Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Vidljivo nova ikona za dolby vision 😊, i definitivno brži odaziv sistema. E sad da li je to zato sto je "svež" sistem videću kroz par dana...
Znaci instalacija je identicna kao i A11 beta,ugasi se tv na daljincu,ubaci fleska i drzi se taster za paljenje pozadi na tv-u dok se ne pokrene instalacija?

Znaci instalacija je identicna kao i A11 beta,ugasi se tv na daljincu,ubaci fleska i drzi se taster za paljenje pozadi na tv-u dok se ne pokrene instalacija?
Tako je, klasicna instalacija IMG fajla.

"1. Download zip
2. unpack zip (sometimes it contains one IMG file, sometimes some files in it) & copy to USB Drive (FAT32)
3. plug it in the tv
4. shut down the tv
5. then press & hold the power button on the tv (not remote) for 5 seconds until it is flashing and wait for it to be installed."
Budi spreman da izgubis aplikacije i sve podatke, podesavanje (Picture preset) ostaje.

Mozes li mi vise infoa napisati o tvu? Naso sam 55 za ispod 400e i jako me svrbe prsti da ga kupim..

Tcl televizori su vrlo duskutabilne kvalitete.Moj se pokvario nakon godinu i po,nije se mogao ni popraviti.Onda su poslali drugi,i taj je mirisi na nevolju.
Tvoj se pokvario u garantnom roku. 2 komada Samsung televizor kod kojih je crkla ploca par nedelja po izlasku iz garancije. Uzdrzi se od pausalnih ocena kvaliteta proizvoda, na osnovu 1 loseg iskustva. ;)

Ja sam samo htio da podijelim svoje iskustvo sa TCL televizorima.Radi se o modelima P8M i P725.
To se svakako moze desiti ali ovde imas ljude koji su medju prvima pazarili recimo C715 i rade bez problema,tako da je ruzno da zbog par slucajeva generalizovati stvari i reci da su TCL televizori loseg kvaliteta.ja sam uzeo bas TCL C715 na preporuku clanova ovde na forumu i nisam se pokajao, meni je kvalitet vrh,sama izrada a i ekran je odlican,a tek zvuk....extra.... Zamalo da se zaznem i uzmem LG,u poslednjem trenutku udjen na benchmark i ljudi me prebace na TCL i hvala im zbog toga.😏

Mozes li mi vise infoa napisati o tvu? Naso sam 55 za ispod 400e i jako me svrbe prsti da ga kupim..
TV je sasvim ok
Slika, zvuk, Eon radi... Šta znam kažem nije to 150k pa da mu se traži dlaka u jajetu. Ja I onako od posla stignem da ga gleda 2 sata dnevno. Garancija 5god meni je to sasvim dovoljno. Bolji je po meni od Fox,Vox I tih dzdidza marki. Mrtva trka mi je bila između Hisense I njega ali ovaj je 4k pa eto uzeh njega.

TV je sasvim ok
Slika, zvuk, Eon radi... Šta znam kažem nije to 150k pa da mu se traži dlaka u jajetu. Ja I onako od posla stignem da ga gleda 2 sata dnevno. Garancija 5god meni je to sasvim dovoljno. Bolji je po meni od Fox,Vox I tih dzdidza marki. Mrtva trka mi je bila između Hisense I njega ali ovaj je 4k pa eto uzeh njega.
Pa nemogu se nikao odlucit izmedju njega, sad je uso i hisense od 58 af7100 model te xiaomi p1 55" ekran.. lood sam

Ja merkam tcl 55c728 gledao neke recenzije na yt mislim da dosta daje za nekih 95 000 hdmi 2.1 x4 120hz... sluzice za sve po malo.
Trenutno koristim 40" samsung ful hd tera 10-11god :D a gledace se sa nekih 3.5-4m valjda ce mi biti ok ova 55"ica prelazi mi budzet 65" oko 120 000.

Uzeh 55P715, neki prvi utisci, slika solidna, zvuk lošiji nego što sam očekivao (za klasu ispod LG-a).

Sad, šta me buni, na tvu je Android 9, sa security patchom septembar 2020.
Jel moguće da ni jedan update od tada nisu izbacili?

^ Lepo prelistaj temu, fimware auto update ne radi kako treba, moraš ručno, a u temi je objašnjeno kako se to radi...

Ima i firmware za Android 11, doduše beta, meni radi super, neki su korisnici prijavili da im pravi probleme...

Temu sam samo pretražio prema modelu, sad ću detaljnije.

To je zapravo ozbiljan problem, 90+% ljudi će ostati na prvoj verziji OS-a..
Pa da, i hejtovati kako je TV đubre, a oni su 100 puta unapredili kvalitet slike kroz nova softverska rešenja...

Evo poređenja slike sa jednog od prvih firmware i sa jednog od kasnijih (a sad su još to dodatno unapredili):

Evo slika na v363 vs v379:

TCL-C71-problem-HDR-.png
vs
TCL-C71-problem-HDR-apres-upgrade-ver-V379.png

A koji je sad zadnji firmware za C715 V6xx tako nesto je l' ?! To je veliki skok.

Obavezno moram to odraditi, problem sto nemam kompa gdje je tv da odmah snimim na usb.

Zanima me da li nova verzija sugurnosnih zakrpi ili generalno Android OS zakrpe dolaze sa novim firmwareom?

Pozdrav ljudi. Vidim da ima zadovoljnih korisnika a i poznavalaca, pa me interesuje model 55c725 (sad je na sniženju oko 80000 dinara). Sta mislite o ovom modelu, ili mozda ima za ovaj novac nesto drugo?

Tacno sa svakim update-om su nesto malo popravljali (nekad malo i pokvarili 😀 ) ali definitivno da nisu napustili model odmah po izlasku. Ja sam jedan od prvih koji su uzeli ovde C715. Sada je slika recimo mnogo kvalitetnija nego kada sam ga uzeo. Sad da li je toliko bitan Android 11, ne znam. Pre sam za to da ostane i na 9 a da radi dobro i stabilno. Nije telefon pa da mi trebaju ne znam kakve nove funkcije.
Sve aplikacije koje trebaju su tu.

To si u pravu, sta ovo svako razlicitu verziju firmwarea iskopa i instalira. 😂

Kako da znam sta meni treba, vidim ima vise nekih verzija na 4PDA sa nekih razlicitih servera. :)

Nigdje ne nadjoh taj V660 npr.

Одлична рецензија, додуше на Руском

Nazad
Vrh Dno