Šta je novo?

Telefon posle 5x. do 350e

Opusteno

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.09.2012
Poena
200
350e je max. Dinar ne dam preko toga. Dobro mozda 360 ajde.

Menjao bih 5x, prvo jer me smorio, drugo jer me smorio i trece probao bih nesto novo cisto da vidim kako i sta.

Ako neko ima neki predlog neka kaze, samo ne zelim da ispadne svadja kao na svakoj temi. Iphone otpada, fokus je na androidu.

Budzet je 350-360e ali ne mora biti na maksimumu moze i ispod toga.

Prvi pik mi je bio honor 8 pa sam se oladio jer tesko naci od operatera za normalne pare. Mozda mi5, mi5s, p9, poceo sam da gledam i s6e.. Imam pare za s7, tj mogu izdvojiti ali ne zelim toliko para dati, imam neke druge izdatke koji se moraju resiti.

Ajde dajte predloge, otvoren sam za sve..

Edit: kamera mi nije bitna. Na prvom mestu su brzina, fluidnost.. Prvenstveno brzina otvaranja aplikacija. Kapiram da ce svaki da iskesira 3,4 app. Dobro i baterija je bitna, ova je pocela da me uzasava.

Poslednja izmena:
Ja sam sa 5X prešao na S7, uz iPhone SE između njih a najviše zbog loše baterije, izrade, ekrana, zvučnika oba, pa i garancije. Na S7 me je ekran oduševio i razmazio pa nema više povratka na LCD što može da bude problem [emoji1]. Honor 8 skroz fin telefon, ali meni lično ne odgovara EMUI (jedva preživeh sa iphone, a liče..), kamera ne može da se poredi sa nexusom, ali recimo fluidnost može. Inače kad pričam sa 2 drugara koji imaju Honor8 i P9 primetim da je dosta prigušen zvuk. Ako te ne brine za koliko će ga posle prodati i odgovara ti ekran, uzmi Honor 8. Ako razmišljaš o svemu, kao što sam ja, skupi još malo i uzmi S7.

Sent from my S7 using Tapatalk

Ako ne možeš da nađeš 6P sa papirima, kako bi realno zno koliko je star, batali, može da bude dosta star, isceđena mast, uzmeš leša i da kukaš kako baterija ne drži ni dan (kao Joca 😀 😀 ).
Što se tiče zamene, rizikovao bih sa novim Mi5, ako ne onda S7 sa operatera.

Branio sam huawei i njihov os koji je upeglaniji dosta i koji zauzima duplo manje i od ove googlove bete. Drugi su se ukljucili vezano za xiaomi i ostale. Rekao sam necu da ova tema krene u raspravu i svadju, trazicu da je zakljucaju ili obrisu.

sent from nexus 5x

Kakav ti je SE u odnosu na s7?

Sent from my D6603 using Tapatalk
Ekran očajan, kamera prednja bolja u low light ali loša rezolucija, ali sve u svemu zamenjen je za S7 zbog iOSa koji slabo podnosim, malo sam se dvoumio između 6S i S7 ali S7 ipak kompletniji. Uostalom vredelo je probati iOS.

Znam da si otpisao s6, ali iskreno telefon je i dalje odlican. Ok, baterija je slabija od s7, ali je u ostalom manje vise tu. A ima i bolji zvuk od s7, tj cistiji je.
Ekran, dizajn i kamera su stvarno odlicni.
Za otp 10 dana izlazi nougat za s6, koji ce biti identican onom na s7 sto je veliki plus. Performanse su i dalje odlicne, exynos bez problema radi multitasking i realni rad ide fluidno. Evo je ga koristim vec god dana, nikakvih mana nema.
Cena je problematicna, ali ima ih za 270e odlicno ocuvani sto i nije tako lose.

Poslednja izmena:
S6 - promašaj od telefona - subjektivno mišljenje..
Dodaš na 5X 100e za ekran i zvuk, performanse iste/lošije...
+ Ima ih brdo i svi su matori, jedino cenu drži kolko tolko okej.

Meni je taj S6 telefončina za 5x. Ekran, izrada, kvalitet uređaja dosta bolji, dosta bolji zvučnik, dosta bolji zvuk u toku razgovora. Osnovne stvari mnogo bolje. Mana jeste slabija baterija, ali ni na 5x nije neka realno. Kamera u foto modu je odlična na S6, bolja je na 5x sa hdr+, ali je video zato očaj na 5x spram S6, slabiji je blic na 5x. Kamera S6 je itekako odlična.

