Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Predstavljena je C serija za 2023. u Indoneziji. Predstavljanje u Evropi sredinom meseca.
C645 60Hz qled 450nit
C745 144Hz HDR1000 (peak brightness 1000nit) FALD (nema br zona)
C845 144Hz HDR2000 MiniLED 480zona/55in
Zanimljive specifikacije

Јел може да се угаси Долби?
Имам 43Ц735 и тај проблем са осветљењем на Долби садржају. Ментоли нису то још средили,синоћ сам одгледао пар епизода Наркос-Мексико и полудим са тим осветљење. Да ли то може да угаси?

Hbo max imam, cim pustim film ugasim na dugme, upalim i krene da radi normalno. Mora da ti bude ukljucen onaj quick start, ako ga gasi skroz, nece raditi jer se vrati posle svakog restarta/cupanja iz struje.

Ili probaj ovo:
I found these instruction here on xda in other thread with beyond TVs:
1. Activate Quick Start (EVEN if you have this option ON, just do TURN OFF AND TURN ON THIS OPTION once AGAIN)
2. Turn off (hold power button on remote control 5 seconds and say YES/ OK to turn off question and unplug the TV and of course after 10-15 sec, plug in powercord to TV again)
3. Turn on the TV
4. Let it load all the GTV UI
5. Turn off the TV with the remote control button (but not completly, just one short click - to quick start standby mode)
6. Turn the TV back ON with the button on the remote
7. Put the movie or series with Dolby Vision
8. Enjoy, finally, the movie or series without brightness changes in the scenes

Edit: Inace, nece oni NIKAD popraviti ovo, vidim zale se ljudi sa istim problemom i na C815, TV star 3 godina...

Ово прво ћу да пробам.
А ово друго ми изгледа као завршница за Мортал Комбат 😀

Ако неће овај први начин онда ћу за викенд да видим да нађем верзију софтвера који нема овај проблем.
Ваљда 482 нема овај проблем.

Samo da prijavim da je i meni počelo da se dešava da mi TV C635 totalno zablokira nakon izlaska iz Kodija, bukvalno svaki put. Ranije se tek ponekad to dešavalo a sada stalno, bez ikakvog izuzetka i jedino isključivanje iz struje TV-a pomaže.

Nema potrebe da "izlaziš" na HOME dugme, postoji dugme u KODI-ju koje je za to namenjeno.
Samo instaliraj od nule najnoviji 20.1 KODI i ubaci samo ono što koristiš od dodataka.

Ovde izlaze svakih par dana nove v20.1
(KODI Nexus) pokrpljene verzije:
https://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm/Nexus/

Trenutno je najnovija izašla 6. Aprila!
APK Download: https://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm/Nexus/kodi-20230404-7a9f581a-Nexus-armeabi-v7a.apk

Mogu da se probaju i novije v21, ali su one još u alpha fazi...
https://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm/master/

Poslednja izmena:
^
Hvala na preporuci ali od kad izlazim na home dugme nemam problema i nemam razloga da to menjam, odnosno nemam vremena za isprobavanje drugih verzija Kodija. Isti problem je imao i čovek koji ima C835 (moj je C635), tako da postoji neki konflikt između Kodija i Androida na TCL-u, naravno ne kod svakog.
U svakom slučaju hvala još jednom na preporuci i ostavljenom linku.

Da li se još nekom dešava da na C635 modelu treperi slika kad kamera prelazi (paning) preko gustih vertikalnih linija? Trepere samo te linije. Probam da snimim kamerom pa okačim da pojasnim šta se dešava. Palio gasio sam većinu "softverskih poboljšanja" ali bez promene.

^
Za puni "izlazak" nakon Home tipke (iz svih nebitnih aplikacija), Safety Guard > Device Manager > Quick Speedup.
1 minuta posla......:)
Klikne se na dugme u kodiju i jedna sekunda posla :D
Tih kineskih glupih aplikacija za "čišćenje" i "ubrzanje" srećom nema više na ogromnoj većini telefona/televizora...

Poslednja izmena:
Hbo max imam, cim pustim film ugasim na dugme, upalim i krene da radi normalno. Mora da ti bude ukljucen onaj quick start, ako ga gasi skroz, nece raditi jer se vrati posle svakog restarta/cupanja iz struje.

Ili probaj ovo:

Edit: Inace, nece oni NIKAD popraviti ovo, vidim zale se ljudi sa istim problemom i na C815, TV star 3 godina...
Ово са паљењем Quick Start опције и гашења и одмах паљења ладно ради!

Šta je u suštini problem sa TCL-om i Dolby Vision sadržajem? Bude taman content (kao što recimo Tesla ima problem) ili šta? Razmišljam da ubacim C735 u spavaću sobu ali bi mi to bio baš dealbreak ako u HDR/DV prikaz bude tamniji...

Ako ti ne smeta prelazak sa OLED-a na taj, nije ništa dealbreak. Ja kada gledam u dnevnoj OLED, pa predjem u spavaću i pustim isti materijal, smorim se malo. :D

Šta je u suštini problem sa TCL-om i Dolby Vision sadržajem? Bude taman content (kao što recimo Tesla ima problem) ili šta? Razmišljam da ubacim C735 u spavaću sobu ali bi mi to bio baš dealbreak ako u HDR/DV prikaz bude tamniji...
Problem je u osvetljenu,cas je jaci kontrast pa ga smanji,i tako u krug. Ne moze da se gleda na duze staze tako,oci zabole posle nekog vremena.
Ja taj problem imam na 43C735,ne znam kako je na drugim velicinama,valjda od 55" pa na gore je drugi tv u pitanju,drugi procesor i sve ostalo.

Ali kako je @durlancity gore napisao,resenje,u mom slucaju je na kraju bilo jednostavno.
U podesavanjima mora da bude upaljen Quick Boot. Odem na neki film/seriju sa Dolby sadrzajem,cekam da ga upali,ugasim TV,i odmah ga upalim i sve radi bez greske.

Očigledno su im većina modela poluproizvodi. Skoro da nemaju model koji radi bez neke greške. Što se mene tiče, uzeo sam TCL jednom i nikad više. Ko mi je kriv što nisam čitao ovu temu i probleme s kojima se ljudi susreću. :D

Ja sam upravo citao ovu temu i ljudi mi preporuciki TCL C715 nisam se pokajao kada sam ga kupio.vise od godinu dana bez ikakvih problema,sta vise ja sam prezadovoljan ovim modelom,i slikom a bogami i tonom.ponekad mi se cini da sam pustio muziku na pojacalu a ne na TV-u.

Ma ja ga sad ne bih menjao nikada za neki drugi.
A dobio sam prvi primerak koji je imao problema sa slikom i koji sam odmah reklamirao i dobio drugi.
Hteo sam da vratim na verziju SW koja nema ovaj problem sa Dolby,ali posle ove fore sa paljenjem i gasenjem ne diram nista.
Bio do drugara koji je dao skoro 20.000 vise za samsung qe50q67bau,i realno,ne vidim razliku nigde koja opravdava tih 20 soma.

Evo nekih problema sa kojima se susrećem na P735:
1. EON trza, slika preskače - kao i povremeno na još nekim aplikacijama koji imaju streamove u 50fps (YouTube, Supernova Move Smart). Zapravo nekad na par minuta radi kako treba pa poludi i počne da trza.
2. Gašenje aplikacija u pozadini minut nakon što se izađe na Home tipku (između ostalih ugasi se i VPN pa ga je faktički nemoguće i koristiti jer ga samim tim i diskonektuje).
3. Posle nestanka struje TV se sam uključuje iako je bio isključen (jedino rešenje je da se ugasi potpuno na duži pritisak power tipke).

Vrh Dno