Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ni ja nisam uspeo da nađem rešenje. Prilično iritantno. Čak na nekoj još jeftinijoj Toshibi radi bez trzanja.
Čudan problem a još čudnije (delimično) rešenje.

Naime,slika na EON aplikaciji malo trza (najbolje se primeti na krolu sa vestima), ali ako pre EON-a prvo otvorim Supernova OTT app pa se vratim na EON onda slika radi bez trzanja.
Svašta sa ovim TCL-om i bagovima.

^
Iskreno nemam pojma, TV sam kupio pre dve nedelje, počeo da ga koristim pre par dana u prostoriji u kojoj sam napravio kućni bioskop, nije mi primarni TV, koristim ga jednom u par dana.
Vidim da spominjete da nije postojala mogućnost OTA update-a do sad, iskreno ne bih ga ni ažurirao na drugi način jer mi je totalno nebitno.

Čudan problem a još čudnije (delimično) rešenje.

Naime,slika na EON aplikaciji malo trza (najbolje se primeti na krolu sa vestima), ali ako pre EON-a prvo otvorim Supernova OTT app pa se vratim na EON onda slika radi bez trzanja.
Svašta sa ovim TCL-om i bagovima.
pokušaj u podešavanjima da isključiš u naprednim opcijama slike "motion clarity", dok gledaš EON. Trebalo bi da reši te trzaje

Ni ja ne znam do čega može biti.
Ali evo sad zanimljiva situacija:

Otvorim Supernova OTT aplikaciju. Kad učita TV kanal, izađem iz nje. Onda otvorim EON i radi bez trzanja nekih 10ak minuta. :D Svašta.

Dakle samo EON trza, sve druge aplikacije rade bez trzanja, a koristim ih baš mnogo (Supernova, RTS Planeta, Netflix, Prime Video, Disney...)

Poslednja izmena:
Ni ja ne znam do čega može biti.
Ali evo sad zanimljiva situacija:

Otvorim Supernova OTT aplikaciju. Kad učita TV kanal, izađem iz nje. Onda otvorim EON i radi bez trzanja nekih 10ak minuta. :D Svašta.

Dakle samo EON trza, sve druge aplikacije rade bez trzanja, a koristim ih baš mnogo (Supernova, RTS Planeta, Netflix, Prime Video, Disney...)
pa zato što EON kao aplikacija radi besprekorno samo na modelima za koje je optimizovana, i koji su preporučeni, ma koliko to nemalo logike. Kod mene na C725 trza pomalo, ali ne na svim kanalima. I intrefejs uglavnom radi ok, ali nije baš fluidan. Funkcionalno jeste, samo nije baš full. Drug ima LG 75003fl, stariji model, slabiji hardver, ali je na listi preporučenih na SBB sajtu, EON bio vec instaliran, radi odlicno. Tako da je samo do optimizacije.

Pozdrav ljudi, pazario sam pre mesec dana 55C728 sa Android Tv. Vidim da se pojavio Google TV update za ovaj model pa me zanima mogu li instalirati taj update preko Android TVa i da li cu morati sve ponovo da podesavam ili ne?

Mislim da ćeš morati sve nanovo da podešavaš. Ja sam kupio c635, koji ima google tv, ali bi radije da je android tv , kao na mi box s. Bojim se da nešto ne zeznem pa nisam pokušavao da instaliram . Ono šti mi se ne dopada na google tv je što pretraga ne radi, niti glasovna niti pisana, uvek dobijem upozorenje: sorry, something went wrong! Da li neko zna gde je kvaka?

Зашто не би успели? Те апликације постоје у гугл продавници и нормално се инсталирају.
ТВ је сертификован, тако да сви стриминг сервиси раде у максималном квалитету.

Занима ме да ли течно раде са 4к стримом,да ли је хардвер у овом моделу довољан да 4к ради лепо?
Da nije dovoljan hardver, ne bi bio 4k. Radi to sve bez problema.

E ovako kako sam ubacio A11 na C715 izbacuje mi da nemam dovoljno spoljne memorije i ne mogu da instaliram nijednu app, iako od 10GB imam zauzeto 1.3GB. Savet, sta mi je ciniti? da li da radim hard reset pa ako to ne pomogne da ga vracam na A9?Inace kako sam ubacio A11 tv je poceo da secka na tivimate,sve dok ne ocistim app u pozadini,na A9 tih problema nisam imao.

E ovako kako sam ubacio A11 na C715 izbacuje mi da nemam dovoljno spoljne memorije i ne mogu da instaliram nijednu app, iako od 10GB imam zauzeto 1.3GB. Savet, sta mi je ciniti? da li da radim hard reset pa ako to ne pomogne da ga vracam na A9?Inace kako sam ubacio A11 tv je poceo da secka na tivimate,sve dok ne ocistim app u pozadini,na A9 tih problema nisam imao.
Odradi hard reset,preporučljivo je posle svake nadogradnje.Iako je C715 po mom mišljenu bolje odraditi google tv.

А која је разлика између та 2 ОС?
Читам по нету али опет не разумем најбоље,оба су базирана на андроиду,да ли за оба постоји пчеј стор? Имам Ми Стик 4к и за њега има плеј стор.

Nazad
Vrh Dno