Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Koliko vidim 620 je poslednji. Probaj da nađeš neku predjasnju pa da ubacis ili sacekaj novu.

New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V701.
TV models.... not known
(P755 (AP 43/50",AU,LA,CA) & C655 (AP 43/50",LA,CA))
(C64x & P74x & Q73x & QLED770)
(P635/8(EU) & P735 & C635 & 43/50C735)
(P725 & C725)

V8-R51MT05-LF1V701.021316

V701 OTA

https://shorturl.at/hpbVm

build date= Jul 16, 2024
build.date.utc= 1721143833
security_patch= 2024-07-05
gmsversion= Android_11_GTV_R
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB_NF/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR09:user/release-keys
revision= 021316
OTA size= 1.76 GB

Imam problem sa TV Vodičem na 65C805.
Npr. pustim ujutru TV, on mi pokazuje tv vodič od prethodne večeri a kad uveče pustim TV, on mi pokazuje tv vodič od ujutru.
Jedino rešenje je da isključim TV iz struje ili da uradim ono full isključivanje. Tada mi pokazuje vodič u "realnom vremenu".
Imam još 2 TV-a u kući od kojih je jedan TCL 55C715 i na njemu je sve ok što se tiče tv vodiča.
Firmware je V135.
Jel ima neko sličan problem?

Npr. pustim ujutru TV, on mi pokazuje tv vodič od prethodne večeri a kad uveče pustim TV, on mi pokazuje tv vodič od ujutru.
Jedino rešenje je da isključim TV iz struje ili da uradim ono full isključivanje. Tada mi pokazuje vodič u "realnom vremenu".
Imam još 2 TV-a u kući od kojih je jedan TCL 55C715 i na njemu je sve ok što se tiče tv vodiča.
Firmware je V135.
Imam 55c805 i kada gledam program preko CI kartice isto mi se javlja. Kada sačekam nekoliko sekundi, dođe sve na svoje - ažurira se na trenutno vreme.
Uveče isključujem dugim pritiskom na crveno i izaberem totalno isključivanje kako bi prekinuo struju hard disku na USB (da se ne vrti bez razloga).

New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V701.
TV models.... not known
(P755 (AP 43/50",AU,LA,CA) & C655 (AP 43/50",LA,CA))
(C64x & P74x & Q73x & QLED770)
(P635/8(EU) & P735 & C635 & 43/50C735)
(P725 & C725)

V8-R51MT05-LF1V701.021316

V701 OTA

https://shorturl.at/hpbVm

build date= Jul 16, 2024
build.date.utc= 1721143833
security_patch= 2024-07-05
gmsversion= Android_11_GTV_R
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB_NF/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR09:user/release-keys
revision= 021316
OTA size= 1.76 GB
Mozes li mi reci gde je ovaj update izasao, obzirom da ne mogu da ga nadjem na TCL Telegram kanalu?

Mozes li mi reci gde je ovaj update izasao, obzirom da ne mogu da ga nadjem na TCL Telegram kanalu?
Прекопирао сам линк са 4pda. Нисам проверавао да ли га има на телеграму или не - до сада су увек имали и на телеграм каналу.
Сад видим да ове верзије нема на телеграму. Зашто? Немам појма.

ИЗМЕНА: У питању је, изгледа, тест верзија јер се налази на телеграму у тест фолдеру на OneDrive и TeraBox

Poslednja izmena:
Ja nabacio ovu V8-R51MT05-LF1V701.021316 na svoj TV, šljaka :D

Firmware je V135.
Na kom si operateru?

Meni se slično dešava na c735 nakon nekog apdejta yattel aplikacije. Kanali nisu poređani po redu . Kao prvu na početku liste prikazuje 21. kanal.

Prilozi

• 20240908_090620.jpg
    20240908_090620.jpg
    195.8 KB · Pregleda: 40
  • 20240908_090803.jpg
    20240908_090803.jpg
    171.7 KB · Pregleda: 40
New TCL R75PT01 platform Google TV Update available in V202.
TV models......
P755, C655, C655 Pro, T7B , U64/74, (V6B), QLED780 ...(EU, AU, AP-RU )

V8-R75PT01-LF1V202.000753

V202 OTA

build date= Aug 13, 2024
build.date.utc= 1723563621
security_patch= 2024-08-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
build.fingerprint= TCL/G10_4K_US_NF/G10:12/STT2.230203.001/AS50:user/release-keys
revision= 000753
OTA size= 1.44 GB

Juče mi je stigao 55c805. Malo je falilo da uzmem od 65 inča ali sam ipak uzeo manji za slučaj ako mi se ne svidi da ga prebacim deci za ps5.
Na move boksu sam postavio 4k rezoluciju. Slika kablovskih kanala deluje dobra. Yotube hdr klipovi izgledaju fenomenalno.
Okačio sam ga sinoć kasno na nosač pa nisam mogao da ga nešto preterano čačkam. Probao sam na brzinu da izguglam neka podešavanja. Našao sam neka podešavanja za ovaj model ali pominje se da se koriste podešavanja za c845.
Može li neko da mi prosledi link ili predloži svoja podešavanja?

Juče mi je stigao 55c805. Malo je falilo da uzmem od 65 inča ali sam ipak uzeo manji za slučaj ako mi se ne svidi da ga prebacim deci za ps5.
Na move boksu sam postavio 4k rezoluciju. Slika kablovskih kanala deluje dobra. Yotube hdr klipovi izgledaju fenomenalno.
Okačio sam ga sinoć kasno na nosač pa nisam mogao da ga nešto preterano čačkam. Probao sam na brzinu da izguglam neka podešavanja. Našao sam neka podešavanja za ovaj model ali pominje se da se koriste podešavanja za c845.
Može li neko da mi prosledi link ili predloži svoja podešavanja?
Obavezno isključi sve u Intelligent settings. Noise reduction, gradiation clear uvek isklj, local dimming uvek high. Za sliku svaki mod podešavaš posebno (SDR, HDR, Dolby Vision). Za SDR možeš da uključiš kablovsku, za HDR i DV pusti nešto na Netflixu (ili šta već imaš) u tim formatima, pa uđi u meni za podešavanje slike.
Oko konkretnih podešavanja se neće svi složiti, ovo su moja:
SDR #1: smart HDR, brighness 94, contrast 90, dynamic contrast low, local contrast low (kod ovog ne vidim razliku šta god da stavim), gamma -1, color saturation 44, dynamic color isklj, color temp -1, sharpness 50,
SDR #2: movie, brightness 70, contrast 90, dynamic brightness+, gamma 1, color saturation 42, color temp -2, sharpness 40.
Za svaki preset (smart hdr, movie, standard...) pamti podešavanja posebno, pa možeš da imaš dva ili 3 omiljena da brzo prebacuješ.
Za HDR i DV pojačaj brightness i isključi smart contrast, za DV uključi IQ mod za više detalja.
U podešavanjima za motion imam LED motion clear i dynamic acceleration uvek isključeno, blur reduction i judder reduction na max, iako u brzim scenama ovo nekad pravi artefakte.

U poslednje vreme kad uključim tv automatski se pali poslednja aplikacija koja je bila aktivna pre gašenja. Kako da podesim da ide na home screen, čini mi se da je ranije bilo tako? Ne znam da li je bio neki update ili je neko cackao podešavanja.

C635 je u pitanju

Nije to... Kod mene je last used input ili home. Sta god da stavim pokrene poslednju korišćenu aplikaciju. Npr, slušao sam Tune i radio, ugasio na standby, uključio, on opet pali Tune in, a ne home

Obavezno isključi sve u Intelligent settings. Noise reduction, gradiation clear uvek isklj, local dimming uvek high. Za sliku svaki mod podešavaš posebno (SDR, HDR, Dolby Vision). Za SDR možeš da uključiš kablovsku, za HDR i DV pusti nešto na Netflixu (ili šta već imaš) u tim formatima, pa uđi u meni za podešavanje slike.
Oko konkretnih podešavanja se neće svi složiti, ovo su moja:
SDR #1: smart HDR, brighness 94, contrast 90, dynamic contrast low, local contrast low (kod ovog ne vidim razliku šta god da stavim), gamma -1, color saturation 44, dynamic color isklj, color temp -1, sharpness 50,
SDR #2: movie, brightness 70, contrast 90, dynamic brightness+, gamma 1, color saturation 42, color temp -2, sharpness 40.
Za svaki preset (smart hdr, movie, standard...) pamti podešavanja posebno, pa možeš da imaš dva ili 3 omiljena da brzo prebacuješ.
Za HDR i DV pojačaj brightness i isključi smart contrast, za DV uključi IQ mod za više detalja.
U podešavanjima za motion imam LED motion clear i dynamic acceleration uvek isključeno, blur reduction i judder reduction na max, iako u brzim scenama ovo nekad pravi artefakte.
Kako podesiti ako se gleda preko MOVE box-a?
Meni uvek forsira HDR.

Meni uvek forsira HDR.
Verovatno taj Move box šalje HDR signal. Onda ti ni ne trebaju SDR podešavanja, samo HDR podesiš kako ti se sviđa.

Firmware je V135.
Kod mene nema tih problema na 55C805.
Vreme i EPG su ok. Supernova (Ci kartica).
Upravo se TV updejtovao online na V143.
Nisam testirao. Javljam utiske ako ima nekih poboljsanja/pogorsanja.

Poslednja izmena:
Cao, ljudi. Uzeo sam TCL C805. Normalno je funkcionisao nekih mesec dana, sada kada ga ugasimo nikako ne mozemo da ga ukljucimo. Moramo da ga iskljucimo iz struje da bi ga upalili. Da li ima neko slican problem? Nisam uspeo da nadjem na foru sa je neko imao slicnu situaciju.

Meni uvek forsira HDR.
I meni aktivira hdr mode na move boksu. Primenio sam podešavanja za hdr i u principu su ok, ali je mnogo svetla slika kad se gledaju tv kanali. Ja sam smanjio na 85 od 100. Kad pustim hdr klipove na youtube onda je slika ok.
Da li su klipovi na youtube koji imaju u nazivu dolby vison stvarno takvi? Ja kad ih pustim tv ih registruje kao hdr 10 a ne kao dolby vision.

I meni aktivira hdr mode na move boksu. Primenio sam podešavanja za hdr i u principu su ok, ali je mnogo svetla slika kad se gledaju tv kanali. Ja sam smanjio na 85 od 100. Kad pustim hdr klipove na youtube onda je slika ok.
Da li su klipovi na youtube koji imaju u nazivu dolby vison stvarno takvi? Ja kad ih pustim tv ih registruje kao hdr 10 a ne kao dolby vision.
Kada SDR sadrzaj gledas u HDR modu taj boks tonemapuje SDR u HDR i zato ti boje izgledaju isprano i slika je svetlija dok na HDR sadrzaju nema toga i onda izgleda kako treba.
Proveri da li u podesavanjima tog boksa imas da izaberes opciju content matching ili nesto slicno gde ce on u zavisnosti od sadrzaja koji gledas slati ispravan signal TV-u.

Dolby Vision nije podrzan na jutjubu tako da su ti naslovi fejk. Ako zelis da isprobas dolby vision moraces to da uradis na nekoj od striming platformi ili skini neki film na flesku i ubaci u TV.

Nazad
Vrh Dno