Šta je novo?

Nokia E71 vs N95 8gb?

Na to sam moras da odgovoris...jel ti bitniji veci ekran i bolja kamera ili full querty tastatura?!

svaki ima svoje prednosti, ne moze ti niko reci sta je bolje, zavisi od tebe ;)
Ja bih npr verovatno uzeo N71, ali verovatno cim si postavio pitanje onda bi ti verovatno vise odgovarao N95 :)

i baterije
i procesora

Bas kao sto su ti i rekli cim si ti postavio ovo pitanje a tebe je n95.
Evo npr ja cim sam video prvi put e71 znao sam da je to telefon za mene :)

Ako volis spore telefone onda N95. :D

^
Pazi N95 8GB sa poslednjim firmwareom je veoma brz, ne kao E71, ali dovoljno.

A sto se tice N95 8GB vs E71 (i ja sam se mnogo dvoumio koji bih uzeo):

E71
Kvalitet izrade
Dizajn
Baterija
Tastatura (ako volis qwerty, ne vozis i koristis telefon u isto vreme)

N95 8GB
Kamera
3.5" ulaz za sluske
Multimedia generalno
Prijem signala
Tastatura (ako volis kucanje jednom rukom na slepo, koriscenje moba dok vozis...)

Pa jel moguće da se dvoumiš. :d N95 8GB ima sve bolje, osim tastature, dakle osim ako ti nije tastatura prijeko potrebna, recimo da pišeš veliki broj mailova i smsova dnevno, onda obavezno N95 8GB.

Ja bih uzeo E71 bez razmisljanja, ne vidim sta je to "sve bolje na N95".
Samo zavisi da li ti odgovara oblik.
Kucanje sms-a u toku voznje ne moze da bude neki ozbiljan argument.

Poslednja izmena:
Kucanje sms-a u toku voznje ne moze da bude neki ozbiljan argument.

Nebih da ulazim opet u raspravu ali nekima je upravo to ogroman argument!!!

INale kao što ilidan reče, i sama brzina procesora je na strani 71ice sto se u svakodnevnom radu itekako primeti! E sad sto je manje cimanje za hat samih aparata na strani n95 to je vec druga prica ;)

Mada eto, kad ledeni sam kaze n95, onda neznam sta dalje da ti pricam ;)

Koliko poruka salju ljudi u toku voznje?

Moze ledeni da kaze sta hoces, jednostavno stavi ova dva telefona jedan pored drugog i videces da je N95 plasticna igracka. A kada se navuces na QWERTY tastaturu, bice ti prava muka da kucas na obicnoj numerickoj tastaturi. Ja imam telefon koji ima obe tastature i nikada ne pisem SMS na numerickoj, ponekad krenem sa numerickom ali posle par slova otvorim QWERTY i kucam ko covek (a nisam neki manijak sa porukama).
Za mene je N95 telefon koji ima dosta funkcija koje mozes probati na brzaka dok ti se ne isprazni baterija, i nista vise, a E71 isto ima sve te funkcije...

Poslednja izmena:
Šta mislim o likovima koji pričaju na mob i kuckaju poruke dok voze, ne bih izneo mišljenje javno, bio bi ban istog trena.

Što se tiče pitanja: E71, no to je više stvar ličnog afiniteta.

Ne mora da kuca poruku, ali ako hoce nekoga da pozove jednostavnije je nabosti brojeve na 12 tastera nego na qwerty-u :D
Ako mu je multimedi nebitna sve je na strani E71-ice, ali u suprotnom nek razmisli ;)
PS
Kamera na E71 je osetno losije od N95, mada realno kad oces da slikas poneses digitalac.

E 71 je super telefon i to uzimaju ljudi koji tacno znaju sta hoce.
Cim se osoba dvoumi onda bolje da uzme N95.

Jeste vi culi za T9? Pored njega, QWERTY je bespotreban.

Ti mora da se salis :)

Jako brzo kucanje, uz koriscenje samo jedne ruke u hodu.

Mislim da se ne salim. :)

off:

Ne kapiram bacanje tolike sume novca za spore i bagovite kante kao sto su symbian telefoni, pored zivog iPhone-a.

Poslednja izmena:
Ti mora da se salis :d .

Prilicno lako moze da se kuca i sa qwerty tastaturom kao sto je na E71 u hodu :). Uistinu, malo je nezgodno ako je kao na... TyTn-u recimo (u landscape), jer je telefon nezgodan za drzanje, bar meni, ali obrati paznju o kojim telfonima pricamo ovde. Dobar geg za iPhone btw.

T9 je po mom misljenju apsolutno nepouzdano resenje. U najmanju ruku je neumesno porediti E51 i E71, iako ja cenim E51, i telefon mi je bas cool.

Nego, jel pogledao neko kako stoji E63 u poredjenju sa E71? Po onome sto citam, dodje samo kao ogoljeni E71 u pogledu kamere, aplikacija i izrade, koja i ovakva nije losa. Jel to tacno?

Poslednja izmena:
Jako brzo kucanje, uz koriscenje samo jedne ruke u hodu.

Mislim da se ne salim. :)

off:

Ne kapiram bacanje tolike sume novca za spore i bagovite kante kao sto su symbian telefoni, pored zivog iPhone-a.

Misljenja sam da je iPhone sve samo ne ozbiljan telefon. Ali ako ti telefon treba za pokazivanje u kaficu nema konkurenciju...

Misljenja sam da je iPhone sve samo ne ozbiljan telefon. Ali ako ti telefon treba za pokazivanje u kaficu nema konkurenciju...

iPhone ima softver koji radi+ koji je brz. iPhone jedino ima djubre kameru.
A ako podrazumevas pod ozbiljnim telefonom bagovanje kao sto je neulazak u meni, ucitavanje slika i kojecega od po 5-10 sekundi onda ok.

Vidis npr ja nikad ne bih kupio ni iPhone jer je preskup. Ali ove spore kante sa symbianom ne mogu ni do kolena da pridju iPhone-u.

Da se vratim na temu @M_power:
Dakle ako vec ciljas na Symbian (sto je samo po sebi lose, al ajd), nemoj da bacas bogatstvo na N95 i E71 jer neces dobiti nista bolje od E51, koji je uz to i duplo jeftiniji. Naravno pod pretpostavkom da ti kamera nije primarna, s obzirom da se neces usreciti ni sa jednom od ova tri po tom pitanju. (u slucaju da ti treba kamera kupi SE k800 :D )

@WebWolf
A zasto tako mislis? Meni T9 radi savrseno, retko da mi zafali neka rec, i to jednom u dve nedelje i dodam je i cao. A kucam jako jako brzo s njim i imam ogroman fond reci.

Poslednja izmena:
hvala svima iozbor je pao E71 je kvalitetniji i brzi :smash:

Koji si ti symbian koristio :d

Poslednji apdejtovan simbijan na e51 i n95. Mislim ok nemam ja nista protiv sto ljudi imaju niske standarde pa sve to tolerišu. Npr nekome je 30fps ok u igrama i n73 prihvatljiv telefon sto je mazohizam najgore vrste, ali sta je tu je.
Sto se tice teme, zdravo da te služi telefon, za te pare bi morao:) pozdrav.

Poslednja izmena:
iPhone ima softver koji radi+ koji je brz.

iPhone je toliko brz da ako imas mnogo sms-a u inboxu treba mu 15 sek da ga otvori.

Dakle ako vec ciljas na Symbian (sto je samo po sebi lose, al ajd), nemoj da bacas bogatstvo na N95 i E71 jer neces dobiti nista bolje od E51, koji je uz to i duplo jeftiniji. N

Pa iz starta E51 ne moze da bude kao ostali jer nema GPS i samo to je dovoljno da ispadne iz igre.
A Symbian moze da bude samo prednost i ne znam kakav si ti to symbian probao da je bagovit.
Za Symbijana imas veliki izbor aplikacija i telefon sa OS-om uvek je u prednosti zato sto ima mnogo vise mogucnosti da ga podesavas prema tvojim potrebama, i mozes da instaliras razne aplikacije sa kojima telefon dobija nove mogucnosti, za razliku od obicnog telefona kod kojeg si zarobljen sa opcijama sa kojima je dosao iz fabrike.

Ja koristim WM i vise mi se svidja ali ne moze se reci da je symbian samo po sebi lose i to bez ikakvog argumenta.

Poslednji apdejtovan simbijan na e51 i n95. Mislim ok nemam ja nista protiv sto ljudi imaju niske standarde pa sve to tolerišu. Npr nekome je 30fps ok u igrama i n73 prihvatljiv telefon sto je mazohizam najgore vrste, ali sta je tu je.
Sto se tice teme, zdravo da te služi telefon, za te pare bi morao:) pozdrav.

Imam E51 i jedino ako je ono 5s bila hiperbola :)
Evo sad sam proverio i meni u svaki meni ulazi za ~0.1s :) Za ucitavanje slike jeste malo sporije (ove od ~0.5MB) i traje ~1s... Vecina tih sporosti potice od glupog FATa, posto je recimo primetno da ako ulazis u neki direktorijum koji ima mnogo fajlova to traje duze, a identicna stvar se desava kad to uradis sa kompa na flash ;)

Imao sam prilike da se druzim sa iPhoneom i super je telefonce, ali se slazem sa onim da je za zabavu (za gledanje slika i smekerisanje). Ali za najosnovnije operacije, tipa pronalazenje kontakta u imeniku je mucenje (da ne kazem mazohizam prve vrste) :)

N95 je ocajno spor, da ne kazem sramotno spor s obzirom koliko kosta i s obzirom da je sada 2009. godina.
Drugacije ce da tvrdi samo onaj ko se izleteo i dao toliku lovu na krs fontele, pa brani vise sebe nego telefon.
Kamera koja sa SE kamerama moze da se meri samo po (marketinskom) broju megapiksela + ocajno trajanje baterije + sporost + velika cena + kuciste koje se zbog slajda brzo razdrnda = ***** veka. Mislim, ako je to nekome cak i u 2009. godini dobar izbor, onda protiv toga nemam argumenata. :d

Kad ste se vec dotakli E51, jeftiniji je od N95, brzi je, manji je, i duze mu traje baterija, a kamera im je podjednako neupotrebljiva. :d

Ovakve teme me stvarno zacude, ovde po forumu seljudi tripuju i daju lovu na ekstremno skupe PC komponente zarad 1% dobitka u brzini, a ovamo daju toliko para na N95 koji je po brzini na nivou N73 i slicnih krseva, samo mnogo skuplji.

Poslednja izmena:
Vrh Dno