Šta je novo?

Symbian VS iPhone!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

BigJoe

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2005
Poena
380
@MUSTANG
A sta to bese multitasking na iPhone-u (da ne idemo dalje)?

@zevs

MUSTANG je mislio na bag sa (ne)ulaskom u meni.

Meni se na E51 to desava relativno cesto, i tek kad ga restartujem moze normalno da udje.

edit: sad tek videh. Uzeo je covek E71 na kraju, dobro je. :)

Poslednja izmena:
N95 je ocajno spor, da ne kazem sramotno spor s obzirom koliko kosta i s obzirom da je sada 2009. godina.
Drugacije ce da tvrdi samo onaj ko se izleteo i dao toliku lovu na krs fontele, pa brani vise sebe nego telefon.
Kamera koja sa SE kamerama moze da se meri samo po (marketinskom) broju megapiksela + ocajno trajanje baterije + sporost + velika cena + kuciste koje se zbog slajda brzo razdrnda = ***** veka. Mislim, ako je to nekome cak i u 2009. godini dobar izbor, onda protiv toga nemam argumenata. :d

Kad ste se vec dotakli E51, jeftiniji je od N95, brzi je, manji je, i duze mu traje baterija, a kamera im je podjednako neupotrebljiva. :d

Ovakve teme me stvarno zacude, ovde po forumu seljudi tripuju i daju lovu na ekstremno skupe PC komponente zarad 1% dobitka u brzini, a ovamo daju toliko para na N95 koji je po brzini na nivou N73 i slicnih krseva, samo mnogo skuplji.

Alo Borčanac, pričaj šta hoćeš. Zašto ljudi kupuju nokije, nemam pojma, al vidi ovo
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=1703721#post1703721
PS
E71 je super stvar, kao i N95. Naravno, uzeo bi E71 jer ima qwerty tastaturu i vidi se da je robustan na prvo držanje. Imam E61 sada (tj više od 2.5 godine), i radi kao singerica.

Ovo me malo podseca na raspravu jednog poznanika i preprodavca mobilnih telefona. Ovaj lik je pokusao prodavcu da utrapi neki LG U8550 na preklop, prodavac mu je nudio 30 evra za njega. Vrhunski argument ovog momka je bio:"A bre ovo vredi, Nokia je ciganski telefon". Tu se svaka rasprava zavrsila :d .

iPhone je toliko brz da ako imas mnogo sms-a u inboxu treba mu 15 sek da ga otvori.

Pa iz starta E51 ne moze da bude kao ostali jer nema GPS i samo to je dovoljno da ispadne iz igre.
A Symbian moze da bude samo prednost i ne znam kakav si ti to symbian probao da je bagovit.
Za Symbijana imas veliki izbor aplikacija i telefon sa OS-om uvek je u prednosti zato sto ima mnogo vise mogucnosti da ga podesavas prema tvojim potrebama, i mozes da instaliras razne aplikacije sa kojima telefon dobija nove mogucnosti, za razliku od obicnog telefona kod kojeg si zarobljen sa opcijama sa kojima je dosao iz fabrike.

Ja koristim WM i vise mi se svidja ali ne moze se reci da je symbian samo po sebi lose i to bez ikakvog argumenta.

Nisam ja ovde dosao da branim iPhone, ja ga npr nikad ne bih kupio. Poenta jeste da mu nisu ni do kolena, jer iPhone ima normalan softver koji je pravljen samo za njega.

Dalje, da li treba da ispadne iz igre ili ne ne zavisi od toga da li ima GPS vec da li coveku uopste treba to. Gomila ljudi kupuje N95 npr a da ni ne zna ni sta je to GPS. I zato kazem da ova dva nista nisu bolji od E51 (korisniku kojem ne treba GPS), ali su zato dvaput skuplji i greota je bacati toliki kesh na na te krseve.

Sto se tice Symbiana:
Symbian telefoni pre svega imaju katastrofalni korisnicki interfejs, imaju ono ruzno iscrtavanje ikonica (kao kad ne instaliras drajvere za graficku na kompu), totalno su konfuzni, o brzini i bagovima da ne pricam. Dakle Symbian je uvek mana telefona, (ili nuzno zlo) a treba ga uzeti jedino kada je bas nekom potreban zbog neke aplikacije itd.

S obzirom da vecina korisnika tih telefona ni ne koriste veliku vecinu tih "prednosti i mogucnosti", svakako da je glupost zrtvovati brzinu i korisnicki interfejs zbog ako nekom ne treba sve to.

Nisam ja ovde dosao da branim iPhone, ja ga npr nikad ne bih kupio. Poenta jeste da mu nisu ni do kolena, jer iPhone ima normalan softver koji je pravljen samo za njega.
Pa nije bas normalan softvare taj sa kojim si ogranicen na sve strane, pocevsi od onijh najosnovniji, kao sto je delivery report, pa do mutli taskinga...
Moje je misljenje da upravo iPhone sa njegovim softverom za sada ne moze ni da pridje Symbianu ili WM-u. Pored toga tu je i nedostatak realne tastature, a kvalitet izrade na E71 je na visokom nivou.

Dalje, da li treba da ispadne iz igre ili ne ne zavisi od toga da li ima GPS vec da li coveku uopste treba to. Gomila ljudi kupuje N95 npr a da ni ne zna ni sta je to GPS. I zato kazem da ova dva nista nisu bolji od E51 (korisniku kojem ne treba GPS), ali su zato dvaput skuplji i greota je bacati toliki kesh na na te krseve.

Sto se tice Symbiana:
Symbian telefoni pre svega imaju katastrofalni korisnicki interfejs, imaju ono ruzno iscrtavanje ikonica (kao kad ne instaliras drajvere za graficku na kompu), totalno su konfuzni, o brzini i bagovima da ne pricam. Dakle Symbian je uvek mana telefona, (ili nuzno zlo) a treba ga uzeti jedino kada je bas nekom potreban zbog neke aplikacije itd.

S obzirom da vecina korisnika tih telefona ni ne koriste veliku vecinu tih "prednosti i mogucnosti", svakako da je glupost zrtvovati brzinu i korisnicki interfejs zbog ako nekom ne treba sve to.
Treba da ispadne iz igre zato sto nema GPS, jer covek se dvoumi izmedju dva modela koja imaju GPS i ne znam odakle sada tebi svanula ideja da on nece znati da koristi taj GPS i mogucnosti koje pruza smartphone pa zato je bolji izbor dumbphone.
Dalje, o kakvim ruznim ikonicama pricas?
Konfuzni mozda jesu ali samo ljudima koji ne treba smartphone jer se ne snalaze sa toliko opcija, za njih jeste bolji izbor dumbphone.
O brzini necu ni da pricam jer postoje toliko novih modela symbiana koji su iste brzine kao i obicni telefoni.
Znaci za mog dedu symbian moze biti mana, dok za jednog coveka koji dolazi na bench-u da se raspita o novim tehnologijama, taj ce pre izabrati Symbian ili WM.

^
A sta sa nama koji godinama koristimo Symbian, navikli smo se na njega i trebaju nam neke aplikacije?

PS
Konkurencija Symbianima trenutno je jedino Win Mobile i ako se pojavi novi Palm. Jer iPhone nije smartphone.

@Mustang Ovi argumenti koje si naveo su mahom besmisleni, jedino shto bi kao mogao da uzmesh za smisleno jeste eventualna sporost a ako ti je ovo sporo, kako li si ti funkcionisao pre nekih 6,7 godina shto se mobilnih telefona tiche?

Istina N95 masa ljudi kupuje jer je fensi, ali ne moze se tako gledati, koliko vas ima overklokovane quad procesore koje koristi za slusanje muzike? Da li iz toga mozemo izvuci zakljucak da je Atom svima dovoljan?
Ja koristim gotovo sve sto ovaj moj telefon (E51) moze i tako sam ga i kupovao. iPhone nije usao ni u razmatranje prvenstveno zbog cene i tastature, a i zbog programa koji (ni)su tad postojali za isti.

ja sam probao sve te telefone,dosta sam se dvoumio izmedju e51 i 6120 clasic,na kraju sam uzeo 6120c jer je jednostavan,e51 je super fon isto ali nekako mnogo tanak barem za mene.

I meni je smetalo sto je tako tanak u pocetku (narocito tokom razgovora), ali navikne se covek. I ja se dvoumio oko 6120c i E51 i na kraju je prelomila tastatura i wifi.

Ako je to ono kad se ukuca *#0000#, onda je verzija 220.34.37, 20.10.2008.
Nista, onda cu morati da apdejtujem.

Javi kad updejtujes, da li je problem resen?

Poslednja izmena:
@Mustang Ovi argumenti koje si naveo su mahom besmisleni, jedino shto bi kao mogao da uzmesh za smisleno jeste eventualna sporost a ako ti je ovo sporo, kako li si ti funkcionisao pre nekih 6,7 godina shto se mobilnih telefona tiche?

Dugo vremena sam koristio Nokia 3310, mozda je to problem jer sam navikao na trenutni odziv UI-a.

Ma super je to sto ste se vi navikli (na svasta se ljudi navikavaju). Vama mozda nije bitna brzina, meni jeste i to mi je jedna od najbitnijih stvari. Udobnost takodje,a Symbian telefoni su sve samo ne udobni za koriscenje. Zbog tih nekih opcija covek bukvalno mora da se muci sa bespotrebno iskomplikovanim interfejsom i sporocom.

Na primer neko cak smatra i N72-3 telefonom.

Dugo vremena sam koristio Nokia 3310, mozda je to problem jer sam navikao na trenutni odziv UI-a.

Ma super je to sto ste se vi navikli (na svasta se ljudi navikavaju). Vama mozda nije bitna brzina, meni jeste i to mi je jedna od najbitnijih stvari. Udobnost takodje,a Symbian telefoni su sve samo ne udobni za koriscenje. Zbog tih nekih opcija covek bukvalno mora da se muci sa bespotrebno iskomplikovanim interfejsom i sporocom.

Pazi meni treba par aktivnih aplikacija istovremeno kako to da uradim bez smartphonea???
PS
N70 sam koristio veoma dugo i jos uvek je u fioci kao bekap i jeste extremno spor, ali sam na njemu imao mnogo stvari o kojima je iPhone mogao da sanja... Ako kapiras poentu (nije sve u fensi izgledau)...

3310 teshko da mozhesh nazvati brzim telefonom jer on i nema shta da povuche pa da mozhe da zashtuca da se laichki izrazim.
Bez uvrede ali podosta si subjektivan jer mahom sledece stvari koje si ti naveo, udobnost, brzina, jednostavnost/komplikovanost su stvari koje variraju od choveka do choveka ali ne mozhesh generalizovati u tolikoj meri, postoje neke stvari koje su univerzalne i koje ne mozhesh podvoditi pod neshto drugo, ma koliko ti, ja ili neko treci ne voleo da prizna da je neki telefon (u ovom sluchaju neki symbian derivat N73/N95 etc.) dobar. To je sve, svaki ima i prednosti i mane ali daleko od toga da ih je iko tako ocrnio, ako nishta pogledaj samo ocene na gsm areni, nisu ljudi tolike ovce kao shto se misli.

Poslednji apdejtovan simbijan na e51 i n95. Mislim ok nemam ja nista protiv sto ljudi imaju niske standarde pa sve to tolerišu. Npr nekome je 30fps ok u igrama i n73 prihvatljiv telefon sto je mazohizam najgore vrste, ali sta je tu je.
Sto se tice teme, zdravo da te služi telefon, za te pare bi morao:) pozdrav.

Brate mani vise,puci ce nam gace od smeha,cuj sad mazohizam najgore vrste,o boze...
Pozdrav ,)

Sada nije velika razlika u ceni izmedju symbian nokije i one bez symbijana, tu ne mislim na pristorijiske modele kao sto su 3310, nego recimo 6120 koji nije skup, nije veliki, nije spor....
Nema svrhe vise da ponavljas to da je symbian spor i skup jer to jednostavno danas nije tacno.

Pricao sam o konkretnim telefonima, koji su djubre a kostaju ko djavo. Nisam govorio o ceni Symbian-a. Dakle Symbian je samo spor i krsh.

Hocete da kazete da moze da se podesi da u jednoj ikonici imas sva podesavanja, da u drugoj aplikacije trecoj poruke, da teme menjas iz jednog a ne sa sto mesta, da interfejs uopste ima neki logican red i grupisanost opcija? Da nemas gomilu ikonica koje ne mogu da stanu sve na ekran pa moras da skrolujes dole, i tako jos gomila sitnica.

Bilo koji fabricki softver, a posebno Sony Ericsson, e to se zove user interface. (samo mojne sad da mi pricate kako ne mogu aplikacije bla bla, ovde pricam samo o UI-u)

@BullShiT

Npr na starom postoji bag kada nece da udje u meni, onda prilikom prekida poziva, ume da zakuca na trenutak i ko zna sta jos ja ne znam, vidim ljudi jedva cekaju kad izadje novi u nadi da ce da ispravi "to i to".

Najnoviji Firmware:

Kod:
http://discussions.europe.nokia.com/discussions/board/message?board.id=swupdate&thread.id=46135

Hi.
I have alarm on my phone that goes on every work day at 05:20.
Week 4 it worked great mon, tue and wed.
On friday evening i ask my girlfriend if the alarm did go on today(fri) and yeasterday(thu), she couldnt remember.
Saturday morning the alarm goes on 05:20 i woked up turned it off and turned on coffee mashine.
Hmm, what the hell its saturday?!
So i thought that i somehow changed the date and time to some other day and changed it back.
Week 5, mon, tue, wed the alarm goes on as it should.
Thursday 29 january, time 05:35 i asked if she heard the alarm today? No she said.
I went into my calendar and what did i see, the date is set to 31 january 2009!!! but today its 29 january 2009.
I can bet that in 2 days on saturday the calendar is gonna change back to 29 january 2009 and the alarm is gonna wake me up on saturday morning.

Anyone else with this problem?

Odgovor je na ovo pitanje, pretpostavljate, DA.

Pored toga tu je i nedostatak realne tastature, a kvalitet izrade na E71 je na visokom nivou.
Kod:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/1798/Nokia/E71

Najefikasniji uređaji, prema našim testovima, su Apple iPhone, što nije nikakvo iznenađeje jer je tastatura na ekranu uvek lakša za rukovanje i Nokia E61i. Po ovom testu, Nokia E71 je bila u paru po rezultatima sa modelom P1i zahvaljujući svojim pomalo nezgodnim tasterima, mada je i dalje u pitanju bio dobar rezultat.

Poslednja izmena:
Sa kojom novom nokijom? N95?
I koliko bi kostala ta nova nokija?

Nisi me dobro shvatio, rekao sam samo da ne uzima sem u slucaju da mu je bas bas potreban symbian jer ne moze npr da zivi bez neke aplikacije. I da ne baci bogatstvo na krseve kao sto je N95.

Nema problema, ako vi volite da se prilagodjavate katastrofalnom user interface-u ja s tim nemam nikakav problem. Ja samo kritikujem taj bezobrazluk da je telefon od 400 evra sramotno spor i ima glupe bagove.

Navedi neki primer te sporosti i bagovitosti i prosvetli nas.

Mislim uopšte ne kontam ovo čovek pita za E71 i N95 a ti predlažeš iPhone, onda nam objašnjavaš kako smo mi glupi što koristimo symbian i kako je iPhone savršenstvo.
A te mane što si naveo su mahom samo tebi mane i nikom drugom. Za teme nisam shvatio kakvih sto mesta, ikonice možeš da premestiš kako ti hoćeš a takođe postji i opcija pravljenja novih foldera.

Poslednja izmena:
Ne pratis na casu, pogledaj koji sam telefon predlozio, a takodjer i da iPhone nikada ne bih kupio.

Pobrkao si nesto.

Poslednja izmena:
Ne kapiram bacanje tolike sume novca za spore i bagovite kante kao sto su symbian telefoni, pored zivog iPhone-a.

Dobro indirektno si predložio iPhone, jer su svi symbijani kante i bagovita ******. A za virtuelnu tastaturu je smešno reći da je bolj od hardverske, probao sam da kucam na iPhone-u i to je za mene tako loše jer se pravi puno grešaka

Poslednja izmena:
@MUSTANG
Ja ne branim symbian, ali to sto ti kazes jednostavno nije tacno.
Symbijan nije vise spor a ni pun bagova. Rekao sam ti, probaj neku novu obicnu Nokiu i recimo 6120C i posle dodji ovde da nam kazes da je symbian spor. Moguce da se pojavi neki bag na pocetku i posle izbace novi firmware koji to ispravlja, ali to se isto desava i sa obicnim Nokia telefonima, stalno izbacuju novi firmware. Ako hoces mogu da ti izguglam bagove za obicne telefone koliko hoces.
Iconice i Menu jesu organizovani lepo i pored toga mozes da ih podesis kako hoces, cak i po folderima kao sto je rekao neko gore, mozes cak i programe i funkcije koje najcesce koristis da ubacis u task manager pa od tamo da ih pokrenes, ili recimo imas druge program koji isto pomazu oko organizovanja. Samo onom ko ne ume da koristi Smartphone, obiljnost opcija moze biti mana i tu sam ti dao primer moga dede, ali nikako moj deda ne moze da bude merilo.

Sto se tice price da iPhone ima dobru tastaturu mogu po testovima da pricaju sta hoce, lepo uzmi iphone pa kucaj SMS, cak kod njega ni nema mogucnost da se korisi opcija lanscape kada kucas SMS, i onda probaj to isto da uradis na nekom HTC-u ili Nokijom sa realnom qwerty tastaturom pa ti sam presudi da li je bolje sa virtuelnom tastaturom ili sa realnom. Ako si iskren nece biti teska odluka.

Čekajte pa nije li čovek već kupio telefon...i dokle sada ovako?!

Ne kapiram bacanje tolike sume novca za spore i bagovite kante kao sto su symbian telefoni, pored zivog iPhone-a.

iPhone ima softver koji radi+ koji je brz. iPhone jedino ima djubre kameru.
A ako podrazumevas pod ozbiljnim telefonom bagovanje kao sto je neulazak u meni, ucitavanje slika i kojecega od po 5-10 sekundi onda ok.

Vidis npr ja nikad ne bih kupio ni iPhone jer je preskup. Ali ove spore kante sa symbianom ne mogu ni do kolena da pridju iPhone-u.

A S60 najnovije nokie nemaju softver koji radi + koji je brz ?

a ovo za bagovanje i uchitavanje te samo svrstava kao najgoreg trola, jer ochigledno da nisi imao prilike da koristish nit E71, nit N95, niti E66

za tvoju informaciju - E71 i iPhone imaju IDENTICHAN procesor, stim shto je na E71 malo kloknut.

spore kante sa symbian-om - nisi koristio, i ne znash, a dajesh ovde chinjenice, slichno kao i shadow u prvom postu.

iPhone ima normalan softver koji je pravljen samo za njega.

WTF ?!| i RAMBO konzola sa pochetka 90ih ima softver koji je pravljen samo za nju, pa ne vidim kvalitet. a ovo - normalan, ne znam shta da ti kazem ... dakle - ti u ovoj temi tvrdish da Nokia pravi nenormalan softver, a da Apple pravi normalan .... dakle - ti tvrdish da je neka psiho analitichka firma, savet, uduruzenje donelo validan iskaz o tome, kako je Symbian nenormalan, te je zabranjen u nekim konzervativnijim drzavama ?? ajoj majko, kad neko u raspravi nema argumente pa iznosi ove "iphone je normalan" izjave ...

Sto se tice Symbiana:

ovim si dokazao da ti je poslednji Symbian telefon u rukama bio 6600.

Npr nekome je 30fps ok u igrama
LOL

kvazi benchmarkovac, evo ti edukuj se:

http://www.100fps.com/how_many_frames_can_humans_see.htm

Poslednja izmena:
MUSTANG oftopikuje, i mogli bi malo da budete zustriji prema ovim ajfon fanaticima, jer su trolovi.

@MUSTANG - imash druge teme za prezentovanje ajfona, ovde je vs tema izmedju dve nokie, a funkiconalnost ova dva uredjaja se ne moze porediti sa ajfonom, shto zbog kvaliteta, shto zbog konkretne primene smartphone-a.

A tacno sam znao da ce da krene pljuvacina po meni jer sam samo jednom spomenui iPhone. Boli me uvo za iPhone on sad nije tema, tema je koliko je N95 los telefon. Dakle pljuvanjem iPhone-a necete popraviti vase skupo placene N95-ice nikako.

A S60 najnovije nokie nemaju softver koji radi + koji je brz ?

a ovo za bagovanje i uchitavanje te samo svrstava kao najgoreg trola, jer ochigledno da nisi imao prilike da koristish nit E71, nit N95, niti E66

za tvoju informaciju - E71 i iPhone imaju IDENTICHAN procesor, stim shto je na E71 malo kloknut.

spore kante sa symbian-om - nisi koristio, i ne znash, a dajesh ovde chinjenice, slichno kao i shadow u prvom postu.

Nemaju. Da jesam koristio, probao sam N95 i u prvih 20 minuta drndanja telefona vec se pojavio bag sa neulaskom u meni.E51 takodje, a o N72-3 da ne pricam, to je promasaj decenije. Jednom recju tolike pare za nesto sporo i bagotovito da je to prosto sramota.

Eno postovao sam, najnoviji firmware, te nece da zvoni alarm, pa ce da promeni vreme i datum... Jako ozbiljna stvar za "ozbiljan" telefon koji je kao namenjen poslovnim ljudima, pa kad zakasne na posao... ima da im budee.. jao mene jadnome. :)

A za tvoju informaciju iPhone je brzi i od E71 i od N95, a takodje za tvoju informaciju to je zato sto postoji GUI akceleracija, tj GPU to radi. No sad cu opet da ispadnem iPhone fanatik, al cisto da ti napomenem za tvoj info. posto si krenuo da dajes lekcije.

Ajd jos jednom da napomenem, nije iPhone dobar, vec su N7x, N9x itd. kante.

WTF ?!| i RAMBO konzola sa pochetka 90ih ima softver koji je pravljen samo za nju, pa ne vidim kvalitet. a ovo - normalan, ne znam shta da ti kazem ... dakle - ti u ovoj temi tvrdish da Nokia pravi nenormalan softver, a da Apple pravi normalan .... dakle - ti tvrdish da je neka psiho analitichka firma, savet, uduruzenje donelo validan iskaz o tome, kako je Symbian nenormalan, te je zabranjen u nekim konzervativnijim drzavama ?? ajoj majko, kad neko u raspravi nema argumente pa iznosi ove "iphone je normalan" izjave ...

Brate mili, tvoje je da koristis sta god hoces. Ja nemam tako niske standarde da koristim neki krsh pun bagova, i spor ko mrtva krava. Da, N95 je jako spor da ume jako da iritira a u isto vreme je skup je djavo. Evo jos neko je gore to isto rekao. Ako nista meni treba fontele koji kao prvo nece da iritira.

Prosto neverovatno sta ti meni saljes... Igraj Counter npr sa 30fps pa cu da te vidim. Mozda jedino ako si slep pa ne provaljujes nista. Bez 60fps nema udobnog igranja, to je CINJENICA i vec se sto puta diskutovalo na ovom forumu. Ali necemo da sirimo temu.

EDIT: Vidim da ti u stvari meni oko FPS-a pokusavas da objasnis ono sto sam ja rekao.

Poslednja izmena:
^
Uuuu citavih 20 minuta si se igrao i to koliko shvatam sa obicnom 95-icom...

*** ja bi duze, al nisam mogao vise da udjem u meni...

*** ja bi duze, al nisam mogao vise da udjem u meni...

Pa vidis ovde se prica o 8GB verziji koja je mnogo ispeglanija softverski, + je sada za obe verzije izasao novi firmware koji btw bas fino radi, a nema ni problema sa alarmom koji si izguglao...
Mislim da bi te trebalo diskvalifikovati iz dalje diskusije jer ocigledno nisi bas najbolje testirao odnosno nisi probao sve o cemu pricas.

mustang, 10 miliona simbijan korisnika u 2008 sigurno znaju manje od tebe, pa su pobrkali, oni ni ne koriste meni na telefonu, pa im ne zaglavi .. daj molim te.

nemam nameru vishe da se raspravljam sa tobom, valjda ce videti neko od modova kolko si utrolovao temu, pa ce da ti izbrishe postove ...

Igoritza prvo kada iznosis neke podatke prvo proveri pre nego sto lupis (kao npr o brzini procesora).

Druga stvar, taj argument ti je bukvalno hvatanje sa slamku.Pretpostavljam da je tih 10 miliona sa IQ 150?. Ima jos deset puta toliko ljudi koji gladuju, pretpostavljam da je zato pametnije gladovati?

OK poenta cele price jeste, a javili su se i neki vlasnici N95 da to potvrde, da je to jedna spora kanta od telefona. Jednog iritira, a drugi kaze kako moze da radi brzo samo uz par "tvikovanja". Ne vidim sta sam ja netacno rekao. Da bi znao koliko je brz telefon dosta mi je i tih 20 minuta, a bogami i da je bagovit, sto dalje potvrdjuju i postovi na forumima, gde ljudi stalno cekaju novi firmver da bi im resili neki od bagova.

Za najnoviji firmware sam izneo koji su bagovi, pametnom dosta.

Od svih tih krseva E51 eventualno vadi prosek (a stalno sam u dodiru sa istim pa znam sta pricam) s obzirom da mu je cena relativno pristojna a i to da ne nudi neku pouzdanost jer cesto baguje. N7x i bezobrazno skupu N9x seriju da ne spominjem.

Jos kad bi mi neko naveo koje to aplikacije koristite pa vam treba toliko i taj multitasking. Tj cime se to ljudi bave, verujem da ste svi neki menadzeri kompanija itd. I za tako neke je kapiram tako nesto potrebno, ali ja sam vec napomenuo da ukoliko to nije neophodno da je promasena investicija kupiti slican telefon, zbog gore navedenih problema.

Poslednja izmena:
MOLIM nekog od moderatora da regulishe ovu temu i trola koji bez argumenata i linkova viche kako su symbian telefoni "spore kante"

I ja mislim da je bolje da se zatvori tema, nego da se bez argumenata vice "N95 nije spora kanta". :D

Poslednja izmena:
Igoritze nije ti prvi put da dodjes i unistis neku temu, vidim da si se i ovog puta nameracio.
Nadam se da ce moderatori reagovati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno