Šta je novo?
Koliko tacno iznosi taj preferencijalni kurs? Pitam jer tih 1000 evra po srednjem kursu nije ni blizu dovoljno, pa da bar mogu da izvedem sebi neku kalkulaciju.

Jedini kriterijum koji je meni bitan jeste kurs za kupovinu evra. MTS je do sada tu bio najbolji. Mobi banka je takodje imala akciju za ljude koji istovremeno imaju Telenor postpaid gde je davala odlican kurs, ali ta akcija vise nije aktuelna. Za vas koji ste istrazivali, ako nije problem, napisite napisite banke koje imaju kurseve za kupovinu evra koji su 30 para iznad srednjeg kursa ili povoljniji (ukoliko takve uopste postoje).
Trebalo bi da je 30 para. Aplikacija ti računa, tako da ne znam tačno. Svakako ako imaš veći iznos možeš da pozoveš i dobiješ bolji kurs.

Za preduzetnika ti je Sinhro paket, neka kombinacija Praktik i preduzetničkih računa za ukupno 495 din uz MasterCard Gold.
Održavanje se ne plaća (ili plati 50%) kada se pređe neki mesečni promet karticom.
Da, znam za taj Sinhro paket (potice od preuzete SoGe banke, ako se ne varam), ali svojevremeno sam se odlucio za Intesu zbog stambenog kredita, koji jos uvijek nazalost nisam uzeo pa mi se sad ne mijenja banka (za preduzetnicki racun), mada sam jos uvijek u dilemi, s obzirom na ova sad poskupljenja u Intesi, pa ce da me sisaju kao ovcu (preduzetnicki + Magnifica).

Kakav je kurs za kupovinu eura u tom kombinovanom Sinhro paketu? Mislim na onaj za fizicka lica, preduzetnicki prihodi su mi svakako u dinarima.

Kakav je kurs za kupovinu eura u tom kombinovanom Sinhro paketu? Mislim na onaj za fizicka lica, preduzetnicki prihodi su mi svakako u dinarima.
Online OTP menjačnica za Sinhro trenutno oko 0.5% od srednjeg:
kurs.png

@ZorMi Hvala puno. Korektan je kurs (sad je otprilike u MTS banci kurs ti negdje). Svakako cu jos malo istraziti da li neka banka nudi nesto bolje.

Ja sam proverio za "Prestiz" paket kod OTP-a i stvarno se evro kupuje po srednjem kursu. Sledece nedelje idem da otvorim racun pod uslovom da ne zahtevaju prenos zarade, pa cu da javim ovde da li je to moguce ili ipak postoje neki uslovi. Na prvi pogled mi deluje da nema nikakvih uslova i da moze i bez prenosa zarade da se uzme ovaj paket.

OTP se nedavno spojio sa Societe General, a ove nedelje sa Vojvođanskom bankom pa neće raditi sistemi od 29.04. do 05.05.
A videćemo šta se menja u uslovima.

Novi OTP Tarifnik je online, na dnu je spisak usluga koje više neće postojati. Za Prestiž su smanjili sa 45 na 35k limit da se prepolovi mesečna naknada.

S obzirom da je OTP kupio Vojvodjansku, a ne obrnuto, nadam se da nece biti promena po ovom pitanju :)

Trebam da otvorim negde tekući račun gde bi mi stizala plata, odatle bih plaćao i račune tipa Infostan, i bitno mi je da imam Visa/MasterCard za online plaćanja/PayPal. Dvoumim se između Mobi i MTS banke, svi saveti su dobrodošli :)

Jel zna neko kako funkcionise sistem "promene platnog racuna"? Jel se dobija isti broj racuna u drugoj banci, samo sa izmenjene prve tri cifre?

Ja sam proverio za "Prestiz" paket kod OTP-a i stvarno se evro kupuje po srednjem kursu. Sledece nedelje idem da otvorim racun pod uslovom da ne zahtevaju prenos zarade, pa cu da javim ovde da li je to moguce ili ipak postoje neki uslovi. Na prvi pogled mi deluje da nema nikakvih uslova i da moze i bez prenosa zarade da se uzme ovaj paket.
Sjajno. Javi molim te kako je proslo, posto ista stvar i meni treba (da ne moram prenijeti zaradu kod njih).

Hvala svima na odgovorima, pomogli ste mi maximalno, definitivno cu vas poslusati i sada u junu sebi uzeti u mts banci, a supruzi u telenor mobi banci.

Kada kupujem preko 1000 eura, uglavnom mi ovde sve menjacnice daju na 118 din. Nikad nisam u banci ili preko tekuceg racuna kupovao eure. Kako vi praktikujete po tom pitanju? Ko ima bolji kurs izmedju mobi i mts banke i koliko trenutno iznosi ako mozete da proverite?
Jednom sam pitao u komercijalnoj banci kao njihov korisnik, ali je to bilo bas nepovoljno.

Ujedno da li se i za telenor i za mts potpisuje ugovor na 2 godine?

Ma kakav ugovor 😁

komercijalna danas 117,25/117,95
Mts 117,29/117,99

Ja bio jutros do MTS da otvorim račun. Nema nikakvog ugovora, račun možeš da zatvoriš kad god hoćeš, ako su izmirene sve obaveze prema banci.

Ma mislio sam jer daju 6 meseci free, pa sta ako dignu cene usluga jer ih je uzela postanska stedionica, i ne bude mi odgovaralo, da li npr 7-mi mesec mogu da zatvorim racun bez naknada?
Hmm tu su negde komercijalna i mts kad je u pitanju kupovina eura. Da li neko moze da kaze koliko je trenutni kurs u telenoru (osnovni racun sto je bez odrzavanja) ?
Koliko sam shvatio i uz mts plus i uz telenor osnovni se dobijaju devizni racuni?

Mobi osnovni račun 116.55/118.55

Ne dobijaju se posebni računi nego je 1 račun multivalutni rsd, eur, usd,...

Jel zna neko kako funkcionise sistem "promene platnog racuna"? Jel se dobija isti broj racuna u drugoj banci, samo sa izmenjene prve tri cifre?

Naravno da ne. Čim ti promeni prve tri cifre, promeniće se i poslednje dve (kontrolni broj). Neke banke praktikuju da koriste svih 13 cifara, neke guraju račune redom, nema pravila.

Bump za iskustva sa Direktnom bankom, ako ima neko računa tamo uopšte? Čuo sam dobre stvari ali nisam ubedjen.

Što se tiče Inteze, ovih dana sam se natezao sa "savetnicom" oko nekih stvari iz novog tarifnika, prvo nije htela da mi pismeno objasni mejlom, te u gužvi je, te ne može da nadje te stavke. Zvala telefonom, "objasnila" i nakon toga sam joj tražio isto to samo pismenim putem i poslala je mejl tek danas., a mejlu ni pomena od onoga što mi je objašnjavala usmenim putem, bukvalno je samo ispremeštala tekst iz tarifnika i tako mi poslala... 1/10, crvena lampica, i povod da tražim novu banku definitivno.

Bump za iskustva sa Direktnom bankom, ako ima neko računa tamo uopšte? Čuo sam dobre stvari ali nisam ubedjen.
Nit imam nit znam nekog da ima tamo račun.... Al evo ovo je +, ako sam dobro rastumačio ovo sa sajta, imaju besplatna plaćanja u e/mbankingu. Inače, da nemam njihovu filijalu u kraju, ne bih ni znao da postoje.

Interesantno kako je nastala, bivši vlasnici Marbo-a (čips) kupili tri banke.....

Koja jos banka sem Raiff ima mogucnost da se na bankomatu uplacuje kes sebi na tekuci racun?

Maltene sve banke imaju pored obicnih i multifunkcionalne bankomate za uplatu/isplatu - din/eur. Jedino Intesa nesrecna jos nema eur samo dinare.

Ja sam u Erste banci i koliko vidim, oni to nemaju, ili nisam shvatio da imaju :)

Nemaju za fizička lica. Samo za firme.

Nisam znao da erste nema... ali svakako je bolje pitanje koja banka nema, posto koliko znam vecina imaju, imaju cak i raspala postanska, pa i aik i komercijalna...

Pa to, zato me zanima koje jos banke sem Raiff imaju tu opciju za fizicka lica?

Nazad
Vrh Dno