Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U nedelju sam poslao mail telekomu, u kojem sam ih pitao sto nisam dobio potvrdan mail u vezi adsl-a, kao moj drugar koji je isao isto sa mnom da se prijavi. Znachi mail je bio upucen na adresu [email protected]. Takodje sam ih naznachio da sam se pre 2 meseca obratio telekomu pitanjem dali imam tehnicke mogucnosti za adsl uslugu, gde sam dobio potvrdan odgovor.
Da bi danas dobio odgovor sa adrese [email protected] od PTT NET-a !!!

Ljudi ja koliko znam do su dve razlicite firme . Odkuda ja da dobijem mail od njih kad sam poslao mail telekomu !!
Evo sta sam dobio :

Ljudi ja se nisam prijavio na sajtu www.ptt.yu , kad sam poslao mail na [email protected].
Znachi nema veze sa vezom !!!

Zna li neko u cemu je ovde fora ???

Brate i meni je isti mail stigao ne znam sta je !!!

Na ovo moram da odgovorim !!

Subotica je u Srbiji zar ne ? Posto vidim da je Novi Sad na "spisku" onda jeste sigurno...
A zašto nema ni jednog grada osim Novog Sada?
Inace Cacak je MANJI grad od cak tri vojvođanska grada!

1. Subotica
http://www.resuscitatio.org.yu/shmp/opstine/severna-backa/subotica.html
2. Zrenjanin
www.zrenjanin.org.yu
3.Pancevo
www.sopancevo.org.yu

Posle ovoga nadam se da je svima jasno da veći gradovi nemaju nikakav prioritet za uvođenje Adsl-a, već je u pitanju isključivo neki hir odgovornih ljudi u telekomu koji određuju redosled priključka na "mrežu".

Hvala na razumevanju .

Nije tacno !!! Soryy na OFF_u.

RATEL njih da pritisne? :) ahahaha
Da nece mozda i drugog provajdera fx telefonije da uvedu?

Evo za mene novih informacija, sto se tice mog mesta Novi Banovci su u pitanju, pa samim tim i Stari Banovci, tek u drugoj polovini godine, i to mozda :S: , tako da od decembra do marta pa sad tamo do septembra, na kraju ce ipak biti decembar vidim ja i nadam se ove godine :p ! Ako nekome znaci nesto u Pazovi treba da krenu sa uvodjenjem, prikljucivanjem...

Poslednja izmena:
Je'l ima jos neko "pouzdanu" informaciju za Suboticu ili "masnikosa" ima jedini e'sqlusivnu ves's ???

Ako nekome znaci nesto u Pazovi treba da krenu sa uvodjenjem, prikljucivanjem...

Znaci, znaci :cigar:

Mada da se ne prica o ovim 4 x vecim brzinama uskoro, iz principa ne bih hteo nista od telekoma :smash: , wireless koji koristim radi odlicno i skoro mi zao da nesto menjam, ali ipak, ako bude 2Mb/s za 2000 + dinara, sta cu, ipak.. iako je telekom :S:

@Lappy

...pa ne znam koliko im treba verovati za te 4x brzine kao i za bilo sta sto vise budu govorili, ja na zalost ne mogu ni wireless tako da sem eben, a zadnjih mesec dana i ovo siroče od dial-up veze mi jedva radi ne mogu ni najobicniju stranicu da otvorim, google na primer a kamoli da udjem ovde na forum sada i ceo dan danas kuckam preko gprs-a :S:

Da li je neko na Zarkovu dobio adsl, posto su najavili da ove sedmice krece prosirenje centrale? Takodje me interesuje da li ima neko ko ceka adsl na Zarkovu a da mu linija nije na pcm-u, ili smo svi u istom sosu? :d

Evo da javim da Telekom ADSL za sada radi prilicno dobro. Nisam jos isprobavao P2P, ali sve ostalo ide kako treba. Ping prema driven.de serveru je oko 60ms sto je dovoljno za igranje Sensible Soccer-a online. Sve ostalo je manje bitno. ;)

Je'l ima jos neko "pouzdanu" informaciju za Suboticu ili "masnikosa" ima jedini e'sqlusivnu ves's ???

Ljudi radi se.Jos koji dan i eto.U Subotici sam surfao vec na adsl-u brzinom koju nesmem napisati a i ako napisem gde radim bicete besni posto mi firmu ovde spominjete oko trilion puta dnevno.

Poslednja izmena:
Svatim danas u korisnicki servis u va i pitam neku devojku,zna li se nesto o adsl,kad ce biti,jesu li modemi naruceni i ona mi mrtva hla rece:gospodine nece biti nista pre aprila.Kako sam pukao.to je strasno.Rekao sam joj da cu odustati od njihovih buducih usluga,a ona samo sleze ramenima.Kad je tad nisam napucao,necu nikad

...a i ako napisem gde radim bicete besni posto mi firmu ovde spominjete oko trilion puta dnevno.

...pa i ne spominjali je kad su tako uzasno spori i losi, i mozes da radis u njoj jos sto puta toliko, najgori ste definitivno!!! Sta da mislim ja konkretno o tvojoj firmi kad su me uveravali da cu dobiti ADSL krajem decembra prosle godine, a sada ispade da cu dobiti (mozda!!!) tek decembra ove godine...:wall: ...pa gde je tu "O" od ozbiljnosti i postovanja prema korisnicima...?!

...pa i ne spominjali je kad su tako uzasno spori i losi, i mozes da radis u njoj jos sto puta toliko, najgori ste definitivno!!! Sta da mislim ja konkretno o tvojoj firmi kad su me uveravali da cu dobiti ADSL krajem decembra prosle godine, a sada ispade da cu dobiti (mozda!!!) tek decembra ove godine...:wall: ...pa gde je tu "O" od ozbiljnosti i postovanja prema korisnicima...?!

*** nebranim nikoga ali cela drzava nam je spora u svemu.

Kad je tad nisam napucao,necu nikad

Pa ne razumem sta ti je ona tu kriva, ona ti samo kaze ono sto njoj kazu da ti kaze, ako nekoga trebas da napucas to je jedan od glavonja koji donose odluke, a veruj mi, ja bi ga drzao da ti lepse "legne" ;)

Bice da je spora gde im odgovara da bude spora. Kako Telekomu tako i celoj drzavi...mislim interesantno je da niko ne polemise o ovoj temi u medijima. Ovo se vec pretvara u veliku bruku i sramotu, i ne ide mi u glavu da niko iz medija ne postavi pitanje Telekomu "sta se desava sa uvodjenjem ADSL-a?", pa da je neko hteo namerno da unazadi naciju na polju komunikacija ne bi bolje uradio ovo sto Telekom radi. Daj bre neko ako ima prijatelja novinara neka napise neku kolumnu, tekst o ovome, pa oni za boga dragog jos reklamiraju dial-up po ceo dan uz muziku Zdravka Colica :lupko:

Ljudi radi se.Jos koji dan i eto.U Subotici sam surfao vec na adsl-u brzinom koju nesmem napisati a i ako napisem gde radim bicete besni posto mi firmu ovde spominjete oko trilion puta dnevno.

Ajde onda molim te reci spisak centrala na kojima ce moci da se ostvari ADSL konekcija i koliko portova ukupno ima za celu Suboticu.

Ma vise ne znam sta da mislim.Doci ce i taj aprlil,a onda ce biti nesto trece i ajd u krug.

Taj ko ti prverava informacije je malo omanuo.Jos nedelju i po dana.Za sada ce samo posta kertvaros,glavna posta,4.juli,m.bajmok.

Kakve lepe vesti, upada li Prozivka u te pošte koje su u prvom krugu? :eyebrows:

Poslednja izmena:
Pa ne razumem sta ti je ona tu kriva, ona ti samo kaze ono sto njoj kazu da ti kaze, ako nekoga trebas da napucas to je jedan od glavonja koji donose odluke, a veruj mi, ja bi ga drzao da ti lepse "legne" ;)

Da ga ne bi mozda "odveo u planinu i vezao za drvo"? :D

Evo mene najzad na ADSL-u.Uzeo sam danas paket.Sutra slikam i kačim na sajt.Morao sam da preinstaliram Windows jer sam nešto čačkao oko servisa pa nije hteo da se uključi ADSL veza.Inače je sve automatizovano bilo na USB ili na mrežnu karticu.Od mog prvog posta na ovu temu prošlo je tačno 4 meseca i 3 dana što i nije loše kako sam se nadao.Danas je u Prokuplju podeljeno nešto oko 40 paketa za ISDN i 20-tak za analogne.Pitanja sutra posle 18h jer radim.
Želim vam svima da dobijete ADSL.
Živeli.

Evo mene najzad na ADSL-u.Uzeo sam danas paket.Sutra slikam i kačim na sajt.Morao sam da preinstaliram Windows jer sam nešto čačkao oko servisa pa nije hteo da se uključi ADSL veza.Inače je sve automatizovano bilo na USB ili na mrežnu karticu.Od mog prvog posta na ovu temu prošlo je tačno 4 meseca i 3 dana što i nije loše kako sam se nadao.Danas je u Prokuplju podeljeno nešto oko 40 paketa za ISDN i 20-tak za analogne.Pitanja sutra posle 18h jer radim.
Želim vam svima da dobijete ADSL.
Živeli.

Cestitamo. :banana:

P.S. konacno i magarevo da stigne u jevropi :D :d :D :d

Evo i ja dobih ADSL konacno pre 2 dana u Vranju.Pre toga sam bio na ISDN.Prijavio sam se pocetkom novembra prosle godine.Za sada radi dobro,ali juce nuje moglo da se igra WOW.Moj sin koji to igra kaze da mu se svake sekunde "konektuje i diskonektuje" tako da je juce igrao na starom ISDN-u.Zena uz smeh kaze:"Uplacivaces ti jos internet vreme izgleda"!!!!.Torrenti vrlo slabo idu,ali obican download ide oko 27Kbs.Dobio sam paket od 256 iako sam trazio 512.Covek koji tamo radi rekao je pre potpisivanja ugovora da ne moze da se menja ono sto si rekao kad si se prijavljivao( Ja tada lupnuo da hocu paket od 256).Zna li neko zasto slabo radi WOW?

Evo i ja dobih ADSL konacno pre 2 dana u Vranju.Pre toga sam bio na ISDN.Prijavio sam se pocetkom novembra prosle godine.Za sada radi dobro,ali juce nuje moglo da se igra WOW.Moj sin koji to igra kaze da mu se svake sekunde "konektuje i diskonektuje" tako da je juce igrao na starom ISDN-u.Zena uz smeh kaze:"Uplacivaces ti jos internet vreme izgleda"!!!!.Torrenti vrlo slabo idu,ali obican download ide oko 27Kbs.Dobio sam paket od 256 iako sam trazio 512.Covek koji tamo radi rekao je pre potpisivanja ugovora da ne moze da se menja ono sto si rekao kad si se prijavljivao( Ja tada lupnuo da hocu paket od 256).Zna li neko zasto slabo radi WOW?

Nalazis se na centrali koja je istureni stepen neke druge centrale zbog toga ti je ping ogroman ovo je u 99% slucajeva problem mada neki su na ovom forumu pominjali neko podesavanje modema posto tebi i torenti lose rade probaj prvo da podesis modem.

Nalazis se na centrali koja je istureni stepen neke druge centrale zbog toga ti je ping ogroman ovo je u 99% slucajeva problem

Nema sanse da je zbog toga. Mislim cak da su u Bg vecina centrala tipa istureni stepen. Atheista (koji je na centrali Borca) ima ping 60-70, a Borca je takodje istureni stepen (ako sam ga dobro razumeo). WoW radi super i sa pingom 200-300, tako da je problem verovatno u podesavanju modema ili mu ovi nisu dobro podesili port na centrali.
Poz.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno