Šta je novo?

Symbian VS iPhone!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
lol! :D :D pa to je cela stara tema zavrsila ovde :D

I ta tema ce aktuelna biti doveka... :D

Naime imao sam iPhone (i ne mogu da prezalim shto sam ga prodao), uz neke sitne bagove, i dva puta koliko mi se spucao za nekih 7-8 meseci koliko sam ga nosio, ja sam prezadovoljan, i uzeo bih ga opet, ali me ubi studentski zivot :D a i kupishe se kola, pa sad imam nov izvor troshkova, dakle izuzetno je brz i stabilan...
Shto se tice podrshke za multitasking i ostalo, to ostavljam vama da se raspravljate, ne igra mi neku preteranu ulogu u zivotu :D

Shto se tice N95 8Gb - meni je to najgore djubre od telefona koje je izashlo na trzishte, cale ima obicnu n95 i to je tek djubre, to ne zelim ni da komentarishem ;)
Plastikaner najcrnji koji je pritom nenormalno spor!

P.S. NISAM PROBAO POSLEDNJE FW, pricam iz iskustva od ranije, pritom na PROBAO mislim da ga nisam vozao 10-ak dana da mogu sve da uocim, inace sam ga koristio na po pola sata (shto je nedovoljno za krajnji sud)!

E 71 me je fascinirao u svakom pogledu iako sam protivnik querty tastaturice. Extremno robustan telefon, extremno brz shto me je odushevilo i dobar u svakom pogledu. Verovatno moj sledeci telefon, ako se u medjuvremenu iPhone-u ne strovali cena na 300e :D

Koristim E50 trenutno i to je katastrofalna glista, ali sam za tu glistu dao cca70 evra i moze donekle biti opravdano shto se vuce, ali tel kao shto je N95 koji koshta 250+ evra (da ne kazem 300+) ne moze da se vuce tako, jednostavno to nije normalno...

E sad samo sam izneo svoja mishljenja, zapazanja ili kako vec, ne zelim uopshte da ulazim u bilo kakvu diskusiju ;) , tako da mojne da me citirate previshe osim ako se slazete samnom, tad mozete :D

:wave:

^Ah konacno da si priznao da je N95 krsh! :)
Da li je moguce da cujem i ovo za e71!?Popravljas se! :D Samo tako nastavi.
A sto se tice e50, predhodni vlasnik ti je uvalio. :d Moj je speedy gonzales u odnosu na taj tvoj.Tako da je tvoj primerak u pitanju!:)

E da, a sto se tice symbian vs. iphone...uzeo bih bez razmisljanja e71.Odlicno kuciste telefona, qwerty tastatura, dosta je brz i dosta jeftiniji od iPhona.A da ne pricam sto moze da se kupi kod nas i, ukoliko zatreba, normalno ostvari garancija.

@priest77
Hvala na informacijama to sam upravo zeleo da cujem.
Dakle ipak je to samo za geekove.

@Rossi
Najzad glas razuma u moru N fanova. :)

Inace Rossi ako smem da predlozim, E51 je bruka dobar fontele, jer je bas bas brz, progledao bi bukvalno posle te tvoje gliste. S obzirom da mu je brzina ista kao i na E71. A tek cena... :) I nema glupu QWERTY tastaturu. To mogu da koriste samo fanatici (nista licno :D), danas sam je drndao u telenor centru ono je katastrofa, moj palac pritiska cetri slova odjednom. A da ne pricam o kucanju u hodu, to je nemoguce, sem ako ne posedujes neke moci. :)

Naravno E51 samo ukoliko mozes da zivis bez GPS-a.

@priest77
To mogu da koriste samo fanatici (nista licno :D), danas sam je drndao u telenor centru ono je katastrofa, moj palac pritiska cetri slova odjednom. A da ne pricam o kucanju u hodu, to je nemoguce, sem ako ne posedujes neke moci. :)
tasteri su izboceni tako da jako tesko mozes pritisnuti 4 odjednom (osim ako ne kucas u vunenim rukavicama), recimo ja kucam odlicno na e71, ali zato na iphone svako drugo slovo pritisnem ono pored njega...

