Šta je novo?

Sve o putu na more autom

^^
Ja se ne žalim. Sve mi isto.

10 godina je rok vazenja uredjaja koji je JP Putevi naveo u ugovoru ( ili je navodio pre, bila je ta tema aktuelna pre dosta godina, mozda su promenili pa je ostalo), sama baterija nema sanse da izdrzi toliko, zavisi od koriscenja, nekoliko godina svakako...

ako cemo o gorivu jednotaktni motori su mnogo osetljivi, freze, motori za navodnjavanje, APN4 itd muku smo videli. Ja probo u Fiat Brava i 100 oktansko i 98 i nikake razlike nisam primetio.
Sestra koja vozi Golfa 4 benzinca kaze ima razlike mirnije joj radi i manje trosi
Zet vozi Pezoa 307 on samo NIS ono skuplje dizel kaze najbolje mu se pokazalo to gorivo, ja vozim SKodu dizela samo Lukoil vec godinu dana ono skuplje ali mi nesto kao ovo leto vise trosucka, dal zbog vrucina posto klima bas radi

Jel se to meni čini ili se samo vlasnici Yarisa žela ne kvalitet goriva?!?
:p :ROFLMAO:
Ja sam vlasnik istog, ali se ne žalim :D

Yaris benzinac (mk1) ima filter za gorivo koji se ne menja. S obzirom da je taj konkretno model danas u najboljem slučaju star 20 godina sve govori. Više puta sam u servisu pitao da li se menja isti i dobio odgovor da nije predviđena zamena. Verovatno je filter sam po sebi drugačiji (mislim da se nalazi u rezervoaru) i da se ne menja tako lako, ali vreme čini svoje. Ko zna u kakvom su stanju i ventili, mada povremeno sipam aditiv za dizne jer ga gradska vožnja ulenji. E sad mogu zamisliti da sa njm krenem na more... bila bi to ozbiljna avantura.

Poslednja izmena:
Imao do preki mecec Yaris 1.0 benzinac, godište 2002, išao na more, išli do Bolonje, Grčka sve bilo ok, jedino kad ide uzbrdo a vetar u šajbnu (Postojna) nikako preko 50 km, tako da more bez problema

Ja sam vlasnik istog, ali se ne žalim :D

Yaris benzinac (mk1) ima filter za gorivo koji se ne menja. S obzirom da je taj konkretno model danas u najboljem slučaju star 20 godina sve govori. Više puta sam u servisu pitao da li se menja isti i dobio odgovor da nije predviđena zamena. Verovatno je filter sam po sebi drugačiji (mislim da se nalazi u rezervoaru) i da se ne menja tako lako, ali vreme čini svoje. Ko zna u kakvom su stanju i ventili, mada povremeno sipam aditiv za dizne jer ga gradska vožnja ulenji. E sad mogu zamisliti da sa njm krenem na more... bila bi to ozbiljna avantura.

Filtar goriva je iz dva dela, jedan je interno u samom kucistu pumpe goriva a drugi je na dnu kucista pumpe gde se uvlaci gorivo - a komplet sve to je u rezervoaru.
Po servisnim intervalima nije predvidjena zamena, uglavnom se to sve menja kada crkne pumpa goriva.

Ako ti je yaris odrzavan korektno onda nema bojazni - jer su se ti yarisi pokazali kao jako robustni i pouzdaniji su od nekih novijih non toyota kanti na ulicama.

Održavan redovno, ali ne znam da li je proizvođač uopšte razmatrao upotrebu vozila u periodu od 20+ godina. Jer na autu sam već menjao delove koji su od starosti stradali (creva, račve i sl.).
Godine čine svoje...

nije tema o Yaris-u, koja god generacija. hvala na razumevanju

Vrh Dno