Kleli smo se u Fince i Japance, pa smo vremenom presli na Koreance. Polako se navikavamo i na Kineze. Na problem ploca upravo nalazimo zato sto sumnjamo u kineski kvalitet i guglamo probleme sa Xiaomiom. Iako problem crklih ploca nije tako cest kao sto se moze pomisliti. Cak su dosta cesci problemi sa recimo ekranom galaxy s7/s7 edge, ali u Samsung brend niko ne sumnja pa to i ne gugla. Ja bih isao na mi5 ili mi5s/plus. Baba Vanga predvidja da cemo za koju godinu svi preci na Kineze.

To je istina ali sa s7 i s7e imaš validnu garanciju pa ako se nešto desi nisi izgubio mob. Dok sa mi5 i mi5s..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Kakva je baterija ? Jel imas neke SoT otprilike.. Sta znam niko ne spominje s6, nekako je brzo zaboravljen. Doduse nije ni mlad..

sent from nexus 5x
Tacno, nije mlad tel. Narocito kad sada treba da izadje s8. Kad pisem na forumu, iskljucivo pisem za one stvari koje licno posedujem i za koje mogu da ti dam neko iskreno misljenje. Promenio sam brdo telefona(bolest), ali eto na s6 sam se zadrzao malo duze, nije bez razloga. Meni je sot uvek oko 4h. Nikada nije isao ispod 3 i po h, zna cesto i do 5h da ide. Za moje potrebe sasvim dovoljno. Koristio sam i 5x i bas zato sam i rekao svoj komentar. Dovoljno je da uzmes s6 u ruci i videces koji je to napredak u kvalitetu u odnosu na 5x. Kamera je odlicna, e sad, posedujem uporedo i nexus 6p koji ima da kazemo kameru kao kod 5x i iz prve ruke mogu da ti kazem da su slike preko dana manje vise odlicne kod oba modela(ukljucen hdr na oba), video snimak dosta bolji kod s6. Nocne fotografije idu na stranu 5x/6p, mislim na one bez blica. Slazem se da je sigurnije i bolje resenje da se ide na s7, ali novac je problem.
Ljudi cesto zaboravljaju osnovne stvari kod telefona, kvalitet razgovora, prijem mreze, signal...Sve je to perfektno na s6. Jedina mana koja je meni bar problem, je sti je strasno klizav i nezgodan da se drzi u ruci hez maske. Stavis bumper i resio si problem. Ako te zanima nesto detaljnije, tu sam 🙂

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Kleli smo se u Fince i Japance, pa smo vremenom presli na Koreance. Polako se navikavamo i na Kineze. Na problem ploca upravo nalazimo zato sto sumnjamo u kineski kvalitet i guglamo probleme sa Xiaomiom. Iako problem crklih ploca nije tako cest kao sto se moze pomisliti. Cak su dosta cesci problemi sa recimo ekranom galaxy s7/s7 edge, ali u Samsung brend niko ne sumnja pa to i ne gugla. Ja bih isao na mi5 ili mi5s/plus. Baba Vanga predvidja da cemo za koju godinu svi preci na Kineze.
Nisam cuo da obican S7 ima problem sa ekranom? To za Edge vazi.

Sent from my Nexus 7 WiFi using Tapatalk

Uh brdo pozitivnih i negativnih stvari za sve modele. Isao bih na s7 to mi je sigurica ali zapitam sebe dal mi treba fon od 60k dinara.. Ne znam bas sam u dilemi sta uzeti.. 😀 Hvala svima sto pokusavaju da pomognu. Mozda bih otisao i na 6p ali preskupi su na oglasima. Da je oko 100e doplate pa i aj ovako mnogo..Honora ganjam mesec dana nikako da se pojavi. P9 mi je opcija ali i oni jedu ***** sa cenom. Onda kapiram bolje dati 250 za novog kineza nego koriscen s6 star 8 9 meseci..

sent from nexus 5x

Onda bih ja za kraj napisao sledeće:
Za 300e ili malo preko P9 polovan,
Za 340e nov Honor 8.
Naravno sve sa garancijom, jer samo takve i gledam

Kupi Honor 8 kad već nećeš 6P ...
I ja gledam šta posle 6P, ali ne nalazim ništa bolje uz neku normalnu doplatu .

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk v6.4.9 (Build 855)

Huawei
P9 32GB

360 € (NOV: 613*)

star 1 dan, nekoriscen, crni, original full pack, garancija 36 meseci, fiskalni racun, moze zamena

Evo samo smanji na 350 ili čak možda i ne moraš . 10e ~ 2 čaše limunade i hamburger

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno