Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Meni EON na C715 radi super, recimo 9/10. Evo ovo je moje iskustvo:
1) Kada se upali TV "od nule" (dakle kada ne koristim fast start-up), i odmah uđem u EON, treba mu možda 40 sec da app bude funkcionalna
2) Kada se upali TV iz fast start-up moda, EON se otvara odmah ali baguje (npr. ne vide se nazivi kanala)
3) Kada je TV uključen neko vreme i uđem u EON, app se pokrene za nekih 20 sec (dakle zlatna sredina)

U slučaju broj 1 i 3 app radi savršeno kada se pokrene. Ne koči, navigacija je solidno brza (7/10), premotavanje bez problema i kočenja... radi mi bolje nego preko D3 uređaja (koji bih ocenio sa 5/10).
U slučaju broj 2 app hoće da zabaguje kao što sam pomenuo i zato sam isključio fast start-up u okviru TV-a.

Sve u svemu, prešao sam sa D3 uređaja na TV app i prezadovoljan sam. Pogotovo jer ima dosta sitnica koje D3 nema a mnogo znače. Čekam koji sekund da se pokrene (kada je TV isključen) ali se to vreme nadoknadi jer kasnije mnogo manje vremena izgubim na premotavanje emisija (ima progresivno premotavanje, pa onda prelazak na prethodnu emisiju dok premotavaš, brže prebacivanje na određeni dan...). Šteta što imam samo jedan slot za smart app u okviru paketa, koristio bih i na drugom TV-u.

Meni EON na C715 radi super, recimo 9/10. Evo ovo je moje iskustvo:
1) Kada se upali TV "od nule" (dakle kada ne koristim fast start-up), i odmah uđem u EON, treba mu možda 40 sec da app bude funkcionalna
2) Kada se upali TV iz fast start-up moda, EON se otvara odmah ali baguje (npr. ne vide se nazivi kanala)
3) Kada je TV uključen neko vreme i uđem u EON, app se pokrene za nekih 20 sec (dakle zlatna sredina)

U slučaju broj 1 i 3 app radi savršeno kada se pokrene. Ne koči, navigacija je solidno brza (7/10), premotavanje bez problema i kočenja... radi mi bolje nego preko D3 uređaja (koji bih ocenio sa 5/10).
U slučaju broj 2 app hoće da zabaguje kao što sam pomenuo i zato sam isključio fast start-up u okviru TV-a.

Sve u svemu, prešao sam sa D3 uređaja na TV app i prezadovoljan sam. Pogotovo jer ima dosta sitnica koje D3 nema a mnogo znače. Čekam koji sekund da se pokrene (kada je TV isključen) ali se to vreme nadoknadi jer kasnije mnogo manje vremena izgubim na premotavanje emisija (ima progresivno premotavanje, pa onda prelazak na prethodnu emisiju dok premotavaš, brže prebacivanje na određeni dan...). Šteta što imam samo jedan slot za smart app u okviru paketa, koristio bih i na drugom TV-u.
Imaš još jednu opciju a to je da iz EON ne izlaziš opcijom izađi iz aplikacije već samo ugasiš TV na off (crveno dugme). Kad ponovo upališ TV i uđeš u EON, EON se učitava momentalno čak i zapamti program na kojem si bio, kako, ne znam, ali provereno radi.

Kad izađeš standardno, pa tek onda isključuješ TV na off opciju, pri narednom ulasku u EON učitava kako si opisao.

Imaš još jednu opciju a to je da iz EON ne izlaziš opcijom izađi iz aplikacije već samo ugasiš TV na off (crveno dugme). Kad ponovo upališ TV i uđeš u EON, EON se učitava momentalno čak i zapamti program na kojem si bio, kako, ne znam, ali provereno radi.

Kad izađeš standardno, pa tek onda isključuješ TV na off opciju, pri narednom ulasku u EON učitava kako si opisao.
Tako je,isto tako radi i Iris Smart kada se ugasi na off dugme,na sledecem paljenju tv-a pokrene se odmah app i poslednji kanal koji je bio pre gasenja.Iris Smart app na tih bagova,kocenja i ostalo,bar na C715 ih nema.

Ranije sam tako radio i sve je kako si opisao bilo ali kada sam hteo da odem na neki drugi program desilo se da ne učitava nazive emisija i logotipe programa. Mislio sam da je to jer nije ukeširao te programe pa sam izašao iz app, prinudno zatvorio i opet otvorio - proradilo. Od tada izlazim kompletno iz app pre gašenja. Doduše, mislim da mi je tada bio uključen fast start-up, ne mogu da se setim. Da li je kod tebe uključen ili ne?

A ja baš gledam da kupim 55C725 i Eon aplikacija mi je pored kvaliteta slike, najbitnija stavka.
Ako je tako nestabilna, onda ću da idem na Samsung gde mi provereno radi. Jeste da ću ići na uštrb kvaliteta slike (u tom cenovnom rangu) , ali nešto mora da se žrtvuje.
pa i ja sam uzeo TCL, jer su uglavnom scuda gde sam čitao pisali da na c715 radi Eon, računao sam da ce raditi i na novoj verziji. E sad, koja je fora pa zeza, i da li ce da se nesto popravi, na telegram grupi su prijavili novi OTA zvanični firmware, ali čini mi se u poljskoj ili češkoj, čekam još koji dan da vidim da li ce da se pojavi i na ovamo, pa da odradim nadogradnju i fabričko resetovanje, pa cu da vidim da li ce nesto da se promeni.

pa i ja sam uzeo TCL, jer su uglavnom scuda gde sam čitao pisali da na c715 radi Eon, računao sam da ce raditi i na novoj verziji. E sad, koja je fora pa zeza, i da li ce da se nesto popravi, na telegram grupi su prijavili novi OTA zvanični firmware, ali čini mi se u poljskoj ili češkoj, čekam još koji dan da vidim da li ce da se pojavi i na ovamo, pa da odradim nadogradnju i fabričko resetovanje, pa cu da vidim da li ce nesto da se promeni.
Vidim da članovima koji imaju C715 (Android 9) radi Eon bez problema.
Na tvom C725 ako se ne varam je (Android 11)?
Da nije problem kompatibilnosti Eon app sa A11?
Jesi li probao neku drugu verziju Eon aplikacije?

Drustvo,ima li neko iskustva sa TCL 43P615?Taj mi se ucinio zanimljivim posto su mi riknuli HDMI portovi a ne bih da dajem 70,80 hiljada za LG ili Samsung kad ko zna do kad ce i on da traje.Ovaj je oko 43000,plus ako jos vazi 5 godina garancije-taman.Zanima me konkretno kakav je zvuk i kako rade aplikacije tipa Netflix,HBO,YT,Kodi..

Drustvo,ima li neko iskustva sa TCL 43P615?Taj mi se ucinio zanimljivim posto su mi riknuli HDMI portovi a ne bih da dajem 70,80 hiljada za LG ili Samsung kad ko zna do kad ce i on da traje.Ovaj je oko 43000,plus ako jos vazi 5 godina garancije-taman.Zanima me konkretno kakav je zvuk i kako rade aplikacije tipa Netflix,HBO,YT,Kodi..
Ja imam 615 I meni je skroz ok. Zvuk je odličan kao i slika.

Sad sam testirao moj Samsung 55mu7002 iz 2017.godine što se tiče EON aplikacije.
Dok gledam običan TV program i kliknem na EON aplikaciju, treba mu 2 sekunde da uđe u EON i pamti zadnji gledani program.
Ako mi je TV isključen (isključio sam ga na Power dugme na daljinskom dok sam gledao EON), treba mu 8-10 sekundi da uđe u EON i pamti zadnji gledani program, naravno.
Premotavanje i šaltanje kanala ide standardno brzo, kao da gledam običan TV program, nema nikakve razlike. Za 2 godine koliko koristim EON aplikaciju, 2-3 puta je možda zabola da sam morao da isključim TV iz struje.
Kolega koji ima Sony tv sa Androidom, ima mnogo problema sa EON aplikacijom. Stalno krešuje, mora da čupa TV iz struje, šaltanje kanala ide mnogo sporo, startovanje aplikacije je takođe sporo, itd...
Očigledno da EON ima problem sa Androidom ili obrnuto.
A baš sam rešio da uzmem 55C725. Mada i cena je sada po meni upitna. Mislim da je neopravdano skuplji 20-ak hiljada u odnosu na 55C715 koji su ljudi kupovali za 58.000 dinara do pre samo 20-ak dana. To je bio best buy u tom periodu.

Poslednja izmena:
Sad sam testirao moj Samsung 55mu7002 iz 2017.godine što se tiče EON aplikacije.
Dok gledam običan TV program i kliknem na EON aplikaciju, treba mu 2 sekunde da uđe u EON i pamti zadnji gledani program.
Ako mi je TV isključen (isključio sam ga na Power dugme na daljinskom dok sam gledao EON), treba mu 8-10 sekundi da uđe u EON i pamti zadnji gledani program, naravno.
Premotavanje i šaltanje kanala ide standardno brzo, kao da gledam običan TV program, nema nikakve razlike. Za 2 godine koliko koristim EON aplikaciju, 2-3 puta je možda zabola da sam morao da isključim TV iz struje.
Kolega koji ima Sony tv sa Androidom, ima mnogo problema sa EON aplikacijom. Stalno krešuje, mora da čupa TV iz struje, šaltanje kanala ide mnogo sporo, startovanje aplikacije je takođe sporo, itd...
Očigledno da EON ima problem sa Androidom ili obrnuto.
A baš sam rešio da uzmem 55C725. Mada i cena je sada po meni upitna. Mislim da je neopravdano skuplji 20-ak hiljada u odnosu na 55C715 koji su ljudi kupovali za 58.000 dinara do pre samo 20-ak dana. To je bio best buy u tom periodu.
mozda je 50 inča bio 58000, 55 inča je bio oko 70.000. Razlika izmedju c715 i c725 je oko 10ak hiljada, sa time sto c715 tesko da igde moze da nadjes. Problem je sa EON aplikacijom jer monogo slabo rade optimizacije za više modela. Sa druge strane, nije ni normalno da "vezuju" aplikaciju samo za odredjene brendove i modele. Ako treba da radi na androidu, treba da naprave i da rade na tome da radi na svim android televizorima. Pogotovo na novim, i na popularnim. A TCL u zadnje vreme maltene u svakom nekom odabiru je u prvih 5 ili slično. Android je svakako open source, dakle nemaju izgovor da to ne rade, a i u interesu im je valjda da im je aplikacija kompitabilna sa što više modela.

Prelistaj par strana unazad. Više ljudi ovde na forumu je kupilo krajem novembra i početkom decembra 55C715 za 58.490 dinara, naravno neotpakovane primerke.
65C715 je koštao oko 76.000 dinara a 50C715 je bio oko 51.500 dinara.
Zato mi sada ove cene za C725 deluju previsoko a sam TV je lošije ocenjen u odnosu na C715.

Sa druge strane, nije ni normalno da "vezuju" aplikaciju samo za odredjene brendove i modele. Ako treba da radi na androidu, treba da naprave i da rade na tome da radi na svim android televizorima. Pogotovo na novim, i na popularnim. A TCL u zadnje vreme maltene u svakom nekom odabiru je u prvih 5 ili slično. Android je svakako open source, dakle nemaju izgovor da to ne rade, a i u interesu im je valjda da im je aplikacija kompitabilna sa što više modela.
А ко каже да ЕОН апликација за андроид ТВ не ради на сваком андроид ТВ уређају? Можда на неком ради боље а на неком лошије, али то није до апликације него до уређаја.
Уосталом, мени и на beelink GT King Pro и на Nvidia Shield pro ради без икаквих проблема. Брзо се учита ( пар секунди ) а брзо се и канали мењају - исто пар секунди.

А ко каже да ЕОН апликација за андроид ТВ не ради на сваком андроид ТВ уређају? Можда на неком ради боље а на неком лошије, али то није до апликације него до уређаја.
Уосталом, мени и на beelink GT King Pro и на Nvidia Shield pro ради без икаквих проблема. Брзо се учита ( пар секунди ) а брзо се и канали мењају - исто пар секунди.
pa eto ima gimila ljudi koja kaze da radi lose ili ne radi. I ne moze da bude do uredjaja, nego do optimizacije aplikacije. A forumi i postoje da bi se potencijalni ili realni problemi rešili.
Prelistaj par strana unazad. Više ljudi ovde na forumu je kupilo krajem novembra i početkom decembra 55C715 za 58.490 dinara, naravno neotpakovane primerke.
65C715 je koštao oko 76.000 dinara a 50C715 je bio oko 51.500 dinara.
Zato mi sada ove cene za C725 deluju previsoko a sam TV je lošije ocenjen u odnosu na C715.
ja i kazem jer sam gledao par meseci unazad, i cene po ovim radnjama koje su dostupne kod mene, zato i kazem, jer sam prvo gledao c715, ali posti ga nije bilo vise, zato sam i uzeo c725.

Апликација може да буде оптимизована или не за самсунг, LG, хајсенс, андроид ТВ уређаје. Код прва 3 типа уређаја може да зависи од верзије до верзије смарт платформе. Али код Андроид ТВ уређаја зависи од хардвера, тј. од самог уређаја а не од Андроида. Наравно, могуће је код различитих старијих верзија андроида али 90% нових ТВ уређаја заснованих на андроид ТВ платформи су на минимално АТВ 9.0. Дакле, апликација или ради или не на некој верзији андрида. Не може бити да је до андроида да на неком раде боље или лошије. То је до хардвера а не софтвера.
Сума сумарум - ЕОН ако ради на АТВ 9.0 то значи да ради и на ТЦЛ-у, на АЛФИ, на ВОКСУ, на ТЕСЛИ, на Сонију, на шаоми ми боксу, на шилду... Али ако не ради на ТЦЛ-у а ради на свим осталим то једноставно значи да је хардвер на том уређају недовољан за квалитетан рад неке апликације.
Сад, да ли ти то разумеш или не - е то је друга ствар. Ти конташ да је до ЕОН-а али проблем је у томе да није до ЕОН-а.

Poslednja izmena:
Ako SVE druge aplikacije rade normalno sem EON-a onda jeste do EON-a.

Ако ЕОН за смарт ТВ ради на свим другим андроид ТВ уређајима, невезано да ли је то ТВ или андроид бокс на Андроид ТВ платформи онда је до ТЦЛ-а.
Пази, Nvidia Shield има проблем са Dolby Vision на гомили уређаја на којима Dolby Vision ради без икаквих проблема на нпр нетфликсу. И колико год се у Nvidiа-ји праве блесави да није до њих - чињеница је да је до њих. Иста прича је и овде са TCL-ом. Е, сад, што се ми Срби емотивно везујемо за неке брендове а поготову за нпр Шаоми, Хајсенс, ТЦЛ то не умањује шињеницу да у сваком житу има кукоља, па и у овим маркама има очајних уређаја које продаје име. Исто као што и голмилу самсунг или LG телевизора продаје име а квалитет је на нивоу вокс/фокс/вивакс...

Апликација може да буде оптимизована или не за самсунг, LG, хајсенс, андроид ТВ уређаје. Код прва 3 типа уређаја може да зависи од верзије до верзије смарт платформе. Али код Андроид ТВ уређаја зависи од хардвера, тј. од самог уређаја а не од Андроида. Наравно, могуће је код различитих старијих верзија андроида али 90% нових ТВ уређаја заснованих на андроид ТВ платформи су на минимално АТВ 9.0. Дакле, апликација или ради или не на некој верзији андрида. Не може бити да је до андроида да на неком раде боље или лошије. То је до хардвера а не софтвера.
Сума сумарум - ЕОН ако ради на АТВ 9.0 то значи да ради и на ТЦЛ-у, на АЛФИ, на ВОКСУ, на ТЕСЛИ, на Сонију, на шаоми ми боксу, на шилду... Али ако не ради на ТЦЛ-у а ради на свим осталим то једноставно значи да је хардвер на том уређају недовољан за квалитетан рад неке апликације.
Сад, да ли ти то разумеш или не - е то је друга ствар. Ти конташ да је до ЕОН-а али проблем је у томе да није до ЕОН-а.
ja ne kontam, ja vidim iz foruma i iz iskustva drugih ljudi. I operativni sistemi drugih brendova su radjeni na ili prema nekom androidu. Nova serija TCL ima android 11, a ne android 9. Hardver je noviji i bolji nego na TCL C715, jer , možda je to moje mišljenje, ali teško da novi operativni sistem radi bolje na starijim hardverskim komponentama, I teško da sve ostale zahtevne apikacije rade, samo Eon pravi problem. Što opet znači da taj konkretan softver još nije optimizovan za noviji hardver , ili opet za taj konkretan hardver. Poneki prijavljuju problem i sa modelima koji su zvanično preporučeni na njihovom sajtu, a naveo si da radi na VOX televizorima, a ni oni nisu preporučeni zvanično. E sad, to što si ti bezobrazan i misliš da si prepametan, apsolutno je tvoj problem, a svojim komentarima samo pokušavaš da vređaš, a ne pomažeš nikome, što znači da su ti komentari beskorisni, i za mene i za sve ostale koji su na forumu. Uostalom, nisi u obavezi da dalje odgovaraš, jer očigledno nemaš ni adekvatne informacije, niti rešenje za moj problem, tako da si mi samim tim i ti sam nebitan, pa možeš slobodno da me zaobiđeš, Ja sam ovde lepo pitao ako je neko imao slične situacije, pa zna neku soluciju, i hoće da podeli, zato inače forumi i služe. A šta ti pokušavaš da postigneš, niti znam niti me interesuje. Pozdrav.
Ако ЕОН за смарт ТВ ради на свим другим андроид ТВ уређајима, невезано да ли је то ТВ или андроид бокс на Андроид ТВ платформи онда је до ТЦЛ-а.
Пази, Nvidia Shield има проблем са Dolby Vision на гомили уређаја на којима Dolby Vision ради без икаквих проблема на нпр нетфликсу. И колико год се у Nvidiа-ји праве блесави да није до њих - чињеница је да је до њих. Иста прича је и овде са TCL-ом. Е, сад, што се ми Срби емотивно везујемо за неке брендове а поготову за нпр Шаоми, Хајсенс, ТЦЛ то не умањује шињеницу да у сваком житу има кукоља, па и у овим маркама има очајних уређаја које продаје име. Исто као што и голмилу самсунг или LG телевизора продаје име а квалитет је на нивоу вокс/фокс/вивакс...
i očigledno da ne radi na svima, jer da radi svuda besprekorno, ne bi bilo potrebe za ovim forumima, i diskusijama na tu temu. I kažem opet pitao sam da li je neko imao takvu situaciju i zna rešenje za konkretan televizor i konkretan model. Niti sam vezan za neki brend niti promovišem bio šta, govorim samo u svoje ime i za sebe, nisam tražio predavanja. Ako ne znaš ili nemaš rešenje za ono što pitam, molim te, oseti se slobodnim da preskočiš.

Imas Eon da isprobam na mom 710?

Toliko ubedjivanja a blackbugi posle azuriranja nije resetovao tv
da je od pocetka procitao lepo sve komentare verovatno bi mu bilo lakse da to uradi nego da toliko pise po forumu
imam eon box sdmc mi box i tcl c715
eon box i mi box pokrenu brze ali to je zato sto oni nisu skroz ugaseni vec kao sleep mod
istina je da na tcl traje oko 18 secundi dok se pokrene eon ali posle radi sve fluidno ( vracanje u nazad , menjanje kanala )
imate i na tcl da podesite brzo palenje tv ako vam je to najbitnije
meni nije problem da li ce se upaliti za 3 ili 30 secundi prvi put jer u toku dana palim tv max par puta uglavnom duze radi
po meni najvaznije mi je kvalitet slike sa kojom sam i vise nego zadovoljan za velicinu 55 i cenu koja je bila 58500din
kvalitet zvuka takodje odlican za ovaj cenovni rang
sam rad nije bas nesto najbrzi ali ne koci
konkretno na verziji v660
utisci su zasnovani celokupno sagledano sve
internet mi je mts optika
na tv se koristi
netflix , eon , iris pomalo youtub koristio sam i prime amazon 30 dana
koristim jos satelit za gledanje nekih inostranih kanala gde sam posebno iznenadjen kvalitetom slike
pored njegovog daljinskog koristim jos RC802V blutooth daljinski koji je manji i meni jednostavniji za rukovanje ali to je stvar ukusa
televizor gledam sa razdaljine 3 do 3 ipo metra sedim direktno naspram tv

Poslednja izmena:
Toliko ubedjivanja a blackbugi posle azuriranja nije resetovao tv
da je od pocetka procitao lepo sve komentare verovatno bi mu bilo lakse da to uradi nego da toliko pise po forumu
imam eon box sdmc mi box i tcl c715
eon box i mi box pokrenu brze ali to je zato sto oni nisu skroz ugaseni vec kao sleep mod
istina je da na tcl traje oko 18 secundi dok se pokrene eon ali posle radi sve fluidno ( vracanje u nazad , menjanje kanala )
imate i na tcl da podesite brzo palenje tv ako vam je to najbitnije
meni nije problem da li ce se upaliti za 3 ili 30 secundi prvi put jer u toku dana palim tv max par puta uglavnom duze radi
po meni najvaznije mi je kvalitet slike sa kojom sam i vise nego zadovoljan za velicinu 55 i cenu koja je bila 58500din
kvalitet zvuka takodje odlican za ovaj cenovni rang
sam rad nije bas nesto najbrzi ali ne koci
konkretno na verziji v660
utisci su zasnovani celokupno sagledano sve
internet mi je mts optika
na tv se koristi
netflix , eon , iris pomalo youtub koristio sam i prime amazon 30 dana
koristim jos satelit za gledanje nekih inostranih kanala gde sam posebno iznenadjen kvalitetom slike
pored njegovog daljinskog koristim jos RC802V blutooth daljinski koji je manji i meni jednostavniji za rukovanje ali to je stvar ukusa
televizor gledam sa razdaljine 3 do 3 ipo metra sedim direktno naspram tv
pa jos jednom, tv je c725, a ne c715 i bagovao je i pre nadogradnje, jer je bio na starijem softveru kad sam ga kupio. Iz tog razloga sam i tražio forume i pitao. Pa sam našao softver verzije v267, koji je išao kao OTA nadogradnja normalno preko fleške i menija za nadogradnju. Nakon toga su ostale sve aplikacije koje su bile instalirane, ali i dalje sve ostale rade normalno, osim EON. Pročitao sam sve na forumu, samo sam pitao da li se nekom dešavala ista situacija. I svi pišu o tome koji televizor oni poseduju i kako na tom nekom radi sve, i koliko brzo radi, a niko se još nije javio da ima isti tv, sa ovom ili onom verzijom softvera i aplikacije, i da mu radi normalno, ili ne radi, ali da ima rešenje.
Nije nikakvo ubeđivanje, lepo sam napisao pitao, bez da sam vređao ikog. I opet ponavljam, čitao sam forum, ali nisam našao nigde za konkretno ovaj model TCL televizora, i zato sam i pitao. Nisam resetovao na fabrička, jer necu moci do kraja meseca verovatno da ponovo reinstaliram aplikaciju, a bolje mi je da radi ikako nego da je nema. A ne škodi da se čuju tuđa iskustva, ukoliko ih ima. Samo mi je bio iritantan nadmen stav od nekog, ko isto tako nema nikakvo rešenje, a ima komentar tipa "ako radi na jednom uredjaju koji ima android 9, onda mora da radi na svakom, zato nije problem u aplikaciji nego u TCLu", pa je opleo sveobuhvatno da ponižava sve koji nisu u mogucnosti da izdvoje 2000 eura za tv, pa se kao još bunimo što nešto ne radi, a TCL C725 nije na androidu 9, nego na androidu 11. Takvi komentari, kao što sam rekao nemaju svrhu nikakvu za nikoga.
Ja sam se i odlučio za ovaj tv, baš zato što sam pročitao po netu dosta pozitivnih kritika za ove novije modele, i c725 sam i uzeo jer c715 nije više imalo na stanju, računajuci da ako je novija serija, i iz nekih recenzija, ne može da bude lošija.
Inače sam izuzetno zadovoljan sa televizorom, i što se tiče zvuka i slike i dizajna. Sa time nemam nikakvih nedoumica. Jedino što sam pitao, i zašto sam na forumu, je bilo to sa EON aplikacijom.

Imas Eon da isprobam na mom 710?
Имам, јави се на ПП.
@blackbugi - пре него што почнеш да вређаш да ли неко овде на форуму некоме помаже или не погледај репутацију тог члана. Овде се репутација не стиче, као на неким форумима, постављањем сличица и вицева. Ја за ових 6 година на овом форуму нисам лупетао глупости да бих написао безмало 3.000 коментара и стекао какву-такву репутацију. И само наведи где сам ја то "оплео да понижавам све који немају да издвоје 2000 евра".

Nadogradio softver na zadnji raspoloživi, v272, forsirana nadogradnja, preko dugmeta za paljenje, nakon toga resetovao na fabrička podešavanja. Instalirao EON, i dalje baguje, ali manje, vraćanje unazad i pauziranje nekad rade a nekad zamrzne slika. Čini mi se bolje nego ranije, ali je problem i dalje prisutan. Ostale aplikacije rade. Inače što se tiče EON aplikacije, dozvoljeno je dva brisanja uređaja u toku meseca

TCL 55AC710 sa A9 i Saletov eon:
Testirali live i osim kanala koji ne rade na "tudjoj" mrezi, aplikacija radi savrseno. Instant prebacuje kanale, app radi u pozadini ako se nesto drugo cacka na tv... nemam zamerki.

Koji je to Saletov eon?:) Nisam ispratio.

da li neko od clanova zna koju maksimalnu brzinu dopusta Lan kartica na C715, jer sam merio brzinu na Lan-u i na wi-fi i indenticna je,izgura malo vise od 50mbit download a upload je oko 10mbit, a net mi je optika 200/80.

da li neko od clanova zna koju maksimalnu brzinu dopusta Lan kartica na C715, jer sam merio brzinu na Lan-u i na wi-fi i indenticna je,izgura malo vise od 50mbit download a upload je oko 10mbit, a net mi je optika 200/80.
kod mene je optika mts 100 / 20
a mereno aplikacijom internet speed test
preko wifi na 5ghz je izmereno 76 down i 15 upload

Nazad
Vrh Dno