Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne vredi se cimati onda, imam još 5 meseci sa njima

Raskid je moguć, ali Telekom će obračunati penale, jer njihov argument je da oni garantovano nude određeni broj kanala u paketu i toliko su dužni da isporuče, odnosno nađu adekvatnu zamenu ako je to ispod kvote. Sve van toga je natezanje za tržišnu i sud.
davali su skoro uputstvo za raskid sa sbb-om, kad je sbb izbacio neke kanale

to isto vazi i za mts

Je l' ima još neko problem sa arenom 1 premium kanalom veceras? Ja nemam ni slike, ni zvuka. Svi ostali kanali su ok.

Nba tv koji emituje Supernova nema blage veze sa pravim Nba tv kanalom. Veceras na oridjidji nba tv gledam prenos Detroit-Spurs, prebacim na supernovin nba tv a tamo emisija Nba action. Probam na par listi i svugde utakmica. A ovo nije prvi put da se programska sema razlikuje.

Nba tv koji emituje Supernova nema blage veze sa pravim Nba tv kanalom. Veceras na oridjidji nba tv gledam prenos Detroit-Spurs, prebacim na supernovin nba tv a tamo emisija Nba action. Probam na par listi i svugde utakmica. A ovo nije prvi put da se programska sema razlikuje.
NBA koji gledas na SN je takozvani NBA International, kanal koji SVAKO vece ( sem kad je doubleheader sa TNT ili ESPN sam ) ima minimum jednu, max. dve utakmice.
NBA TV koji si ti nasao tamo negde je originalna verzija NBA TV USA, koji ima svoj raspored prenosa utakmica, koji je takodje ogranicen na max dve po noci, ali nema SVAKODNEVNE prenose.

Nisam najbolje shvatio raspored kablova i prostorija (nisu mnogi shvatili moju situaciju ni kad sam im crtao)... Ako za MOVE postoji problem manjka RG6 kablova ili slično, može se tražiti MOVE IP STB koji signal prima komplet preko LAN kabla (mislim da može i preko Wi-Fi ali nije najstabilnije ako je modem suviše daleko).
Da li si siguran za MOVE IP STB?
juce sam trazio tako nesto od korisnickog servisa i nemaju pojma o cemu pricam

To je stari ott uređaj, prethodnik hibridnog Move uređaja. Ne nude ga više.

Koliko dana im je potrebno da posalju aktivacioni kod za Hbo Max, stvarno su neozbiljni?

Ima li još neko iskustvo da Supernova blokira EON W10 i android aplikaciju? Kroz Chrome radi, ali kroz aplikaciju ne.

Ima li još neko iskustvo da Supernova blokira EON W10 i android aplikaciju? Kroz Chrome radi, ali kroz aplikaciju ne.
Supernova blokira EON koji je pozajmljen iz SBB mreže, a ako je EON iz Total paketa ili van mreže, on radi bez problema.

Koliko dana im je potrebno da posalju aktivacioni kod za Hbo Max, stvarno su neozbiljni?
Ја сам чекао више од месец дана. После 6-7 маила сам их добро напљувао и запретио рателом послали су сутрадан.

Da li si siguran za MOVE IP STB?
juce sam trazio tako nesto od korisnickog servisa i nemaju pojma o cemu pricam
To je stari ott uređaj, prethodnik hibridnog Move uređaja. Ne nude ga više.
Na strani dole preuzmite Super Plan paketi bez mobilne pdf dokument i pogledajte stranu 6:
Ako vam je lakše, izvukao sam ono važno i označio, dole je u prilogu.;)

Jedan naš član je bio ljubazan da postavi sliku svoje naprave, pogledajte zadnju stranu sa slike u spojleru:
Evo i prednja i zadnja strana. radi i preko wifia ali posto sam pre imao telekom iptv vec sam imao utp kabl do tv-a pa sam njega iskoristio. Pre 6 dana sam dobio ovaj uredjaj. A jel to znaci da posto ovaj ne koristi coax da mogu da uzmem 3. CA Modul i da zadrzim i ovaj MOVE? znam da kad su tek poceli sa move-om (tadasnji tv po tvom) da je moglo da se ima 3 cam-a i jedan tv po tvom ali se tv po tvom placao 300rsd(kasnije 120) taj tv po tvom uredjaj isto nije imao coax.

@Mr_Cojko Tvoja slika je sa linka SN OTT a izvukao sam posebno sliku sa zadnje strane pa uporedite.
SN OTT_backside.jpg

Pošaljem mejl sa upitom imaju li Smart TV box koji TV uživo i premotavanje ostvaruje isključivo preko LAN kabla. Skoro sedam dana nema odgovora. Ovde saznam da ima izvesni MOVE IP STB i odem u poslovnicu da pitam za to. Dama za stolom mi reče da to što tražim je običan STB koji nema premotavanje. Skoro 10 minuta se natežem s njom a ona ne odstupa od svoje teze. Setim se da imam papir kod sebe, na kojem je spisak uređaja i njegova cena. Pokažem joj to i pitam šta sad. Ćuti nekih 15 sekundi i zove ortaka da pita ima li to. Dobije potvrdan odgovor i čudi mi se. Ali veruje da mi neće dati to jer već imam hibridni MOVE i da ću možda morati novi ugovor. Savetuje mi da pošaljem novi mejl i uradim tako. Tražim specifično MOVE IP STB ako ima funkcije TV uživo i premotavanje preko LAN kabla. Sledećeg jutra dobijem poziv kao odgovor na mejl i žena mi kaže da imaju taj uređaj, da funkcioniše kako očekujem i da mogu da tražim zamenu hibridnog za taj. Sledećeg dana sam planirao da ih zovem da obave to kad sam primio poziv iz SN. Druga žena mi odgovara na mejl (nisam siguran da li na prvi ili drugi) i tvrdi da taj uređaj više nemaju. Imali ga u upotrebi ali više nije dostupan.
Tako da me ništa ne čudi više od njih. Dobijao sam mejlom gomilu kontradiktornih i glupih informacija. Zašto bi čudno bilo što imaju duple cenovnike, imaju i duple korisničke portale. Brod ludaka.
Ne volim sebe da citiram ali ovako sam ja prošao u natezanju s njima.
Trebalo bi da imaju taj uređaj, stari OTT su izbacili. Pa SBB ima EON sa samo LAN priključkom, mora i SN imati takav. Šta sa onim korisnicima koji ne mogu sa koaksijalnim kablom iz ma kog razloga?
@Mr_Cojko Bar ti znaš kakvi su oni, npr. tvoja pitanja sa Apollonom u SP2L paketu.
Poslednja rečenica od dve reči u mom citatu stoji. Da se ne ponavljam.

Prilozi

• Uredjaji_str6.jpg
    Uredjaji_str6.jpg
    121.1 KB · Pregleda: 41
Koliko treba monterima da se najave od dana kada sam naručio uslugu?
Ja sam ih cekao desetak dana, kad mi je dojadilo nazvao sam njihov centar i reako ako im usluge sutra ne bude uvedena da i ne dolaze...dosli, uveli, sve ok...

Mog komsiju su nazvali istog dana i zakazali dolazak za sledeci dan, dosli, uveli, sve ok...

Ako ih nema 2-3 dana zovi, inace se mozes nacekati...

Koliko treba monterima da se najave od dana kada sam naručio uslugu?
Najčešće bude: "Dobar dan, majstori iz Supernove, dogovoren je dolazak ekipe pa ako ima koga kod kuće, tu smo za 5-10 minuta".
Super ako ste kući i niste na klonji.:giggle:
Deluje šaljivo ali zaista tako ispadne.
Obično te zaborave, tj. nalog "gurnu u fioku" pa moraš da zivkaš. Nekad kažu da su u gužvi pa će biti u najskorijem roku. Precizan termin nećeš dobiti, samo možda javiće vam se tehnička ekipa da odrede vreme dolaska.
To je što se tiče korisničke službe. Kad te tehničari okrenu to bude tipa "tu smo u komšiluku, visimo na banderi, pa možemo doći za koji minut".

Na strani dole preuzmite Super Plan paketi bez mobilne pdf dokument i pogledajte stranu 6:
Ako vam je lakše, izvukao sam ono važno i označio, dole je u prilogu.;)

Jedan naš član je bio ljubazan da postavi sliku svoje naprave, pogledajte zadnju stranu sa slike u spojleru:

@Mr_Cojko Tvoja slika je sa linka SN OTT a izvukao sam posebno sliku sa zadnje strane pa uporedite.
Pogledajte prilog 375604

Ne volim sebe da citiram ali ovako sam ja prošao u natezanju s njima.
Trebalo bi da imaju taj uređaj, stari OTT su izbacili. Pa SBB ima EON sa samo LAN priključkom, mora i SN imati takav. Šta sa onim korisnicima koji ne mogu sa koaksijalnim kablom iz ma kog razloga?
@Mr_Cojko Bar ti znaš kakvi su oni, npr. tvoja pitanja sa Apollonom u SP2L paketu.
Poslednja rečenica od dve reči u mom citatu stoji. Da se ne ponavljam.
Samo da potvrdim, imaju move ip stb, isti ovakav koji je vidakk slikao. Ja ga dobih pre manje od mesec dana.

Da imam sve te njihove uređaje, pa da ih slikam i okačim, te dam detaljna objašnjenja u posebnoj temi...:rolleyes:
A onda da zvrcnem poslovnicu i kažem glavonjama da dođu ovde i malo se edukuju za promenu.:cautious: Dok se još nisu raspali...:sneaky:

Ne vredi se cimati onda, imam još 5 meseci sa njima
Vredi, pokušavaju da zamajavaju APP, ali ko traži decidirano zahtev za raskid i navede razlog - daju bez reči.

• Like
Reagovanja: uji
Ja vidim na SN da imam kitchen TV, da li to znaci da ne vazi to za raskid za SN, ili se ukida kasnije? Izvinite ako je vec pisano, nisam video na prethodnih par strana...

Jesi li siguran da nisi pomesao kanal sa 24Kitchen?

Supernova je istakla to obaveštenje, što znači da važi za sve.
Ja sam ipak rešio da idem do kraja, jer ne mogu više da trpim ovu degradaciju u svakom smislu i mestimične prekide interneta na optici.

Da, 24kitchen imam. Hvala na pojasnjenju. Ostaje da vidim ko daje bolje uslove SBB ili MTS obzirom da samo njihovu optiku imam u zgradi.
Ako mi je taj raskid sigurica onda da ne bi imao downtime-a(radim od kuce) najbolje da okrenem par agenata da vidim sta nude.

• Like
@nhordez ako imaš mts optiku, Yettel je zakupljuje pa ukoliko si korisnik postpaid paketa čak i sa popustom (važi se puna cena), možeš da imaš duplo veće brzine i povlašćenu pretplatu. Dajem im prednost zbog upload-a, pošto u tom slučaju je minimalno 150mb/s.

@nhordez ako imaš mts optiku, Yettel je zakupljuje pa ukoliko si korisnik postpaid paketa čak i sa popustom (važi se puna cena), možeš da imaš duplo veće brzine i povlašćenu pretplatu. Dajem im prednost zbog upload-a, pošto u tom slučaju je minimalno 150mb/s.
Da da, to znam za popust, nego po njihovom sajtu nemam mogucnost za optikom(optika skoro uvedena kod mene u Obrenovcu). Mogu da odem do poslovnice da mi potvrde, ali cini mi se da po Beogradu imaju Yettel kutiju u zgradi, a kod mene samo MTS i SBB

• Like
Pitao sam yettel da li ih ima kod mene, cekam odgovor. Pre par meseci uveden MTS i SBB kod mene a jos na MTS sajtu pise da nemam mogucnosti za optikom, a komsije vec imaju.
Nego, da li je neko izboksovao 12m za dinar u MTSu ako prelazi sa SN ili je nebitno odakle dolazis?
Dobio sam ponudu od SBBa za 18m za dinar za trio pakete uz ugovor na 30m, i 12m za dinar na 24m ugovor za duo pakete.

Jel ima neko ovaj MTS-ov ONT HUAWEI HG8245W5-6T ujedno i 2.4/5GHz ruter? Njihovi instalateri su mi dali taj ruter sa već podešenim nazivom mreze i passwordom i nemoguce je pristupiti ruteru na 192.168.1.1, a pretraga otvorenih portova predugo traje, jel ima neko brze resenje?

Ja imam Huawei HG8245W5-6T, ali isto ne znam koji mu je admin/admin username i pass. Probao sam sve šifre što je Milan Kragujević postavio na TeleSrbija, kao i ostalo što sam pronašao ovde na forumu, ali ništa ne prolazi. Užasno me nervira što ne mogu da mu stavim WPA2-PSK i WiFi je zaključan na WEP.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno