Šta je novo?
Ljudi a zasto vise vas ne spominje Mts banku, prvih 6 meseci DZ a potom 100 dinara, u cemu je kvaka?

U UniCredit imaju s vremena na vreme te promocije recimo 6 meseci 1 din, provizija za plaćanja je 20 din, kurs im je nepovoljan a posle 3 meseca redovnih uplata zarade te jure ako hoćeš kredit. Jako malo ekspozitura imaju i gledaju da se skoro sve obavlja preko bankomata (uplate, podizanje). Ja sam kod njih već par godina sa nekim paketom za manje od 300 din i 3 kartice (Dina, Visa i MC) i meni završava posao.

Mene nešto posao stigao pa neću moći do posle praznika da menjam paket ali sad kad sam uzeo da gledam ponude banaka vidim da mi onaj najskuplji u Eurobank najviše odgovara i da sam trebao odavno da ga uzmem i pre ovog poskupljenja u Intesi zbog kojeg i odlazim.
Dobijam i putno osiguranje ali u tom najskupljem imam i paket u Belmediku koji podrazumeva 2 puta godišnje skidanje kamenca sa zuba, što i sada plaćam, pa će mi samo to anulirati veću mesečnu naknadu.

Preko 1000e ide preferencijalni kurs, što je opet prilično povoljno.

Koliko tacno iznosi taj preferencijalni kurs? Pitam jer tih 1000 evra po srednjem kursu nije ni blizu dovoljno, pa da bar mogu da izvedem sebi neku kalkulaciju.

Jedini kriterijum koji je meni bitan jeste kurs za kupovinu evra. MTS je do sada tu bio najbolji. Mobi banka je takodje imala akciju za ljude koji istovremeno imaju Telenor postpaid gde je davala odlican kurs, ali ta akcija vise nije aktuelna. Za vas koji ste istrazivali, ako nije problem, napisite napisite banke koje imaju kurseve za kupovinu evra koji su 30 para iznad srednjeg kursa ili povoljniji (ukoliko takve uopste postoje).

@Nothingman

Imaš menjačnice koje rade na 0,15-0,20 kursne razlike (kupovni-prodajni) pa lepo keš u ruke završiš posao pa na račun :D

Znam, ali je to previse zezanja i previse mogucnosti da stvari krenu naopako. Koristio sam menjacnice kod Terazijske cesme pre 5-6 godina u tu svrhu (imale su prakticno srednji kurs), ali ne bih se vise vracao na taj metod :)

A i inace njihov racun za msm 320din nudi sve i svasta...

Prilozi

• Screenshot_2021-04-25-22-05-22-963_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-04-25-22-05-22-963_com.android.chrome.jpg
    104 KB · Pregleda: 72
Ko koristi OTP banku, racuni 275, ex.Societe -

ovo je ludilo:
1619387400477.png

koliko oni deru sa ovom efektivnom stopom, ali nestvarno...

@Nothingman
Kazu ljudi koji imaju Prestiz paket kod Otp banke da se kupovina/prodaja evra obavlja po srednjem kursu bez mesecnog limita.
Koristan info. Ima li koga u OTP sa ovim paketom da potvrdi?
Koliko vidim na sajtu, cijena ovog paketa je 595 dinara (bez mogucih umanjenja), ali ne nadjoh da li postoje neka ogranicenja ko sve moze dobiti ovaj paket (samo zaposleni, visina plate i sl.)? Posto sam preduzetnik, ukoliko postoje bilo kakvi uslovi, meni ovo otpada...

Da ne otvaram novu temu. Meni i supruzi u junu ove godine istice onaj omladinski free paket iz komercijalne banke, bio je ekstra jer smo imali na njemu bukvalno sve, kartice, ebanking i mbanking, uplate na bilo koji racun bez provizije, sms obavestenja itd.
E sad, njoj treba samo da joj se uplacuje plata na tom racunu, znaci nikakve druge usluge joj nisu potrebne, sta predlazete za to, najpovoljnije, iliti bez troskova odrzavanja? Koje banke da pogledam?

A meni treba racun gde cu da imam ove usluge:
-mesecno bar 5 besplatnih uplata
-ebanking ili mbanking a moze i oba
-karticu sa kojom cu moci da placam online usluge poput aliexpressa (dina, ili master card ili neka slicna)
-sms obavestenja (nije prioritet)

Koja banka bi bila najpovoljnija za mene? Krediti, dozvoljeni minusi itd me ne interesuju.

Tebi je verovatno i najbolje da ostaneš u Kombank.

i tebi i njoj MTS - ti imaš sve, a i ona đuture, iako joj ne treba

6 meseci besplatno, pa onda 100 dinara (ili 110 ako ih do tada štedionica inkorporira)

Koristan info. Ima li koga u OTP sa ovim paketom da potvrdi?
Koliko vidim na sajtu, cijena ovog paketa je 595 dinara (bez mogucih umanjenja), ali ne nadjoh da li postoje neka ogranicenja ko sve moze dobiti ovaj paket (samo zaposleni, visina plate i sl.)? Posto sam preduzetnik, ukoliko postoje bilo kakvi uslovi, meni ovo otpada...
Za preduzetnika ti je Sinhro paket, neka kombinacija Praktik i preduzetničkih računa za ukupno 495 din uz MasterCard Gold.
Održavanje se ne plaća (ili plati 50%) kada se pređe neki mesečni promet karticom.

Da ne otvaram novu temu. Meni i supruzi u junu ove godine istice onaj omladinski free paket iz komercijalne banke, bio je ekstra jer smo imali na njemu bukvalno sve, kartice, ebanking i mbanking, uplate na bilo koji racun bez provizije, sms obavestenja itd.
E sad, njoj treba samo da joj se uplacuje plata na tom racunu, znaci nikakve druge usluge joj nisu potrebne, sta predlazete za to, najpovoljnije, iliti bez troskova odrzavanja? Koje banke da pogledam?

-karticu sa kojom cu moci da placam online usluge poput aliexpressa (dina, ili master card ili neka slicna)

Koja banka bi bila najpovoljnija za mene? Krediti, dozvoljeni minusi itd me ne interesuju.
Ili mts 100din mesečno ali pitanje koliko dugo ce biti tako ili kombank aktiv 310 din, ima sve.

Imam racun u komercijalnoj banci,deru 400din uzimaju,apliakcija im je slaba...takodje imam u mts banci i po meni su ekstra.

Ne ide prelazak i spajanje preko noci....

@ s5p

Kao sto kaze downtown
Mobi osnovni + mts Racun plus

njoj treba samo da joj se uplacuje plata na tom racunu,
Mobi banka, osnovni paket 0 din/mesečno (mana transakcije se naplaćuju 50din po transakciji, dobija se samo dina - ne može da se plaća u inostranstvu i na stranim sajtovima)

Možda Rajfajzen, račun sa osnovnim uslugama 150 din/mesečno, ali neograničen broj besplatnih plaćanja u ebankingu. Samo Dina kartica.

Mts banka 100din/mesečno, MC valjda 500din jednokratno (mana: nije jasno šta će se dogoditi sa cenama pošto su se pripojili PŠ, MC je vezana za taj jedini račun pa ako dodje do zloupotrebe mogu da odu sve pare)

Rajfajzen - račun sa osnovnim uslugama 150din/mesečno + 1000din/godišnje VISA vezana za taj račun (mana: provzija na stranim sajtovima i u inostranstvu 1% + nepovoljan kurs RSD/EUR?, vezana za RSD račun) ... ali neograničen broj besplatinih plaćanja u ebankingu. Možda nije loše ako se samo povremeno kupuje nešto preko interneta?

Za razdvojene RSD i EUR račune (ja ne bih koristio drugačije), a da ima besplatna plaćanja u ebankingu ne znam, jer Intesa i Erste (gde sam bio i gde sam prešao) naplaćuju transakcije u ebankingu. Ako bi žena uzela Rajfajzen, pa imala besplatne transakcije u ebankingu onda to možda nije loša opcija (Intesa 220 + 120 din mesečno, Erste 250 din mesečno) Izdavanje kartice vezane za devizni račun Intesa (VISA) 200 din svake 2 godine, Erste (MC) 400 din svake 3 godime

Poslednja izmena:
PS. Erste 1god besplatno održavanje računa, ako se popuni zahtev na sajtu i prenese plata.

Rajfajzen - račun sa osnovnim uslugama 150din/mesečno + 1000din/godišnje VISA vezana za taj račun (mana: provzija na stranim sajtovima i u inostranstvu 1% + nepovoljan kurs RSD/EUR?, vezana za RSD račun) ... ali neograničen broj besplatinih plaćanja u ebankingu. Možda nije loše ako se samo povremeno kupuje nešto preko interneta?
Trenutno RF radi automatsku konverziju iz RSD u EUR po kursu od 119.1 RSD/EUR što je malo bolje nego što nude za kupovinu evra u aplikaciji. Ako se troši značajno online (preko 400 eura godišnje), može se na kursu uštedeti sa Visa Vurtuon karticom (50 dinara mesečno, jednokratno se plaća za 3 godine) tako što se uplaćuju evri na bankomatu. 1% naravno ostaje u bilo kojoj kombinaciji i mislim da je odnos cene i kvaliteta solidan za nekoga ko povremeno troši na netu i putuje dva-tri puta godišnje po evropi/mediteranu.

tako što se uplaćuju evri na bankomatu.
Al za ovo mora da ima i devizni račun, što je još 350 din/mesečno. Zar ne?

Ili ako ne, idem odmah da kažem supruzi da traži tu karticu :D

@Rokitansky Uz Virtuon se dobija devizni račun, uključen je u 50 dinara mesečno, al kartica se može samo koristiti online.

Aha, jasno. Eto, onda može za "s5p" račun sa osnovnim uslugama 150 din/mesečno + Visa virtuon 50din/mesečno (ako daju uz osnovni račun, nešto ne nalazim tu Visu Virtuon na njihovom sajtu)

Trebalo bi da je daju i bez ikakvog dinarskog računa, bar je pre par godina tako bilo. Čak mislim, al nisam 100% siguran, da se na tu karticu može povlačiti sa PayPal-a.

Pošto nema na sajtu, pitao sam Reu :D Evo šta kaže za Visu virtuon

"Sve platne kartice Raiffeisen banke, osim Dina Card, možete koristiti za plaćanje putem interneta.

Visa Virtuon kartica može se koristiti samo za plaćanja putem Interneta na inostranim i domaćim Web sajtovima. Obezbeđuje sigurnost plaćanja, jer sami kontrolišete raspoloživ iznos. Zahtev za izdavanje kartice možete podneti u najbližoj filijali uz važeći lični dokument. Mesečni trošak održavanja Visa Virtuon kartice iznosi 50 RSD, a naplaćuje se za unapred određen period (12 ili 24 meseca)."

Znači može.

S druge strane, za račun sa osnovnim uslugama kaže "Ne razumem pitanje" :cautious:

Mobi banka je takodje imala akciju za ljude koji istovremeno imaju Telenor postpaid gde je davala odlican kurs, ali ta akcija vise nije aktuelna.
Ko kaže da nije i dalje aktuelna? Kupujem redovno devize na ovaj način. kurs 117.65

Nazad
Vrh Dno