Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Podneo sam zahtev za raskid ugovora (ostalo mi jos nekih 16 meseci), raskidam zbog mnogih stvari i preko mejla su me obavestili koliki je moj dug zbog raskida. Ja raskidam ugovor svakako nego procitah ovo oko kanala pa reko ajde sto i to sto mi traze da im platim kad imam pravo na bez penalni raskid. Ali eto sta su mi napisali. U prigovoru sam naveo raskid zbog ukidanja kanala, pozvao se na clan 107...
Pošalji ti ovo od SBB(ali moraš u radnji i verovatno će probati da ti uvale neku reklamaciju ti onda opet kažeš zašto si došao i izvadis taj papir i oni će odma drugu priču i šalju tamo gde već nemam pojma) šta te košta probaj pa i da pošaljem neku poruku ratelu smatram da je to manje bolnije od plaćanja 16meseci ali kako hoćeš.

Pošalji ti ovo od SBB(ali moraš u radnji i verovatno će probati da ti uvale neku reklamaciju ti onda opet kažeš zašto si došao i izvadis taj papir i oni će odma drugu priču i šalju tamo gde već nemam pojma) šta te košta probaj pa i da pošaljem neku poruku ratelu smatram da je to manje bolnije od plaćanja 16meseci ali kako hoćeš.
Ne placam 16 meseci, placam samo benefite ostvarene a to nije bas neplativo :)

Evo ga upbdate situacije zvali kevu danas i rekli joj DA DODJE PO OPREMU u radnju zvala je ista žena od juče i rekla joj kako Ni ona više nema pojma da su poslali novi mail u kome navode da se sačeka 30dana pa će videti.A juče potpisi.I kad je došla u radnju rekla joj nije problem da se raskine ali 30dana da oni odgovore.Boze sačuvaj šta u ovoj državi ne može da prođe.

30 dana je otkazni rok i za to vreme je i dalje aktivna pretplata dok te ne isključe.

Zvaće te i ponuditi 6(čak i 12) meseci i 50% popusta. Isto se i meni desilo, mogu da daju za dž, ne želim ništa više sa naprednom bagrom dabogda ih prodali kinezu da *****ju u pelene. Žohari raspali.

Da li mogu da zaobiđem CGNAT preko nekog VPN-a?

Pročitao sam da je svim korisnicima Supernova kablovskog interneta dodeljena privatna IP adresa koja je pod CGNAT. Pošto imam VPN preko jednog servisa koji plaćam, čini mi se da se zovu Privado VPN do sada nisam probao ali me zanima da li bih na taj način mogao da zaobiđem CGNAT sa moje konekcije?

Ja sam raskinuo pre nekoliko dana jer mi je istekao ugovor. Sad ću da čekam mesec dana pa se vraćam kao novi korisnik. Imam dosta gb mobilnog neta, a tv gledam preko antene. Nudili su mi 8 meseci po 50%. Ja se nećkao i čekao zadnji dan da potpišem kad oni isključiše tačno 30 od zahteva i više nije važila ta ponuda.

Super,u poslovnici ti rekli da je 1 mesec za novog korisnika?

Meni je promoter prosle godine rekao da je 3m posle raskida ugovora

Ja sam raskinuo pre nekoliko dana jer mi je istekao ugovor. Sad ću da čekam mesec dana pa se vraćam kao novi korisnik. Imam dosta gb mobilnog neta, a tv gledam preko antene. Nudili su mi 8 meseci po 50%. Ja se nećkao i čekao zadnji dan da potpišem kad oni isključiše tačno 30 od zahteva i više nije važila ta ponuda.
Zvao sam ih rekli da je to otkazni rok tako da ekstra.Ali svakako mutni su ko Morava.

• Like
Reagovanja: uji
Da li mogu da zaobiđem CGNAT preko nekog VPN-a?

Pročitao sam da je svim korisnicima Supernova kablovskog interneta dodeljena privatna IP adresa koja je pod CGNAT. Pošto imam VPN preko jednog servisa koji plaćam, čini mi se da se zovu Privado VPN do sada nisam probao ali me zanima da li bih na taj način mogao da zaobiđem CGNAT sa moje konekcije?
VPN ti omogutjava pristup sa drugih ip adresa. Trebalo bi da imash ipv6, pa onda CG-NAT nije issue, osim ako nemash bash neki specifichan
servis za koji ti treba ipv4 otvoren port... u tom sluchaju ti treba VPN koji forvarduje na tvoj host, sa nekog porta...

Hvala na odgovoru. Napisao sam problem na temi o CGNAT-u iako po svemu sudeći nije problem sa tim. Nisam znao gde da pitam a sumnjao sam da može biti CGNAT.

Ako se uzima samo Super Internet Plus 100/10 mb/s za 2000 dinara mesečno da li se može dobiti više od 4 meseca 50% popusta?

Шта тачно значе ове две ставке кад се мери брзина нета? Уоквирено белом са стрелицом која показује на слици?
Имам великих проблема са GeForce NOW стримингом,од нове године ради очајно у овим неким сатима,показује ми пинг од 45 до 65 и губитак пакета је повећан. Звао сам супернову,тамо нешто чачкали и кажу да је код њих све ок.
А пре нове године је радило супер,користио сам овој стриминг скоро 2 године без икаквих проблема.ping.jpg

Шта тачно значе ове две ставке кад се мери брзина нета? Уоквирено белом са стрелицом која показује на слици?
Имам великих проблема са GeForce NOW стримингом,од нове године ради очајно у овим неким сатима,показује ми пинг од 45 до 65 и губитак пакета је повећан. Звао сам супернову,тамо нешто чачкали и кажу да је код њих све ок.
А пре нове године је радило супер,користио сам овој стриминг скоро 2 године без икаквих проблема.Pogledajte prilog 376380
Tu ne prikazuje gubitak paketa. Probaj sa pingom do servisa, taj upload i download ne verujem da smetaju
za geforce now preporuchuju minimum 25mbps za 1080 60fps i ping minimum 80ms, a kao najbolji <40ms.

Како мислиш да пробам са пингом до сервиса? Ако мислиш кроз апликацију од GFN кад тестирам неки сервер и ту ми јави проблем. Да ли има неки други начин да се пингује без овог теста кроз апликацију?
Мислим да је мени проблем губитак пакета.
Tu ne prikazuje gubitak paketa. Probaj sa pingom do servisa, taj upload i download ne verujem da smetaju
za geforce now preporuchuju minimum 25mbps za 1080 60fps i ping minimum 80ms, a kao najbolji <40ms.

Како мислиш да пробам са пингом до сервиса? Ако мислиш кроз апликацију од GFN кад тестирам неки сервер и ту ми јави проблем. Да ли има неки други начин да се пингује без овог теста кроз апликацију?
Мислим да је мени проблем губитак пакета.
Ako znash ip adresu hosta na kom je igra, pa da vidish sa pingom, da ti javi latenciju i packet loss. No ako i aplikacija mozhe da radi isto i javljla ti packet loss,
nema potrebe da se muchish… u mesjuvremenu probaj ping recimo do google.com ili yahoo.com, pa ako ima packet loss, zhali se...

Registrovao sam se samo da bih postavio jedno pitanje... Na ES-u su me iskulirali skroz. Da li se još nekom dešava kada radi test propusne moći preko IPV6 da ne može da pređe 2,5Mbps? Inače imam paket 150/15Mbps. 14 dana je prošlo tiket nije rešen... s vremena na vreme me pozove automat da me pita da li sam zadovoljan i da li je rešen moj problem... Koristim sledeće testere za brzinu:
ipv6-test.com
rikijev v6
speedtest.tools
Imam svoje gigabitne rutere Netgear r8000 i Netgear r6250. Kablovi su stavljeni su novi. A i ne bih mogao sa ipv4 da ostvarim 150Mbps a sa iv6 da ne radi... kabal ne zna za protokol... U Supernovi su rekli da su imali "šum" na mreži... i onda ništa... Dok sam imao statičku IP, test bandwidth na ipv6 nije padao ispod 145Mbps... slike u prilogu:

Prilozi

• Screenshot_select-area_20230210223907.png
    Screenshot_select-area_20230210223907.png
    89.4 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_select-area_20230216084501.png
    Screenshot_select-area_20230216084501.png
    68.6 KB · Pregleda: 37
  • Screenshot_select-area_20230216084514.png
    Screenshot_select-area_20230216084514.png
    40.1 KB · Pregleda: 38
  • Screenshot_select-area_20230216084525.png
    Screenshot_select-area_20230216084525.png
    33.4 KB · Pregleda: 40
To ti je ogroman packet loss preko v6 protokola.

Daj trace do 1.1.1.1 (ipv4) i trace do 2606:4700:4700::1111 za v6.

Prvo ne valja ovaj mali loss vec prilikom izlaska u SN mrezu, a da ne pricam pri prelasku iz telekom u google mrezu, tu je katastrofa.

Ajde bas da vidimo cloudflare (i v4 i v6). Na jedinoj lokaciji na kojoj sam imao V6 (kod SN) vise nemam, pa ne mogu da isprobam.

Zanimljivo da je v6 lease nestao pre 2 do 3 nedelje (mozda bas od kad ti imas problem).

Čini mi se da je sve zbog toga što su limiti na ipv6 mali (2,5 Mbps) i da uređaji/servisi preferiraju ipv6 (npr. youtube, svi google servisi, ma svi bukvalno) i onda nastane zagušenje jer ipv6 je limitiran... Sa ipv4 je situacija bolja (kad isključim ipv6) ali onda nastaju neki drugi problemi... Evo trejsova koje sam sada napravio, uveče je situacija mnooogo gora... Problem mi je jer igram šah na lichess.org i kod tzv. "bullet" partija latencija je veoma bitna...

Prilozi

• Screenshot_select-area_20230216093355.png
    Screenshot_select-area_20230216093355.png
    51.5 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot_select-area_20230216093605.png
    Screenshot_select-area_20230216093605.png
    60.2 KB · Pregleda: 26
Ima još jedan tester koji sam koristio waveform i na ruteru imam podešen QoS na Openwrt-u HTB/Cake... Uvek sam dobijao A+... sada neće ni da izmeri javlja neku grešku...

Ako znash ip adresu hosta na kom je igra, pa da vidish sa pingom, da ti javi latenciju i packet loss. No ako i aplikacija mozhe da radi isto i javljla ti packet loss,
nema potrebe da se muchish… u mesjuvremenu probaj ping recimo do google.com ili yahoo.com, pa ako ima packet loss, zhali se...
Na forumu Geforce Now sam dobio smernice da vidim log fajl od Geforce Now,tamo sam nasao 2 IP adrese i kad ih pingujem dobijam ovo:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss)

A ovo sam sad dobio kroz aplikaciju kad se testira. Ocigledno je da ovaj packet lost uvek imam u periodu od 18h pa na dalje.
gfn.jpg

Poslednja izmena:
@mile-lile Daj baš da vidimo i trace do cloudflare-a.

To što waveform test ne radi, sigurno je vezano sa IPv6 problemima.

Inace sto se tice bufferbloat-a, namučio sam se da ga obuzdam na ovoj gigabitnoj vezi, ništa drugo nije problem nego treba jak CPU. Ali sam uspeo.
14358810212.png

Registrovao sam se samo da bih postavio jedno pitanje... Na ES-u su me iskulirali skroz. Da li se još nekom dešava kada radi test propusne moći preko IPV6 da ne može da pređe 2,5Mbps? Inače imam paket 150/15Mbps. 14 dana je prošlo tiket nije rešen... s vremena na vreme me pozove automat da me pita da li sam zadovoljan i da li je rešen moj problem... Koristim sledeće testere za brzinu:
ipv6-test.com
rikijev v6
speedtest.tools
Imam svoje gigabitne rutere Netgear r8000 i Netgear r6250. Kablovi su stavljeni su novi. A i ne bih mogao sa ipv4 da ostvarim 150Mbps a sa iv6 da ne radi... kabal ne zna za protokol... U Supernovi su rekli da su imali "šum" na mreži... i onda ništa... Dok sam imao statičku IP, test bandwidth na ipv6 nije padao ispod 145Mbps... slike u prilogu:
Nema to veze sa ipv6, mozhda samo na toj ruti kuda ide, imash veliki packet loss. Pingaj neshto i to proveri...
evo meni sa 120/15:
Screenshot 2023-02-16 at 10.08.39.png

@poglavicas
Znam za CPU... Ali imam paket od 150/15... Na statičkoj mi radilo skroz ok A+... Imam ctf i fa na r8000...
@bmaxa
Na kojoj si lokaciji? Ja sam Beograd-Kotež... Ovde je kopernikus bio ISP i verovatno sada ide preko Borče i RadiusVector infrastrukture koja je krš...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno