Šta je novo?

Supreme commander!

Odlicna je igra,evo sad igram petu misiju sa UEF.Necu da startujem skirmish jos uvek da ne spojlerujem jedinice,nego da ih postepeno dobijam po misijama(secam se da sam tako igrao Total Anihilation i bilo mi je super (kakav bolesnik :D )).
Nego ne znam sto se digla tolka frka da je igra toliko revolucionarna-za sad sve isto kao TA,jedno sto mogu da se kupuje upgrade-ovi za komandanta.I sistem resursa je isti.Ono cega sam se plasio da ce se dogoditi,a sto je bila mana TA-a,se obistinilo-i dalje postoje slabije i jace varijante jedinica,pa kad uradis tech upgrade na one slabije mozes da zaboravis.To je po meni bio ogroman nedostatak TA-a,mada ovde nije bas toliko drasticno-recimo u tech2 se nalazi jedinica missile launcher i nje nema u tech3(osim ako se ne pojavi u nekoj od narednih misija,nemojte da mi kazete :D ).

Poslednja izmena:
Moje verenice brat zivi u San Diegu i juce dobijam mail od njega u kome mi ponosno saopstava da mi je kupio SUPCOM.:banana: Samo da mi padne saka i da probam na netu.:eyebrows:

A da li bi neko zeleo da se oproba preko neta??? Mislim na virtuelni lan (jer retko ko od nas ima original pa da moz da igra na netu), HAMACHI server. :)

A da li bi neko zeleo da se oproba preko neta??? Mislim na virtuelni lan (jer retko ko od nas ima original pa da moz da igra na netu), HAMACHI server. :)

jesam ja, ajde da nas se skupe bar jos dvojica pa da igramo 2Vs2

Zavrsio sam kampanju sa UEF,extra je igra!
Interesantno je da se CEO Gas powered games-a Chris Taylor isto zove kao i jedan od trojice glavnih ljudi koji su radili Fallout(kasnije su oformili Troiku).Izgleda da je to ime siguracija uspeha u kreiranju vrhunskih igara.

Crash Fix + SecuROM 7 Free

Ako neko ima problema sa igrom posle patchovanja na 3217 verziju - BSOD, restart masine po startovanju igre, najcesce sa nVidia karticama, evo patcha koji je meni resio problem:

http://thq.vo.llnwd.net/o10/SC/live/supcom_patch_3189_to_3220.exe

...patch donosi jos po neka sitna poboljsanja + uklanjanje SecuROM 7 CP-a.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nisam odusevljen igrom uopste.
Ne volim kada moram da napravim milion jedinica da bih porazio njegovih milion jedinica. Lose je izbalansirana jer svaka jedinica shuri drugu jedinicu bez pardona.
Grafika je odlicna, efekti takodje samo me malo glasovi jedinica smaraju jer su veoma monotoni i dosta cesto se ponavljaju. Jednostavno, masovke nisu za mene.
Ja sam vise ljubitelj CnC serijala koji je, po meni, do sada neprevazidjen.
Skinite demo CnC 3 i videcete o cemu govorim, mada onaj ko nije ispratio ceo serijal od momenta nastanka nece me bas preterano razumeti.

Poslednja izmena:
Nisam odusevljen igrom uopste.
Ne volim kada moram da napravim milion jedinica da bih porazio njegovih milion jedinica. Lose je izbalansirana jer svaka jedinica shuri drugu jedinicu bez pardona.
Grafika je odlicna, efekti takodje samo me malo glasovi jedinica smaraju jer su veoma monotoni i dosta cesto se ponavljaju. Jednostavno, masovke nisu za mene.
Ja sam vise ljubitelj CnC serijala koji je, po meni, do sada neprevazidjen.
Skinite demo CnC 3 i videcete o cemu govorim, mada onaj ko nije ispratio ceo serijal od momenta nastanka nece me bas preterano razumeti.

Uopste u ovoj igri nije poenta napasti nekoga sa masom jedinica,probaj da napadnes sa gomilom tenkova bazu branjenu solidnim brojem tureta i par nekih jedinica i sa stitom i videces o cemu pricam.Ovde je bas fora u range-u jedinica i u izgradnji tureta koji imaju veliki range,kao i u jakim brodovima ako je mapa sa vodom,ali njih ne mozes bas da nastancujes tek tako.

Nema veze u cemu je fora. U cemu god da je nisam preterano odusevljen samom igrom. Grafika OK itd ali mi igrivost ne odgovara. Ovo je licno misljenje i niko ne mora da se vredja zbog toga sto mi ovakav tip strategije ne lezi.

Ja moram da kazem da je SUPCOM igra sa dobrim pakovanjem ali bez sadrzine. Prosto igra nema dusu. Nadam se da ce C&C 3 biti bolja.
N

Meni se igra svidja ali ima ozbiljnih mana-kao sto sam gore naveo,slabije jedinice nema smisla da se prave jer predstavljaju losije verzije jacih jedinica,a do jacih se brzo dolazi tako da slabijih kao da nema.Recimo u Starcraft-u toga nema i cak i marinac moze kasnije da se upotrebi i te kako.Druga stvar je vezana za raznolikost rasa-naime,u svakoj rasi postoje iste klase jednica(npr,heavy tank,missile launcher,battleship) i u tim klasama su jedinice razlicitih rasa maltene iste.Ima par izuzetaka ali i onda su makar slicne.Jedino one eksperimentalne jedinice su interesantne,kao i dodaci za heroja.

Nema veze u cemu je fora. U cemu god da je nisam preterano odusevljen samom igrom. Grafika OK itd ali mi igrivost ne odgovara. Ovo je licno misljenje i niko ne mora da se vredja zbog toga sto mi ovakav tip strategije ne lezi.

Ovako, manipulacija ekonomijom, odbranom, jedinicama, i gradjenjem jedinica i baze uopste, je daleko ispred svakog RTS-a. Chris Taylor je dao domaci zadatak svim dosadasnjim bednim RTS-ovima. To sto si igrao igru 2 puta, ne znaci da je sr*nje, vec da nisi sve istrazio, evo ja npr, do juce, nisam uopste skapirao kako je dobar tactical missile deffence na tech 2, i koji je counter za njega. Ma, postoji bezbroj kombinacija i taktika koje mozes da izvedes, a to da je masovka, ne verujem da ce iko od iskusnijih RTS-ovaca dopustiti svojim glavnim jedinicama da udju u "masovku" vec ce naci nacina da zaobidje "masovku" i za**** protivnika na neki drugi nacin. :) :) :) bla bla bla mogu ja i ovako do sutra, znaci postoji zilion taktika za Build-order, unit-build-order, formacije, co-op za brzinom jedinica... :guitar:

Chris Taylor je dao domaci zadatak jos kad je izbacio Total Anihilation.Po vasoj prici vidim da niste igrali TA jer ovde se prica kao da je SC nesto super revolucionarno.SC je prakticno isti TA,s malim promenama.Izbacena je gomila jedinica(sto je dobro,jer su sve bile iste i 75% nisu se uopste pravile),ubaceno je par fora(nuklearka,odbrana od iste,stitovi).Igra i dalje pati od nedostataka koje sam gore naveo,ne kazem da je igra losa,naprotiv,ali svakako nije nista revolucionarno.

Chris Taylor je dao domaci zadatak jos kad je izbacio Total Anihilation.Po vasoj prici vidim da niste igrali TA jer ovde se prica kao da je SC nesto super revolucionarno.SC je prakticno isti TA,s malim promenama.Izbacena je gomila jedinica(sto je dobro,jer su sve bile iste i 75% nisu se uopste pravile),ubaceno je par fora(nuklearka,odbrana od iste,stitovi).Igra i dalje pati od nedostataka koje sam gore naveo,ne kazem da je igra losa,naprotiv,ali svakako nije nista revolucionarno.

Igrao sam TA naravno :) tad sam imao 10 god lol (1997). Pazi, slazem se u potpunosti za jedinice, npr, tech 2 tank ce SMRVITI tech 1 bot-a npr. a tek tech 3 bot... Mozda je na prvi pogled to stvarno nedoradjeno, ali think about it: Nadogradjivanje factory-a ili neke druge gradjevine, oduzima dosta vise resursa i resource rate od masovnog pravljenja jedinica, u tome je stos. Mozes da se opredelis da odvalis protivnika u pocetku i da mu ne das da dise, dok se on razgradjuje, a mozes da ides na jace jedinice i da usledi massive okrsaj. Kao sto rekoh 1000.put, ova igra ima BEZBROJ taktika na raspolaganju. :bottle: Sto se tice rasa, u osnovi su sve iste, medjutim, razlika je u samo par jedinica, koje su taktichke, npr uef ima mobile shiled generator, cybran smobile stealth generator...tactical aircraft za podmornice i naval. Odnos izmedju rasa nije dovoljno, tj skoro da nije uopste razradjen. Mada danas je tesko napraviti odlican RTS sa vise rasa, a pritom da bude besprekoran balans izmedju rasa.

Poslednja izmena:
SC ima milion fora i da bi igrao iole ozbiljnije potrebno je mnogo vise vezbe nego u drugim strategijama.

Evo na cetvrtoj misiji (ili je u pitanju treca, prva na kojoj igras sa naval jedinicama) na normal tezini i ubih se da ga odeljem ali nece pa nece !!!

heh, ja vec par godina nisam nijednu kampanju u nekoj strategiji obradio :) SKIRMISH ONLY!!! FUCK YEAH!!! :D

Pa dobro bre oce li da se oprzi malo SupCom-a na Hamachi-ju ili ne ? :D:D:D

Poslednja izmena:
OVO je KRIMINALNO:

Intel_High.png

Ma to za damage nije problem(nije ti ovo Warcraft),nego ono sto sam gore naveo.

@Bane87: Dobro,ja sam tada imao malo vise godina,ali drago mi je da si igrao TA :wave:
Inace,ne ono sto si odgovorio u vezi slabijih i jacih jedinica je prvo(i jedino) sto se navodi kao argument,ali razmisli:da bi uradio tech2 potrebno je jako malo vremena i resursa,tako da odmah imas tech2 jedinice koje su mnogo jace.I ajde sad napravi masu sugavih tech1 jedinica i dok dodjes kod mene ja imam nesto manje tech2 jedinica(i recimo koji turet) i puko si!:D

Poslednja izmena:
Uf grickam nokte i cekam adsl da i ja osetim cari Super Komandira.Presao sam TA 100 puta obe kampanje,tako da je meni ok ako je ista igra sa unapredjenom grafikom.I sta bi na kraju koja konfa je potrebna za igranje?

pa neki core duo ili x2, i recimo 7900gs za iole normalno uzivanje. Samo pazi, cak i sa ovim ce biti stucanja cim broj jedinica naraste.

Ako nekoga jos uvek zanima DVD9 to DVD5 konverzija, evo linka ka uputstvu (post broj 73):

http://www.fileforums.com/showthread.php?t=80002&page=5

Danas sam uradio konverziju i sve radi kako treba sto se tice instaliranja, stim sto ima jedan problem kad se instalacija zavrsi Win pocne da ***** nesto wrong volume inserted (valjda kad otvara auto run ili tako nesto), bla, bla, bla... resi se ubacivanjem prvog diska i pritiskom na OK.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno