Šta je novo?

Supreme commander!

Konacno mi je igra pala saka.:banana:
Naravno original. Stigao pre pola sata iz USA.
Kutija+kartonski omot, install code, knjizica, mapa poster sa jedne strane, a sa druge strane sve tri frakcije sa pregledom svih jedinica i njihovim upgradeom.
Koncno da izadjem na net i da vidim to ludilo. Vise utisaka, kada budem odigrao malo na netu.
Upravo je instaliram.

Ja nabavio igru, instalirao i deinstalirao...
Previše je zahtevna za moju mašinu, mogao bih da je igram samo na low details i to ne baš komotno.
Jednog lepog dana...

Doktore, gde su utisci?

Bas sam hteo da pitam u vezi ove igre. Dobio sam je sa grafickom, trebalo bi da je original mada ne znam da li sa njom mogu da se igram online? Mogu li?

Kakva je online, igraju li je nasi ljudi?

Doktore, gde su utisci?

Bas sam hteo da pitam u vezi ove igre. Dobio sam je sa grafickom, trebalo bi da je original mada ne znam da li sa njom mogu da se igram online? Mogu li?

Kakva je online, igraju li je nasi ljudi?

Kakvi bre utisci. Igra sabija koliko je dobra, ali odbija neke ljude koji su navikli na klasicne strategije (na forumu su se neki bunili kako ne mogu da se snadju u igri, a navodno igraju WC3). Ima dosta jedinica i kombinacija, mape su ogromne, i prava snaga je u multiju.
Na GPG ima par nasih ljudi, imas dosta replay-eva da vidish sta ljudi rade. Bruka. Igrao sam malo u multiju i oshurili su me. Opasna igra. Zao mi je sto je nisu uvrstili na ovogodisnjem WSG, jer zasluzuje vise od Tiberiuma. Zahtevna do bola, zato je i ne igram nesto puno, dok ne upgrad-ujem komp.

igra je zahtevna zato sto je neoptimizovana i lose kodirana, a isti takav ce biti i "world in conflict". A SCom nije uvrsten u WSG zato sto je prodaja ocajna (nikakva) i jako je malo ljudi igra. Zato je i uvrstavaju u bundlove sa grafickim. To se obicno radi sa naslovima koji su prestali da se prodaju ili su vec matori. Sta ces, ne znamo sta valja :p

Poslednja izmena:
nema je na top 10, a ni na top 50 (jos od pre mesec dana je ispala), stavljaju je u bundle od grafickih karti. Morrowind je u bundlle dosao tek nakon godinu dana prodaje...Splinter Cell svaki isto tako posle pola godine i vise minimum...Sta mislis koliko kosta licenca za bundlle izdanje ? 3-5$ ? :) To je poslednje sto izdavaci rade sa igrama (nije pravilo), tj poslednji voz da se arade pare. Cista logika.

nema je na top 10, a ni na top 50 (jos od pre mesec dana je ispala), stavljaju je u bundle od grafickih karti. Morrowind je u bundlle dosao tek nakon godinu dana prodaje...Splinter Cell svaki isto tako posle pola godine i vise minimum...Sta mislis koliko kosta licenca za bundlle izdanje ? 3-5$ ? :) To je poslednje sto izdavaci rade sa igrama (nije pravilo), tj poslednji voz da se arade pare. Cista logika.

Izvini, ali da se prosto izrazim, sereš. Jeli Company of Heroes, koji je igra godine na x mesta, 3$, a u bundlu je sa gomilom MSIjevih 8800 još od proletos, maltene zimus.

9CV91078.jpg

Ovo mi izbaci kada kliknem da se prikljucim na net. I ziasta, nema ni D od tog direktorijuma, doduse instalirao sam igru na drugom mestu ali uopste nemam taj GpG direktorijum. Prilikom instalacije me je pitao da li zelim da postavim ikonicu za to na desktop, rekao sam NE ali sam dalje najnormalnije instalirao igru.

Ocigledno da ne moze da se igra MP kada se igra dobije sa grafickom kartom. Nisu ni oni naivni.

Izvini, ali da se prosto izrazim, sereš. Jeli Company of Heroes, koji je igra godine na x mesta, 3$, a u bundlu je sa gomilom MSIjevih 8800 još od proletos, maltene zimus.

CoH je avion za ovaj supremecomm krsh. I nisam video nigde da ide u bundle-u sa 8800, pogotovo ne u decembru prosle godine kada u bundle-u sa 8800gtx (nije bio drugi tada) nije islo NISTA !. Zato nemoj da lupas gluposti kad nemas pojma. To sto se tebi igra svidja (mozda) je druga stvar, svidja se i meni chessmaster, to ne znaci da je igra "vrh".

Nemaš pojma, gx-x, CoH je išao u bundle sa MSI kartama još od februara ako se dobro sećam, a CoH popularnost duguje warhammerolikom izvođenju smeštenom u WW2 :)

CoH je avion za ovaj supremecomm krsh. I nisam video nigde da ide u bundle-u sa 8800, pogotovo ne u decembru prosle godine kada u bundle-u sa 8800gtx (nije bio drugi tada) nije islo NISTA !. Zato nemoj da lupas gluposti kad nemas pojma. To sto se tebi igra svidja (mozda) je druga stvar, svidja se i meni chessmaster, to ne znaci da je igra "vrh".

Tsk tsk, sa karticom sam dobio CoH, kartica se u tom bundlu pojavili u unostranstvu koliko pamtim čim se i pojavio GTS 320...

ali se GTS 320 nije pojavio u decembru, daleko od toga, prvo je bio u prodaji samo gtx, pa je izasao ubrzo i gts640, pa tek posle 320. Svejedno , nije poenta u tome, vec ste mi pitali "odakle mi ideja da se lose prodaje?" (sup. comm.) i reko sam odakle. Ko se ne slaze ima prava da se ne slaze, mene bas briga, ali mojne mi pisete na fazon "*eres" i tako te reci. Ja nisam nikoga vredjao niti prozivao.

ali se GTS 320 nije pojavio u decembru, daleko od toga, prvo je bio u prodaji samo gtx, pa je izasao ubrzo i gts640, pa tek posle 320. Svejedno , nije poenta u tome, vec ste mi pitali "odakle mi ideja da se lose prodaje?" (sup. comm.) i reko sam odakle. Ko se ne slaze ima prava da se ne slaze, mene bas briga, ali mojne mi pisete na fazon "*eres" i tako te reci. Ja nisam nikoga vredjao niti prozivao.
Pretpostavljam da je Stalker podjednako loše prodavan, pošto je Asus još od marta krenuo da isporučuje Stalker sa svojim grafičkim kartama?

ali mojne mi pisete na fazon "*eres" i tako te reci. Ja nisam nikoga vredjao niti prozivao.

Podsetio bih te na tvoje edukativne slogove upućene undefined-u:
Zato nemoj da lupas gluposti kad nemas pojma
Isti si Duško Vujošević :d
"Na laž odgovaram lažju" :) :D

@filipenko:

sto se asus-a i stalkera tice: vrlo verovatno. Ni njega vec odavno nema na listama top50 :d (sad ce "starac" da dodje da me bije :p ) Digresija tome bi recimo bili simsi koji ne idu ni u jednom bundle-u, a konstatno su najprodavanija igra...hmm...Ni battlefield nesto ne vidjam po kutijama, ni oblivion, ni Quake3 cak ! ;)

Sto se uvreda i Duska Vujosevica tice :) Kapiram poentu, ali nije stvar u tome. Evo test mali za tebe:

Pronadji rec koja je "ruzna, "uvredljiva", "nepristojna" ili "vulgarna" :

lupas
gluposti
pojam

;)

Drugo, ako neko vec nekome napise nesto uvredljivo ili provokativno, ocekujem objasnjenje na tematiku, a ne samo uvrede. Ja sam objasnjenje dao.

PS. Nisam se uvredio, samo mi je stao na zivac, verovatno i ja njemu ali ***. :S: Mislim da ipak treba i u vredjanju da sr drzimo neke kulture da ne bi zavrsilo kocijaski "*ederu jedan, nemoj ti meni" i te vartijante :)

over&out. reko sam sta sam imao.

Mislim da jedan od jacih razerovih miseva ide u bundlu sa BF2142. A simsi uopsti ni nisu igra. Jel Half Life 2 takodje propao u prodaji, kad se delio uz ATI karte i pre nego sto je izasao, a i sada EP2 jos nije ni izasla pa ce biti odma u ATI bundlu.

Takodje, ako se neka igra ne prodaje kao Simsi i WoW ne znaci da je losha. Ajde, Battlezone kec iz '98, obrazlozi zasto je losha igra (po vamna), zasto se prodao ni u 100,000 primeraka i ni bundle mu nije pomogao da se proda.

HL2 se skidao preko steam-a, uz broj sa kupona. stampani disk sa printom i slikom i svime time mnogo vise kosta od steam-a, ali nema veze sad to, epizode necu da komentarisem, po meni su cist krsh, jako su kratke i ne klasifikuju se kao igra uopste posto imaju 2-3 sata gameplay-a :)

Inace, meni supp.comm. jeste losa igra, ali prodaja pokazuje koliko je jos ljudi smatra losom ili neinteresatnom ili nesto trece. Dakle nisam ja tu nista izmislio.

Battlezone nisam igrao, igrao sam dvojku koliko je trebalo da se zavrsi onaj deo sa instruktorom. Nakon toga sam bio u rebusu sta treba da radim i poginuo brdo puta, nakon 2 sata sam odustao. Bilo mi je par ljudi u igraonici koji su je igrali (dvojica zapravo) i to je to.

PS. Zaista ne mogu da znam sta je sve islo u bundlle-u, a sta nije do sada, znam da su MSI i Leadtec prilicno dobro raspolozeni da daju dobre igre uz karte, dok recimo ASUS daje igre tipa king-kong, GT legends i tako "neke" :) U sustini vise bi voleo da dobijem majcu kao sto BFG daje, nego supreme commander :)

Potpuno sam zaboravio na ovo:

Fallout 2

SPECIAL Game System Design By

Chris Taylor
Tim Caine

Potpuno sam zaboravio na ovo:

Fallout 2

SPECIAL Game System Design By

Chris Taylor
Tim Caine

U pitanju su dva razlicita Chris Taylor-a,ako si na to mislio. Ocigledno moras da se zoves tako da bi napravio extra igru :D

@GX-X : koliko puta treba da se ponovi da prodaja neke igre ne govori mnogo o njenom kvalitetu. Ne svidja ti se SC,ok,ali znaj da nisi dokazao da je igra losa.

Kad bi je igrao malo duze onda bi mogao da das konacnu ocenu,koja bi tada,verujem bila drugacija :wave:

Instalirao igru i krenuo da igram i razochalara me donekle. Mislim ista stvar izgleda drugachije zavisno koja je jedinica napravi kako sam skontao a i video. Ma pogubish se u onom "moru" jedinica. Razlikuje se od Tiberium-a totalno a malo mi izgleda bezveze nachin a koji su ajshtanizirali igru sa E=mc^2 resursima i sl. ;) Mislim dezintegrishem drvo za resurs :p
A onaj glavni baja kad ga teleportuju, trava ne raste 10 minuta posle njegovog dolaska.

Zoom u nebesima i onda mi izgleda sve ko Lego kocke. :p

Poslednja izmena:
Chinjenica je da je Supreme Commander gotovo isti kao i Total Annihilation. Jedino se izmenila velichina mapa i poboljshala grafika. S druge strane igrica je postala nenormalno zahtevna i prosto je sramota da Tiberium Wars onako dobro radi sa odlichnom grafikom, a SC kochi sa svojom...

Meni se SC svidja zato shto sam voleo TA, ali me je malo razocharao time shto nije pokazao nishta preterano novo...

U pitanju su dva razlicita Chris Taylor-a,ako si na to mislio. Ocigledno moras da se zoves tako da bi napravio extra igru :D

@GX-X : koliko puta treba da se ponovi da prodaja neke igre ne govori mnogo o njenom kvalitetu. Ne svidja ti se SC,ok,ali znaj da nisi dokazao da je igra losa.

Kad bi je igrao malo duze onda bi mogao da das konacnu ocenu,koja bi tada,verujem bila drugacija :wave:

Hihiiiii...namerno sam stavio zbog Chrisa. Ovde i onde, a igre jedu malu decu.

Kako bre radi Tib Wars? Limitiran na 30FPS da se ne vide godine SAGE endzinu!

Instalirao igru i krenuo da igram i razochalara me donekle. Mislim ista stvar izgleda drugachije zavisno koja je jedinica napravi kako sam skontao a i video. Ma pogubish se u onom "moru" jedinica. Razlikuje se od Tiberium-a totalno a malo mi izgleda bezveze nachin a koji su ajshtanizirali igru sa E=mc^2 resursima i sl. ;) Mislim dezintegrishem drvo za resurs :p
A onaj glavni baja kad ga teleportuju, trava ne raste 10 minuta posle njegovog dolaska.

Zoom u nebesima i onda mi izgleda sve ko Lego kocke. :p

Meni i dalje nije jasno sta vam je toliko tesko sto se tice resursa! Igra ima drugaciji sistem od drugih RTS-ova,ali to ne znaci da je los,pogotovo ako se uopste niste potrudili da se malo priviknete.Uopste nije bitna dezintegracija posle koje dobijes fiksan resurs,jer je ovde nije poenta koliko imas resursa trenutno vec koliko ih dobijas po jedinici vremena.Ako bas hocete objasnicu vam detaljnije;)
Ovaj RTS se potpuno razlikuje os C&C3,najveca razlika je u velicini mapa i duzini partije gde C&C moze da se zavrsi za 5 minuta a SC moze i vise casova da potraje.
A ne znam kako moze da vam se ne svidi zoom in i zoom out,to je nesto sto je prvi put vidjeno sada.Naravno da kad skroz un-zoomiras izgleda na lego kocke kad bojno polje postaje mapa.

Upravljanjem velikim brojem jedinica sa vece visine (zoom out-a) nije bash interesantno.
Mozesh da zadash grupi jedinica da neshto radi a posle da ti ostaje da zumirash da bi video sam fajt. Mislim igra ima neku dozu shmeka ali na totalno drugi nachin. Ne znam ali mene bar za sada nije neshto vukla da je igram kao C&C3. Mozda mi treba duzi period navikavanja.

Poslednja izmena:
Konačno sam u mogućnosti da probam ovu igru i stvarno je heavy. I dalje mi je mašina na granici za veće mape sa većim brojem jedinica gde počne da se davi žestoko kada krene fajt na medium details u 1280x800.
Sviđa mi se što iako turtlovanje ima smisla u nekom srednjem delu igre i ako postoje prilazi koji mogu dobro da se brane, kasnije to jako može da se obije o glavu. Već mi se par puta desilo da pokušavam da izgradim onu heavy duty artiljeriju trećeg nivoa, a neprijatelj mi probije liniju i ode mas' u propas' :)
Naravno, ovo treba probati protiv živog igrača na nekoj 10x10 ili 20x20 km mapi.

Igra je fenomenalana. Cak mogu i da je igram sa poprilicno glatkim FPS-om, glavna stvar je da spustim Game details na LOW. Sve ostalo na high (osim senki), senke na low, rez 1152x864. Sta je game details? Pretpostavljam broj drveca zbunja i tako to.., uglavnom na HIGH je slideshow, na low je skroz glatko (cak i sa masom jedinica), a igra izgeda isto, nisam uspeo da izvalim raziku.

Nazad
Vrh Dno