Imao 6630, E51 ( zeni juce kupio E66 ) i sad ( vec 8 meseci ) imam iPhone...
Na potonjem imao 1.4, sad 2.1 i ja bagovitije djubre nisam ni imao ni video, al' ne bih ga se odrek'o ni za sta na ovom svetu :D
A, narocito, ne zbog onih sitnih, gadnih ekrancica, predefinisanih strelica ( prilikom browsa ) koje krase sve nabrojane symbi-foncice, glupavih sertifikata i jadnih programcica i tamo nekih ( ponekad ) smesnih igricica, jadnih dugmica, gey tema...
...itd...
:D

Poslednja izmena:
@priest77
Hvala na informacijama to sam upravo zeleo da cujem.
Dakle ipak je to samo za geekove.

Nije samo za geekove nego mislim da cak pise "zabranjeno za penzose" :D
I ja tebi se zahvaljujem sto si mi jos jednom ponovio da sve sto ne moze tvoj telefon za tebe je nebitna stvar.
Ne znam zasto me ovo strasno podseca na ovu pricu za decu:

"Lisica, videći grožđe na jednoj visokoj lozi, pokuša na sve načine da ga dohvati. Nikako nije mogla da dođe do njega. Kada je sve probala, ona se okrete i ode govoreći:
- Još je kiselo. Ništa ne valja. Trnu zubi od njega.
" ;)

UIQ jeste symbian... i bench testovi na telefonima ne znace apsolutno nista... mnogo se bre frljate sa stvarima o kojima bas i ne znate puno... porediti kompove i mobilne telefone na isti nacin je krajnje suludo...

i na kraju se ponavlja da svaki ciga svoga konja hvali...

i btw, veliku vetjinu stvari sa priestove liste mogu da rade se dumb telefoni...

Poslednja izmena:
MUSTANG je napisao(la):
danas sam je drndao u telenor centru ono je katastrofa, moj palac pritiska cetri slova odjednom. A da ne pricam o kucanju u hodu, to je nemoguce, sem ako ne posedujes neke moci.
Ajde slikaj svoju ruku pored jedne AA baterije ti palac...koliki su ti to palchevi? Mozda nisi dovoljno spretan? Koristio sam E71 mesec dana i mogu da kazem da je tastatura bash dobra! Pricha se po forumimam da je mala...jeste! Mala je, ali su tasteri izbacheni i lako se kuca posle odredjnog vremena privikavanja...Shto se tiche kucanja u hodu nije problem, kuckao sam poruke i mailove. Posle 15 dana nisam greshio u poduzim mailovima. Famozno kucanje za volanom nije moguce a da paznja ostaje vishe na putu nego na tastaturi.
Inache, E71 je super utegnut telefon, kvalitet izrade je stvarno vrhunski!

Rossi je napisao(la):
P.S. NISAM PROBAO POSLEDNJE FW, pricam iz iskustva od ranije, pritom na PROBAO mislim da ga nisam vozao 10-ak dana da mogu sve da uocim, inace sam ga koristio na po pola sata (shto je nedovoljno za krajnji sud)!
Nisi ti probao bar 10 FW :D Imam n95 8gb i sa pretposlednjim FW i radi brzo, dokaz ispod koji sam malopre napravio ;)

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HfD-g_l8jHk&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HfD-g_l8jHk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Inache, obrisao sam jedno 50 slika i par video fajlova pre par dana,a sa svim tim je radio podjednako brzo kao na ovom video klipu koji sam napravio...
Mozda bi trebali da definishemo shta je vama pojam brzine?
Meni je ovo sve u video klipu porilichno brzo i glatko, da li moze brze? Moze, naravno, ali ja sam kupio aparat koji nije namenjen vanzemaljcima i njihovom 5x brzem mozgu. Za jednog zemljanina n95 8GB bi trebao da bude dovoljno brz :D naravno poslednji FW je obavezan.

IPhone je dobro optimizovan telefon i tu nema greshke ;) ali je po funkcionalnosti ispod E71 i N95 8gb modela. Jedino shto mi kod IPhone-a smeta je to shto kad jednom ispadne, mozesh samo bogu da se molish da je sve ok, i to shto mozesh da zaboravish da u drmuskavim situacijama kucash poruku (npr gradski prevoz). Ostale mane su navedene vec...Sve u svemu ipak dobar uredjaj ;)

Srđan je napisao(la):
A sto se tice e50, predhodni vlasnik ti je uvalio. :d
Ja sam mu uvalio :d No, nisam ja kriv shto ovchica ne zna da optimizuje nishta :smoke:

@ALL Drzite se teme koje su usko vezane za telefone, i manite se MAC OS - WIN XP poredjenja i sl...

Samo da napomenem... Prešao sa Nokije 6230i (S40, jako brz tel) na Nokiju 6120 Classic (S60 v3 FP2 ili tako nekako :D ) - praktično, potpuno isto brz tel, a ima Symbian... Jedino usporavanje vidim kod otvaranja "new sms" - sve ostalo je jaaako brzo! (Ok, znam, nije E ili N serija, ali je ipak Symbian, a tel ima skoro sve potrebno, osim WiFija, ali s druge strane je lagan, što je meni bitno)

Jedino shto mi kod IPhone-a smeta je to shto kad jednom ispadne, mozesh samo bogu da se molish da je sve ok, i to shto mozesh da zaboravish da u drmuskavim situacijama kucash poruku (npr gradski prevoz).

samo da se ubacim,
to malo apple-ovo gov*** je do te mere kvalitetno da nemam reci. za ova 4 meseca mi je ispao minimalno 15 puta (na pocetku dok se nisam privikao), i za sada mu nista ne fali (da kucnem u drvo :) ). Jedino mu je maska malo "zinula" sa leve bocne strane, ali jedva da se primeti. Ne znam da li i drugi imaju ovakva iskusta, mozda sam ja samo imao srece.
A ovo drugo, za "drmuskave" situacije je apsolutno tacno.

Ne zovu ga dzabe I SOAP : )

Symbian na N81 je ubedljivo najbrzhi sistem koji sam imao na mobilnom telefonu. zaprepashcjujucje koliko ja nemam problema ni sa chime.

Heo sam i ja iphone, nalozhio se kao mentol i dozvao se pameti. Kada bude bio tipa 200-250e shto da ne ali ko zna shta cje tada izacji, iskreno.

Auh... koja rasprava...

Ajmo redom... ja sam imao N95 (i klasicni i 8 GB model). Za to vreme (pre vise od 1.5 godine) to je bio brz telefon (pricam o silver verziji). Posle par update-ova FW-a, bio je jos utegnutiji i brzi. Problema sa njim generalno nije bilo, a o kakvim bagovima prica Mustang, zaista ne znam (a imao sam bar 20 Symbian telefona). Moja najveca zamerka za N95* je isla na racun izrade za koju smatram da je morala biti drasticno bolja, imajuci u vidu koliko je taj uredjaj kostao tada (450+ EUR).

Onda je dosao iPhone za koji mogu slobodno reci da je bio najgori telefon koji sam imao. Zasto? Prvo, kamerica mu je bila ******. Sorry, ja ne ocekujem DSLR na telefonu ali ocekujem da mogu da napravim neku, za telefon, solidnu fotku i time zabelezim neki bian momenat.
Drugo, baterija mu je krsh. Sem Diamonda, nijedan drugi telefon do sada nisam morao da punim svaki dan.
Trece, softver i cela t prica oko razbijanja i zezanja bez potrebe je uzasavajuca bila. Ok, mozda uredjaj nije legalan ali da je softver bagovit - jeste. U vreme kada sam ja kupio iPhone bio je aktuelan FW 2.4 a prodao sam ga sa FW 2.1. E to je bilo bagovito - pucao mi je sistem bez razloga, gubio sam kontakte svaka 24h, pola programa se tripovalo (sve ovo sa FW 2.1). SMS se tripovao, pozivi takodje. Softvera u App Store-u NIJE BILO i ono malo sto je POSTOJALO je izgledalo je kao pocetnicki rad u VB6.
I na kraju, cetvrto, ovaj telefon ima ubedljivo najgori prijem signala od svih 50 i kusur telefona koje sam imao. Mislim, ima on super signal kad stanem ispod stuba sa radio predajnicima ali inace, prijem je KATASTROFA. Na mestu gde E71, E90, Diamond i 5800 Xpress music (pa i prastari N70) imaju odlican ili osrednji prijem, gde mogu da primaju i salju mail/sms/mms/pozivaju, tu iPhone ne moze ni SMS da posalje (ili posalje iz 292389238tog puta).
Da ne bude da je sve tako lose, postoje neke stvari koje su kod iPhone-a daleko ispred - prvenstveno GUI za koji se moze slobodno reci da je fenomenalan. Ujednacen, odlicno dizajniran, veoma glatko kretanje bez trzanja i slicnog... plus, "UNIX" background koji nudi gomilu mogucnosti (meni jako bitnih) i na kraju - odlican kvalitet izrade.

Ja sad imam E71 za koji mogu reci da je, prvo, odlicno izradjen i, drugo, da mu je softver jako brz i ispeglan. Da, Symbianu treba jedan redizajn GUI-a i slazem se da tu ima mnogo mesta za poboljsanja. Ali, pricati kojekakve price (gluposti tacnije) kako je Symbian ovakav ili onakav, bez dokaza i osnova, je smesno. Ja bih ga se prvi odrekao da je toliko bagovit i krshevit kao sto Mustang prica - meni je E71 izuzetno bitan za posao i ne smem sebi da dozvolim da mi telefon ne radi kako valja.

Doduse, ljudi, postoje i druge platforme - BlackBerry (Storm koji je zaista ok), novi Palm webOS (koji ce, nadam se, uskoro stici) i Android (ko nije probao, obavezno). Uskoro ce i Microsoft mobilac sa, nadam se, normalnim sistemom normalnog izgleda.... pa kome se Symbian ne dopada a iPhone mu je suvise ________________ , ima izbor.

Nokia N95 je toliko ružan i debeo relefon da mi nekad nije jasno kako ga neko može čak i platiti ili poželeti da ga ima ????
Neću da branim ovu ili onu stranu,ali N95 je jedan od najružnijih telefona. Ponudili su mi tu nokiu kao službeni fon i samo se slatko nasmejao i uzeo prvi slobodan mob sa stola(neki Samsung slide shi*).

Do sad nisam video displej na NokiJi koji paprira iPhonu,kao i dizajn.

Edit: što se samog softvera tiče: svestranost nije odlika na iPhonu,slažem se, ali ima baš ono što ljudi najčešće koriste. Gomila bruji za MMS a pri tome su stipse da isti pošalju jer im je skup.Za GPS je neko već dobro primetio da većina koja kupi recimo N95 i ne zna šta je to ali važno da ga imaju.

Poslednja izmena:
@kUdtiHaEx
Ae kada si vec napisao toliko o ovome, dodaj jos koju recenicu o Androidu za nas sa jeftinijim kartama, koji nisu imali priliku da ga isprobaju.

Poslednja izmena:
@Madman - dizajn i estetski dozivljaj su individualne stvari, i ne mozesh prichati kao da si predsednik komiteta za izbor najlepsheg telefona, pa da generalizujesh da je N95 ruzan. nekome su machke simpatichne i lepe, pa ih po ceo dan kache tamo na youtube temi, a ja bih sve machke bacio sa zgrade, i to po 10 puta. za svaki sluchaj.

N97 je sa druge strane meni lichno prelep telefon, kao i 5800 Xpress Music, a imash pun internet fanova, a i hejtova. od svih najavljenih telefona - N97 je prvi koji ce mi verovatno izbiti toliko veliku sumu iz dzepa, pa da ga kupim.

a inache - simbijan jeste dinosaurus, ali dok god ja sve programe koji mi trebaju mogu da skinem, ne bih se bunio sve da je na njemu Mile OS, ako mi programi rade.

tip - pokushajte da nadjete funkcionalni BlackList program za ne symbian smart phone, a da radi, i ja skidam kapu, menjam mishljenje.

Prvo, kamerica mu je bila ******.
Drugo, baterija mu je krsh. Sem Diamonda, nijedan drugi telefon do sada nisam morao da punim svaki dan.
Trece, softver i cela t prica oko razbijanja i zezanja bez potrebe je uzasavajuca bila. Ok, mozda uredjaj nije legalan ali da je softver bagovit - jeste. U vreme kada sam ja kupio iPhone bio je aktuelan FW 2.4 a prodao sam ga sa FW 2.1. E to je bilo bagovito - pucao mi je sistem bez razloga, gubio sam kontakte svaka 24h, pola programa se tripovalo (sve ovo sa FW 2.1). SMS se tripovao, pozivi takodje. Softvera u App Store-u NIJE BILO i ono malo sto je POSTOJALO je izgledalo je kao pocetnicki rad u VB6.
I na kraju, cetvrto, ovaj telefon ima ubedljivo najgori prijem signala od svih 50 i kusur telefona koje sam imao.

Moram se nadovezati, zanima me jel to bio nov uredjaj?
Potpuno te razumem ako si doziveo to sto pise, svako bi ga se odrekao. Ali, moram priznati, ispada kao da si imao neki falican primerak. Necu da branim iPhone, ima on svojih bubica i gluposti, ali generalno nije normalano da ti se desava sve to.
Ok, kamera nije nesto, slazem se, ali recimo da preko dana pravi slicice solidnog kvaliteta. Sto se baterije tice ja punim ~ svakih 48 sati (tel. mi je star 13 meseci), uz neku umerenu upotrebu.
Moj primerak je imao software 1.4, apdejtovao sam ga na 2.1. Nova verzija donosi gomilu mogucnosti i inovacija, ali je primetno sporija. Nikakve probleme sa imenikom i sl. nisam imao. Imam ubacenih 15ak aplikacija koje za sada rade kako treba. Za poslednja 4 meseca (2.1 firmware), zapucao mi se oko 5 puta, sto je za mene podnosljivo.
I poslednje, sto se signala tice, nikakvih problema nemam (napominjem: za sada :) ).
Do duse nisam bas vrsio neke testove u tom smislu, ali u ns-u i okolini ni u jednom trenutku nisam bio u situaciji da ostanem bez istog.
To su samo moja iskustva, i ne tvrdim da ce kod svakoga biti tako, ali eto, mozda ja imam srece.

Moram se nadovezati, zanima me jel to bio nov uredjaj?
Potpuno te razumem ako si doziveo to sto pise, svako bi ga se odrekao. Ali, moram priznati, ispada kao da si imao neki falican primerak. Necu da branim iPhone, ima on svojih bubica i gluposti, ali generalno nije normalano da ti se desava sve to.
Ok, kamera nije nesto, slazem se, ali recimo da preko dana pravi slicice solidnog kvaliteta. Sto se baterije tice ja punim ~ svakih 48 sati (tel. mi je star 13 meseci), uz neku umerenu upotrebu.
Moj primerak je imao software 1.4, apdejtovao sam ga na 2.1. Nova verzija donosi gomilu mogucnosti i inovacija, ali je primetno sporija. Nikakve probleme sa imenikom i sl. nisam imao. Imam ubacenih 15ak aplikacija koje za sada rade kako treba. Za poslednja 4 meseca (2.1 firmware), zapucao mi se oko 5 puta, sto je za mene podnosljivo.
I poslednje, sto se signala tice, nikakvih problema nemam (napominjem: za sada :) ).
Do duse nisam bas vrsio neke testove u tom smislu, ali u ns-u i okolini ni u jednom trenutku nisam bio u situaciji da ostanem bez istog.
To su samo moja iskustva, i ne tvrdim da ce kod svakoga biti tako, ali eto, mozda ja imam srece.

Potpuno nov.

@kUdtiHaEx
Ae kada si vec napisao toliko o ovome, dodaj jos koju recenicu o Androidu za nas sa jeftinijim kartama, koji nisu imali priliku da ga isprobaju.

Ne bih preterano da piskaram, ono sto mogu reci nakon par sati koriscenja G1 telefona je da ta platforma ima zaista sjajnu buducnost. Sve sto im treba je vise Android telefona na trzistu, razlicitih tipova i da se sto vise oslone na zajednicu.
Meni je se Android jako dopao, mnogo je intuitivan i lagan za koriscenje. U momentu kad sam ga ja imao u rukama, bio je relativno spor ali sam cuo da se to novijim verzijama FW-a znatno poboljsalo.
G1 je inace jako kvalitetan uredjaj, iako mozd ne tako primamljivog dizajna, ali ugodan i praktican za koriscenje.

Google i HTC su najavili jos G uredjaja pa cemo videti... inace mnogi HTC telefoni mogu da rade sa Androidom imajuci u vidu da je jedan te isti HW (skoro).

Zahvaljujem :) . Vrlo verovatno da ce i EEE Phone biti udarna stvar za Android, ali to je sada offtopic.

Ja sam mu uvalio :d No, nisam ja kriv shto ovchica ne zna da optimizuje nishta :smoke:

Znam, zato sam i rekao! :D:wave:

Elem, mislim da ne bi bilo lose da napises neki kratak tutorial optimizacije symbian(tips&tricks).Taman bi dobro doslo i u ovoj temi.

Moram da priznam da mi je ova tema pokvarila misljenje o iPhone-u, mada nije ni bilo neko...

ja naprimer nikada netju prezhaliti shto sam zamenio rock stable n73 sa iphone-om. cool faktor se jako brzo izlizhe i na kraju te smara da kucash poruku, zovesh, radish bilo shta. jedino shto je dobro je kolichina memorije :)
btw. u nekom od "hakerskih" poduhvata na ajfonu neshto se koraptovalo i sad se restartuje kad udjem u kameru, nikakav restore ne pomazhe. bar je reshio dilemu da li nositi digitalac.

Poslednja izmena:
Lol ljudi no comment. Mrzelo me da se ukljucujem u temu ali vidim ima dosta gluposti pa reko ajde. Cisto da ne bude zabune da nisam probao pa da lupam, u korist toga ide sledece: imao n70,n73,e90,n95,n95 8gb, n96, htc touch pro(koristio 10ak dana probe radi i zgranuo se), iPhone 1st, iPhone 3G(sad imam) i jos brdo telefona ciji spisak prelazi 70.
Ja stvarno ne mogu da razumem sta ste vi radili iPhone-u a da vam nije stabilan, da puca, da posle "hakerski" poduhvata (lol) nesto se na iPhoneu CORUPTUJE da se restartuje kada se ulazi u kameru. To je obicno menjanje softwera koje radi savrseno, a ako se nedaj boze nesto dogodi pilikom toga, ZAMISLITE moze OPET da se uradi za 3 minuta...
Kada sam prodao prvi iphone da predjem na htc(u to vreme pozajmim touch pro od druga) samo sto nisam poceo da placem kakva je tuga touch displej na htcu.

I stvarno se jezim kada neko kaze da je symbian (konkretno na N95 8gb), BRZ?! Stabilan?!
Dajte molim vas, to sto neki od vas nisu umeli da instaliraju aplikacije, otkljucaju fon ne znaci da je fon losh. A da o kvalitetu izrade ne pricam( nokia N95 8GB kod Mobisa uzeta istog dana zamenjena shina jer se klatio telefon).

Nemojte pogresno da shvatite, da svaki cigo svog konja hvali. Trenutno kod sebe imam 4 telefona i iPhone je bez premca (jedino androida nisam probao pa za njega ne mogu nista da kazem).

@priest77 vecina stvari sto si napisao MOZE da se uradi. Ode se u cydia-u i instalira se program za to. Ja mislim da je ovo pretesko...uzas zar ne?!

Jedna pametna: Kada odlucujete koji telefon da kupite, ne citajte sta sve ljudi baljezgaju po internetu (ne citajte ni moje kritike!), a pogotovo od ljudi koji nisu umeli da podese internet na telefonu ili koji ne umeju da citaju tutoriale nego idite kod nekog i probajte, i tada cete moci da vidite celu sliku. :)

@[Miki]
Da li si procitao o cemu sam ja tamo pricao?
Taj spisak sam napravio na brzaka, ne zbog iPhone-a nego zbog obicnih java telefona, za koje je mustang rekao da mogu sve da rade.
Na iPhone bi mi iz starta nedostajao multitasking, GPS, delivery report, brza pretraga po imeniku kao na WM (kao kada se koristi T9) i opera mini a bas sam se razocarao kada sam probao kod drugara iPhone koji je imao malo vise sms-a u inbox pa mu je trebalo 5 sek da ga otvori.

tip - pokushajte da nadjete funkcionalni BlackList program za ne symbian smart phone, a da radi, i ja skidam kapu, menjam mishljenje.

Ja koristim MagiCall na WM SP i lepo radi, filtrira i pozive i SMS.

@[Miki]
Da li si procitao o cemu sam ja tamo pricao?
Taj spisak sam napravio na brzaka, ne zbog iPhone-a nego zbog obicnih java telefona, za koje je mustang rekao da mogu sve da rade.
Na iPhone bi mi iz starta nedostajao multitasking, GPS, delivery report, brza pretraga po imeniku kao na WM (kao kada se koristi T9) i opera mini a bas sam se razocarao kada sam probao kod drugara iPhone koji je imao malo vise sms-a u inbox pa mu je trebalo 5 sek da ga otvori.

Ja koristim MagiCall na WM SP i lepo radi, filtrira i pozive i SMS.

Hm..nem pojma znam daje 2.1 imao manje probleme sa smsovima ako ih ima brdo da otvori. dok 2.2 radi super sa tim.
Da od 2.0 iPhoneu su ubacili contact search, sad se ocekuje full bt i multitasking(nezvanicno).
P.S. Umesto safaria ima jos jedan odlican browser (blue something ne mogu se setim imena)

MagiCall za WM i iBlacklist za iphone. Odlicni.

@[Miki]Na iPhone bi mi iz starta nedostajao multitasking, GPS, delivery report, brza pretraga po imeniku kao na WM (kao kada se koristi T9) i opera mini a bas sam se razocarao kada sam probao kod drugara iPhone koji je imao malo vise sms-a u inbox pa mu je trebalo 5 sek da ga otvori.

1. kako mislis nedostaje ti multitasking? jedino gde se vidi nedostatak multitaskinga je kod IM aplikacija.
2. iPhone 3G ima GPS, 2G koristi triangulaciju da bi odredio priblizan polozaj
3. novi FW ima brzu pretragu, pored toga imas dodatne aplikacije za imenik
4. zbog cega bi koristio Operu Mini kad je Safari superiorniji u svakom pogledu?
5. tek posle vise od godinu dana skupljanja poruka u inboxu iPhonea pojavilo mi se usporenje (mozda 2-3 sekunde) - ne znam koliko poruka ima...

iPhone je jednako stabilan/nestabilan, iz mog iskustva, kao i Nokija E61 - u mesec dana (mozda) zakuca 1-2 puta.

i apsolutno nema shanse da apple ubaci multitasking.
isto kao sto iPhone nema MMS, isto kao sto Apple nece izbaciti SDK... :d :d link i za multitasking link (da ne prepricavam ;))

Poslednja izmena:
Sinoć sam povodom ove teme proveo sat vremena igrajući se s N95 i nije mi jasno kako uopšte porediti bilo šta između iPhona i N95? Ta Nokia realno, sem kamere i eventualno GPS-a,nema ništa vredno pažnje.
Žao mi je što Nokia 5800 ima taj zaludni symbian,inače bi bio savršen fon.

Ajde slikaj svoju ruku pored jedne AA baterije ti palac...koliki su ti to palchevi? Mozda nisi dovoljno spretan? Koristio sam E71 mesec dana i mogu da kazem da je tastatura bash dobra! Pricha se po forumimam da je mala...jeste! Mala je, ali su tasteri izbacheni i lako se kuca posle odredjnog vremena privikavanja...Shto se tiche kucanja u hodu nije problem, kuckao sam poruke i mailove. Posle 15 dana nisam greshio u poduzim mailovima. Famozno kucanje za volanom nije moguce a da paznja ostaje vishe na putu nego na tastaturi.
Inache, E71 je super utegnut telefon, kvalitet izrade je stvarno vrhunski!

Nisi ti probao bar 10 FW :D Imam n95 8gb i sa pretposlednjim FW i radi brzo, dokaz ispod koji sam malopre napravio ;)

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HfD-g_l8jHk&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HfD-g_l8jHk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Inache, obrisao sam jedno 50 slika i par video fajlova pre par dana,a sa svim tim je radio podjednako brzo kao na ovom video klipu koji sam napravio...
Mozda bi trebali da definishemo shta je vama pojam brzine?
Meni je ovo sve u video klipu porilichno brzo i glatko, da li moze brze? Moze, naravno, ali ja sam kupio aparat koji nije namenjen vanzemaljcima i njihovom 5x brzem mozgu. Za jednog zemljanina n95 8GB bi trebao da bude dovoljno brz :D naravno poslednji FW je obavezan.

IPhone je dobro optimizovan telefon i tu nema greshke ali je po funkcionalnosti ispod E71 i N95 8gb modela. Jedino shto mi kod IPhone-a smeta je to shto kad jednom ispadne, mozesh samo bogu da se molish da je sve ok, i to shto mozesh da zaboravish da u drmuskavim situacijama kucash poruku (npr gradski prevoz). Ostale mane su navedene vec...Sve u svemu ipak dobar uredjaj

Ja sam mu uvalio :d No, nisam ja kriv shto ovchica ne zna da optimizuje nishta

@ALL Drzite se teme koje su usko vezane za telefone, i manite se MAC OS - WIN XP poredjenja i sl...

Znam, zato sam i rekao! :D:wave:

Elem, mislim da ne bi bilo lose da napises neki kratak tutorial optimizacije symbian(tips&tricks).Taman bi dobro doslo i u ovoj temi.

Evo, cak i ja hocu neki tutorijal za "optimizaciju" :D

BTW ja na mom telefonu (E50) imam 0 (slovima: nula) programa i vuce se ko glista(namerno nisam hteo nishta da instaliram, ne bi li to bilo opravdanje zashto je telefon spor, dakle nije prenatrpan, nego je Symbian spor). Dosta ljudi instalira 30-40 programa i cude se zashto je spor telefon, pa tada mora da bude spor, ali u globalu Symbian je za moje pojmove extremno njanjav.

Na ovom klipu josh i kako deluje da ide brzo, mada s obzirom da si poceo da se bavish animacijom ne verujem ti nishta :D

U svakom slucaju, kome se ne svidja iPhone a oce povoljno da ga se reshi, evo ja sam "OVCA" i ocu da ga kupim, pa cu da se borim sa njegovim "bagovima" :d

Jedan ( dva ) od, iritirajucih, detalja, a vezano za iPhone :
- kada koristim Safari ( na koliko god brzoj konekciji da se nalazim-kod kuce 4 mb ) puca posle 5-10 minuta
- ponekad mi se desi da kada napustam domet wireless rutera ( bilo kog ), zemljak ( iSoap :D - svidja mi se ovaj term. :D ) , jednostavno i totalno blokira sistem u trajanju od 10-ak minuta.

Sve ovo mi se nikad nije desilo sa symbianom...

Off :
Za preporuku ( iz Cydie ) program ' MySMS '

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno