Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

LG je među retkim brendovima koji ima međunarodnu garanciju. TLC nije među njima

I da li je kod C735 isti panel na svim dijagonalama, mene konkretno zanima model od 50", to je "puna kapa" za moju spavaću sobu ?

Dopuna na temu sekcanja kad reprodukujem "veći" 4k sadržaj sa USB-a, stigao mi je SanDisk Extreme Pro brzina 420MB/s čitanje i 380MB/s pisanja i sada nemam problema sa tim. Probao sam i Avatar 33gb fajl. Sumnjao sam da je do HyperX Fury i njegove brzine 90MB/s čitanje i 30MB/s pisanje te sam zbog toga i poručio ovaj sa e-bay-a.

Neko napisao da je TCL poluproizvod što je u nekoj meri i meni utisak nakon par meseci. Verovato većina ne bi primetila neke stvari koje meni smetaju jer ih ne zanima. U suštini u 97% slučajeva je sve kako treba. Meni smeta to treperenje preko vertikalnih linija i manje detalja u senkama što se kvaliteta slike tiče. Drugih zamerki sa sada nemam. Pristojan TV za taj novac. Možda nije baš poluprozivod, nego 75% prozivod je približnija mera. :D

Da, zvuk mi je prijatno iznenadjenje. C635 koji sam uzeo ima Onkyo sistem koji su jako pristojni.

Nadam se da je C735 ipak malo više od poluproizvoda, jer isto košta kao i Samsung Q60B, sa malo boljim karakteristikama, ipak se malo dvoumim posle ovakvih komentara.

Мало је неозбиљно рећи да је полупроизвод.
Ја сам на 43Ц735 примерио само тај проблем са Долби који сад лако решавам.
Сад ми је жао што нисам имао за 55Ц735,верујем да је он још бољи.
Истиче ми претплата за А1,видим да имају Ц735 и Ц835,можда узмем нешто од овога.

Мало је неозбиљно рећи да је полупроизвод.
Ја сам на 43Ц735 примерио само тај проблем са Долби који сад лако решавам.
Сад ми је жао што нисам имао за 55Ц735,верујем да је он још бољи.
Истиче ми претплата за А1,видим да имају Ц735 и Ц835,можда узмем нешто од овога.
Hvala za ovaj info. Stvarno dobra ponuda i za 55/65 C835. TV izadje skoro ista cena kao na KP a placas na rate. Nikad nisam gledao uredjaje preko operatera. Ovo je stvarno top ponuda jer u nasim radnjama su oba TV i po 25-30k skuplji u nekim i mnogo vise.

Преко А1 је топ понуда за телевизоре.
Bilo mi je lose kad sam video njihovu ponudu jer kupovinu TV-a sam planirao za godinu dana. Moracu da nagovorim zenu da predje u A1 i onako je na pripejdu. Samo kako da je obradim za TV. 🤣

New TCL R51MT05 Google TV Update available in V523.
R51MT05 Platform.....C645....P635/8 & P735 & C635.........(P725 & C725).
V8-R51MT05-LF1V523.021036

V523 OTA

LINK

build date= Apr 01 2023
build.date.utc= 1680328888
security_patch=2022-10-05
gmsversion= Android_11_GTVs
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR06:user/release-keys
revision= 021036
OTA size= 1.62GB

New TCL R51AT01 Google TV Update available in V069.
R51AT01 Platform ........P635 , A18
V8-R51AT01-LF1V069.020489

V069 IMG

Backup link
https://drive.google.com/file/d/1MrWmDJiUiGp0IJrer8fTHlXWLqWq5RMY/view
build date= Feb 15 2023
build.date.utc= 1676466389
security_patch= 2022-10-05
gmsversion= Android_GTV_R
build.fingerprint= TCL/G07/G07:11/RP1A.200622.001/AR07:user/release-keys
revision= 020489
IMG size= 3.54 GB

Poslednja izmena:
TCL reveals EU pricing for 2023 C845, C745 and C645
TCL's new C845 starts at 1500€ in 55 inches while the 85 inches will cost 3000€ at launch. As always, prices are expected to drop significantly later in the year.

Svi poludeli sa cenama pa i oni.

Poslednja izmena:
Baš ne deluju realno ove cene, 55C645 je već na oglasima kod nas 520e, u Španiji 460e, a u tekstu stoji 900e. Ne verujem da će podići cene ove godine, novi su paneli ali chipset je isti već 2 godine. Jedino možda naši složni trgovci podignu cene ili eventualno zadrže ove sadašnje paprene.

Jel ima neko info kad će ovi TCL modeli za 2023 biti dostupni kod nas?
65C845 mi deluje zanimljivo ako bude oko 1100 eur kod nas kao što je sada u više zemalja EU na nekoj promociji.
Mada, znajući ove naše pilićare cena će verovatno biti min. 200.000+ rsd.

Na papiru deluje kao best buy. Sve karakteristike su mu TOP.
E sad, za to kako će izgledati u praksi moraćemo da sačekamo neki review.
Još kad bi i kod nas bio ~1200 eur, bila bi to ekstra kupovina.
Ja se zagrejao za 55C835 kad ono kod 55C845 duplo vise nit-a (900 vs 2000), dva puta veci local diming (240 zones vs 480 zones), malo bolji kontrast (4000:1 vs 5000:1). Zadnje cene sto sam video 55C845 1.100e, 65C845 1.400e. Kod nas ce na zalost biti 200-300e vise.

Pozdrav ekipa, zanima me dali na Google TV sustavu (TLC 43P735) se moze instalirati i koristiti Steam Link aplikacija i dali netko ima iskustva kako funkcionira na TLC TV-u. Hvala unaprijed 😀

Stigao mi je danas TCL 55C635, i prilikom testiranja na "dirty screen efekat" primetio sam neke fleke po sredini desno,

TV1b.jpg

Pokusao sam da to uklonim sa destilovanom vodom i mikro fiber krpom, ali nema pomoci, kao da je sa unutrasnje strane ekrana.

Plus jos jedan problem, kao zarez od 1cm u desnom uglu ekrana. Vidi se na slovu Y.
TV2b.jpg

Zna li neko sta je ovo? Da li je ovaj tv za vracanje? Porucio sam preko interneta.

Да није у питању заштитна фолија на екрану? На неким моделима је само по ивици, на некима је преко целог екрана.

Да није у питању заштитна фолија на екрану? На неким моделима је само по ивици, на некима је преко целог екрана.
Ja tu foliju nesto i ne primecujem. Ako postoji, moguce je da je neka prljavstina izmedju folije i ekrana.

U upustvu pise da treba da se skine samo folija po ivicama, folija preko celog ekrana se i ne pominje.

Potrebna mi je pomoc prijatlja :)

Imam problem sa reprodukcijom 4k materijala u vidu treperenja slike kada su neke scene sa puno detalja. Na primer, na ovom snimku na 8:38 kamenje treperi kao ludo, isto scena na 17:20 trepere zgrade desno i levo.

Da li to moze nakako da se popravi?

Posto vracam ovaj c635 zbog pomenutih fleka, ne znam da li opet da uzmem isti model..

Vrh Dno