Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Prve dve godine ide kasko garancija a onda tri naredne produžena. Evo sa njihovog sajta šta piše šta pokriva kasko garancija.
TCL TV KASKO (pokriće punog rizika) pokriva štetu prouzrokovanu:
a) kratkim spojem, prekostrujom ili prenaponom;
b) provalnom krađom;
c) požarom, udarom groma, eksplozijom, udarom ili padom vazduhoplova, njegovih delova ili tereta, kao
i sporim sagorevanjem, tinjanjem, paljenjem ili žarenjem;
d) nepažnjom Korisnika (pad, lom, tečnosti), ali isključivo u slučaju bezbedne i pažljive upotrebe i
postavljanja na bezbedno i zaštićeno mesto; za ovu vrstu štete pokriće je ograničeno na jednu štetu
tokom trajanja zaštite, a štete tokom transporta koji obavlja treće lice nisu pokrivene;
e) dejstvom mehaničke sile svih vrsta predmeta bez sopstvene ili tuđe krivice;
f) implozijom ili drugim dejstvima usled negativnog pritiska;
g) vodom ili vlagom usled prirodnih nepogoda, oštećenja objekata (pucanje cevi i slično);
h) prirodnim nepogodama kao što su visoke vode, odroni, oluje, smrzavanje, poplave, snežne lavine;
i) požarom, udarima groma, eksplozijama svih vrsta, štetama nastalim usled gašenja požara;
j) manjim opekotinama i paljevinama, dimom i čađi usled spoljašnjeg uticaja;
k) indirektnim udarom groma;
l) direktnim dejstvom električne energije usled kvara uzemljenja, kratkog spoja ili prenapona;
m) prenaponom ili podnaponom, električnim punjenjem, elektromagnetnim smetnjama.
TCL TV KASKO pokriva samo jednu štetu tokom trajanja.

Kome se čita sve, ovo je ceo tekst.
Uz napomenu da kasko ne vazi za sve TCL modele televizora.

Каже овако: пошто су се многи Срби бунили због тога што се фирмвер ставља на јандекс, ево надоградње која је на mediafire

New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V652.
TV models....P755 (LA,CA) & C655 (LA,CA)
C64x & P74x & Q73x & QLED770
{P635/8(EU)} & P735 & C635 & 43/50C735
......(P725 & C725)

V8-R51MT05-LF1V652.021344

V652 IMG

LINK (https://www.mediafire.com/file/xahskecgwd8hkdc/V8-R51MT05-LF1V652.zip/file)

build date= Jan 19, 2026
security_patch= 2024-12-05
gmsversion= Android_11_GTV_R
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR11:user/release-keys
revision= 021344
IMG size=3.65 GB

Kakva je razlika u praksi izmedju C6K i C7K ko je imao priliku da uporedi i vidi, pogotovo ako neko koristi par meseci? Odnosi se na verzije od 55 inca.

Dvoumim se opravdava li razliku od skoro 25 hiljada dinara? Koristio bih za Sony 5 i gledanje filmova/serija na Hbo, Netflix recimo. Imam i dalje neki fin stari Samsung full hd 32" bio je prva serija tada QLED ekrana jos neke 2012. recimo, ima lepe crne boje za današni standard...bas sam razmišljao isplati li se ce cekati jos koji mesec sta bi moglo novo izaci, al imam utisak da svake godine isto kazem. Hvala, pozdrav

Zašto bi čekao ako ti je potreban TV? Sa generacijom 2023. su imali kvantni skok, sve dalje što sledi je mala nadogradnja. C6K je novotarija, jer je ubačena liga ispod. Za taj segment i to je ozbiljan skok.

Vredi C7K. Nekoliko generacija koje slede neće doneti razliku da ti to bude vredno zamene. Ako ti se ne žuri, čekaj neko moćno sniženje.

Kakva je razlika u praksi izmedju C6K i C7K ko je imao priliku da uporedi i vidi, pogotovo ako neko koristi par meseci? Odnosi se na verzije od 55 inca.

Dvoumim se opravdava li razliku od skoro 25 hiljada dinara? Koristio bih za Sony 5 i gledanje filmova/serija na Hbo, Netflix recimo. Imam i dalje neki fin stari Samsung full hd 32" bio je prva serija tada QLED ekrana jos neke 2012. recimo, ima lepe crne boje za današni standard...bas sam razmišljao isplati li se ce cekati jos koji mesec sta bi moglo novo izaci, al imam utisak da svake godine isto kazem. Hvala, pozdrav
Kupi TV kad ti crkne taj Samsung ili ako želiš veći ekran, pomeri taj negde drugde ili ga pokloni, pa kupi onaj koji ti se najviše isplati.
Ovako ćeš svake godine imati neki nešto bolji TV i poredićeš cene, a nećeš ga kupiti.

Kupio sam c6k, Android 14, dešava mi se pri promjeni HDMI na TV i obrnuto da mi se ne memorišu podešavanja za sliku, uvjek mi se prikažu neka druga podešavanja pri prebacivanju.
Da li zna neko u čemu je problem i ima li riješenje da se memorišu podešavanja za sliku, posebno za HDMI, posebno za TV?

Kupio sam c6k, Android 14, dešava mi se pri promjeni HDMI na TV i obrnuto da mi se ne memorišu podešavanja za sliku, uvjek mi se prikažu neka druga podešavanja pri prebacivanju.
Da li zna neko u čemu je problem i ima li riješenje da se memorišu podešavanja za sliku, posebno za HDMI, posebno za TV?
ima u podešavanju za sliku da obeležiš da li će tvoje promene da važe za sve inpute ili samo taj koji koristiš. Imaj u vidu i da su posebna podešavanja i za hdr i dolby vision sadržaj. Za svaki novi source otprilike da moraš posebno da podesiš sliku, tako sam bar ja uradio. I mene je to bunilo u početku dok nisam shvatio šta se dešava.

ima u podešavanju za sliku da obeležiš da li će tvoje promene da važe za sve inpute ili samo taj koji koristiš. Imaj u vidu i da su posebna podešavanja i za hdr i dolby vision sadržaj. Za svaki novi source otprilike da moraš posebno da podesiš sliku, tako sam bar ja uradio. I mene je to bunilo u početku dok nisam shvatio šta se dešava.
Hvala puno, sve podesio kako si rekao , sada memoriše sve izlaze. Živ bio

• Like
Reagovanja: kVu
C765 ti je model iz 2024 god. tako da oprezno sa kupovinom - proveri obavezno da li je nov u servisnom meniju 🙂

Ja počeo da gledam nov TV i okreni obrtni opet najbolja kupovina TCL C7K!

65" C7K je trenutno na nekoj akciji "kod doktora" za 105210 din sa sve dostavom i 5 godina garancije 🙂

75" C7K je bio 146278 din sa dostavom i 5 godina garancije, ali ga više nema na sajtu - samo jača cena na ananasu...

KP trenutno stanje:

Screenshot-20260219-021343-Kupujem-Prodajem.jpg

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pozz svima, ozbiljno se razmisljam da mi sledeci tv bude TCL 55C765, ima li ga neko i kako je zadovoljan?
Ja imam od 65 incha i odličan mi je.
Konačno se nakanih da ažuriram tv. Ubacila sam mu neki v613 OTA da ne moram ponovo da podešavam sve i radi mi sad premotavanje na hbo aplikaciji.

55C7K ti je trenutno preko ananasa 81920 din - kupon od 5000 din (ima i većih iznosa) i bude ok cena - ko gleda da uzme 55".

Na KP je cena 593€ što je oko 70000 din pa vagaj između cene/garancije/fiskalnog 🙂

Nemačka: Amazon/MediaMarkt/Saturn:
TCL 55" C7K 600€
TCL 65" C7K 1000€
TCL 75" C7K 1111€
Zanimljivo je da je kod nemaca samo 111 E razlika između 65" i 75",dok je kod nas 360-400 E razlika u ceni.
Malo li je na ovu krizu?

Da, ali to je neka trenutna leva cena, nema više 75" verzije u dr. techno, a cena je bila TCL 75C7K (129440 din) što je tu negde kao i u Nemačkoj.
Na KP je skuplje 40-ak €, ali + poštarina, pa upitna garancija/osiguranje... 🙂

Колико видим, сви који су имали прилике после CES-a да тестирају X11L најблаже речено су одушевљени.
Штета што га неће бити код нас. Додуше... Када се виде цене 😱 . Мада, као што рече Кејлеб - свака нова технологоја је увек скупа.

Колико видим, сви који су имали прилике после CES-a да тестирају X11L најблаже речено су одушевљени.
Штета што га неће бити код нас. Додуше... Када се виде цене 😱 . Мада, као што рече Кејлеб - свака нова технологоја је увек скупа.
Ali opet kaze da nije bolji od oleda

Da li jexneko imao problem sa HBO Max ili Netflix aplikacijama? Jako se cesto desava da Netflix ne otvara, dok na primer kada zelim da premotam unapred ili unazad film ili serija ukoce da force stop i clear cache ne pokazu, vec moram da restartujem TV...
55c6k je u pitanju, nov (2 meseca)

Da li jexneko imao problem sa HBO Max ili Netflix aplikacijama? Jako se cesto desava da Netflix ne otvara, dok na primer kada zelim da premotam unapred ili unazad film ili serija ukoce da force stop i clear cache ne pokazu, vec moram da restartujem TV...
55c6k je u pitanju, nov (2 meseca)
Ja sam imao problem sa HBO Max na nekoj ranijoj verziji VW. Imaš na ovom threadu link za download najnovije verzije pa probaj.

Stopiraj Play Store u aplikacijama TV-a, obriši podatke (data), ponovo otvori PS i proveri šta sve ima od ažuriranja.
Ako je i dalje neka bajata verzija skini ovde APK, prebaci na TV i instaliraj:

HBO Max (Fire TV) (Android TV) v6.14.0.43 (13. februar 2026):

Netflix (Android TV) v12.1.5 (6. februar 2026) isto:

Da bi instalirao ovu Netflix (i neke druge .apkM) aplikaciju potrebno ti je da prethodno instaliraš APK Mirror Installer pa iz njega Netflix:

Umesto APK Mirror instalera može i npr. ova aplikacija:

Ako ne radi ili neće da instalira, slobodno skini prvu stariju verziju i radiće 🙂

Poslednja izmena:
Padaju cene C7K serije brže nego što smo očekivali 🙂

55" za 600€

65" za 800€

75" 1000€

Padaju cene C7K serije brže nego što smo očekivali 🙂

55" za 600€

65" za 800€

75" 1000€
Ali ne kod nas

Kod nas normalno još ne, ali ovi što donose iz Mađarske, vraćaju PDV i prodaju na KP mogu biti blizu tih cena u narednom periodu 😉
Parola je snađi se..😉 Btw. Ja sam moj C7K od 65 u septembru prošle god platio oko 920 eur 🤷

Nazad
Vrh Dno