Šta je novo?

Targo Telekom

to kolko su slovenci dobri prema nama i bratstvu+jedinstvu su davno pokazali. nisu dosli da spijuniraju vec da uzmu ono malo para sto nam je ostalo. tvoje pisanje podseca na "domace izdajnike i strane placenike", verovatno si jedan od onih sto bi prodali telekom. ja sam proputovao dosta po svetu, i svi su ponosni na svoju zemlju i narod. i ja sam se mnogo toga naslusao na ovom i slicnim forumima, ima izgleda dosta 'gradjanina sveta' koji znaju nesto engleskog i o kompjutorima pa misle da njihov glas vredi vise od seljaka koji slabo koriste internet i sl.
ne zive svi ljudi (jos uvek) u jednoj drzavi. slovenci, ameri i ostali nas ne smatraju jednakima. a cak i da je tako, da je potpuno svejedno cija kompanija pruza usluge, bilo bi neefikasno da postoji vise od jedne. jer neko treba da plati te mikrorovove i njihovo odrzavanje i zaposlene u svim tim kompanijama itd.

Koliko gluposti napisanih na malom prostoru, pogotovo ovo za "uzimanje poslednjeg dinara napaćenom narodu"... Gubljenje vremena je i komentarisati.

Nije nama "Janez" kriv sto je nama lose ovde. Mi smo iskljucivo krivi, i sto za jedan korak unapred odemo i tri koraka unazad.
Eto, oni dosli da daju uslugu, naravno mi dozvolili na kvarno da redjaju svoju infrastrukturu, i naravno, umesto to da naplatimo, da kontrolisemo, mi dali za dzabe.
I posle se pitamo sto nam pare izlaze iz zemlje. Izlaze, zato sto se prodamo za jednokratnih 500 evra, umesto na duze staze legalno da uzimamo mnogovo vise.
Plus krivi smo sto sve u Srbiji radimo po principu daj sta das.
Nema interneta - daj i tih bangavih 20 mbps, 50 mbps, strucni rukovodeci kadar zvanicno ni ne zna sa cime trguje.
Znaju samo da vide kroz pare.

I sta se posle desi, targovci u kratko vreme dampuju telekom, koji je isto alav na sve i daje ti na kasicicu a uzima nangro.
I posle kao toboz ljutimo se posle sto su ubacili targo u stecaj. Ubacili ga zato sto je stetio druge i to na nelegalan nacin.

I posle ti nama reci, Amer kriv, Slovenac kriv, ceo svet nam kriv, a mi umesto da gledamo stvari na dugorocnom nivou, mi smo gledali na nivou sledeceg meseca kako da platimo racun.

Aman ljudi zašto pišete svašta u ovoj temi???

Znamo da se Targo raspada ali ove mentalne vežbe prebacite u neku opštu temu. Očekujem od novajlija da se ne snađu pa promaše temu ali ljudi koji su tu desetak godina sa po preko 2000 postova valjda znaju da pogode temu. Ili možda ne???

Da li ova tema ima nekog moderatora da pobriše ovaj spam?

Interneta nema u Prvomajskoj u Zemunu. Ima li neko neki info?

Sto vise provajdlera vise mogucnosti i meni je dosta monopolista iz SBB-a ali nemam alternativu.

Da li to postoji problem sa Targo rutiranjem ka svemu sto nije SOX? (tj ka skoro svim stranim sajtovima koji nisu google i youtube)

Mnooogo sajtova ne radi. Pisao sam im na mail, nadam se da ce srediti problem.

Sent from my SM-A7100 using Tapatalk

Blok 45 nema interneta.

Nema

Sent from mTalk

Sta je SOX?

Inace i kod mene isto...

Sox je Serbian Open Exchange. To je nesto sto je normalno regulisano i u vlasnistvu drzave i gde lokalni operateri razmenjuju saobracaj za dz. Npr kada ti je provider Targo, a pristupas KP.com koji je hostovan kod mainstream-a u Telenor-u, umesto da ides kroz targov link u inostranstvo pa negde u Nemackoj da "okrenes" krug, saobracaj ti sam Targo rutira na SOX, a onda SOX ga rutira ka Telenoru koji isto koristi usluge SOX-a. (I obrnuto naravno)...

I google je na SOX-u u Srbiji, i zato rade google i youtube.

Jedina razlika izmedju nas i noramlnog sveta je u tome sto je SOX kod nas privatan, i usluge se preilicno placaju SOX-u, ali to je drugi problem.

Ono sto ovo nazalost znaci je da im je infrastruktura do tog rutera i ka SOX-u skroz ispravna, i da je problem na prvom hopu posle njihovog rutera - tj da im ne radi link ka inostranstvu. E sad, to moze biti jednostavni problem u hardveru ili setup-u, a moze biti i gasenje istog zbog neplacenih racuna (kao uvod u preuzimanje Targa od strane onih koji preuzimaju u ovoj zemlji)...

Sox je Serbian Open Exchange. To je nesto sto je normalno regulisano i u vlasnistvu drzave i gde lokalni operateri razmenjuju saobracaj za dz. Npr kada ti je provider Targo, a pristupas KP.com koji je hostovan kod mainstream-a u Telenor-u, umesto da ides kroz targov link u inostranstvo pa negde u Nemackoj da "okrenes" krug, saobracaj ti sam Targo rutira na SOX, a onda SOX ga rutira ka Telenoru koji isto koristi usluge SOX-a. (I obrnuto naravno)...

I google je na SOX-u u Srbiji, i zato rade google i youtube.

Jedina razlika izmedju nas i noramlnog sveta je u tome sto je SOX kod nas privatan, i usluge se preilicno placaju SOX-u, ali to je drugi problem.

Ono sto ovo nazalost znaci je da im je infrastruktura do tog rutera i ka SOX-u skroz ispravna, i da je problem na prvom hopu posle njihovog rutera - tj da im ne radi link ka inostranstvu. E sad, to moze biti jednostavni problem u hardveru ili setup-u, a moze biti i gasenje istog zbog neplacenih racuna (kao uvod u preuzimanje Targa od strane onih koji preuzimaju u ovoj zemlji)...

Jaoj vise sta sad. Pa dokle cu da cekam na net vise.

Jel ima neki net iste brzine kao targo za iste pare?

Imja i za manje ali u Rumuniji... :(

Koliko sam video, i po svetu je uglavnom privatan. Razlika je u tome što su se u normalnim zemljama provajderi sami dogovorili da naprave neprofitnu firmu koja će im svima smanjiti troškove jer neće razmenjivati saobraćaj u inostranstvu tj. arčiti međunarodne linkove za lokalni saobraćaj, a ovde nisu mogli, pa je neko ispravno uočio priliku da zaradi.

Poslednja izmena:
Radi li nekom Targo? Juce poceo da pekida, nista zicno i bezicno ne moze da se okaci na ruter jedino android telefon

Fontana , Otona Zupancica drugi dan bez interneta ... a evo i odgovoraIMG_1380.PNG

Poslednja izmena:
paviljoni, sremskih odreda, nema neta. probajte sa tor browserom, meni sve radi sa njim, samo dooosta sporije, opera, internet eksplorer, hrom, mozila, safari ne rade, sve mp igre ne rade, samo tor radi.

Kod mene poceo da radi net.

Sent from my SM-A7100 using Tapatalk

Proradio i u B45

Ponovo ne radi internet blok 23, prekid poceko negde oko 13.30

Nazad
Vrh Dno