Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Bilo je nelogično očekivati da to urade jednostavno i automatski za korisnike 😁

A brate mili,ako vam je problem da nakuckate jedan mail,onda stvarno...

A brate mili,ako vam je problem da nakuckate jedan mail,onda stvarno...

Narvano da nije, ali je logičnije da su to omogućili svim korisnicima, a da ko ne želi, pošalje mail da ga isključe sa Open Balkan dela, pošto je to sigurno ubedljiva manjina korisnika 😃

Malo su pozurili sa obecanjem, zaboravili su da prvo provere kako treba da postupaju sa licnim podacima.
Posto se ovde radi o prosledjivanju vasih licnih podataka trecoj strani, onda je vas eksplicitni pristanak neophodan.
Verujem da vecina ne zeli da se njihovi licni podaci salju bez njihovog znanja i pristanka.

Meni žuti karton do sada nikada nisu tražili, ali uvek ga imam.

Vidim da je pomenut i PP aparat, većina ljudi ubaci onaj od 1kg, a za Grčku je obavezan 2kg. Policija ga nikada ne traži, ali ako odluče, imaju pravo i kazna nije mala.

I stavio ih u duplo dno gepeka, u rezervni točak, ispod svog prtljaga, kao i svi turisti, ili na mesto lako dostupno za brzu reakciju? 😂

Normalno. Ne planiramo da ga koristimo. Samo hoćemo da budemo zakonski ispravni. 😁

Zato ja S-50 na kuku i ne razmišljam :ROFLMAO:

1419843443.jpg

Vodi računa, neće ti raditi tag.

Sezona se bliži kraju, da preimenujemo naslov, more u godišnji odmor, pa da krenemo o modelima lanaca i brzini postavljanja istih?

za lance i katance alarme postoji https://forum.benchmark.rs/forums/oprema-za-motorna-vozila.84/ 😎

mada, ne bi me čudilo da ima ljudi koji tokom zime ovde idu kolima na more tamo gde je leto. doduše, trajanje puta se meri u danima a ne u satima 😁 ne bi bilo loše da čitamo o utiscima iz prve ruke

Vodi računa, neće ti raditi tag.

Sezona se bliži kraju, da preimenujemo naslov, more u godišnji odmor, pa da krenemo o modelima lanaca i brzini postavljanja istih?
Ja sam za, korisna tema.
Da nije neko probao ENPay TAG u MK mozda?
Inace ja kada sam se vracao izgubio MCARD koji sam inace pozajmio. Znaci teska sam 8udala 😎 Sreca pa sad vise ne treba a drugar koji mi je pozajmio ide preko Bugarske.
Nije bilo guzve jer sam krenuo u 22h po nasem.

Ja sam za, korisna tema.
Da nije neko probao ENPay TAG u MK mozda?
Inace ja kada sam se vracao izgubio MCARD koji sam inace pozajmio. Znaci teska sam 8udala 😎 Sreca pa sad vise ne treba a drugar koji mi je pozajmio ide preko Bugarske.
Nije bilo guzve jer sam krenuo u 22h po nasem.

Drug se sutra ili prekosutra vraca sa mojim ENPay tagom koji sam mu pozajmio pa cemo da vidimo kako je prosao. U petak sam otvorio OB nalog i registrovao karticu za Makedoniju tako da bi trebalo da radi.

Mcard je 100 den, nemoj se sekirati puno.

Mislio sam na DJ Alfa.

Ma jasno, nije skup, hteo sam i da kupim ali posto isao nocu a nesto mi se zurilo da stignem pre jutra i vrucine i odustao, uzecu ga kao kasnije i eto ENPay proradio tako da nam vise i ne treba.

Čekajte, daleko od toga da ne čitam, ali, koliko shvatam i vidim na njihovom sajtu, Putevi Srbije i dalje nude postpaid, vezivanje za karticu, isključivo za pravna lica. Ako je tako, onda je to još jedan primer neposlovnosti i nepraktičnosti koja je ovde duboko ukorenjena.

Čekajte, daleko od toga da ne čitam, ali, koliko shvatam i vidim na njihovom sajtu, Putevi Srbije i dalje nude postpaid, vezivanje za karticu, isključivo za pravna lica. Ako je tako, onda je to još jedan primer neposlovnosti i nepraktičnosti koja je ovde duboko ukorenjena.
Može postpaid i za fizička lica.

• Like
Reagovanja: iOS
Hvala i odličan im je sajt gde piše da je za pravna lica 😃

Postpaid sistem​

Kupovina i konfigurisanje TAG uređaja za ENP-elektronsku naplatu putarine u postpaid sistemu dostupno je isključivo za pravna lica sa sedištem na teritoriji Republike Srbije. Postpaid sistem omogućava plaćanje nakon potrošnje, odnosno plaćanje računa za prethodni mesec u tekućem.

Mi se često sa pravom sprdamo sa našim raznim JKP, ali ENP implementiran u Srbiji je zapravo vrlo dobar.
Jeste ovog leta primetili koliko sporije morate proći kroz rampe u Grčkoj, Crnoj Gori, Makedoniji nego kroz naše?
Zavisi kako gledaš. Sa tehničke strane je to tako, ali sa projektantske strane je vrlo loš. Na mnoštvu manjih izlaznih stanica postoji samo jedna naplatna kućica/enp prolaz. Tako da kad je gužva, džaba ti što imaš tag, moraš da čekaš u redu iza ovih što ga nemaju. npr. izlaz sa auto puta za Vrbas ima samo jednu kućicu, i redovno se čeka 10-15 minuta. Isto tako se u Grčkoj, Rumuni i Bugari redovno zaleću u kućice sa žutim simbolima za tag (zašto je teško i napisati "TAG"?), i onda se prave kolone dok se oni izvuku u rikverc.

Stigao mejl danas, uspesno napravljen nalog

Ako se ne varam, za Srbiju i dalje Enpay naplacuje, a za ostale zemlje naplacuje se preko OpenBalkan

Prilozi

• openbalkanenpay.png
    openbalkanenpay.png
    877.7 KB · Pregleda: 60
Da, u Srbiji ostaje na 15 dana naplata 2 puta mesecno a u Open Balkan posle 24h skidaju pare sa kartice. Ja se sinoc prijavio.

Testiran ENPay tag u Makedoniji juce, Sve radi OK, nalog je napravljen u petak.

Zadnji prolazak kroz naplatnu stanicu napravljen sinoc u 21.42h, jutros u 06.47 skinut novac sa kartice i poslat mejl sa racunom i potvrdjeno da je naplaceno,

Brzi su Makedonci na obaracu, ne cekaju oni 24h.

Mi smo dan pred polazak za Grčku kupili TAG u lakalnoj pošti. To veče sam ga prijavio na Open Balkan i registrovao karticu za Srbiju i Severnu Makedoniju. Sve je prošlo bez problema kako u Srbiji tako i u Makedoniji. Nisam video da je neko pisao da li postoji način da se proveri stanje baterije nakon nekog vremena? Nezgodno bi bilo ako neko nema potrebu za svakodnevno korištenje TAG uređaja pa naredne godine krene na put i sazna na rampi da mu TAG više ne radi...

To sam i ja pitao podršku za Enpay i rekoše bez brige radi 10 godina... Jedino ga zimi ne držim stalno u kolima već samo po potrebi.

Odeš na uplatno mesto i zamoliš ih da ti provere stanje na tagu?
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno