Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

da se vratimo malo na modele od pre par god pre 2 god ili 3
tcl c715 55
koju verziju softvera imate
ja imam v660 zasnovanu na android 9 lepo radi ne znam jel izaslo nesto novije sa android 9
probao sam bio v900 zasnovan na android 11 i televizor je bio bas usporen pa sam opet vratio na android 9 v660
da li ima neki noviji ili neki bolji softver mozda
unapred hvala
inace tv super radi sve je brzo i fluidno
koristi se za netflix eon i iris

Na mom modelu je to u settings-->channels and inputs-->inputs-->external devices control. Tamo ima opcija da se uključi TV zajedno sa povezanim uređajem, nema opcija da se isljuči, ali svakako će se isključiti relativno brzo nakono što izgubi signal (možda i to može negde da se podesi, nisam siguran).
Nemam ja tu opciju ,...verujem da postoji caka,..nisam se jos bavio firmw. dal mozda u najnovijem ako treba ili ima se nalazi,...al za sada je iritacija na maksimumu da palim jedno,pa drugo svaki put i gasim naravno :(

Stigao mi mail sa sertifikatom o produzenoj garanciji za C805. Zanimljivo je da ovog modela nema u prvom prilogu koji sam dobio gde stoji lista podrzanih modela.

1705406803098.png

Na C715 TV-u bolje radi v662 (AndroidTV v9) od v728 (AndroidTV v11)

v662 DOWNLOAD :
build date= Apr 20 2022
build= 1650427831
security_patch= 2021-01-05
gmsversion= Android_9_Pie
IMG size= 2.99GB

v728 DOWNLOAD :
build date= Apr 06, 2023
build= 1680772618
security_patch= 2021-12-05
gmsversion= Android_11_R
IMG size = 2.98 GB

Poslednja izmena:
Pozz svima. Uzeo sam pre koji dan tcl c805 55 inca. Slika je ok, ali u 4k rezoluciji, e sada, kada pustim bilo koji kanal na tvu, ljudi, ono je plastika od slike, znas kada se ne vidi oko coveke , kao da je neko namestio na max onaj efekat za ulepsavanje lica, ono je kao od plastelina , ja ne znam jel to problem do tva ili je takav tv ili nesto nije u redu sa opcijama, ono je uzas na kvadrat, nikad tako nesto nisam video. Kada je recimo fudbal, vidis samo igraca, al lice, kosu i ostalo ne vidis a kamoli navijace. Da li neko zna mozda o cemu pricam? 😂 Jel imao neko talav tv, jel mozda do hdmi kabla? Haha, mogu reci razocaravajuce, imao sam ranije neki lg tv od 43 inca za 200e tamo je slika bolja bila 😂

Koji to bilo koji kanal pustiš u 4K rezoluciji, retko koji kanal je u toj rezoluciji. Mogao bi malo da pogledaš temu kako da podesim tv, raznih modova ima pa se malo igraš kako da namestis da tebi odgovara slika najbolje.

Koji to bilo koji kanal pustiš u 4K rezoluciji, retko koji kanal je u toj rezoluciji. Mogao bi malo da pogledaš temu kako da podesim tv, raznih modova ima pa se malo igraš kako da namestis da tebi odgovara slika najbolje.
Ma nema sta nisam probao brt, na yt u 4k je okej, ali tv, ono je bas promasaj, retkost da sam video da je tako unistena slika, mislim slika je ok, ali lice ljudi, cim je lice u kadru, to je plastika brate 😂 Takodje opcije za sliku kada udjem dok gledam tv pola nema, a kada sam na yt onda ima.

Ima članova koja su kupili taj model pa će se javiti, ja imam C715 i tih problema nemam. Probaj da uradiš UPDATE firmware-a ako ti je ostao na fabrički, to će ti pomoći.

da, ali vidi koja je verzija firmware-a pa da vidimo da li ima novija koja je izašla, na telegramu imas njihovu temu sa najnovijim firmware.

Tvoja verzija je V028 a najnovija je V062

New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V062.
TV models ....98P745/ P755
C745X2/ C755
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list
V8-T653T01-LF1V062.000491

V062 OTA

build date= Oct 26, 2023
build= 1698683623
security_patch= 2023-09-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS14:user/release-keys
revision= 000491
OTA size= 1.76 GB

Stigao mi mail sa sertifikatom o produzenoj garanciji za C805. Zanimljivo je da ovog modela nema u prvom prilogu koji sam dobio gde stoji lista podrzanih modela.

Pogledajte prilog 423893
Dodat je danas, bar na linku koji koristimo mi u CG, pisao sam im vezano za to i dodali su ga posle par sati posle čega sam i obaviješten. Ono što je nevjerovatno je koliko su lijeni, dodali su samo model za koji sam i poslao upit, 50C805, ostale dijagonale nisu :D

Sta je poboljsano u tom novom v062? Pokusacu bas da skinem i uradim to, mozda vude drugacija malo slika, ako to ima veze sa tim.
Evo jedne fotke, pogledajte vatru i kuce u pozatini, kao da je neko stavio neki efekat, i tako je sve zamiceno tako je i izbliza, uopste ne moze da se gleda neki tv program.

Prilozi

• IMG_20240124_194736.jpg
    IMG_20240124_194736.jpg
    265.3 KB · Pregleda: 108
Kako ja sada da dodjem do tog updatea? 😂 Mozes li mi objasniti ako ti nije tesko 😊
Nemoj jos ici na V062. Vecina korisnika nije zadovoljna. Izasla je nova verzija koja je jos uvek u test fazi. I prvi utisci su dosta pozitivni. Kretanje u meniju je bas brzo, Dolby Vision Dark je sada mnogo bolji. U DV modu ima nova dodatna opcija. I jos neke novine. Jos uvek je u test fazi i treba sacekati zvanicnu verziju. I ja imam 55c805 ali sam na V018 i nisam radio updejt jos uvek. Isto kao ti i ja sam bio razocaran slikom kada sam prvi put upalio tv sa kablovskim sadrzajem. SD cak i sa podesavanjima nije bas sjajan ali HD kanali su pristojni. Za SDR sadrzaj (kablovska) stavi Movie mod i igraj se sa podesavanjima. Evo videa:

Podesi gamu kako tebi odgovara, colour temperature smanji na - 3/-2 isto kako zelis.

Pozz svima. Uzeo sam pre koji dan tcl c805 55 inca. Slika je ok, ali u 4k rezoluciji, e sada, kada pustim bilo koji kanal na tvu, ljudi, ono je plastika od slike, znas kada se ne vidi oko coveke , kao da je neko namestio na max onaj efekat za ulepsavanje lica, ono je kao od plastelina , ja ne znam jel to problem do tva ili je takav tv ili nesto nije u redu sa opcijama, ono je uzas na kvadrat, nikad tako nesto nisam video. Kada je recimo fudbal, vidis samo igraca, al lice, kosu i ostalo ne vidis a kamoli navijace. Da li neko zna mozda o cemu pricam? 😂 Jel imao neko talav tv, jel mozda do hdmi kabla? Haha, mogu reci razocaravajuce, imao sam ranije neki lg tv od 43 inca za 200e tamo je slika bolja bila 😂
А када би повезао CRT од 55 цм била би још боља. Или да пустиш на телефону, све једно је.
На жалост, квалитет већине канала је (мање-више) очајан. Једино ако гледаш спортске канале у 1080p@50Hz или 4К.
Уосталом, пусти квалитетан 4К филм са високим битрејтом са се увери да није до ТВ-а.

А када би повезао CRT од 55 цм била би још боља. Или да пустиш на телефону, све једно је.
На жалост, квалитет већине канала је (мање-више) очајан. Једино ако гледаш спортске канале у 1080p@50Hz или 4К.
Уосталом, пусти квалитетан 4К филм са високим битрејтом са се увери да није до ТВ-а.
Pa nije, recimo 4k na ty je odlicno, hdr je dobar, slika je full, ali ovo nisam ocekuvao na tv kanalu, tj na vecini kanala, bas je losa slika, bar da nije tako nekako glatka 😂
Nemoj jos ici na V062. Vecina korisnika nije zadovoljna. Izasla je nova verzija koja je jos uvek u test fazi. I prvi utisci su dosta pozitivni. Kretanje u meniju je bas brzo, Dolby Vision Dark je sada mnogo bolji. U DV modu ima nova dodatna opcija. I jos neke novine. Jos uvek je u test fazi i treba sacekati zvanicnu verziju. I ja imam 55c805 ali sam na V018 i nisam radio updejt jos uvek. Isto kao ti i ja sam bio razocaran slikom kada sam prvi put upalio tv sa kablovskim sadrzajem. SD cak i sa podesavanjima nije bas sjajan ali HD kanali su pristojni. Za SDR sadrzaj (kablovska) stavi Movie mod i igraj se sa podesavanjima. Evo videa:

Podesi gamu kako tebi odgovara, colour temperature smanji na - 3/-2 isto kako zelis.

Paa ne znam za update, mislim da to nece promeniti bas ovu sliku kao sto sam okacio, mozda i hoce, ali tesko, mislim da je takav tv.

Претпостављам да говориш о домаћим каналима. А зависи и о коме извору је реч (кабал, бокс, DVB-T2)

Na televizorima od 300e je bila bolja slika nego na ovom od 700e , al meni je ovo kao da je neki efekat pojacan za ulepsavanje slike, koji ne moze da se ugasi 😂
Претпостављам да говориш о домаћим каналима. А зависи и о коме извору је реч (кабал, бокс, DVB-T2)
Da, govotim za tv kanale, svaki kanal ima ovakvu sliku bukvalno puding 😂. Imam sbb ruter, prikacen preko hdmi kabla.

Pa nije, recimo 4k na ty je odlicno, hdr je dobar, slika je full, ali ovo nisam ocekuvao na tv kanalu, tj na vecini kanala, bas je losa slika, bar da nije tako nekako glatka 😂
Vidi da ti nije ukljucen auto store mode i sports mode i iskljuci sve. Takodje u Clarity iskljuci sve. Pogledaj oba videa.

Movie Mod na C805 za SDR je pod obavezno. Na svim ostalim modovima slika bukvalno VRIŠTI, srećom na movie mod je stvarno odlična, taj mod je fabrički dobro definisan tako da u suštini treba ispratiti samo gore pomenuta podešavanja za C845.

Ja sam generalno jako zadovoljan, velika razlika u odnosu na LED televizore, ja sam prešao na ovaj mini led sa A2 LG OLED-a i ovako posle par dana mogu reći da "ne žalim" puno za crnom sa oleda, ovdje je takođe jako dobar kontrast + sam dobio mnogo bolji brightness. Procesiranje je takođe jako dobro, nikakvog trzaja (mada koristim interpolaciju, meni ne smeta) nikakvih artifekata nisam primijetio, baš fluidan prikaz. Što se tiče kretanje kroz meni, Google TV se jako brzo podiže, fluidno kretanje skroz.

PS5 još uvjek nisam probao na njemu ali ne sumnjam da će i tu da zablista.

Vidi da ti nije ukljucen auto store mode i sports mode i iskljuci sve. Takodje u Clarity iskljuci sve. Pogledaj oba videa.
Sport nije upaljen, a gde je taj auto store mod? 😂
Movie Mod na C805 za SDR je pod obavezno. Na svim ostalim modovima slika bukvalno VRIŠTI, srećom na movie mod je stvarno odlična, taj mod je fabrički dobro definisan tako da u suštini treba ispratiti samo gore pomenuta podešavanja za C845.

Ja sam generalno jako zadovoljan, velika razlika u odnosu na LED televizore, ja sam prešao na ovaj mini led sa A2 LG OLED-a i ovako posle par dana mogu reći da "ne žalim" puno za crnom sa oleda, ovdje je takođe jako dobar kontrast + sam dobio mnogo bolji brightness. Procesiranje je takođe jako dobro, nikakvog trzaja (mada koristim interpolaciju, meni ne smeta) nikakvih artifekata nisam primijetio, baš fluidan prikaz. Što se tiče kretanje kroz meni, Google TV se jako brzo podiže, fluidno kretanje skroz.

Imam ista podesavanja kao taj i videa, sve sam pokusavao medjutim slika je bas puding, kao sto sam i okacio. E sad video sam da nekih opcija za sliku nema kada ih podesavam dok je neki program na tvu, a kada odem na yt pojave se nove opcije, takodje c805 nema opciju za hdr? Vidim da ovaj na c845 ima u videu ili bar ja nisam nasao. Jel moguce da je mozda do hdmi kabla ili ulaza? Ja sam prikacio na onaj 2.0
Ili je jednostavni takav tv koji nije namenjen za gledanje domaceg sadrzaja 😂

Opcije za hdr/dolby vision ces da dobijes kada upalis hdr/dv sadrzaj

U novoj verziji ( jos uvek je u test fazi) je jos fluidnije.
Pogledajte prilog VID_20240124_201129_983.mp4
I neke nove opcije:
IMG_20240124_201216_983.jpg
IMG_20240124_201230_449.jpg

Btw na ovom TV ne koristim kablovsku, ali me @dragic2c bas zaintrigirao tako cu prebaciti risiver veceras bas da vidim o cemu prica. Mada gledao sam i obican 1080p/HD content sa HBO Max i izgleda super.

Sto se softvera tice kod mene je up to date.

Vrh Dno