Šta je novo?

Telefon posle 5x. do 350e

Opusteno

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.09.2012
Poena
200
350e je max. Dinar ne dam preko toga. Dobro mozda 360 ajde.

Menjao bih 5x, prvo jer me smorio, drugo jer me smorio i trece probao bih nesto novo cisto da vidim kako i sta.

Ako neko ima neki predlog neka kaze, samo ne zelim da ispadne svadja kao na svakoj temi. Iphone otpada, fokus je na androidu.

Budzet je 350-360e ali ne mora biti na maksimumu moze i ispod toga.

Prvi pik mi je bio honor 8 pa sam se oladio jer tesko naci od operatera za normalne pare. Mozda mi5, mi5s, p9, poceo sam da gledam i s6e.. Imam pare za s7, tj mogu izdvojiti ali ne zelim toliko para dati, imam neke druge izdatke koji se moraju resiti.

Ajde dajte predloge, otvoren sam za sve..

Edit: kamera mi nije bitna. Na prvom mestu su brzina, fluidnost.. Prvenstveno brzina otvaranja aplikacija. Kapiram da ce svaki da iskesira 3,4 app. Dobro i baterija je bitna, ova je pocela da me uzasava.

Poslednja izmena:
Slazem se za taj Huawei P9 32GB.

Valjda ce doci vreme kada cemo sami sklapati telefone kao racunare.
Resimo ocu:
Snapdragon 821 60e,
Ekran Sharp ips full hd 5inca 10e/Samsung amoled 40e
kamera Sony imx260 40e,
prednja kamera 5mpx 10e,
baterija 4000mah 10e,
finger print senzor-5e,
mikrofoni,zvucnici,konektori,wifi,gps,ir,bluetooth,hladjenje,senzori...30e

operativni sistem android 7.1-10e / miui-besplatno
kuciste xiaomi besplatno/kuciste samsung 200e

Ovakav slican projekat samogradnje telefona je imao Google pod nazivom Ara ali je ukinut. Sta mislite, zasto?

Najjace da velikim kompanijama odgovara takav nacin ''sklapanja'' uredjaja, kome bi onda prodavali precenjene flagship modele koji su svake godine sve skuplji? 🙂

Uzeh p9.. Garancija je na firmu sa telenora je. Jedino to moze biti problem. Alex Mobile u Gavrila Principa. Covek mi je rekao da ako dodje do problrma mozemo sve resiti, prijatelj mu drzi firmu. Mada nmg da razmisljam o tome, vrv ce fon biti kod mene par meseci pa ce me opet smoriti 😀

sent from nexus 5x

Prosto je. Osim sto bi to jako mali broj ljudi koristilo, evo polazim od sebe, uzmem jednu konfiguraciju pa onda posle par meseci stavim bolju kameru, pa posle par meseci veci ram, pa internu mem..i sve to lepo ide...ali onda dolazi do prvog problema. Ogroman broj ljudi menje svoje telefone iskljucivo iz vizuelog razloga(smori ih vremenom), a ako bi koristio aru prakticno si ogranicen na jedan isti dizajn. A i realno jabuka i samsung prave ono gde mogu max da zarade, a ne da nama potrosacima bude isplativo 🙂

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Uzeh p9.. Garancija je na firmu sa telenora je. Jedino to moze biti problem. Alex Mobile u Gavrila Principa. Covek mi je rekao da ako dodje do problrma mozemo sve resiti, prijatelj mu drzi firmu. Mada nmg da razmisljam o tome, vrv ce fon biti kod mene par meseci pa ce me opet smoriti 😀

sent from nexus 5x
U zdravlje da te sluzi [emoji1] A to da ce da te smori, klasika...svaki model smori vremenom, koliko god da je dobar [emoji2]

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

sent from nexus 5x
[emoji120] [emoji122]

To je klasika 🙂 90% su uzeti preko firme. Sada pazi da ne izgubis broj tog lika pa ti možda stvarno za ne daj boze izađe u susret.

Možeš li da zakacis sliku te garancije i fiskalnog da znam za buduće kako izgleda to preko firme 🙂

P.s.

Da te sluzi vrh i da ga ne menjaš uskoro. Čekam review 5x vs p9 🙂

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Moja greska nije od firme izgleda da je privatno lice 😀 Zbunio me izgled racuna.
Hvala vam svima 🙂 Pustio sam neki update nzm dal ima zvanican Nougat za njega ?
Prvi utisci stvarno premium osecaj. U odnosu na plasticnog je tanji, uzi, bas lepo lezi u ruci. Ekran je super, bar meni prija. Kratko poredjenje sam napravio u startovanju aplikacija, brzi je od 5x, najvise se vidi na google chrome 😀 Osecam se kao jutjuber hhaha.
E da imam i ovaj papiric za premium garanciju, preko hicare treba da se aktivira.

sent from nexus 5x

Poslednja izmena:
Da sakri podatke. To jest skini sliku pa ako hoćeš kači novu.. paket koji košta 6000din a telefon 20k. Samo Telenor može da bude ovoliko skup

Pa piše u ugovoru da je 1 din. Gledao cene, u Britaniji uzmeš iPhone 7+ i na kraju manje platiš nego što je ova pretplata... Još je bolji paket od ovog... Tragedija...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ma da ko ce ga znati ko tu sta mulja.. 😀
Na prvi pogled mislim da nisam pogresio. Malo mi cudno dok se ne naviknem, ali na prvi pogled radi fluidno, doduse i prazan je. 😀
Stavio sam ga na punjenje, posle cu ga silovati.
Malo mi zao plasticnog, bicu tuzan na rastanku 😀

Pa piše u ugovoru da je 1 din. Gledao cene, u Britaniji uzmeš iPhone 7+ i na kraju manje platiš nego što je ova pretplata... Još je bolji paket od ovog... Tragedija...

Meni u glavi sve da je pisalo 20k 🙂
Onda je trebala da uzme plavi model.. šteta 🙂

@opusteno

Plastikaner je čudo,mada meni nece biti žao kada ga stavim u oglase 🙂

Ma lepo si ti video 20.000 (tačnije 21k), ali to je platila tri pretplate unapred... A telefon je 1 din... Šišanje...

Poslednja izmena:
Odlično u svakom pogledu... [emoji4] Ispade Huawei u nižoj i srednjoj klasi nema konkurenciju u Srbistanu ako se želi validna garancija po ok ceni... P9, P9 Lite, honor 8...

Dobio sam i quick charger. Vidim da su se neki ljudi na netu zalili da nisu dobijali u prvim serijama..
Malo ce mi samo trebati dok skontam kako i sta, obrisem bloat i gluposti.
Pita me milion nekih pitanja, te ovo te ono, ali dobro sredice se.
Ima neku foliju preko, ne znam dal to fabricki dolazi?

Nova sa swype up i Pixel Icon pack prvo sto sam instalirao na Touchwizz 😀

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

@Opusteno
Dobar izbor. Nek te lepo služi p9.

Zamislite koja bismo pitanja citali na forumu kad bi sami sklapali telefone, recimo:
1. Da li ce procesor da botleneckuje kameru?🙂 Da li cu moci da snimam 4k 120fps?
2. Da li ce kociti igre ako stavim ekran 4k a imam snap 808 i adreno 418?
Svakako bi se morala smanjiti razlika izmedju cena brendova. Mnogi ljudi nisu svesni da daju 100% vise novca za 10% bolji hardver.

Hvala svima. Prvi utisci su da bas lepo radi na MM. Doduse cekam v7 pa neko vreme da ga testiram i vidim kako i sta.
Ono sto je na prvi pogled bolje od 5x je: Ekran ( bar meni), izrada naravno, zvucnik, brzi je osetno ( juce sam flesovao betu na nexusu tako da su svezi i jedan i drugi), manje se greje, fp je brzi za pola sekunde bez preterivanja. Bolje mi lezi u ruci, manja visina tastature mi treba za poruke nego kod 5x.

Ono sto mi smeta je to sto kliza malo, fp je mnogo visoko u odnosu na 5x, smara me milion pitanja za dozvole i sto za weather widget pokazuje Zemun ( wtf ? ) a zivim na Banovom brdu. 😀 Tesko ga je podici sa stola jer je dosta tanak a ne zelim da ga vucem do ivice.

Kameru jos nisam probao..

Nema ,Kirin životinja 🙂
Ono kada na prvu loptu primetiš da radi bolje npr u chromu nego 5x je dovoljno da budeš zadovoljan izborom 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno