Šta je novo?

Supreme commander!

Vidiš, probaću to tvoje. Ja držim na default medium podešavanju koje stavi igra.
Sve je savršeno glatko na početku i uglavnom se framerate drži dobro na manjim nivoima, ali kada krenu velike bitke, pa nuklearni udari... e tu drž' gaće da imaš dvocifreni FPS :D

Sa game details na low cak i kod masovnih okrsaja FPS se odrzi u normalnim granicama.

Mora da je to nesto kao tip broj pokretnih delova na jednoj jednici ili tako nesto...

Morace se udariti multi samo da pokapiram kako se igra.

Ma nije frame rate problem u strategijama. Nego ovde, ako igras sa kompovima, preko 2 na 2, posle jedno pola sata igre pocinje da usporava, kad se skupe hiljade jedinica i gradjevina, pa uspori igra, samo sto ne krene unazad.

Veruj mi, postane problem kada padne na 1-2 FPS. Onda je frka pogoditi jedinicu kojoj treba da zadaš komandu.
Nego, probao sam da aktiviram dual display prikaz sa dve grafičke karte i kada mi nije išlo pročačkao sam malo po FAQ-u igre i nažalost naleteo na ovo:

Question: I've got two monitors - how do I use both with Supreme Commander?

Answer: First, realize that dualhead mode (two video monitors on a single video card with two video ports) is different from multiple video cards.

Supreme Commander does not support multiple video cards, but does support dualhead mode.

Prema tome, ništa od toga... nemam dovoljno jaku mašinu za dualhead sa jednom grafičkom kartom :(

Poslednja izmena:
Evo ja pikam igru sa poslednjom verzijom patcha i performanse mu ne opadaju tokom nivoa linearno, nego dok imam samo ACU na nivou imam oko 40FPS kada se sve napuni i krenu bitke oko 20 Fps i tu stoji konstantno.

Ako neko hoce multi player ja sam za, inace igra ima direct ip konekciju ka drugim igracima, u prevodu ne treba hamachi.

Igra usporava brzinu igre (protok ingame vremena) da bi odrzala prihvatljiv FPS, kada FPS padne ispod odredjene granice, tako da je bolje imati 15FPS i 1x Time, nego 30FPS i 0.25xTime.

Cekaj, X800XL si stavio u masinu u neki od slotova pored 2600XT u PCI-E x16?
Da, u PCI-E x4 slot koji postoji na mojoj ploči. Radi odlično, probao sam par igara i nema pada u performansama u odnosu na x16 slot. Samo što ne mogu da je iskoristim za drugi displej u SC-u, a baš sam se na to nameračio :(

******... najzahtevnija strategija ikad i oni ne ubace podrsku za SLI :smash:

******... najzahtevnija strategija ikad i oni ne ubace podrsku za SLI :smash:
Radila bi ona u SLI konfiguraciji. Onda te dve karte ionako rade kao jedna virtuelna. Ne radi sa dve zasebne grafičke karte.

Ne radi sa dve zasebne grafičke karte.

Pa, nijedna igra ne radi tako ? A i zasto bi tako radila ? :trust:

Interesuje me, ako igra podrzava 2 monitora, da li igra onda povecava rezoluciju ili moze da se uradi samo clone prvog monitora pa da na tom drugom prikazujes sta ti vec treba na mapi ? Nadam se da ste me razumeli :)

Pa, nijedna igra ne radi tako ? A i zasto bi tako radila ? :trust:

Interesuje me, ako igra podrzava 2 monitora, da li igra onda povecava rezoluciju ili moze da se uradi samo clone prvog monitora pa da na tom drugom prikazujes sta ti vec treba na mapi ? Nadam se da ste me razumeli :)
Pa ovde je navodno baš u toj multidisplej podršci bila fora, tj. to je reklamirano kao jedan od noviteta igre, a ne vidim zašto bih pretpostavio da nije izvodljivo, windows radi na više grafičkih karti istovremeno, zar ne? Naravno, nigde nije naglašeno da ne može tako, nego sam morao da prekopam po sajtu da bih našao info.
Koliko sam shvatio, displeji funkcionišu nezavisno, tj. kada je miš na jednom, onda možeš da radiš na njemu normalno kao i inače, a drugi samo prikazuje dešavanje u onom položaju u kom si ga ostavio. Najzgodnija stvar je definitivno strateška mapa koja bi stajala na drugom monitoru, dok na prvom gledaš akciju iz veće blizine.

windows radi na više grafičkih karti istovremeno, zar ne?

Da, ali za to potrebno da one budu iste, tj. u ovom slucaju 2x2600XT :)

Koliko sam shvatio, displeji funkcionišu nezavisno, tj. kada je miš na jednom, onda možeš da radiš na njemu normalno kao i inače, a drugi samo prikazuje dešavanje u onom položaju u kom si ga ostavio. Najzgodnija stvar je definitivno strateška mapa koja bi stajala na drugom monitoru, dok na prvom gledaš akciju iz veće blizine.

I pritom se ne povecava rezolucija, npr. u slucaju dve 19-ice nije 2560x1024 ?

Ne, za svaki montor se zasebno bira rezolucija. Probao dok mi je stara katodna 17 stajala na stolu, relativno korisno, jer manje vise ti u igri uvek treba pogled na mapu sa najvece visine.

Aha, nisam znao da to moze, kao ni Nex :p. A jesi probao na drugi DVI da povezes drugi monitor ? Ako se rezolucija ne expanduje na drugi monitor,vec se bira posebno za sebi, mislim da ti to ne bi ubilo perfomanse masine

Aha, nisam znao da to moze, kao ni Nex :p. A jesi probao na drugi DVI da povezes drugi monitor ? Ako se rezolucija ne expanduje na drugi monitor,vec se bira posebno za sebi, mislim da ti to ne bi ubilo perfomanse masine
Pazi, probaću. Ali opet jedna grafička karta onda radi posao za dva monitora, tako da ima mnogo više posla čak i kada bih rezoluciju na drugom monitoru spustio na minimum.

Ako je na drugom monitoru samo mapa, znaci 2D, ne bi trebalo da bude problema :). Cak i da malo padne fps, mozes da spustis crpnes :p malo detalja zarad veceg komfora, naravno ako ti to odgovara :)

Ma nisam, uleteo Bioshock i tako... :p

Dobio sam ovu igru uz grafulju i nikako da se nakanim da instaliram da probam vidim da je neki hvale a neki pljuju . Pred postavljam posto dele uz grafu da ce da radi u full-u ne verujem da bi je delili da ne mozes da igras i da secka.

Koliko puta da kazem, graficka je za SupCom skoro nebitna, moguce je da je stvarno neki 6800Ultra dovoljna. ProbLJem je u tome schto je apso. obavezan brz dual core procesor. Kada poredim performanse kada se igra zakuva, sa procom na 1.8 i klokovanim na 3, to je nebo i zemlja.

Znas kako... Meni je SC na 7600GS isao u full podesavanjima na mislim 10x7... Na pocetku borbe, kada je bilo jos malo jedinica (bez obzira na velicinu mape), radio je savrseno. Ali, kako krene makljaza i na mapi ima 1000+ jedinica, frejmovi su bili ne jednocifreni, vec na decimale sa prvom nulom. Nisam jos probao sa drugom grafickom, I'm busy...
A pogledaj na kom procesoru su testirali igre... Mislim...

Mora da si se naigrao SC-sa tom 7600GS :D.

Jak cpu je tu da bi se eliminisao procesor kao usko grlo.

Inace evo malog tvika, premestite mini mapu u kartografski mod, fps skace osetno.

Mora da si se naigrao SC-sa tom 7600GS :D.

Jak cpu je tu da bi se eliminisao procesor kao usko grlo.

Inace evo malog tvika, premestite mini mapu u kartografski mod, fps skace osetno.

Pa, iskreno da ti kazem, taman sam se primio... Morao sam samo da ulupam protivnika dok ne napravi 21 jedinicu. :d :d

Mislim da si hteo da kazes GPU, umesto CPU...

Ne, jak GPU i slab CPU je kontra, u ovom slucaju je High end CPU i mid-level GPU, znaci nema sta da se brinu da li ce CPU biti usko grlo...

Poslednja izmena:
I onda posle kazu da proc nema uticaja na igre :D. How yes no :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno