Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde da nadjem taj password? Evo ovako od papira koje sam dobio tu je
Ugovor
skica za povezivanje i
garancija za modem.
Password-a nigde nema.

Ja sam dobio ugovor, garanciju i jos jedan papir na kome su mi username i password (oni koji tebi trebaju), username i password za email, email adresa, pop3 i smtp serveri, adresa webmail servera. Skica za povezivanje se nalazi u onoj ADSL kocki, zajedno sa CD-om i opremom.

Ja sam dobio ugovor, garanciju i jos jedan papir na kome su mi username i password (oni koji tebi trebaju), username i password za email, email adresa, pop3 i smtp serveri, adresa webmail servera. Skica za povezivanje se nalazi u onoj ADSL kocki, zajedno sa CD-om i opremom.

Jel mozes da postujes taj papir sa podesavanjima za email(naravno zatamni tvoje podatke).

14.02.2007
Nova proširenja ADSL kapaciteta na još 34 centrale! Čačak, Užice, Prokuplje, Prijepolje ...
Od ponedeljka 19. februara novi ADSL priključci u sledećim mestima u Srbiji, po mrežnim grupama:

011 - Beograd
Voždovac, Guberevac, Dedinje, Žarkovo

021 - Novi Sad
Betanija, Detelinara, Liman 2, Telep A

027 - Prokuplje
Pojatsko naselje, Prokuplje

031 - Užice
Arilje, Bajina Bašta, Zlatibor, Kosjerić, Krčagovo, Požega, Sevojno, Terazije, Užice

032 - Čačak
Atenica, Ivanjica, Jezdino Polje, Ljubić, Preljina, Čačak

033 - Prijepolje
Prijepolje

034 - Kragujevac
Aranđelovac, Bubanj, Erdoglija, Korićani, Lapovo, Park, Rača, Stara Varoš, Crkva

ja ako ga dobijem do prvog marta (Aranđelovac),pojescu svoj dial up modem,krsta mi!

14.02.2007
Nova proširenja ADSL kapaciteta na još 34 centrale! Čačak, Užice, Prokuplje, Prijepolje ...
Od ponedeljka 19. februara novi ADSL priključci u sledećim mestima u Srbiji, po mrežnim grupama:

011 - Beograd
Voždovac, Guberevac, Dedinje, Žarkovo

021 - Novi Sad
Betanija, Detelinara, Liman 2, Telep A

027 - Prokuplje
Pojatsko naselje, Prokuplje

031 - Užice
Arilje, Bajina Bašta, Zlatibor, Kosjerić, Krčagovo, Požega, Sevojno, Terazije, Užice

032 - Čačak
Atenica, Ivanjica, Jezdino Polje, Ljubić, Preljina, Čačak

033 - Prijepolje
Prijepolje

034 - Kragujevac
Aranđelovac, Bubanj, Erdoglija, Korićani, Lapovo, Park, Rača, Stara Varoš, Crkva

Pa oni nisu ni krenuli sa centralama koje su najavili za 12.02.2007,a vec objavljuju nova prosirenja?! Konkretno, ovde u Borci ne znam nikoga da su zvali da preuzme opremu (worthy, i ti si iz Borce, koliko me secanje sluzi). Zvao sam ih juce, a i danas poslao mail i interesantno je da kod njih pise da sam podneo zahtev za ADSL 19.01.2007. iako sam se prijavio online jos u novembru kada je krenula kampanja sa besplatnim setup-om.

Takodje, pise da je moj zahtev "u radu". Da li to znaci da je "pomeren sa mrtve tacke cekanja" ili je to standardna oznaka da je primljen zahtev i ceka stvaranje tehnickih mogucnosti?

Sto se tice Borce poceli su da rade, jednom drugaru iskljucili telefon kad su mu prikljucivali na ADSL.Jos uvek mu ne radi ni telefon a ni ADSL :d

Znaci, taj drugar je dobio ADSL u Borci? Ja znam jos dvoje ljudi iz Borce koji cekaju na ADSL, ali ih i dalje nisu zvali iz Telekoma. Mene nervira ovo cekanje jer iz korisnicke podrske ne zna kada ce me pozvati, a pretplata za wireless istice za dva dana pa cu morati da uplatim jos mesec dana. :(

Znaci, taj drugar je dobio ADSL u Borci? Ja znam jos dvoje ljudi iz Borce koji cekaju na ADSL, ali ih i dalje nisu zvali iz Telekoma. Mene nervira ovo cekanje jer iz korisnicke podrske ne zna kada ce me pozvati, a pretplata za wireless istice za dva dana pa cu morati da uplatim jos mesec dana. :(
Ma nisu ni njega zvali .On se zalio da mu ne radi telefon pa su mu tad rekli za prikljucivanje ADSL-a .

Pa oni nisu ni krenuli sa centralama koje su najavili za 12.02.2007,a vec objavljuju nova prosirenja?!
Baš tako! Leskovac je najavljen još od prošlog petka, ali još nisu poceli sa deljenjem modema. Modemi jesu stigli, ali se čeka neki kabl iz Beograda :wall: Priključeno je nekih 2-3 korisnika, probe radi, a nas 150+ i dalje čeka. Ludnica! Totalni nerad i neorganizovanost! :bottle:

nemere to bez kabla radit'.ma bice drugari,samo lagano.meni sezam trazi rezervaciju.da platim 850 din.koja drskost,bruka.danas me 3 provajdera cimaju mailom.svi sad fini.

Nama iz Vojvodine ne treba ADSL. Ne treba nam ni dial-up. Mi smo jako dobri, odricemo se ADSL-a za dobrobit cele Srbije.
Ipak su preči...Krčagovo, Korićani, Park,Jezdino polje...
a Subotica, Zrenjanin, Kikinda, Pančevo, Sremska Mitrovica, Sombor....mi imamo kada.

Poslednja izmena:
Mene je danas (14.02.2007) zvala neka teta iz SezamPro-a i ljubazno mi je najavila da je u mom mestu(Prokuplje) tehnički omogućen ADSL ove nedelje te da im se javim za dalja upustva (valjda potpisivanje ugovora i preuzimanje opreme).To sigurno znači da je sve spremno ali ću sigurno da ipak uzmem Telekomov jer za iste pare imam flat a kod SezamPro-a je 2000MB+2000MB up i download.Idem odmah u petak u Telekom da jurim i rezervišem opremu jer imam već ISDN 3 godine ( pre toga dial-up 6 god. znači 300 god :)...čekamo ADSL.

Ljudi, radi se o velikoj stvari, moramo da im damo vremena. Uvodjenje ADSL-a u Zemlju Srbiju je kao uvodjenje mobilne telefonije u Kongo, na primer. Ako je stiglo u Prokuplje i Leskovac stići će i u Sombor i Suboticu. Ja sam po prvi put optimista. :d

Upravo sam saznao najnoviju informaciju vezanu za Šabac

Drugar je pre oko 2 sata zvao šabački telekom, i rekli su mu da se u šapcu kreće sa realizacijom ugovora od 15. februara, što će reći od sutra
icon_peace.gif

Aj' da vidimo i to čudo :)

Upravo sam saznao najnoviju informaciju vezanu za Šabac

Drugar je pre oko 2 sata zvao šabački telekom, i rekli su mu da se u šapcu kreće sa realizacijom ugovora od 15. februara, što će reći od sutra
icon_peace.gif

Aj' da vidimo i to čudo :)

pa ja kolko znam SUTRA je drzavni praznik , shto bi se reklo ... nijedna drzavna firna NE RADI ...

:banana: :guitar: :bottle:

Nama iz Vojvodine ne treba ADSL. Ne treba nam ni dial-up. Mi smo jako dobri, odricemo se ADSL-a za dobrobit cele Srbije.
a Subotica, Zrenjanin, Kikinda, Pančevo, Sremska Mitrovica, Sombor....mi imamo kada.

To verovatno sto nas stalno napadaju da smo "razvijeniji" od central(n)e Srbije pa malo da dobijemo po (ne)razvijenosti i mi da vidimo kako je to.... :-devil-:

Poceli problemi sa Telekomom

Dakle, nije dugo trebalo. Posle samo nedelju dana, primetio sam da je konekcija ocajna i izuzetno spora. Recimo, Metacafe ne moze vise nista da skida (radio je normalno), a nikako ne uspevam da pokupim mail sa euneta (iako sam mogao, sve je podeseno kako treba). Na beocity brzinomeru, dobijam 227k, iako imam paket 512.

Poslao sam mail na [email protected], a posle toga se ulogovao na modem i on mi je sam prijavio da je konekcija 252/63! Dakle, neko je samoinicijativno odlucio da mi prepolovi link, verovatno usput potpuno blokira neke stvari, itd.

Videcu sta ce da odgovore, a od toga zavisi i sta cu da preduzimam. Bicete obavesteni.

Zvali su me svi provajderi osim telekoma, nešto još cekaju. Sve u svemu još malo strpljenja.
Ja ću da sečekam Telekom adsl, dok se ne dokaže da je bolji od kabla, ako jeste. Do tad ostajem na kablu.

Pozdrav

Poslednja izmena:

Ma nek uvedu adsl najpre u Kupusinu, Selenču, Deronje, Mužlju samo da lale opet ne kukaju ko sinje kukavice. I neka im prioritet budu ovi sa ISDN linijama jer su se tesko namucili sve ove godine dok sam ja u srcu Beograda imao dvojnika do jula prosle godine i mastao o ISDN-u. :D

Poslednja izmena:
Poslao sam mail na [email protected], a posle toga se ulogovao na modem i on mi je sam prijavio da je konekcija 252/63! Dakle, neko je samoinicijativno odlucio da mi prepolovi link, verovatno usput potpuno blokira neke stvari, itd.

Restartuj modem pa vidi sta ce da bude. ;) Imao sam identican problem i restart modema je vratio brzinu na 512k. :) A bas sam pomislio da su me posle par dana banovali kao nepopravljivog leechera. :)

Poslednja izmena:
I neka im prioritet budu ovi sa ISDN linijama jer su se tesko namucili sve ove godine dok sam ja u srcu Beograda imao dvojnika do jula prosle godine i mastao o ISDN-u. :D

A zamisli kako je onima koji su jos dvojnici ili imaju pcm (kao npr ja), i to posebno kad tvoja centrala treba da dobije prosirenje (Vozdovac), a Telekom ti javi "trenutno ne postoje mogucnosti za uklanjanje vaseg pcm-a":wall: .

!

Right! :mad:
Ima li neko info da li je ADSL uopste krenuo u nekom gradu u Vojvodini ?:mad:

Poceli problemi sa Telekomom

Restartuj modem pa vidi sta ce da bude. ;) Imao sam identican problem i restart modema je vratio brzinu na 512k. :) A bas sam pomislio da su me posle par dana banovali kao nepopravljivog leechera. :)

Restart modema nije pomogao. Cak sam sinoc ugasio sve i evo jutros i dalje isto - 252/64. Naravno, korisnicki servis ne radi. Ima da leti perje.

Ako neko ima neke ideje, u svakom slucaju su dobrodosle. Nisam cak mnogo ni arcio net, mada to ne bi bilo nikakvo opravdanje. Mozda im se ne svidja PeerGuardian, ali to nije nista ilegalno.

Restart modema nije pomogao. Cak sam sinoc ugasio sve i evo jutros i dalje isto - 252/64. Naravno, korisnicki servis ne radi. Ima da leti perje.

Ako neko ima neke ideje, u svakom slucaju su dobrodosle. Nisam cak mnogo ni arcio net, mada to ne bi bilo nikakvo opravdanje. Mozda im se ne svidja PeerGuardian, ali to nije nista ilegalno.
Port ti je pogresno konfigurisan zali se i ne odustaj ako ti kazu da je u papirima sve u redu.

Ma nek uvedu adsl najpre u Kupusinu, Selenču, Deronje, Mužlju samo da lale opet ne kukaju ko sinje kukavice. I neka im prioritet budu ovi sa ISDN linijama jer su se tesko namucili sve ove godine dok sam ja u srcu Beograda imao dvojnika do jula prosle godine i mastao o ISDN-u. :D

Bwe pwijatelju, mnogo si ogorcen. Do 2003 sam mogao da mastam o dial-up, sva sreca pa mi elektronski i masinki fax na 500m od kuce i imam drugare u telekom i ptt po racunskim centrima, te mi download nikada nije predstavljao problem. Moje komsije su stekle pogresnu sliku o internetu, misleci da za internet treba da ides tamo negde. :d :d :d

ADSL cekam od oktobra 2005-te, kada sam potpisao predugovor sa ptt.net. I konacno mi je lelekom doneo malo svetla, prosle nedelje. :p :smoke: :d :D

Da se bolje razumemo, prikljucen sam na centralu na koju je prikljuceno 500 (petstotina) stanova u kojima zive vojna lica, milicioneri i naucni kadrovi i na kojoj nije u prvoj turi, prosle godine, omogucen adsl. To je deo grada neposredno do glavne autobuske stanice, neposredno do centra i akademski centar, a omogucili su na centrali komren, to ti je kao da puste ADSL u Obrenovac a ne puste u Opstini Stari Grad ili Vracar, mislim da si razumeo sta hocu da kazem.

Pozdrav.

Kakve veze ima peerguardian sa protokom???????
Provajdera zeznes tako sto podesis da ti se paketi za p2p kriptuju i da ti je port za komunikaciju izmedju 45000-65535, tako da oni kad snifuju pakete ne mogu da znaju da li koristis p2p ili imas direktnu konekciju sa nekim serverom u poslovne ili privatne svrhe.

Licno ne verujem da ce telekom da filtrira p2p saobracaj, mnogo toga se promenilo u samom telekomu, ali kao i mnogo drugih stvari, kada se menja na bolje, to ide lagano i bolno.

Zovi korisnicki servis i ulozi zalbu, i ne odustaj dok to ne rese, ako treba popni im se na glavu mada sumnjam da ce to biti potrebno.

Primer. Meni u startu nije radio webmail i slanje poruka preko pop3 servera, zvao sam ih u petak. U nedelju su sredili problem sa pop3, u ponedeljak sam zvao ponovo zbog webmaila i pozalio sam se da sam ih zvao u petak i da nista nisu uradili i gle cuda, posle pola sata me zovu i uz izvinjavanje zbog cekanja javljaju da sve radi.
Izuzetno pozitivno iskustvo u odnosu na proslu godinu kada su mi popravljali prekid tel. kabla citavih 7 (sedam) dana

Pozdrav.

Kakve veze ima peerguardian sa protokom???????

Htedoh da kazem da su mozda skapirali da koristim PG, pa mi zato isekli sve. Mada je cudno sto ne radi ni pristup eunet mail-u koji bi morao da funkcionise sasvim normalno (na isti nacin je konfigurisan u firmi, preko beositija, i radi). A Metacafe ne bi trebalo da koristi nikakav specijalan port. Kao da je Telekom nesto malo vise zeznuo na mojoj konekciji. I uopste nisam srecan. A verovatno cu moci da ih zovem tek sutra popodne, jer bandi korisnicki servis radi samo 32. februara od 25-26 casova. :mad:

Ljudi,javljam se sa bratovog kompa u Nišu u ulici Vojvode Mišića br. 50(zgrada Niške televizije).Ima ADSL od kraja novembra 2006. BeoTelNet-ov.Zadovoljan je .Nišlije bolje znaju na kojoj je to centrali.nesha_70 kaži šta misliš?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno