MCRadisha
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.07.2005
- Poena
- 320
Nesto mi nije jasno. Danas mi ceo dan stizu mejlovi, od Neobee-a, Euneta... za uvodjenje adsl-, kazu da imam tehnicke mogucnosti za prikljucenje, samo da im posaljem podatke i poćeće sa realizacijom. A u Telekom-u mi kažu da još nije stigla oprema (Leskovac) Da li da otkazem nalog kod Telekoma i prijavim se drugom provajderu? Ili da cekam da me ovi iz T pozovu, a to ce biti ko zna kad? I sta ako je broj portova ogranicen pa privatni provajderi preuzmu vecinu a za one koji su se prijavili preko Telekoma ne ostane nista. Stvarno ne znam sta da radim.
Odes do tih provajdera i lepo ih pitas jel "imas tehnickih mogucnosti" ili stvarno imas slobodan port pa kad potpises ugovor i uzmes modem mogu u roku od dan-dva da ti puste ADSL. Znaci, fino im sav ozbiljan kazes da te ne zavlace i ne prave bespotreban posao i sebi i tebi jer ces, ako se ispostavi da nemas port, da raskines ugovor u roku od nekoliko sati. Znaju oni odlicno da li ti imas port ili nemas, a cesto se prave blesavi da bi te rezervisali za sebe tako sto ces da potpises ugovor kod njih.
Tako je mene lik sa Beocity-ja zvao da dodjem da potpisem ugovor, kao uraaaa mozete da imate ADSL, nemate pojma koliko ste srecni. Kad sam ga pitao ono sto sam napisao gore salje mi odgovor, sav uzrujan, u svakoj drugoj reci fale slova, kako nije on kriv sto nema portova, nego Telekom, kako su ovi iz Telekoma neposlovni i nesposobni itd. Znaci, bio bi sipak da vec jednom nisam popusio tu foru kod PTT-a.
S druge strane, mozda ti provajderi i mogu da ti obezbede port, mada cisto sumnjam jer ih Telekom ne *ebe ni 5% nego stavljaju portove kome zele i kad zele po nekom samo njima znanom planu i programu, ali, ako ti garantuju da mogu da ti puste ADSL, capavaj to jer mi se cini da je Telekomu pun *urac ADSL-a i da ih mrzi da realizuju i ono sto bi mogli.