Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Dolby Vision ne radi sa Nvidia Shiled-om? Kako to?

Ja merkam tcl 55c728 gledao neke recenzije na yt mislim da dosta daje za nekih 95 000 hdmi 2.1 x4 120hz... sluzice za sve po malo.
Trenutno koristim 40" samsung ful hd tera 10-11god :D a gledace se sa nekih 3.5-4m valjda ce mi biti ok ova 55"ica prelazi mi budzet 65" oko 120 000.
Ja sam nedavno uzeo 55C728 i veoma sam zadovoljan. Napisao sam par stranica ranije svoje komentare pa možeš da pogledaš. Meni je prvobitni plan bio da uzmem Sony 55" X90J koji je oko 200e skuplji od ovog bio tada, ali kako više nije bilo 5 godina garancije na Sony i kad sam vidio ovaj TCL, rekoh sebi, zašto ne ostaviti u džepu 200e i opet imati odličan TV. Naravno vidjećemo kako će se pokazati u budućnosti. Sa ovim novim TV-ima bez obzira na marku nikad nisi načisto na čemu si.

Ovo pocinje da lici na xiaomi teme sa " kad ce update?!?!" i "nisam dobio update!!!!". :D
Ima i za one koji svakog dana traze update.😁 Bukvalno na nekoliko dana izlaze custom "R" firmware na Telegram grupi, sa nekim sitnim ispravkama...

"Summary of firmware since official V645.......
V645.....19.06.2021
R709.....09.07.2021
V649 .... 27.07.2021
V650.....30.07.2021
R806.....06.08.2021
V653.....24.08.2021 (019203)
V900.....13.09.2021 (R007 ATV11)
R109.....11.10.2021 (019284)
R112 .... 02.11.2021 (019306)
R122.....12.11.2021 (019313)
V660.....15 11 2021 (019318)
R129.....29.11.2021 (019327)
R128.....08.12.2021 (019334)
R113.....13.12.2021 (019334)
R117.....17.12.2021 (019334)"

Kakva su Vam iskustva sa tcl p725 televizorom? Razmišljam da ga uzimam, al ne znam da li vredi, pošto razmišljam i o samsungu u43 tu7092 , al me više privlači tcl, kontam da više pruža za iste novce od Samsunga.

New Android TV user interface is now rolling out more widely in Europe, India

SonyTV.png

Evo video kako lagano da se ubaci

Људи кукају како да избаце Гугл ТВ, а неки предлажу да се убаци 😁

"The TCL C728 has many features at a reasonable price. Its weakest point is its narrow viewing angle. If you are not sitting directly in front of the screen, the contrast will be much lower. But, oddly enough, you miss some dark details if you find yourself in the center in front of the TV. The sound quality is also not up to par." :(

"The TCL C728 has many features at a reasonable price. Its weakest point is its narrow viewing angle. If you are not sitting directly in front of the screen, the contrast will be much lower. But, oddly enough, you miss some dark details if you find yourself in the center in front of the TV. The sound quality is also not up to par." :(
Planirao da ga pazarim(C728) sad se pitam koliko je sve to navedeno lose nisam pametan a kupio bih tv do nove g.

Kada povežem Bluetooth slušalice na TV zvuk nije sinhronizovan zato što TV ne podržava AptX (55C715). Da li neko zna kako podesiti kašnjenje zvuka/slike da se uskladi sa BT slušalicama? Edit: treba mi informacija gde se to podešava i tačne brojke kako podesiti :) Hvala

Stigao mi je juče C728 i odmah sam primetio da se svetlost probija u donjem desnom uglu panela. Televizor sam uzeo u Gigatronu, stigao je fabrički zapakovan od dobavljača. Koja je dalja procedura? Da li odmah da prijavim reklamaciju ili imam fore još par dana? Zadržao bih TV dva tri dana kod sebe. Deluje mi da oštećenje nije fizičko na panelu.

Kada si poručio, da li si dobio ugovor na daljinu i formular za otkaz ugovora / odustajanje od kupovine? Ako jesi, to je kupovina na daljinu i ti možeš da vratiš ispravan TV bez navođenja razloga. Prosto kažeš "ne sviđa mi se".
Ako zbog isporuke u radnji nisi dobio ovo gore, onda moraš da prođeš kroz proces reklamacije i servis mora da prihvati da je TV neispravan. Probijanje osvetljenja mogu da posmatraju kao karakteristiku tehnologije i da to ne priznaju kao kvar. Zavisi koliko je izraženo. Imaš negde na forumu celu temu o pravima potrošača u slučaju reklamacije.

Zdravo, imam TCL C715. Zanima me da li kod njega funkcionise satelitski tuner S2? Pokusao sam ali ne detektuje nista. Na njemu je fw 606. Ima li potrebe za novijim FW i sta bi dobio ako instaliram novi fw?

Imam problema sa Eon aplikacija cijom na mom novom TCL c725 55 inca, Eon glavi i zamrzne, mora nekoliko outa da se vratim na pocetni meni pa nazad u aplukaciju dok ne proradi kako treba, ali pauziranje i vracanje unazad, tesko. Softver na tv sam nadogradio na v267, i dalje isto, doduse nisam resetovao na fabricka. Eon aplikacija je zadnja zvanicna verzija. Ako je neko imao i uspeo da resi ovu situaciju...

A ja baš gledam da kupim 55C725 i Eon aplikacija mi je pored kvaliteta slike, najbitnija stavka.
Ako je tako nestabilna, onda ću da idem na Samsung gde mi provereno radi. Jeste da ću ići na uštrb kvaliteta slike (u tom cenovnom rangu) , ali nešto mora da se žrtvuje.

Nazad
Vrh Dno