Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ti mozes da reklamiras ali ne nadaj se da ces odmah dobiti drugi tv cim odes u radnju. Tv se prvo salje u servis na reklamaciju jer njima treba potvrda servisa da nisi ti nesto ostetio i posto neces popravku, ako nisi ti kriv, odobre ti zamenu.

To znaci da ce tv biti kod njih minimum 20 dana, oko 8 dana od predaje dobijas poruku (duzni su po zakonu da ti odgovore u roku od 8 dana) tipa da je odbijena garancija u najgorem slucaju ili da nisu detektovali kvar ali da ce nastaviti da testiraju tv u najboljem slucaju a onda od tog trenutka imaju 30 dana da ti zavrse reklamaciju.

Znaci nauruzaj se strpljenjem ako hoces da ti se taj tv zameni...

da li insajderi znaju koje ce se dijagonale c7k modela naci u srbiji? planiram za sledeci tv da uzmem 98c7k... 75c805 se pokazao zaista fantasticno i prezadovoljan sam i dalje. u njega sam gledao sa jedno 3.6m (od TV-a do glave,kad se sedi), ali uskoro posle selidbe imacu dodatnih skoro 1m siru sobu, ali efektivno nekih 4.2m umesto 3.6m. mislim da moze da padne jedna 98ica kao naslednik, mada se malo i dalje lomim da li da prvo idem na 85. posmatrajuci ovu rting tabelu mislim da bi mi i godila neka dijagonala izmedju, ako uporedim sa ovim sto sad imam...

Prilozi

• rtings.png
    rtings.png
    77.5 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
Ti mozes da reklamiras ali ne nadaj se da ces odmah dobiti drugi tv cim odes u radnju. Tv se prvo salje u servis na reklamaciju jer njima treba potvrda servisa da nisi ti nesto ostetio i posto neces popravku, ako nisi ti kriv, odobre ti zamenu.

To znaci da ce tv biti kod njih minimum 20 dana, oko 8 dana od predaje dobijas poruku (duzni su po zakonu da ti odgovore u roku od 8 dana) tipa da je odbijena garancija u najgorem slucaju ili da nisu detektovali kvar ali da ce nastaviti da testiraju tv u najboljem slucaju a onda od tog trenutka imaju 30 dana da ti zavrse reklamaciju.

Znaci nauruzaj se strpljenjem ako hoces da ti se taj tv zameni...
Upravo sam bio da pitam, radnik mi je rekao da ukoliko je prasina usla u tv da to tesko podleze garanciji kao i da ukoliko se desi da odobre ako ustanove da je prasina da ne mogu da dobijem zamenski tv vec samo da poprave taj koji sam odneo.

Ne pričaj sa boranijom već traži šefa te filijale ili zovi korisničku službu te prodavnice.. Kaži lepo da si kupio TV i ne želiš da ga otvaraju i popravljaju jer je nov..
Ako si već dao pare za nov TV onda želiš NOV a ne da se popravlja posle skorije kupovine zbog nepažnje prilikom sklapanja u fabrici.. Da si hteo popravljan i rasklapan TV ne bi došao u njihovu prodavnicu i kupio NOV već bi otišao na buvljak i kupio polovan...
Šta je našao on da ti pametuje nešto a običan radnik koji radi za 65k mesečno, i pitanje je da li će raditi sledećeg meseca jer je nezadovoljan poslom..
Samo traži kompetentnu osobu za razgovor na tu temu.

Nema šanse, takav je ips panel.. Ili se pomiri sa tim ili vrati ako si jos uvek u opsegu 15 dana od on line kupovine, pa dodaj jos novca i kupi neki Oled panel i bićeš zadovoljan..
Sto se tiče one pojave kod tebe, tako je kod svih nas, lakše će ti biti ako se pomiriš sa tim što pre i navikneš na to, da ne primećuješ mnogo.

Nema šanse, takav je ips panel.. Ili se pomiri sa tim ili vrati ako si jos uvek u opsegu 15 dana od on line kupovine, pa dodaj jos novca i kupi neki Oled panel i bićeš zadovoljan..
Sto se tiče one pojave kod tebe, tako je kod svih nas, lakše će ti biti ako se pomiriš sa tim što pre i navikneš na to, da ne primećuješ mnogo.
Jasno, proslo je 15 dana znaci nista od vracanja tva. Jel postoji neki trik da ne bude to tako vidljivo na tamnim scenama, tipa ambilight ili nesto slicno?

da li insajderi znaju koje ce se dijagonale c7k modela naci u srbiji? planiram za sledeci tv da uzmem 98c7k... 75c805 se pokazao zaista fantasticno i prezadovoljan sam i dalje. u njega sam gledao sa jedno 3.6m (od TV-a do glave,kad se sedi), ali uskoro posle selidbe imacu dodatnih skoro 1m siru sobu, ali efektivno nekih 4.2m umesto 3.6m. mislim da moze da padne jedna 98ica kao naslednik, mada se malo i dalje lomim da li da prvo idem na 85. posmatrajuci ovu rting tabelu mislim da bi mi i godila neka dijagonala izmedju, ako uporedim sa ovim sto sad imam...
C7k je izglwda uvezen u jako malim kolicinama, za nedelju dana je nestalo 65-tica. Veliko je pitanje da li ce ih uopste biti.

I kod mene je tako HVA panel.

Da li refresh rate ima nekog uticaja na zamor očiju. Imam neki čudan osećaj da mi je prijatnije da gledam u P7K i P8K nego u C6K i C6KS iako bi oni trebali biti bolji modeli. Možda se samo tripujem

Da li refresh rate ima nekog uticaja na zamor očiju. Imam neki čudan osećaj da mi je prijatnije da gledam u P7K i P8K nego u C6K i C6KS iako bi oni trebali biti bolji modeli. Možda se samo tripujem
C6K je 2-3 puta svetliji oko 800-900 nita, dok P7K, P8K imaju max 350 nita. Smeta ti svelina. Smanji brightness na C6K ako imas zamor ociju.

Kojom aplikacijom je najlakše prebaciti nesto sa telefona na TV ako je TV povezan na mrežu sa ethernet kablom?

Poslednja izmena:
Send Files mi ne vidi TV dok sam na kablu. Pokušaću LocalSend. Hvala obojici na pomoći.
Da li je tv na kablu ili na wifi nema nikakve veze. Bitno je da je i telefon i tv na istoj mrezi. Proveri da ti na telefonu kojim slucajem nisu ukljuceni samo mobilni podaci.

Ja sam uvijek koristio Send Files To Tv za prebacivanje fajlova,ali sa novom verzijom ažuriranja uopšte mi ne radi i ne mogu da skontam zašto je to tako. Pa sam presao na local send koja radi normalno

Slično i kod mene, radilo je nekada, slabo sta i prebacujem. Sinoć nesto krenuo da prebacim, vidim nisam na mobilnoj mreži, na kraju iskopcao kabal, prebacio na Wifi i instalirao TVfileTransfer aplikaciju onda sam tek nekako odradio.

C6K je 2-3 puta svetliji oko 800-900 nita, dok P7K, P8K imaju max 350 nita. Smeta ti svelina. Smanji brightness na C6K ako imas zamor ociju.
ja c6k držim u movie modu na 17 osvetljenju, sasvim dovoljno, a hteo sam prvobitno c7k da uzmem koji je još više svetliji

Slično i kod mene, radilo je nekada, slabo sta i prebacujem. Sinoć nesto krenuo da prebacim, vidim nisam na mobilnoj mreži, na kraju iskopcao kabal, prebacio na Wifi i instalirao TVfileTransfer aplikaciju onda sam tek nekako odradio.
Sad proverio. Ne radi ni kod mene. Skoro sam updejtovao C805. Sada je na Android 14. Pre toga Send Files To TV je radio ok na Android 12.

Nema sta onda je do toga, isto sam odradio update nedavno.
Kada smo kod aplikacija, instalirao sam na TCL TizenTube, čini se i bolji od SmartTube-a.

Radi send file i dalje, samo telefon ne nadje primaoca(u ponudjenim primaocima), ukucajte kod(na telefonu kada kliknete send, vidi sliku) koji vam ispise na tv-u kada kliknete na receive.

Prilozi

• Screenshot_20251227_231011_Send Files To TV.jpg
    Screenshot_20251227_231011_Send Files To TV.jpg
    47.2 KB · Pregleda: 72

Ova može, pored prebacivanja (i instaliranja) fajlova dosta toga, LocalSend je isto vrh pogotovo jer je dostupna za sve platforme, ali je samo za jednu namenu🙂

Screenshot-20251227-234154-atv-Tools.jpg
Screenshot-20251227-234206-atv-Tools.jpg
Screenshot-20251227-234216-atv-Tools.jpg

Screenshot-20251227-235036-atv-Tools.jpg

App developed to control your Android TV devices from smartphone. You need to have enabled USB/Network debugging on your Android TV device to get it work.

aTV Tools je aplikacija za mobilni, nema potrebe instalirati ništa na TV/box...

Poslednja izmena:
Pisao am direktno TCL-u na onaj email koji su nam ostavili da ih kontaktiramo kad smo dobili potvrdu o produzenoj garanciji. Receno mi je da u prve dve godine kontaktiramo prodavca (kao sto je i @momsab napisao) a nakon toga njih i da kasko mozemo upotrebiti samo jednom, pa ako nista drugo ne uspemo da uradimo da kontaktiramo njih.

Inace ovo izgleda ovako (slao sam njima slike/video), na mestu gde ima lufta ima i 'curenja svetla'.
Video link

Napokon zavrsena reklamacija i odobren je povrat novca. Fabricka greska. Nazalost, moram da nadjem dobar IPS/ADS televizor jer nam VA ekran ne odgovara a TCL pretezno koristi samo VA panele u toj nekoj srednjoj klasi tako da ce morati neki LG ili mozda Hisense 55U7Q Pro koji ima ADS pro ekran u ovoj dijagonali.

Nazad
Vrh Dno