mi biti ustisci posle 24h download-a. :D

Evo šta piše na PTT sajtu ,znači ovi već imaju ili će uskoro igurno imati i Telekomov ADSL,jer isti i omogućava PTT-u.
PTT NET je omogućio ADSL uslugu korisnicima na novim lokacijama u Srbiji.

Lokacije na kojima komercijalna prodaja ADSL priključaka počinje uskoro:

Mrežna grupa 016 - Leskovac:

:: Centrala Leskovac
:: Centrala Leskovac Istok
:: Centrala Dubočica
:: Centrala Leskovac Jug

Mrežna grupa 017 - Vranje:

:: Centrala Host Vranje
:: Centrala Ogledna stanica
:: Centrala Donje Vranje

Mrežna grupa 018 - Niš:

:: Centrala Aleksinac
:: Centrala Žitkovac
:: Centrala Aleksinački rudnici
:: Centrala Soko Banja

Mrežna grupa 021 - Novi Sad:

:: Centrala Telep A
:: Centrala Liman 2

Mrežna grupa 027 - Prokuplje:

:: Centrala Prokuplje
:: Centrala Pojatsko naselje

Mrežna grupa 031 - Užice:

:: Centrala Užice
:: Centrala Bajina Bašta
:: Centrala Krčagovo
:: Centrala Požega
:: Centrala Sevojno
:: Centrala Terazije
:: Centrala Zlatibor
:: Centrala Kosjerić
:: Centrala Arilje

Mrežna grupa 032 - Čačak:

:: Centrala Čačak
:: Centrala Ivanjica
:: Centrala Ljubić
:: Centrala Jezdino polje
:: Centrala Atenica
:: Centrala Preljina

Mrežna grupa 033 - Prijepolje:

:: Centrala Prijepolje

Mrežna grupa 034 - Kragujevac:

:: Centrala Batočina 2
:: Centrala Topola
:: Centrala Bubanj
:: Centrala Aranđelovac
:: Centrala Stara varoš
:: Centrala Korićani
:: Centrala Lapovo
:: Centrala Rača
:: Centrala Erdoglija
:: Centrala Park
:: Centrala Crkva

Lokacije na kojima je komercijalna prodaja ADSL priključaka u toku:

Mrežna grupa 011 - Beograd:

:: Centrala Kijevo
:: Centrala Vele Nigrinove
:: Centrala Mijačka
:: Centrala Sivi dom
:: Centrala Borča
:: Centrala Kluz
:: Centrala Rakovica

Mrežna grupa 012 - Požarevac:

:: Centrala Požarevac

Mrežna grupa 018 - Niš:

:: Centrala Duvanište
:: Centrala Palilula
:: Centrala Pantelej
:: Centrala Bubanj
:: Centrala Delijski vis
:: Centrala Nikola Tesla
:: Centrala Kalča
:: Centrala Gradsko polje
:: Centrala Medijana
:: Centrala Ardija

Mrežna grupa 034 - Kragujevac:

:: Centrala Kragujevac HOST
:: Centrala RDLU Metlino brdo
:: Centrala RDLU Aerodrom
:: Centrala RDLU Šest topola

Mrežna grupa 035 - Jagodina:

:: Centrala Jagodina
:: Centrala Svilajnac
:: Centrala Paraćin
:: Centrala Despotovac

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR ...............
kad ce 024 ????????????????????

Woooohoooo.... Smederevo (Papazovac), Telekom ADSL... download: 233 Kbps.

Ne mogu da verujem da sam napokon uzeo ADSL. Hehhee.... Za sada su samo pozitivna misljenja... Radi kao ludo. :D

Pisem vam sutra kakvu ce mi biti ustisci posle 24h download-a. :D

Jel si bio na ISDN-u predhodno ili na analognu liniju?
U svakom slučaju čestitam.

Jes, konacno Tosin Bunar, posle 9 meseci cekanja. Samo, da li da uzmem kod Sezama, Beotela ili Telekoma?

Evo da javim utiske. Uzeo sam 512k paket na AnnexB (ISDN) i radi super, meni je sada oko 53Kb/s, mislim da bi trebalo malo brze ali sta sad :)
Ono sto sam otkrio je da mozete da vezete 2 kompa, jedan na USB i jedan na UTP odjednom i radi super, samo sam limitirao oba sa Net Limiterom 1.3 i radi savrseno, nema gusenja. Upload je oko 13Kb/s.
Zelim vam svima da sto pre dobijete ADSL.
Pozdrav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno