Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Prvi video ovogodisnjeg C845. 😍👌

Зависи од тебе и твоје моћи опажања тј колико тежиш бољем. Генерално људи се навикну али некима једноставно смета када знају да може боље. Прошетај се до неке продавнице па пресуди сам. Лично сам јуче био до једне Техноманије у Нишу и иако услови гледања нису исти у продавници и кући, на с635 је била квалитетнија слика него на р635. P635 & P735 - direct led, C635 & C735 - qled, C835 & C935 - mini led.
Pozdrav vlado. U kojoj si radnji u Nišu nasao oba izložena? U Tehnomanija u delti je bio samo 65 p635 bio pre 2 dana.

Pisao sam u temi samsung ali u zadnji čas dođe Tlc 55 C635 za oke novce tako da pisem ovde,moze neka preporuka za nosač? Rupe su 30x30,igrom slucaja stari samsung tv nosac je 21x21.Da li ima neko da predloži postavku tv-a za gledanje filmova serija? Ovo sam nasao na netu.

Prilozi

• Screenshot_2023-05-11-16-17-31-61_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2023-05-11-16-17-31-61_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    87.3 KB · Pregleda: 60
Ако мислиш да си у праву - одмах носи да рекламираш.
Ако желиш да провериш да ли ти ја говорим истину, накачи на ТВ неки андроид уређај, па покрени на том уређају AIDA64 и погледај која је резолуција, или још боље - погледај у подешавањима бокса које резолуције може да испоручи на ТВ.

Ако мислиш да си у праву - одмах носи да рекламираш.
Ако желиш да провериш да ли ти ја говорим истину, накачи на ТВ неки андроид уређај, па покрени на том уређају AIDA64 и погледај која је резолуција, или још боље - погледај у подешавањима бокса које резолуције може да испоручи на ТВ.
Preko Aida 64 na uređajima mibox s i xiaomi stick 4k pokazuje 1920×1080,u podešavanjima u screen resolution display mode je podešeno kod oba uređaja na 4k2k-60hz.U pravu si ti nego sam stavio predhodnu sliku da pokažem šta me zbunilo pa sam napisao netačan podatak.

У сваком видеу на мом јутјуб каналу објашњавам то око резолуције корисничког интерфејса/окружења. Ја за све ове године и све ове боксове који су ми прошли кроз руке, једино су амазонова коцка друге генерације, хромкаст са гугл ТВ и nvidia shield имали резолуцију корисничког интерфејса/окружења 4К. А веруј ми, прошло ми је свашта кроз руке пре него што сам покренуо канал ;)

Kod nas u BIH TCL 65C735 na akciji za 750 eura. Prelistao sam do 50 stranice i vidim da se jedino spominje problem sa EON aplikacijom. Pošto planiram koristiti i koristim EON aplikaciju, da li je i dalje prisutan problem na TCL televizorima, konkretno model C735?
Druga namjena je PS5 i filmovi.

Narode cisto jedna informacija sto se tice TCL televora u Srbiji. Vidim da je neko vec napisao ranije, pa rekoh da cisto proverim.
Danas sam zvao broj sa one stranice za produženu garanciju i zena mi lepo rece da je vazila do 30.04. tako da ko kupi u maju ne moze da produži +3 godine za sad. Inace u Bosni i još nekim zemljama u okruženju je produzena do juna valjda...

Kod nas u BIH TCL 65C735 na akciji za 750 eura. Prelistao sam do 50 stranice i vidim da se jedino spominje problem sa EON aplikacijom. Pošto planiram koristiti i koristim EON aplikaciju, da li je i dalje prisutan problem na TCL televizorima, konkretno model C735?
Druga namjena je PS5 i filmovi.
Ja imam 55c735 i koristim EON ponekad, nikakve probleme nisam zapazio.
O cemu se tacno radi?

Pisao sam u temi samsung ali u zadnji čas dođe Tlc 55 C635 za oke novce tako da pisem ovde,moze neka preporuka za nosač? Rupe su 30x30,igrom slucaja stari samsung tv nosac je 21x21.Da li ima neko da predloži postavku tv-a za gledanje filmova serija? Ovo sam nasao na netu.
Ja uzeo Hamu, najjeftiniji bio. Hteo nekog "svemirca". rekli mi cisto bacanje para. Moj je sa tiltom, pa je nagnut 10 stepeni i nece nikako uspravno da stoji (mada mi bas tako treba centriran za krevet posto je visoko postavljen).

Uživajte u odličnom kvalitetu slike i zvuka na vašem novom TCL televizoru, uz 4 ili 5 godina garancije! Ukoliko kupite jedan od TCL televizora u periodu od 1. 5. 2022. do 30. 6. 2023. godine, ostvarujete pravo na 4 godine produžene garancije (2 godine fabričke garancije + 2 dodatne godine) ili 5 godina produžene garancije (2 godine fabričke garancije + 3 dodatne godine), u zavisnosti od izabranog modela.

Kako biste ostvarili pravo na produženu garanciju, neophodno je da registrujete kupljeni televizor na stranici TCL produžena garancija, najkasnije 30 dana od datuma kupovine.

Ово стоји на гигатрон сајту за тцл телевизоре.

Uživajte u odličnom kvalitetu slike i zvuka na vašem novom TCL televizoru, uz 4 ili 5 godina garancije! Ukoliko kupite jedan od TCL televizora u periodu od 1. 5. 2022. do 30. 6. 2023. godine, ostvarujete pravo na 4 godine produžene garancije (2 godine fabričke garancije + 2 dodatne godine) ili 5 godina produžene garancije (2 godine fabričke garancije + 3 dodatne godine), u zavisnosti od izabranog modela.

Kako biste ostvarili pravo na produženu garanciju, neophodno je da registrujete kupljeni televizor na stranici TCL produžena garancija, najkasnije 30 dana od datuma kupovine.

A ako uzmem TCL preko operatera dobijam mucak.🤣 Ne verujem da operater daje fiskalni racun koji je potreban za registraciju produzene garancije. Bio sam u razmisljalju da pazarim TCL 55C835 preko operatera, izadje 114k+postpaid tarifa (koja mi trenutno nije potrebna-vec imam), a nisam ni uspeo da "ubedim" ni moju gospodju da uzme postpaid tarifu. Povoljnost kod operatera je placanje na rate. U nasim radnjama je TV od 127k-160k. Ostaje mi da cekam kada bude neki popust ili noviji TCL55C845 koji vidim da je u EU 1400e. Dok ce kod nas verovatno biti 200e vise.

Биће више од 200е скупљи сигурно...
Najverovatnije. Nista cekam neki uporedni test TCL C835 i TCL C845 i videti da li vredi dati vise za bolje osvetljenje i duplo vise zona lokalnog zatamnjivanja.

Poslednja izmena:
A ako uzmem TCL preko operatera dobijam mucak.🤣 Ne verujem da operater daje fiskalni racun koji je potreban za registraciju produzene garancije. Bio sam u razmisljalju da pazarim TCL 55C835 preko operatera, izadje 114k+postpaid tarifa (koja mi trenutno nije potrebna-vec imam), a nisam ni uspeo da "ubedim" ni moju gospodju da uzme postpaid tarifu. Povoljnost kod operatera je placanje na rate. U nasim radnjama je TV od 127k-160k. Ostaje mi da cekam kada bude neki popust ili noviji TCL55C845 koji vidim da je u EU 1400e. Dok ce kod nas verovatno biti 200e vise.
Evo mog iskustva sa kupovinom kod operatera, konkretno A1. Cena je bila u tom trenutku bila medju najnižim na tržištu, a što se tiče garancije bilo je malo dopisivanja sa uvoznikom i tek pre neki dan nam je stigla produžena garancija 2 plus 3 godine( tv je kupljen u decembru)

55c845 za 1400 eur? Gledao si neke najskuplje i nerealne ponude. Pa LG OLED55C21 u toj istoj evropi košta manje od 1000 eur a kod nas 130.000 din.
U Francuskoj, Španiji, Rumuniji... 65C845 ide oko 1100-1200 eur max a 55C845 800-900 eur.
To su po meni i realne cene.

Dobijes racun od uvoznika na kucnu adresu. Meni kasnio racun, pa su mi uvazili otpremnicu za dodatnu garanciju.

S obzirom da veliki igrači odustaju od Mini LED TV-a

i prepuštaju to tržište TCL-u i Hisense-u, a u Elipsa je dobra akcija na TCL

https://www.elipso.hr/audio__video/t....net.hr_cjenik

zanima me ima li netko taj C835 tj. najviše me zanima kakav je motion kod brzih pokreta, pogotovo sporta. Primjer, tenis i ostavlja li loptica ''trag'' kod prebacivanja. Moja iskustva sa VA panelom su loša u vezi toga, pa me zanima kako je kod TCL-a.

Zvao sam prvo broj sa sajta za produzenje garancije, a zatim proverio i u tehnomanija korisnickoj sluzbi, jer oni imaju akciju za TCL trenutno. Ali tesko da vezi i za Gigatron jer kod koga god da kupis, garancju pruduzujes preko web stranice. A zena iz njihove korisnicke službe sa warranty stranice, mi rece da je za sad važila samo do 30.04. U sustini mi je rekla da ako mi sistem dozvoli dalje korake kad budem uneo datum kupovine u formular, od tad ce moci...
To je ono sto su mi rekli, cisto rekoh da prosledim informaciju.

S obzirom da veliki igrači odustaju od Mini LED TV-a

i prepuštaju to tržište TCL-u i Hisense-u, a u Elipsa je dobra akcija na TCL

https://www.elipso.hr/audio__video/t....net.hr_cjenik

zanima me ima li netko taj C835 tj. najviše me zanima kakav je motion kod brzih pokreta, pogotovo sporta. Primjer, tenis i ostavlja li loptica ''trag'' kod prebacivanja. Moja iskustva sa VA panelom su loša u vezi toga, pa me zanima kako je kod TCL-a.

Zbog 144Hz-nog panela motion je odlican.
Evo najboljeg testa i review-a TCL C835:

Nazad
Vrh Dno