Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel neko docekao da mu se ucita web mail?? :d
Ja reko da vidim na sta lici al eto nesto jos cekam... :smash:

Ja sam docekao :) Bio sam uporan i uspeo sam. Cak sam i password promenio:banana:
Kad se jednom ucita, posle brzo radi. Ludi su ko struja ovi u Telekomu :)

...pa ako nista odgovorili su ti sa informacijama vezanim za Valjevo, kakvim takvim, a ja i kad im navedem mesto boravka oni samo promrse nesto tipa sad ce jos malo, pocinju radovi na centralama i slicno...

Fora je samo u tome,sto kad nazovem ide malo drugacija prica.Ne znamo kad ce.Ocekuje se posle marta-modemi itd.

Ja nemam primedbe na rad istog od kad sam ga podesio po mom ukusu.

dedamrsoje daj molim te sto detaljnije kako si konfigurisao modem. Meni je trenutno konfigurisan kao pppoe. Juce upste nisam mogao da otvorim ovaj forum a danas leti. Uputstvo je izgleda bukvalno prevedeno sa kineskog pa je (bar meni) mnogo nejasno. Inace kad ga podesim kao pure bridge ne mogu da se logujem jer server ne prihvata moji username i password, koje sam ostavio kad sam podnosio zahtev. Da ne gnjavimo jer je offtopic moze objasnjenje i u pp.
Zamislite ja sam u Vranju dobio Telekomov ADSL i odma :wall: .

Evo inace mog testa:
download 222kb/s juce je bio 232kb/s
upload 46kb/s juce oko 55kb/s
Problem je u tome sto se ponekad zaglupne pa se spusti na nivo dial-up konekcije.

Nemam pojma o cemu govoris :S: .Ne razumem se u "mreze".Daj neki link na kome ima objasnjenje kako i sta se podesava u vezi sa tim. A ako nije nista komplikovano,mogao bi ukratko da objasnis.

Ukucaj u browser 192.168.1.1

user: admin
password: admin

idi na basic settings pa odaberi NAT

tamo ti je chekirano DMS ali nije podesen host

klikni na new pa ukucaj adresu tvoje mrezne kartice (nesto kao 192.168.1.x) gde je x razlicito od 0,1,2.

onda kliknes na tools

pa na save/submit pa reboot/submit

i onda sve radi kako treba.

Pozdrav.

P.S. Mozes da izaberes i NAT redirection ali onda moras za svaki port ili opseg portova i protokol da definises pravilo. Ako izaberes DMZ OBAVEZNO instaliraj soft firewall.

Poslednja izmena:
Jel neko docekao da mu se ucita web mail?? :d
Ja reko da vidim na sta lici al eto nesto jos cekam... :smash:

Zovi 0800/100-100 i zali se da ti ne radi webmail i proveri da li ti radi slanje poruka preko pop3. Po svemu sudeci izgleda da ti je trenutna ip adresa na black list kod spamhouse.org.

U svakom slucaju, zali se. Zalio sam se u petak i mail mi je proradio u nedelju, webmail u ponedeljak.

Pozdrav.

Juce upste nisam mogao da otvorim ovaj forum a danas leti.

To je izgleda do foruma... Nije hteo ni meni da se otvara sa akademske.

Inace kad ga podesim kao pure bridge ne mogu da se logujem jer server ne prihvata moji username i password, koje sam ostavio kad sam podnosio zahtev.

Tu se koristi onaj dugacki username i password. Taj sto si ostavio je za email.
Kod mene radi na taj nacin.

MCRadisha imam naravno 256/64, mislim speed je OK al sto se zaglupne po nekad!

To je izgleda do foruma... Nije hteo ni meni da se otvara sa akademske.

Tu se koristi onaj dugacki username i password. Taj sto si ostavio je za email.
Kod mene radi na taj nacin.

Jeste skonto sam ja ali nemam pojma koji jer mi lik u Telekomu nije nista rekao u vezi toga. Nema ni na ugovoru nista. Gde da nadjem taj password? Evo ovako od papira koje sam dobio tu je
Ugovor
skica za povezivanje i
garancija za modem.
Password-a nigde nema.

Ovo ce izgleda da postane klub obozavalaca Lelekom ADSL-a :D

El dobi neko na ISDN ADSL negde od Telekoma? Sad kazu da ce da bude u cetvrtak a trebalo je danas...

El dobi neko na ISDN ADSL negde od Telekoma? Sad kazu da ce da bude u cetvrtak a trebalo je danas...
Rekao sam da ce nam ISDN doci glave. Idi u Telekom i zahtevaj da te sa ISDN prebace na obicnu liniju, jer je ocigledno da zbog njega ne mozes dobiti ADSL.
Stvarno mi nije jasno. Umesto da ISDN korisnici prvi dobiju ADSL, sad je pitanje da li ce uopste gda ga dobiju.. i ako dobiju, cekaju vise od drugih mesec i po i vise....

Poslednja izmena:
Da znas, sa njima se nikada ne zna! A sto se tice obicne linije, pa mogu da odradim to ali necu, treba mi ISDN :)

je*ote kakav majmunizam :mad: na kraju će ispasti da ISDN korisnici imaju sasvim pristojan pristup internetu da im ADSL u opšte ni ne treba. :smoke: pa ovo samo kod nas ima:crash:
pa ljudi koji su na ISDN priključku extra visoke račune prave a sad još treba da razmišljaju da li će uopšte dobiti TELEKOMOV smrdljivi ADSL. :wall:

stoka :whip:
šljam :trust:
klošari :zgran:
neradnici ,)
prevaranti :zgran:

kako čovek da okarakteriše ovakve prodavače magle. kao poštene i vredne čike koje žele maksimalno da udovolje svojim korisnicima koji im uredno plaćaju svaki telefonski račun.:wall:

je*ote kakav majmunizam :mad: na kraju će ispasti da ISDN korisnici imaju sasvim pristojan pristup internetu da im ADSL u opšte ni ne treba. :smoke: pa ovo samo kod nas ima:crash:
pa ljudi koji su na ISDN priključku extra visoke račune prave a sad još treba da razmišljaju da li će uopšte dobiti TELEKOMOV smrdljivi ADSL. :wall:

neradnici ,)

kako čovek da okarakteriše ovakve prodavače magle. kao poštene i vredne čike koje žele maksimalno da udovolje svojim korisnicima koji im uredno plaćaju svaki telefonski račun.:wall:

Razumem vas ali ne bi skodilo malo vise argumentovane price.

Pozdrav.

Razumem vas ali ne bi skodilo malo vise argumentovane price.
Pa kakva dodatna argumentacija jos treba. Sve je receno, samo prelistaj koju stranu unazad.
Ova prica sa ISDN mi stvarno ne ide u glavu.

@djalf
Nisam mislio da stvarno vratis ISDN. Nego samo da pitas, onako, cisto da vide kakvi su *****i, da sami sebi skacu u stomak, pa poceli ljude da nateruju da vracaju ISDN, umesto da rade na povecanju broja ISDN korisnika.
Pitaj ih samo, da li treba da vratis ISDN da bi dobio ADSL. Da vidis sta ce da kazu....

Poslednja izmena:
j

neradnici ,)

sta reci????

Pa kakva dodatna argumentacija jos treba. Sve je receno, samo prelistaj koju stranu unazad.
Ova prica sa ISDN mi stvarno ne ide u glavu.

@djalf
Nisam mislio da stvarno vratis ISDN. Nego samo da pitas, onako, cisto da vide kakvi su *****i, da sami sebi skacu u stomak, pa poceli ljude da nateruju da vracaju ISDN, umesto da rade na povecanju broja ISDN korisnika.
Pitaj ih samo, da li treba da vratis ISDN da bi dobio ADSL. Da vidis sta ce da kazu....

Znas, najveci problem u ovoj zmlji je sto vecina vidi trun u tudjem oku a iza sebe gredu ne vidi. Over & Out.

Warrning!!!!
Tezak OFF
P.S. Kolio je puta bilo ko od vas postavio pitanje prvo sebi sta dobija za novac koji da za nesto, a i politicarima, sta dobijamo za porez koji placamo.
End Of Off

Poslednja izmena:

Bas kad sam uzimao modem dosao covek da pita kad ce modemi za ISDN, i cikica u fotelji mu kaze "za koji dan" na sta ja odvalim kao iz topa "za mesec ili dva". Kad je covek izasao kaze cikica meni "to si ti rekao, a ne ja, a i ja imam takvu informaciju". Stvarno neznam sto je morao da laze onog coveka!?!
Inace radi se o Vranjskom Telekomu.

Još se ne zna kad ce u Subotici krenuti ADSL , ali me teši što imam i ISDN i običnu liniju pa sam podneo na oba broja zahtev. Čekanje se nastavlja :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno