tasteri su izboceni tako da jako tesko mozes pritisnuti 4 odjednom (osim ako ne kucas u vunenim rukavicama), recimo ja kucam odlicno na e71, ali zato na iphone svako drugo slovo pritisnem ono pored njega...@priest77
To mogu da koriste samo fanatici (nista licno), danas sam je drndao u telenor centru ono je katastrofa, moj palac pritiska cetri slova odjednom. A da ne pricam o kucanju u hodu, to je nemoguce, sem ako ne posedujes neke moci.
![]()
@priest77
Hvala na informacijama to sam upravo zeleo da cujem.
Dakle ipak je to samo za geekove.
Ajde slikaj svoju ruku pored jedne AA baterije ti palac...koliki su ti to palchevi? Mozda nisi dovoljno spretan? Koristio sam E71 mesec dana i mogu da kazem da je tastatura bash dobra! Pricha se po forumimam da je mala...jeste! Mala je, ali su tasteri izbacheni i lako se kuca posle odredjnog vremena privikavanja...Shto se tiche kucanja u hodu nije problem, kuckao sam poruke i mailove. Posle 15 dana nisam greshio u poduzim mailovima. Famozno kucanje za volanom nije moguce a da paznja ostaje vishe na putu nego na tastaturi.MUSTANG je napisao(la):danas sam je drndao u telenor centru ono je katastrofa, moj palac pritiska cetri slova odjednom. A da ne pricam o kucanju u hodu, to je nemoguce, sem ako ne posedujes neke moci.
Nisi ti probao bar 10 FWRossi je napisao(la):P.S. NISAM PROBAO POSLEDNJE FW, pricam iz iskustva od ranije, pritom na PROBAO mislim da ga nisam vozao 10-ak dana da mogu sve da uocim, inace sam ga koristio na po pola sata (shto je nedovoljno za krajnji sud)!
Ja sam mu uvalio :d No, nisam ja kriv shto ovchica ne zna da optimizuje nishta :smoke:Srđan je napisao(la):A sto se tice e50, predhodni vlasnik ti je uvalio. :d
Jedino shto mi kod IPhone-a smeta je to shto kad jednom ispadne, mozesh samo bogu da se molish da je sve ok, i to shto mozesh da zaboravish da u drmuskavim situacijama kucash poruku (npr gradski prevoz).
@Madman - dizajn i estetski dozivljaj su individualne stvari, i ne mozesh prichati kao da si predsednik komiteta za izbor najlepsheg telefona,
Prvo, kamerica mu je bila ******.
Drugo, baterija mu je krsh. Sem Diamonda, nijedan drugi telefon do sada nisam morao da punim svaki dan.
Trece, softver i cela t prica oko razbijanja i zezanja bez potrebe je uzasavajuca bila. Ok, mozda uredjaj nije legalan ali da je softver bagovit - jeste. U vreme kada sam ja kupio iPhone bio je aktuelan FW 2.4 a prodao sam ga sa FW 2.1. E to je bilo bagovito - pucao mi je sistem bez razloga, gubio sam kontakte svaka 24h, pola programa se tripovalo (sve ovo sa FW 2.1). SMS se tripovao, pozivi takodje. Softvera u App Store-u NIJE BILO i ono malo sto je POSTOJALO je izgledalo je kao pocetnicki rad u VB6.
I na kraju, cetvrto, ovaj telefon ima ubedljivo najgori prijem signala od svih 50 i kusur telefona koje sam imao.
Moram se nadovezati, zanima me jel to bio nov uredjaj?
Potpuno te razumem ako si doziveo to sto pise, svako bi ga se odrekao. Ali, moram priznati, ispada kao da si imao neki falican primerak. Necu da branim iPhone, ima on svojih bubica i gluposti, ali generalno nije normalano da ti se desava sve to.
Ok, kamera nije nesto, slazem se, ali recimo da preko dana pravi slicice solidnog kvaliteta. Sto se baterije tice ja punim ~ svakih 48 sati (tel. mi je star 13 meseci), uz neku umerenu upotrebu.
Moj primerak je imao software 1.4, apdejtovao sam ga na 2.1. Nova verzija donosi gomilu mogucnosti i inovacija, ali je primetno sporija. Nikakve probleme sa imenikom i sl. nisam imao. Imam ubacenih 15ak aplikacija koje za sada rade kako treba. Za poslednja 4 meseca (2.1 firmware), zapucao mi se oko 5 puta, sto je za mene podnosljivo.
I poslednje, sto se signala tice, nikakvih problema nemam (napominjem: za sada).
Do duse nisam bas vrsio neke testove u tom smislu, ali u ns-u i okolini ni u jednom trenutku nisam bio u situaciji da ostanem bez istog.
To su samo moja iskustva, i ne tvrdim da ce kod svakoga biti tako, ali eto, mozda ja imam srece.
@kUdtiHaEx
Ae kada si vec napisao toliko o ovome, dodaj jos koju recenicu o Androidu za nas sa jeftinijim kartama, koji nisu imali priliku da ga isprobaju.
Ja sam mu uvalio :d No, nisam ja kriv shto ovchica ne zna da optimizuje nishta :smoke:
:wave:
tip - pokushajte da nadjete funkcionalni BlackList program za ne symbian smart phone, a da radi, i ja skidam kapu, menjam mishljenje.
@[Miki]
Da li si procitao o cemu sam ja tamo pricao?
Taj spisak sam napravio na brzaka, ne zbog iPhone-a nego zbog obicnih java telefona, za koje je mustang rekao da mogu sve da rade.
Na iPhone bi mi iz starta nedostajao multitasking, GPS, delivery report, brza pretraga po imeniku kao na WM (kao kada se koristi T9) i opera mini a bas sam se razocarao kada sam probao kod drugara iPhone koji je imao malo vise sms-a u inbox pa mu je trebalo 5 sek da ga otvori.
Ja koristim MagiCall na WM SP i lepo radi, filtrira i pozive i SMS.
@[Miki]Na iPhone bi mi iz starta nedostajao multitasking, GPS, delivery report, brza pretraga po imeniku kao na WM (kao kada se koristi T9) i opera mini a bas sam se razocarao kada sam probao kod drugara iPhone koji je imao malo vise sms-a u inbox pa mu je trebalo 5 sek da ga otvori.
isto kao sto iPhone nema MMS, isto kao sto Apple nece izbaciti SDK... :d :d link i za multitasking link (da ne prepricavami apsolutno nema shanse da apple ubaci multitasking.
Ajde slikaj svoju ruku pored jedne AA baterije ti palac...koliki su ti to palchevi? Mozda nisi dovoljno spretan? Koristio sam E71 mesec dana i mogu da kazem da je tastatura bash dobra! Pricha se po forumimam da je mala...jeste! Mala je, ali su tasteri izbacheni i lako se kuca posle odredjnog vremena privikavanja...Shto se tiche kucanja u hodu nije problem, kuckao sam poruke i mailove. Posle 15 dana nisam greshio u poduzim mailovima. Famozno kucanje za volanom nije moguce a da paznja ostaje vishe na putu nego na tastaturi.
Inache, E71 je super utegnut telefon, kvalitet izrade je stvarno vrhunski!
Nisi ti probao bar 10 FWImam n95 8gb i sa pretposlednjim FW i radi brzo, dokaz ispod koji sam malopre napravio
[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HfD-g_l8jHk&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HfD-g_l8jHk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]
Inache, obrisao sam jedno 50 slika i par video fajlova pre par dana,a sa svim tim je radio podjednako brzo kao na ovom video klipu koji sam napravio...
Mozda bi trebali da definishemo shta je vama pojam brzine?
Meni je ovo sve u video klipu porilichno brzo i glatko, da li moze brze? Moze, naravno, ali ja sam kupio aparat koji nije namenjen vanzemaljcima i njihovom 5x brzem mozgu. Za jednog zemljanina n95 8GB bi trebao da bude dovoljno brznaravno poslednji FW je obavezan.
IPhone je dobro optimizovan telefon i tu nema greshke ali je po funkcionalnosti ispod E71 i N95 8gb modela. Jedino shto mi kod IPhone-a smeta je to shto kad jednom ispadne, mozesh samo bogu da se molish da je sve ok, i to shto mozesh da zaboravish da u drmuskavim situacijama kucash poruku (npr gradski prevoz). Ostale mane su navedene vec...Sve u svemu ipak dobar uredjaj
Ja sam mu uvalio :d No, nisam ja kriv shto ovchica ne zna da optimizuje nishta
@ALL Drzite se teme koje su usko vezane za telefone, i manite se MAC OS - WIN XP poredjenja i sl...
Znam, zato sam i rekao!:wave:
Elem, mislim da ne bi bilo lose da napises neki kratak tutorial optimizacije symbian(tips&tricks).Taman bi dobro doslo i u ovoj temi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari