Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo,
Imam supernovin ruter tc7210 i zanima me da li je moguće uključiti bridge mode na njemu? Koliko vidim, nema opcija, a želeo bih da priključim svoj umesto njihovog.
Mozda moze ali moras da trazis da ti oni prebace u bridge mode, mada nisam citao da je neko prijavio da su mu tako nesto uradili. Tvoj mozes da stavis jedino u DMZ ili da trazis da ti daju stari modem EPC3208 pa onda nemas dupli NAT. Modem moze samo do 300-350mbs download tako da zavisi i koji paket imas. Da bi ti dali modem mislim da uslovljavaju da moras da uzmes javnu IPv4 (700din/mes). Ja koristim trenutno modem EPC3208 + MikroTik i javnu IPv4.

Ja imam Supernovin Technicolor 7200. Pošto mu je WiFi signal jako loš, a ne može u isto vreme da radi na 5 GHz i 2,4 GHz kupio sam Honor ruter 3 i podesio na njemu AP bridge mod i isključio njegov DHCP. WiFi na Technicoloru sam isključio i koristim samo Honor za WiFi, a Technicolor DHCP daje adrese svim uređajima na mreži. Move box je direktno kablom povezan na Technicolor, komp i sve ostalo je povezano za Honor, svi uređaji se vide međusobno i nemam dupli NAT.

Mozda moze ali moras da trazis da ti oni prebace u bridge mode, mada nisam citao da je neko prijavio da su mu tako nesto uradili. Tvoj mozes da stavis jedino u DMZ ili da trazis da ti daju stari modem EPC3208 pa onda nemas dupli NAT. Modem moze samo do 300-350mbs download tako da zavisi i koji paket imas. Da bi ti dali modem mislim da uslovljavaju da moras da uzmes javnu IPv4 (700din/mes). Ja koristim trenutno modem EPC3208 + MikroTik i javnu IPv4.
Sad kad kažeš modem, ispada da na tiku imaš javnu adresu ili te ja nisam nešto dobro razumeo?
Vraćam se opet u vreme avcom-a, kod njega sam imao modem i na tiku bez problema javnu statičku ip adresu, to nisu ni naplaćivali. Rikne modem, dodju stave epc 3925,popijem cg-nat. Proguglam, pronadjem foru da ga prebacim u bridge i voala na tiku javna ip. Krene priča oko supernove, apdejtuju firmwer na 3925 i nema više bridge.
Elem, kod supernove ne postoji opcija za bridge mode, bar koliko ja znam,zadnji put sam pitao pre godinu dana.

Radi u supernovi pa zna bolje od drugih ili...? I šta tu ima opširnije da se odgovara :) , neće da dozvole i kraj.

Svrljig već 2 sata bez ikakvog signala za internet i tv, sve na 0%. Naravno posle kiše, kao i obično...

DA, imam na MikroTik-u javnu IPv4 a radi mi IPv6.
Na koji način si to dobio od njih? Preuzeli starog provajdera, ništa nisu menjali od opreme i niko od njih nema pojma o tome ili na neki drugi način? Naravno da ovo nije bridge mode, pošto je modem u pitanju, ali je to ono što hoćemo da postignemo.
Javno neće ali... Srbija je ovo. Može svašta za ortake, tazbinu, podmazivanjem... Pitaj ove što dobijaju kao stari korisnici nove 2 godine upola cene.
Svi znamo da je u mts-u sve moguće uz vezu. Aj baš ću da pitam, dobro si me podsetio da imam i ja vezu, visoko..

Na koji način si to dobio od njih? Preuzeli starog provajdera, ništa nisu menjali od opreme i niko od njih nema pojma o tome ili na neki drugi način? Naravno da ovo nije bridge mode, pošto je modem u pitanju, ali je to ono što hoćemo da postignemo.
Nisu me preuzeli od starog provajdera jer kod mene oni konkurencije nemaju! Imao sam TC7210 koji bas nije radio kako treba pa sam trazio modem i javnu IPv4 i to je to. Kao sto sam rekao oni imaju samo stare polovne modeme EPC3208 koji mogu samo do 300-350mbs download pa ih bas ne daju ako ne moraju.
Kod novih TC7210 HW1.1 cak ni LAN IP ne mozes da menjas, STRASNO !

Renumeracija TV kanala​

Obaveštavamo vas da je 29. maja 2023. izvršena renumeracija kanala u okviru Super TV ponude.
Kanali kod kojih je izvršena izmena numeracije:

• Toxic TV sa pozicije 20 na poziciju 21;
  • Toxic Folk sa pozicije 21 na poziciju 22;
  • Agro TV sa pozicije 22 na poziciju 26;
  • Animal Planet sa pozicije 26 na poziciju 27;
  • Discovery Channel sa pozicije 27 na poziciju 28.
Izmene numeracije TV kanala se odnose i na MOVE N GO.
Link: https://mojasupernova.mts.rs/a1574/Privatni/Podrska/Servisne-informacije/Renumeracija-TV-kanala.html

Novi kanal u našoj ponudi​

Super PLAN TV ponuda bogatija je za još jedan TV kanal - Informer TV, čiju okosnicu programa čini informativni sadržaj, sa najvažnijim informacijama o događajima i temama iz Srbije, regiona, Evrope i sveta. Pored informativnog programa, gledaoci će moći da uživaju u raznovrsnom dokumentarnom, filmskom i zabavnom sadržaju.

Informer TV se nalazi u okviru Super TV Plus i Super TV Max paketa na poziciji 20.

U okviru MOVE N GO aplikacije, ovaj TV kanal se nalazi na 20. poziciji, i deo je Super TV Plus i Super TV Max paketa. Dodatne funkcionalnosti su Gledaj unazad 7 dana i Pauziraj.

Uvođenjem Informer TV kanala sledeći TV kanali su promenili svoje pozicije: Toxic TV je pomeren sa pozicije 20 na poziciju 21, Toxic Folk sa pozicije 21 na poziciju 22, Agro TV sa pozicije 22 na poziciju 26, Animal Planet sa pozicije 26 na poziciju 27, Discovery Channel sa pozicije 27 na poziciju 28.

1130.jpg

Link: https://mojasupernova.mts.rs/a1576/...ne-informacije/Novi-kanal-u-nasoj-ponudi.html

Ovim novim kanalom nastavljaju ispiranje mozgova, još mu dodelili 20 poziciju. Čudi me da nisu stavili poziciju br 3.

Danas SuperNova radi ocajno, ping prema mom gateway IP-u ide i preko sekunde (16ms-1900ms), a kada pokrenem SpeedTest ping padne na normalu sve dok se SpeedTest ne zavrsi kako bi prividno pokazao brzinu koju placam. Ovo je cista prevara kako ih nije sramota da bas toliko kradu. Da li neko zna koji se sve Zakoni na ovaj nacin krse?

Svi znamo koliko ih je briga za korisnike,posebno tamo gde nemaju konkurenciju,kao kod mene na primer.Ne računam mobilni net i aplikacije,nego klasika kabl...Alternativa mi je adsl koji je isto njihov.

Radi se bas o oprevari, ne mogu da verujem da se ovo drugima ne desava. Skidam nesto vec nekoliko sati sa FTPa, svaki put kad pokrenem speedTest ping mi padne i download se ubrza, kada se zavrsi speedTest opet katastrofa. Sidao ne skidao ping preko 1s. Ovo je nesto novo cinimi se od juce. Cak ne moram ni speedTest da pokrenem dovljno je samo da refresujem speedTest stranicu ping padne na momentat i se se ubrza na momenat. Jeeee koja prevara pa ne mogu da verujem da su na to spali.

ADSL tj VDSL je meni godinama radio SUPER a kada sam presao na ovo cudo bas cudne stvari se desavaju ....

Pozdrav, kako da dođem do zadnje verzije Move Smart aplikacije za Android TV, pošto ista nije podržana u BiH na Play Store-u za Android TV? Ako može link? Hvala!

Novi kanal - Current Time TV
Current Time TV je televizijski kanal na ruskom jeziku sa uredništvom u Pragu, koji su kreirale američke organizacije Radio Slobodna Evropa/Radio Sloboda i Glas Amerike. Kanal – preko RSE/RL – se finansira iz grantova američkog Kongresa preko Američke agencije za globalne medije.

Ne mogu da skontam kako skinuti odavde. 🙄
Izgleda da ApkPure nije dobavio paket. Guglaj rs.mts.supernova.tv apk i na par ostalih sajtova ćeš moći da skineš. Sve to isto u suštini odatle vuče instalacije.

Izgleda da ApkPure nije dobavio paket. Guglaj rs.mts.supernova.tv apk i na par ostalih sajtova ćeš moći da skineš. Sve to isto u suštini odatle vuče instalacije.
Uspio sam hvala puno, još dva pitanja pošto ne kontam ovo oko MTS-a. Prvo kako će raditi update ove apk verzije što sam skinuo, i drugo da li sa ovim login podatcima mogu koristiti neku drugu MTS aplikaciju, tipa Iris ili Klik TV? Vjerovatno je glupo pitanje, ja sam iz BiH pa ne znam kako to ide kod vas, a podatke sam dobio od druga iz Srbije, međutim on se apsolutno ne razumije šta se može sa ovim njegovim nalogom. Hvala u svakom slučaju. 🫡

@PajaELdin odabirom Google naloga koji ti je vezan za regiju gde je aplikacija dostupna, ako Play store ne otvori istu za BiH ili ručno. Za Iris Go nisam siguran da li važe isti kredijencijali, a Klik TV je Pinkov, tako da to otpada.

Ne mora da se brine oko apdejta, pošto oni novu verziju izbacuju samo kad moraju, a ova verzija za sad uglavnom radi.

Pozdrav! Danas došao tehničar iz Supernove, priključio onaj mali move box za "premotavanje", ja potpisao ugovor za još dve godine. TV radi kako treba, međutim net katastrofa odjednom, 65Mbps max a treba da bude 150. Modem je neki stari njihov Thomson još iz doba avcoma koji je do danas šljakao na većim brzinama od te. Kao da je sada hard capovan na 65-70? Da li je neko imao sličan problem. Zvao sam podršku naravnu, rekli da su prosledili kao gde treba.

Nemam odgovor nego pitanje :)
Dobio si box a ostale ti kartice za tri tv-a, do sada si ima 80/8 net, sada bi trebalo 150/nešto, na koaksijalcu si, i plaćaš 3300 taj paket?

Nemam odgovor nego pitanje :)
Dobio si box a ostale ti kartice za tri tv-a, do sada si ima 80/8 net, sada bi trebalo 150/nešto, na koaksijalcu si, i plaćaš 3300 taj paket?
Koristim samo jedan tv, tako je, bio je 80/8, sada bi trebalo 150/10 kako piše na ugovoru. Dobio 6 meseci 50%, posle toga tako nešto oko 3300, onaj osnovni paket.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno