Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sta je to beotel slao.ja danas od njih dobih 2 mail-a ali prazna.bas su carevi.jel neko dobio danas od njih mail a da ga obavestvaju da nema uslova da neslinim dzabe.

lazna uzbuna. pozovem sada Beotel i pitam da li mogu da uzmem kod njih ADSL iako sam se prijavio kod Telekoma, a oni kazu "nemate jos mogucnosti (tj. portova)", kao radovi su jos u toku...stvarno su cigani...

lazna uzbuna. pozovem sada Beotel i pitam da li mogu da uzmem kod njih ADSL iako sam se prijavio kod Telekoma, a oni kazu "nemate jos mogucnosti (tj. portova)", kao radovi su jos u toku...stvarno su cigani...

...pa mene su zvali iz Sezama, rekli prikljucice me krajem decembra, sada je skoro sredina februara, zvao sam ih pre par dana kazu montirace se oprema u mojoj posti u toku ovog meseca, februara, ja otisao u postu a oni kazu "nemamo pojma, verovatno ce nesto poceti u martu...", znaci ne da nije pocelo u februaru, nego ni oprema nije instalirana, ne instalirana nego nije ni donesena ovde...ja se nadam bice nesto kod mene tamo na leto "AKO BOG DA", jer ne vidim nacin da bude ranije...bas sam razocaran ***, ne mogu da verujem koliko su nesposobni...

Halo ljudi.
Danas me celo popodne drugari i svi su primetili da mi se glas cuje cistije na fixnom.
Vec skoro dva meseca sam imao cudne sumove na tel. liniji i probleme sa dial-up.
Na eunet mi je veza pucala i pod winom i pod linom i pod freeBSD tako da nije bilo do software vec do tel linije.

Od kako sam danas stavio mikro filter tel. linija mi se preporodila i opet mi se modem kaci na 52k do 54k :D :D :D :-devil-: :-devil-: :-devil-:

Tako da je moja teorija da su me prikacili na adsl instalaciju ali da su me tek danas zvali da uzmem opremu, i to za oba tel. broja. Jedan sam morao da otkazem:-devil-:

Posto imam iste simptome(puca veza svakih par minuta) od kada sam presao na novu centralu(ne desava se samo meni, provereno) da li bi pomoglo da stavim filter na obicnu liniju (nemam ADSL) posto me izludjuje?

Posto imam iste simptome(puca veza svakih par minuta) od kada sam presao na novu centralu(ne desava se samo meni, provereno) da li bi pomoglo da stavim filter na obicnu liniju (nemam ADSL) posto me izludjuje?

sta da ti kazem. probaj. meni je to palo na pamet od kada sam pre dva dana dobio ADSL. prethodna dva meseca su mi bila uzasna sto se tice dial-up-a jer mi je od 2003-e od kad sam na alcatel centrali dial-up isao na min 52000 b/s (52k) sa downloadom od 5.9-6.0 KB/s a onda od negde 10.12.2006. kad se zakacim na 50666 skakanje do neba i protok od negde 4.2-4.6 KB/s a uz to i malo malo pa pukne veza sto se do decembra nikada nije desilo skoro tri i po godine (ostavljao sam da skida i po 3x24h ako je nesto kabasto tipa 300MB ili vise a hitno mi je).

Pozdrav

P.S. Evo i podatka kome pripadaju IP adrese koje nam se dinamicki dodeljuju

Result for 91.150.101.132
IP NOT LISTED BY PUBLIC BLACKHOLE LISTS

--> fwhois [email protected]
[whois.arin.net]

OrgName: RIPE Network Coordination Centre
OrgID: RIPE
Address: P.O. Box 10096
City: Amsterdam
StateProv:
PostalCode: 1001EB
Country: NL

ReferralServer: whois://whois.ripe.net:43

NetRange: 91.0.0.0 - 91.255.255.255
CIDR: 91.0.0.0/8
NetName: 91-RIPE
NetHandle: NET-91-0-0-0-1
Parent:
NetType: Allocated to RIPE NCC
NameServer: NS-PRI.RIPE.NET
NameServer: SEC1.APNIC.NET
NameServer: SEC3.APNIC.NET
NameServer: SUNIC.SUNET.SE
NameServer: TINNIE.ARIN.NET
NameServer: NS.LACNIC.NET
Comment: These addresses have been further assigned to users in
Comment: the RIPE NCC region. Contact information can be found in
Comment: the RIPE database at http://www.ripe.net/whois
RegDate: 2005-06-30
Updated: 2005-07-22

# ARIN WHOIS database, last updated 2007-02-08 19:10
# Enter ? for additional hints on searching ARIN's WHOIS database.

Poslednja izmena:
isti djavo, mislim da cu uzeti kod Beotela ali nadam se da ce i on dati duplo vece brzine kada to uradi i Telekom...

Ne bih da se pravim pametan, ali prema mojim informacijama i iskustvu ako si podneo zahtev kod Telekoma, Telekom nece dozvoliti da zakljucis ugovor sa nekim drugim provajderom dok ne povuces zahtev koji si podneo kod njih, a ako povuces zahtev podnet Telekomu rizikujes da ostanes bez slobodnog porta. Znaci dobro razmisli sta ces da uradis.

u pravu si. pitao sam Beotel koja su njihova isqstava i rekose mi da je neka riba htela da ispita teh. mogucnosti preko Telekoma i da ju je Telekom uzeo pod svoje u smislu da je kasnije morala da se cima telefonom i da kaza da nece ADSL od Telekoma nego kod nego drugog provajdera...i onda su joj dali Beotelov ADSL. kako god, kapiram da se nesto desava, pa ce uskoro i biti nesto :)

Alo bre ljudi, sta sam vam ja rekao gore? Nema sanse da Telekom da portove nikom sem sebi! Znam za dva zahteva, jedan je kod Sezama, drugi kod Euneta i znate sta se desava sa njima? Stoje u fioci!!! Nece Telekom da proverava tehnicke mogucnosti (koje da napomenem itekako IMA, ja sam licno povezao 3 ADSL-a) i ima jos mesta.
Jos jedanput vam kazem, Telekom i nista drugo inace ostajete bez porta, bar u ovom prvom krugu, a vi radite sta hocete.
Sto se tice ISDN-a, kazu da bi u ponedeljak trebalo da stignu 99% ali ce tek od srede krenuti sa podelom....
Pozdrav

Slazem se sa djalfom, i prema mojim informacijama jedini siguran put do ADSL-a vodi preko Telekoma. Inace, probao malo rapid i brzina kojom skida je 28-29kb za mojih 256kb/s, nadam se da ce i ostati tako jer se tek ocekuje najezda novih ADSL korisnika.

moze li neko sa adls iz novog sada da kaze kakvi su pingovi i da li ima i koliki je packet lost, i to prvenstveno mislim na cod2.

Ne znam, sad ste poceli i mene da tripujete. Ja sam na cekanju kod Beotela od 20. juna '06. Ne mogu da verujem da bih pre dobio adsl ako bih se SADA prebacio kod telekoma. Moj komsija takodje ceka kod Telekoma od decembra.
U pitanju je Novi Beograd-Tosin Bunar.

Juce dva puta u toku dana dobijam email Beotela u kojima me, kao, obavestavaju da je Telekom prosirio kapacitete na mojoj centrali cime su se stekli uslovi da dobiujem ADSL i da mogu da dodjem kod njih da potpisem ugovor jer sam se nekada, ko zna kad, interesovao za ADSL kod njih.

Pozovem 9813 i pitam jel' ima nesto novo u vezi sa mojim zahtevom i slobodnim portom i, za razliku od "zahtev se obradjuje bicete obavesteni na sms" dobijem informaciju da je moj zahtev pozitivno resen i da ce me u roku od 3-4 dana neko kontaktirati iz Telekoma.

Ja refleksno pitam "izvinite, a sta to znaci?", a ljubazna dama mi kaze to znaci da ce me za 3-4 dana pozvati da potpisem ugovor i imacu ADSL.

'Ajd bas da vidim. :p

Sad sam video na jednom Vranjskom forumu da je lik dobio u petak ADSL 768/196 paket. Kaze imao srece da bude medju prvima, na sta mu ja kazem da ne se*e nego da kaze ko mu je veza u tekekomu(ne zasluzuju da ih pisem velikim slovom). Ne znam koliko je tacna informacija ali u svakom slucaju idem u telekom u ponedeljak. Ili ADSL ili secem banderu ispred kuce!

Postovani,

Na osnovu Vase prijave na web sajtu www.ptt.yu za proveru postojanja tehnickih mogucnosti za ADSL, PTT NET Vas obavestava da smo izvrsili proveru za Vas telefonski broj i molimo Vas da se za detaljnije informacije obratite nasoj tehnickoj podrsci (011/3641999).

Hvala na interesovanju za nasu uslugu.

Srdacan pozdrav,
PTT NET

Sta ovo moze da znaci?

To moze da znaci da ces uskoro dobiti ptt adsl ako imas tehnickih mogucnosti (i ako se nisi prethodno prijavio kod telekoma).
I ja sam primio taj email.I kad sam ih pozvao oni mi rekose da je drugi provajder zauzeo moj port (jer sam se kod telekoma prijavio jos pre 3 meseca.) 3-4 dana sam se razmisljao da li da zovem telekom i ponistim prijavu,a onda su iznenada oni pozvali mene i rekli da mogu da dodjem za modem...I eto me na adsl-u :)

Pa prijavio sam se kod telekoma jos pocetkom decembra, kad su pustili prvu buvu. Nista da ja ipak skoknem do telekoma. Procitao sam ranije ovde iskustva tipa: odjavis se kod telekoma pa onda popases na dial-up-u do treceg milenijuma. Hvala Paranoya za informaciju a i lepo je znati da nas neko ko je dobio ADSL nije vec sutra zaboravio.

Sad sam video na jednom Vranjskom forumu da je lik dobio u petak ADSL 768/196 paket. Kaze imao srece da bude medju prvima, na sta mu ja kazem da ne se*e nego da kaze ko mu je veza u tekekomu(ne zasluzuju da ih pisem velikim slovom). Ne znam koliko je tacna informacija ali u svakom slucaju idem u telekom u ponedeljak. Ili ADSL ili secem banderu ispred kuce!
Vranje i Leskovac su dobili ADSL još u petak. Ja nemam informaciju da li je neko u Le već prikljucen, ali verovatno jeste, oni sa vezama, radnici telekoma i tako to. Meni su u petak rekli da će me pozvati svakog časa da potpišem ugovor, tako da čekam, ako me ne pozovu sutra idem ponovo. Mislim, teško je verovati nekom ko ne poštuje rokove.

moze li neko sa adls iz novog sada da kaze kakvi su pingovi i da li ima i koliki je packet lost, i to prvenstveno mislim na cod2.

Nisam iz Novog Sada i nisam probao CoD2, ali sam probao America's Army sa paketom 256/64. Situacija je sledeca: smenjuju se intervali kada je ping konstantan i potpuno je igrivo i intervali kada se ping non stop menja od 0 do 255, gube se paketi i ne moze da se igra. U dva poslepodne, intervali kada moze da se igra su bili znatno kraci od onih kada nije moglo, dok od 00 do 04 se desavalo povremeno da ne moze da se igra i nije trajalo dugo (10-20 sec), mada je i to jako lose. Ne znam sta je razlog, ali nije se desilo da mogu da se igram sat vremena bez prekida.

Pozdrav

U Prokuplju stižu modemi tokom ove nedelje (12-16.02.2007) a i radnici su im završili obuku.Videćemo.Biće i modema za ISDN korisnike, kao što sam ja.

Sad ispada da Telekom ne nudi sam ADSL??? Samo u Srbiji :)

To su oni nabacali na sajt nesto pre nego sto su odlucili da i sami postanu javni provajder. Kazem javni jer sam pre godinu i po dana bio u kuci jednog coveka koji je imao Telekomov ADSL.

Nikad necu zaboraviti kako mi je ozbiljno rekao, kada sam hteo da mu skinem i instaliram neki program od 30-tak megabajta, "jaooo tries' megabajta, ko ce da ceka da to skines, ima pet minuta da cekamo."

Fora je u tome sto mislim da covek nikada nije koristio Dial Up jer je sa prvim racunarom dobio i ADSL. :d

dobio ADSL pre par dana...i imam jedan veliki problem jer se desava da u toku rada modem blokira, tacnije upale se sve sijalice a neta nema :(
zna li neko sta to moze biti?

Jel zna neko da li su stigli modemi za ISDN u Lolinu zgradu i ako nisu kada ce?

Poštovani,

U toku su završne radnje na montiranju ADSL opreme po centralama, tako da se realizacija korisničkih zahteva očekuje u najskorijem periodu.

Uz molbu za još malo strpljenja srdačno Vas pozdravljamo

Jos jedno obecavajuce pisamce iz Telekoma, i kao i obicno sirok pojam "...po centralama", kojim bre centralama, kad znam da kod mene ne da nisu ni poceli nego ni ne znaju kada ce?!

Da li neko ima info sta se desava sa ljudima koji su na PCM-u a prijavili su se za ADSL? Interesuje me Zarkovo, konkretno.
A na koji mail saljete pitanja telekomu? [email protected] ?

Ja sam blizu Žarkova, PCM, nema nikakvog glasa od Telekoma. Jesi li podneo zahtev za skidanje PCMa? Kada sam ga podnosio, iskreno su mi rekli da imam isto toliko šanse kao grudva snega u paklu, ali da nada uvek postoji.

Da, to je taj mail.

Evo kakav sam odgovor dobio za valjevo

Poštovani gospodine,

Očekujemo sinhronizaciju poslednjih poslova vezanih za aktiviranje ADSL u Valjevu u poslednjoj dekadi februara 2007. ( fizičko dostavljanje modema u Valjevo, tehničko ispitivnje rada modema na terenu u različitim uslovima i sl ) tako da je realno očekivati da se početkom marta 2007. počne sa masovnim aktiviranjem usluge ADSL u Valjevu. Molimo Vas za još malo strpljenja.
S poštovanjem,

DIREKCIJA ZA USLUGE

Sektor za brigu o korisnicima

11000 BEOGRAD, Dubrovačka 35

Telefon
9813

Mail
[email protected]

www.telekom.yu

11000 Beograd, Takovska 2, Kabinet generalnog direktora: Tel.: (011) 303 20 30, Telefaks: (011) 324 89 79; direktor Direkcije za usluge:
Tel.: (011) 224 40 06, Telefaks: (011) 334 03 47; direktor Samostalnog sektora za spoljne odnose: Tel.: (011) 323 26 64, Telefaks: (011) 323 21 41;
direktor Direkcije za mobilnu telefoniju: Tel.: (011) 334 10 58, Telefaks: (011) 334 07 98
Broj registracije: 3309/2005, Registar privrednih subjekata Agencije za privredne registre Republike Srbije; Matični broj: 17162543; PIB 100002887;
Upisani kapital: 10.800.000.000,00 dinara; Uplaćeni kapital: 10.800.000.000,00 dinara; Tekući računi: Banca Intesa a.d. Beograd, Milentija Popovića 7b, Beograd;
Broj tekućeg računa: 160-600-22, 160-601-19, 160-602-16, 160-640-96; Vojvođanska banka a.d. Novi Sad, Trg slobode 7, Novi Sad; Broj tekućeg računa:
355-1500001-52, 355-1500002-49, 355-1500003-46, 355-1500004-43; NLB Continental Banka a.d. Novi Sad, Trg mladenaca 1-3, Novi Sad; Broj tekućeg računa: 310-11-83;
Poštanska štedionica a.d. Beograd, Kraljice Marije 3, Beograd; Broj tekućeg računa: 200-2215200101000-32; Alpha Bank a.d. Beograd, Kralja Milana 11, Beograd;
Broj tekućeg računa: 180-91770101000-11; Eurobank EFG Štedionica a.d. Beograd, Durmitorska 20, Beograd; Broj tekućeg računa: 250-1010058455031-40
> ----- Original Message -----
> From: "Milos" <[email protected]>
> To: <[email protected]>
> Sent: Wednesday, February 07, 2007 0:26 AM
> Subject: Milos
>
>
> > Postovani telekome ili ko vec ovo cita.Zanima me kada ce biti dodela
> > modema za adsl u Valjevu.Podneo sam zahtev jos u novembru,ali se sve
nesto
> > odugovlaci.Dakle mene zanima kada ce biti tj.kada ce se deliti
> > modemi

...pa ako nista odgovorili su ti sa informacijama vezanim za Valjevo, kakvim takvim, a ja i kad im navedem mesto boravka oni samo promrse nesto tipa sad ce jos malo, pocinju radovi na centralama i slicno...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno