N95 je ocajno spor, da ne kazem sramotno spor s obzirom koliko kosta i s obzirom da je sada 2009. godina.
Drugacije ce da tvrdi samo onaj ko se izleteo i dao toliku lovu na krs fontele, pa brani vise sebe nego telefon.
Kamera koja sa SE kamerama moze da se meri samo po (marketinskom) broju megapiksela + ocajno trajanje baterije + sporost + velika cena + kuciste koje se zbog slajda brzo razdrnda = ***** veka. Mislim, ako je to nekome cak i u 2009. godini dobar izbor, onda protiv toga nemam argumenata. :d
Kad ste se vec dotakli E51, jeftiniji je od N95, brzi je, manji je, i duze mu traje baterija, a kamera im je podjednako neupotrebljiva. :d
Ovakve teme me stvarno zacude, ovde po forumu seljudi tripuju i daju lovu na ekstremno skupe PC komponente zarad 1% dobitka u brzini, a ovamo daju toliko para na N95 koji je po brzini na nivou N73 i slicnih krseva, samo mnogo skuplji.
iPhone je toliko brz da ako imas mnogo sms-a u inboxu treba mu 15 sek da ga otvori.
Pa iz starta E51 ne moze da bude kao ostali jer nema GPS i samo to je dovoljno da ispadne iz igre.
A Symbian moze da bude samo prednost i ne znam kakav si ti to symbian probao da je bagovit.
Za Symbijana imas veliki izbor aplikacija i telefon sa OS-om uvek je u prednosti zato sto ima mnogo vise mogucnosti da ga podesavas prema tvojim potrebama, i mozes da instaliras razne aplikacije sa kojima telefon dobija nove mogucnosti, za razliku od obicnog telefona kod kojeg si zarobljen sa opcijama sa kojima je dosao iz fabrike.
Ja koristim WM i vise mi se svidja ali ne moze se reci da je symbian samo po sebi lose i to bez ikakvog argumenta.
Pa nije bas normalan softvare taj sa kojim si ogranicen na sve strane, pocevsi od onijh najosnovniji, kao sto je delivery report, pa do mutli taskinga...Nisam ja ovde dosao da branim iPhone, ja ga npr nikad ne bih kupio. Poenta jeste da mu nisu ni do kolena, jer iPhone ima normalan softver koji je pravljen samo za njega.
Treba da ispadne iz igre zato sto nema GPS, jer covek se dvoumi izmedju dva modela koja imaju GPS i ne znam odakle sada tebi svanula ideja da on nece znati da koristi taj GPS i mogucnosti koje pruza smartphone pa zato je bolji izbor dumbphone.Dalje, da li treba da ispadne iz igre ili ne ne zavisi od toga da li ima GPS vec da li coveku uopste treba to. Gomila ljudi kupuje N95 npr a da ni ne zna ni sta je to GPS. I zato kazem da ova dva nista nisu bolji od E51 (korisniku kojem ne treba GPS), ali su zato dvaput skuplji i greota je bacati toliki kesh na na te krseve.
Sto se tice Symbiana:
Symbian telefoni pre svega imaju katastrofalni korisnicki interfejs, imaju ono ruzno iscrtavanje ikonica (kao kad ne instaliras drajvere za graficku na kompu), totalno su konfuzni, o brzini i bagovima da ne pricam. Dakle Symbian je uvek mana telefona, (ili nuzno zlo) a treba ga uzeti jedino kada je bas nekom potreban zbog neke aplikacije itd.
S obzirom da vecina korisnika tih telefona ni ne koriste veliku vecinu tih "prednosti i mogucnosti", svakako da je glupost zrtvovati brzinu i korisnicki interfejs zbog ako nekom ne treba sve to.
ja sam probao sve te telefone,dosta sam se dvoumio izmedju e51 i 6120 clasic,na kraju sam uzeo 6120c jer je jednostavan,e51 je super fon isto ali nekako mnogo tanak barem za mene.
Ako je to ono kad se ukuca *#0000#, onda je verzija 220.34.37, 20.10.2008.
Nista, onda cu morati da apdejtujem.
@Mustang Ovi argumenti koje si naveo su mahom besmisleni, jedino shto bi kao mogao da uzmesh za smisleno jeste eventualna sporost a ako ti je ovo sporo, kako li si ti funkcionisao pre nekih 6,7 godina shto se mobilnih telefona tiche?
Dugo vremena sam koristio Nokia 3310, mozda je to problem jer sam navikao na trenutni odziv UI-a.
Ma super je to sto ste se vi navikli (na svasta se ljudi navikavaju). Vama mozda nije bitna brzina, meni jeste i to mi je jedna od najbitnijih stvari. Udobnost takodje,a Symbian telefoni su sve samo ne udobni za koriscenje. Zbog tih nekih opcija covek bukvalno mora da se muci sa bespotrebno iskomplikovanim interfejsom i sporocom.
Na primer neko cak smatra i N72-3 telefonom.
Dugo vremena sam koristio Nokia 3310, mozda je to problem jer sam navikao na trenutni odziv UI-a.
Ma super je to sto ste se vi navikli (na svasta se ljudi navikavaju). Vama mozda nije bitna brzina, meni jeste i to mi je jedna od najbitnijih stvari. Udobnost takodje,a Symbian telefoni su sve samo ne udobni za koriscenje. Zbog tih nekih opcija covek bukvalno mora da se muci sa bespotrebno iskomplikovanim interfejsom i sporocom.
Na primer neko cak smatra i N72-3 telefonom.
Poslednji apdejtovan simbijan na e51 i n95. Mislim ok nemam ja nista protiv sto ljudi imaju niske standarde pa sve to tolerišu. Npr nekome je 30fps ok u igrama i n73 prihvatljiv telefon sto je mazohizam najgore vrste, ali sta je tu je.
Sto se tice teme, zdravo da te služi telefon, za te pare bi moraopozdrav.
Sada nije velika razlika u ceni izmedju symbian nokije i one bez symbijana, tu ne mislim na pristorijiske modele kao sto su 3310, nego recimo 6120 koji nije skup, nije veliki, nije spor....
Nema svrhe vise da ponavljas to da je symbian spor i skup jer to jednostavno danas nije tacno.
http://discussions.europe.nokia.com/discussions/board/message?board.id=swupdate&thread.id=46135
Hi.
I have alarm on my phone that goes on every work day at 05:20.
Week 4 it worked great mon, tue and wed.
On friday evening i ask my girlfriend if the alarm did go on today(fri) and yeasterday(thu), she couldnt remember.
Saturday morning the alarm goes on 05:20 i woked up turned it off and turned on coffee mashine.
Hmm, what the hell its saturday?!
So i thought that i somehow changed the date and time to some other day and changed it back.
Week 5, mon, tue, wed the alarm goes on as it should.
Thursday 29 january, time 05:35 i asked if she heard the alarm today? No she said.
I went into my calendar and what did i see, the date is set to 31 january 2009!!! but today its 29 january 2009.
I can bet that in 2 days on saturday the calendar is gonna change back to 29 january 2009 and the alarm is gonna wake me up on saturday morning.
Anyone else with this problem?
Pored toga tu je i nedostatak realne tastature, a kvalitet izrade na E71 je na visokom nivou.
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/1798/Nokia/E71
Najefikasniji uređaji, prema našim testovima, su Apple iPhone, što nije nikakvo iznenađeje jer je tastatura na ekranu uvek lakša za rukovanje i Nokia E61i. Po ovom testu, Nokia E71 je bila u paru po rezultatima sa modelom P1i zahvaljujući svojim pomalo nezgodnim tasterima, mada je i dalje u pitanju bio dobar rezultat.
Sa kojom novom nokijom? N95?
I koliko bi kostala ta nova nokija?
Nisi me dobro shvatio, rekao sam samo da ne uzima sem u slucaju da mu je bas bas potreban symbian jer ne moze npr da zivi bez neke aplikacije. I da ne baci bogatstvo na krseve kao sto je N95.
Nema problema, ako vi volite da se prilagodjavate katastrofalnom user interface-u ja s tim nemam nikakav problem. Ja samo kritikujem taj bezobrazluk da je telefon od 400 evra sramotno spor i ima glupe bagove.
Ne kapiram bacanje tolike sume novca za spore i bagovite kante kao sto su symbian telefoni, pored zivog iPhone-a.
Ne kapiram bacanje tolike sume novca za spore i bagovite kante kao sto su symbian telefoni, pored zivog iPhone-a.
iPhone ima softver koji radi+ koji je brz. iPhone jedino ima djubre kameru.
A ako podrazumevas pod ozbiljnim telefonom bagovanje kao sto je neulazak u meni, ucitavanje slika i kojecega od po 5-10 sekundi onda ok.
Vidis npr ja nikad ne bih kupio ni iPhone jer je preskup. Ali ove spore kante sa symbianom ne mogu ni do kolena da pridju iPhone-u.
iPhone ima normalan softver koji je pravljen samo za njega.
Sto se tice Symbiana:
Symbian telefoni pre svega imaju katastrofalni korisnicki interfejs, imaju ono ruzno iscrtavanje ikonica (kao kad ne instaliras drajvere za graficku na kompu), totalno su konfuzni, o brzini i bagovima da ne pricam. Dakle Symbian je uvek mana telefona, (ili nuzno zlo) a treba ga uzeti jedino kada je bas nekom potreban zbog neke aplikacije itd.
LOLNpr nekome je 30fps ok u igrama
MUSTANG oftopikuje, i mogli bi malo da budete zustriji prema ovim ajfon fanaticima, jer su trolovi.
@MUSTANG - imash druge teme za prezentovanje ajfona, ovde je vs tema izmedju dve nokie, a funkiconalnost ova dva uredjaja se ne moze porediti sa ajfonom, shto zbog kvaliteta, shto zbog konkretne primene smartphone-a.
A S60 najnovije nokie nemaju softver koji radi + koji je brz ?
a ovo za bagovanje i uchitavanje te samo svrstava kao najgoreg trola, jer ochigledno da nisi imao prilike da koristish nit E71, nit N95, niti E66
za tvoju informaciju - E71 i iPhone imaju IDENTICHAN procesor, stim shto je na E71 malo kloknut.
spore kante sa symbian-om - nisi koristio, i ne znash, a dajesh ovde chinjenice, slichno kao i shadow u prvom postu.
WTF ?!| i RAMBO konzola sa pochetka 90ih ima softver koji je pravljen samo za nju, pa ne vidim kvalitet. a ovo - normalan, ne znam shta da ti kazem ... dakle - ti u ovoj temi tvrdish da Nokia pravi nenormalan softver, a da Apple pravi normalan .... dakle - ti tvrdish da je neka psiho analitichka firma, savet, uduruzenje donelo validan iskaz o tome, kako je Symbian nenormalan, te je zabranjen u nekim konzervativnijim drzavama ?? ajoj majko, kad neko u raspravi nema argumente pa iznosi ove "iphone je normalan" izjave ...
*** ja bi duze, al nisam mogao vise da udjem u meni...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari