Šta je novo?

TCL televizori

Čika_Kure

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2010
Poena
715
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Upravo sam povezao daljinski sa c735. Dobra je fora sa mišem. Ima 4 nivoa brzine kursora, treba se malo navici. Tastatura radi, pozadinsko osvetljenje takodje. U principu za recimo YT i Browser skroz ok funkcije da ne morate da klikcete po virtuelnoj tastaturi. Sve u svemu za ove pare skroz korektan uredjaj. Tanak, lagan i lak za upravljanje.

Ne, nažalost ni sa jednim tasterom neće da upali TV...
Ја сам јуче покушао обадва ЕОН даљинца покушао да упарим са TCL C725. Блутут конекцијом се, из неког разлога, ни један није успео повезати. Даљинац од старог KSTB6020 успео је да се повеже на инфра црвени. Како и зашто - није ми јасно. Поента је да је и палио и гасио ТВ на power тастер, а покретао се ТВ и на ОК тастер. Наравно, на ЕОН даљинцу се притисне TV/STB тастер.

ПС - а можда сам ја и покушао на погрешан начин да га упарим. На нету сам нашао да се притискају vol up + EON + pg up истовремено.

Za uparivanje je vol_up i ch_up na desetak cm od boxa.
Pre toga u boxu ici na bluetooth uparivanje.
To je ujedno i jedina moguća procedura za uparivanje, ali džaba neće da upali TV posle gašenja...
A inače EON daljinski iz nekog razloga ne može da se upari standardno kao TCL-ov Bluetooth daljinski (kao remote control), već samo kao Bluetooth device!

Sta ce to biti da sam dobio update preko tv. 65c635
Vidim ima update i za Google TV home i tv setup u prodavnici.
Update je poslednji V620 sad sam proverio i na Telegramu.

Prilozi

• Screenshot_20240613_180752_Gallery.jpg
    Screenshot_20240613_180752_Gallery.jpg
    101.2 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:

TCL 2024 TV line-up (with TV compare tool)​

We have confirmed that TCL's European and North American TV line-ups in 2024 differ only in name for many models, except for minor details such as the regional tuner or speaker power.
Previously, TCL exclusively used Roku in North America and Google TV in Europe. In recent years, the company has streamlined its TV strategy to focus on Google TV as its main operating system in all Western markets – China remains an exception.

Poštovanje svima,evo i mene u TCL familiji od pre par dana sa modelom C645 od 50 incha.
Neki prvi utisci su više nego odličan zvuk.
Mada meni i slika,video je vise nego dobar,subjektivno verovatno zato sto sam pre ovoga koristio neki vox u 720p tako da nemam sa čim ni da uporedim.
Ono što mi malo smeta je Google tv interfejs tj ne pronalazim opcije da prilagodim početnu stranu onako kako meni odgovara.
Na početku sam odmah imao update software na V 5.2.0,ovo preko telegrama kako funkcionišu azuriranja nije mi baš skroz jasno.
Svaki savet u vezi bilo kakvog podesavanja slike,kvaliteta videa i nadogradnji softvera je dobrodosao.
Hvala i pozdrav.

@Vaske75
Sto se tice pocetne strane, probaj da daljinskim dodjes na ikonu koju bi da pomeris, zatim zadrzi OK na daljinskom i onda bi trebalo da mozes da menjas raspored ikona, tako je kod mene bar...
Sto se tice podesavanja slike, igraj se i nadji sta tvom oku najvise odgovara jer je to jako subjektivno.
I sto se tice nadogradnje softera imas sve objasnjeno na 70. strani ali evo da ne trazis

@Vaske75
Sto se tice pocetne strane, probaj da daljinskim dodjes na ikonu koju bi da pomeris, zatim zadrzi OK na daljinskom i onda bi trebalo da mozes da menjas raspored ikona, tako je kod mene bar...
Sto se tice podesavanja slike, igraj se i nadji sta tvom oku najvise odgovara jer je to jako subjektivno.
I sto se tice nadogradnje softera imas sve objasnjeno na 70. strani ali evo da ne trazis
Hvala puno na odgovoru.

Hvala,instalirao sam pa cu se malo poigrati sa podesavanjima.
Pitanje jedno sko mi se svidi kako ga postavljam da mi bude primarni launcher?

65c635 eon daljinski spojen preko led diode radi sve komande i paljenje preko blutotha neradi paljenje .
Ovo su kodovi za eon dalijinac za infra red TCL 450TCL 397TCL 166TCL 480TCL 460TCL 459TCL 437TCL 4121.
Pritisnite in za vsaj tri sekunde skupaj pridržite gumba TV/STB in OK.2. Zeleni indikator pri gumbu TV/STB na delu TV se bo prižgal. S tem je daljinski upravljalnik pripravljen na programiranje.3. Spustite gumba TV/STB in OK.4. Vnesite 1-3 mestno kodo glede na znamko vašega televizorja. Ob vsakem pritisku številke bo zeleni indikator na kratko utripnil. a. Če je vtipkana koda pravilna, jo bo daljinski upravljalnik sprejel in shranil v pomnilnik. b. Če vtipkana koda ni pravilna, bo zeleni indikator nekajkrat hitro utripnil, koda v daljinskem upravljalniku pa bo ostala nespremenjena.5. Na daljinskem upravljalniku bo se bo zeleni indikator ugasnil in prešel bo v način običajne uporabe.6. Med načinoma za upravljanje televizorja in sprejemnika EON Smart Box preklapljate z gumbom TV/STB.7. Če vpisana koda televizorja ne deluje ali ne delujejo vse možnosti daljinskega upravljalnika (nastavitev glasnosti, menjava programov s številčnico, vklop/izklop itd), postopek ponovite in vnesite naslednjo kodo za proizvajalca vašega televizorja s seznama.Seznam kod za različne znamke televizorjev poiščite na koncu teh navodi
I naravno
OPOZORILO: Pred kodiranjem morate preveriti različico daljinskega upravljalnika EON, ki mora biti 0133.03.07 ali novejša.

New TCL R75PT01 platform Google TV Update available in V189.
TV models...... in progress....
P755, C655, C655 Pro, T7B ,(V6B) ...(EU,AU,AP-RU ?)

V8-R75PT01-LF1V189.000718

V189 OTA

build date= Jun 12, 2024
build= 1718203289
security_patch= 2024-02-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
product.build.fingerprint= TCL/G10_4K_US_NF/G10:12/STT2.230203.001/AS49:user/release-keys
revision= 000718
OTA size= 1.45 GB

Upravo sam povezao daljinski sa c735. Dobra je fora sa mišem. Ima 4 nivoa brzine kursora, treba se malo navici. Tastatura radi, pozadinsko osvetljenje takodje. U principu za recimo YT i Browser skroz ok funkcije da ne morate da klikcete po virtuelnoj tastaturi. Sve u svemu za ove pare skroz korektan uredjaj. Tanak, lagan i lak za upravljanje.
Možeš li da mi daš link za daljinski ili oznaku modela? Da li se povezuje bluetooth na tv ili preko 2.4 i usb?

Meni je upravo stigao update preko TV na C735 sada je V 614.000873 ne vidim da ima nekakva razlika u odnosu na prethodni
A ja se taman spremao da svoj C935 ažuriram na tu V614. :)

Ništa, čekam onda još koji dan pa da TCL ponudi automatic update! ;)

Kasno, ja sam vec odradio :)
Ima li kakvih promena i boljitka na C935?
Vidim da se na Telegramu neki korisnici žale na problem sa Passthrough i Dolby Atmos, navodno da problem i dalje postoji posle ažuriranja na nekim modelima C825...

Poslednja izmena:
New TCL T800T02 platform Google TV Update available in V050.
TV models......
P755, C655, C655 Pro, T7B ,P7xB, C6xB, C7xB.... (AP, LA)

V8-T800T02-LF1V050.000342

V050 OTA

build date= Jun 04, 2024
build.date.utc= 1717442497
security_patch= 2024-05-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
build.fingerprint= TCL/G09_4K_GB/G09:12/STT2.230203.001/AS18:user/release-keys
revision= 000342
OTA size= 1.51 GB

Je li probao ko V135 firmware na C805 ?

Ima li kakvih promena i boljitka na C935?
Vidim da se na Telegramu neki korisnici žale na problem sa Passthrough i Dolby Atmos, navodno da problem i dalje postoji posle ažuriranja na nekim modelima C825...
Nisam primetio nista posebno. Atmos sam probao i radi. Realno od ovih updatea ocekujem samo sigurnosne zakrpe.... ipak je to drndroid sistem after all :)

Pa jesi promijetio kakvo poboljšanje, mene na ovom TV-u užasno nervira taj neki bloom, vjerujem da dosta ljudi to ne bi ni primijetilo ali face kod ljudi, koža gotovo da uvjek ima neko čudno isijavanje...

Poboljšanje je jedino to što nema više trzanja slike kada gledam tivimate i pojačavam i ulazim u tv podešavanja. To je bilo užasno u prošlim verzijaa a sada je ispeglano. Primetio sam i da je sam odziv sistema(prebacivanje iz aplikacije u home itd.) za nijansu sporiji. To isijavanje, ako misliš na one zone gde je kao odsjaj na čelu i slično, i dalje postoji.

Nazad
Vrh Dno