Kako kome, sve zavisi od onoga što je vama potrebno. Meni ProCredit nikako ne može biti skup kada pokrivam troškove mesečnog održavanja i još zarađujem...
Godinama su mi pare bile na deviznom računu u Intesi. Ni to im nije bilo dovoljno što ih besplatno koriste pa su hteli da mi naplaćuju 120 din mesečno. Tada sam po...o zbog skoka troškova sa 300 na oko 850 i hvala bogu saznao za Procredit. Prenosim tekst sa posta o Banca Intesa:
Ja podigao sve eure iz Inteze sa aviste i oročio u API bank (nikad čuo). EKS je 1,23%. S obzirom na to da je osigurano do 50.000 eura samo pogledam na Kamatici ko daje najveću kamatu i tamo oročavam. Pošto sve gasim u Intesi, otvorio sam račun (online) u Prokredit banci. Meni jako ide na ruku jer dozvoljavaju kupovinu eura PO SREDNJEM KURSU do 1000 eura mesečno, dok je u Intesi razlika između kupovnog i prodajnog 1.2 din. Naravno da sam dinare dizao na bankomatu, išao u menjačnicu pa čekao red u Intesi da ostavim eure jer nemaju bankomat za eure, za razliku od Prokredit. I na sve to mi plaćaju kamatu koja se računa na dnevnom a isplaćuje na mesečnom nivou, i sve devize su mi 100% dostupne 24/7 na bankomatu do 5000 eura dnevno bez prekida oročenja pošto se računa na dnevnom nivou. Kartice mi šalju poštom, nikakav kontakt sa šalterima i redovima + zarađujem oko 700 din na kursu i kamati svaki mesec. + kamata od API banke, hvala Intezo što si mi otvorila oči. Naknada je 550 din, minus 9% godišnje. Meni je ovo leglo kao kec na 11.