Šta je novo?

Targo Telekom

Mukica sad mora da nosi nanogicu godinu dana...

Ko je osudjen na vise od godinu dana ne nosi nanognicu vec zatvorsku uniformu...
Nije to jos gotovo, ide zalba, pa revizija ili kako se to zove na vrhovnom ili kom vec sudu... potrajace ovo jos 2-3g minimum.
Na kraju ce svi dobiti do godinu dana i nanognicu, verovatno.

Hvala Oliveru Duliću, koji je tim činom nezvanično pokrenuo revoluciju na polju internet provajdinga. Da nije Targo uleteo na tržište, i dalje bi ste svi bili na 4-8mbit internetu, a plaćali bi ste ga kao što danas plaćate 50mbit pakete.

Hvala Karicu sto je pokrenuo revoluciju na polju telco industrije.

Nastaviti niz glorifikovanja kriminalaca.

Ovakve političko-kafanske kombinacije koje bez ikakvog smisla dobijaju neka ovlašćenja prave mnogo više štete nego koristi. Sam Targo je bio potpuno beznačajan na nivou države, pa i grada da bi se govorilo o nekoj revoluciji, pa oni nisu upeli da ugase ni kljakavi PTT KDS i to u kraju koji im je bio epicentar delovanja.

"nije ovde toliko problem što je dulić osuđen, problem je što je u ovom slučaju nuba invest dobio dozvolu u roku i uz urednu dokumentaciju i pritom položio preko 1000km optičkih kablova magistralne i gradske mreže, što je bio i šamar i prst u oko lokalnim monopolistima koji svi zajedno nemaju ni blizu toliko optike.

epilog toga je ovo o čemu sada čitamo, kao i to da je targo telekom (nuba invest) koji je prisilno oteran u stečaj i likvidaciju (privredni sud je odbacio plan reorganizacije stečajnog dužnika?!?) kako bi neko za male pare došao do ogromne infrastrukture."

Ajd da pokusam da pogodin ko ce ih kupiti za sitne pare...SBB se pojavio u mom delu bloka 23 a pre par meseci kad sam pitao nisu mogli da prismrde...Mozda se varam jer su skupljali potpise za ulazak u zgradu a u zgradi ima komplet razvucena Targo optika a danas sam video pored ormara za rikorder sigurnosne kamere uglavljena kutija Radijus vektor koji nikog nije pitao da to uglavi u ulaz. Jos kad bi SBB bio fer sa ponudom kao sto nije, 3 TV samo jedan svi kanali iz te ponude ostala 2 TV 65 kanala a ja sad na staroj kablovskoj ima 70 kanala. Ajde i to da progutam iako bi to trebalo da pise ali ne mogu da progutam odgovor da cu sam morati da razvlacim kablove po stanu a 4x sam zvao promoterku i tad je bilo da oni sve razlace po stanu.

nije problem sto neki hoce ultrasuperbrzi internet, vec sto ga hoce odmah i po bilo koju cenu

Hvala Oliveru Duliću, koji je tim činom nezvanično pokrenuo revoluciju na polju internet provajdinga. Da nije Targo uleteo na tržište, i dalje bi ste svi bili na 4-8mbit internetu, a plaćali bi ste ga kao što danas plaćate 50mbit pakete.
Ovakve izjave su neodgovorne. Ne radi se ovde o napretku interneta u Srbiji nego o tome da je taj covek iskoristio svoje politicke pozicije, ostvario sebi koristi i drugome omogucio bez ikakvog tendera i konkurencije da odradi posao. Targo kao Targo Ok, imam opticki internet ali taj vlasnik izvarao je ovde u Srbiji svakog zivog. Taman sam pomislio dosao je kraj mukama sa losim tele. linijama i onda krece agonija i klupko se odmotava. Ovom izjavom podstices i velicas kriminal, da vlasnik nije izvarao sve podizvodjace i ostale firma bi sigurno opstala, zao mi ljudi koji su vredno radili a ostaju bez posla. Koliko znam taj Dulic je lekar po struci, taj lekar se domogao vlasti, od lekara komjuterski strucnjak, ima cak i firmu koja se bavi kompjuterima, nasi ljudi kad se domognu vlasti samo gledaju da se okoriste i da zluopotrebe polozaj, cast izuzecima. Imas li ti predstavu sta znaci sa finansiskog aspekta i drugog da ti neko dozvoli da razvuces magistralne kablove, raskopas ulice, imas svoju mrezu koja je van kontrole.

Evo prosetao sam SBB vuce svoje opticke kablove kod mene u kraju iako postoji razvucena Targo mreza. Znaci otpada varijanta o kupovini mreze za sitne pare. Mozda kupovina magistralnih vodova ali po blokovima vuku svoju optiku. Neko drugi ce mozda kupiti Targo a ko je to videcemo?

Да ли још неко има проблем отварања неких сајтова?
Је већ четири дана не могу да отворим сопствени сајт а ни друге који су на истом серверу.
Иначе ми отвара све остало.
Ево шта показује трејсрут:
Tracing route to sftim.com [144.76.194.85]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.2.1
2 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
3 24 ms 1 ms 2 ms fo-d-130.180.240.1.targo.rs [130.180.240.1]
4 21 ms 1 ms 2 ms bg-2.130.180.225.5.targo.rs [130.180.225.5]
5 2 ms 1 ms 2 ms bg-4.130.180.225.2.targo.rs [130.180.225.2]
6 2 ms 2 ms 1 ms rtr.sox.rs [185.1.27.7]
7 * * * Request timed out.
8 20 ms 20 ms 20 ms core11.nbg1.hetzner.com [213.239.229.161]
9 23 ms 23 ms 22 ms 213-239-203-126.clients.your-server.de [213.239.
203.126]
10 23 ms 24 ms 24 ms ex9k1.rz20.hetzner.de [213.239.203.146]
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.

Trace complete.

Заглави иза sox.rs па некако настави даље још три корака и тотално заглави.

На телефон се нико не јавља (чекао 10 минута) тако да од подршке нема ништа.

@dan555,
ja ladno otvorim sftim.com i to je neki forum. Il si blokiran ili promeni DNS servere

Биће да сам блокиран. Сад се сећам да је пре неколико година било исто. Хвала.

Биће да сам блокиран. Сад се сећам да је пре неколико година било исто. Хвала.
Taj tvoj sajt je u Srbiji a sox.rs je neko objasnio cemu sluzi. Probaj da se sakrijes iza VPN, opera ima VPN u sebi, mozda pridjes tvom sajtu.

Ja sam prvo imao nestanak interneta a ruter se kacio na Targo. Posle nisam mogao ni da se zakacim, evo sad sam ponovo upalio ruter, sad se zakakcio za Targo ali nema interneta, lampica za internet blinka a treba konstantno da svetli. Lokacija blok 23.
Cekam da SBB provuce vertikalu kod mene u ulazu pa da se odjavim sa Targa, godine stecaja i neizvesnosti ne ide vise. Mislio sam da ce ih neko kupiti ali izgleda kako je SBB vukao svoju optiku ne vidim ko bi ih kupio. Imaju pozamasnu infrastrukturu u kilometrima koja je razvucena ali dzaba, sve izgleda ide u djubre.

Evo i dalje nemam internet Ponedeljak 13h , autentifikacija i kacenje na Targo nekako prodje ali interneta nema. Pisao na e-mail, nema nikakvog odgovora kao da tamo nio vise i ne radi

Da li neko radi ili ne nemam pojma, ni racuni ne stizu. A kada stigne onda dva komada. Budi sttpljiv lega99 i dobices ip adresu tu ne pomaze reset a ni ostale vradzbine

Da li neko radi ili ne nemam pojma, ni racuni ne stizu. A kada stigne onda dva komada. Budi sttpljiv lega99 i dobices ip adresu tu ne pomaze reset a ni ostale vradzbine
Javili su se, pozvali me telefonom, problem sa dodeljivanjem IP adreza, to je stari problem koji dosad mene nije kacio, nekako uvek me zaobislo. Sad koliko treba biti strpljiv jer se secam da moj ortak koga sam je doveo u Targo i jos pola zgrade nije imao net preko mesec i nesto, to je bilo doba kad je bio aktueaaln kvar neke ploce a bile su samo dve, on na toj losoj a ja na toj dobroj a ista zgrada. Od osobe koja se javila dobio sam savet da cekam ili da nadjem drugog provajdera, kvar ne mogu da poprave nego cista sreca da mi ponovo dodeli IP. Sto se tice racuna oni stizu u ciklusu 2 meseca, 2 priznanice za 2 meseca, u petak sam platio tu drugu priznanicu i sledeci mesec stici ce nove.

Kad vec postoji problem oko dodeljivanja IP adresa zar nije logicno da se upisu fiksne IP, koliko ja znam moja IP je uvek ista iako je dodeljue DHCP Targo, nikad ne gasim ruter, racunar retko, znaci taj softwersko-hardwerski problem mogao bi da se resi dodeljivanjem fiksnih IP za one koji nikad ne gase ruter. Da li se to moze resiti upisivanjem u ruter fiksne IP ili drugacije to ne znam ali meni ovo lici da u nekom trenutku Targo serveri kiksnu-resetuju se i onda DHCP ne moze svima da dodeli IP a lici mi da ne moze jer nema dovoljno IP adresa i onda ja ostanem bez IP i cekam da se taj koji ponekad upali masinu i ruter iskljuci. Sva ostala objasnjenja deluju mi suludo, kakav je to softwer-hardwer koji selektivno radi, usput imao sam obuku 2001 u Beotelu kad se uvodio prvi wi-fi a i odslusao sam komplet MCSE.

Probao sam da upisem fiksnu IP adresu, ali u tom slucaju nece da se konektuje. A kada vratim na dinamicko dodeljivanje dobijem internet konekciju. Ne znam sto ne radi kad rucno podesim parametre, ali ne radi. Mozda BECKS ima neko objasnjenje...

Sent from my SM-A7100 using Tapatalk

mislim da svi provajderi imaju manje adresa od korisnika, zato se staticka doplacuje.

Kod Targa to nije slucaj, a mi sa "dinamickim" IP adresama nikada nismo dobili neku drugu IP adresu (koliko sam ja primetio za ovoliko godina)...

Uhhh ja kao bivši korisnik TT sa starog merkatora, gvirnem ponekad ovde ☹
Sećam se uvođenja, optičke žute "žice"...
Uhh u šta se to pretvorilo...
Šteta izgledalo da će da pomere stvari na tržištu...

....shit has hit the fan...

Tv radi internet jok a lampica ne blinka, svetli. Ni sajt im ne radi. Jel se to kraj bliži?

Ajde ne morate kod svakog prekida da kukumačete da je kraj blizu. Imaju prekide i ostali, a Targu je ovo prvi prekid posle dugo vremena.

Pa jel radi kod tebe ili ne MaxXx?

Tv radi internet jok a lampica ne blinka, svetli. Ni sajt im ne radi. Jel se to kraj bliži?[/QUOTE
Kako prvi prkid nakon duzeg vrmena, u zadnjih mesec dana ovo je 3 prekid, prvo odseko ih nadprovajder, onda nemam IO, sa je izgleda opet odseko ih nadprovajder. Svaki prekid traje po 2 dana.

Vrh Dno