A neka druga zgrada ili kuca u toj istoj ulici. Pitanje je da li je supernova dovela nove instalacije u vasoj ulici ili iskoristila od drugih operatera koje je kupila. Prvo ovo proveri. A obavezno se zali budi uporan jedino ce tako resiti problem. Pisi im na sajtu, fejsbuk stranici, mail ili idi u poslovnicu.
Bio danas u poslovnici, porazgovarao malo sa jednom od gospodja koja je tamo zaposlena. Sve kulturno, pokusao da malo pojasnim konkretnije sta je problem, kako bi ona navela ovima sto salju na teren, odnosno da ne bude samo ono puko "problemi sa internetom" pa pitaj Boga kad ce se pojaviti neko od njih. Jos pitam gospodju najkulturnije da li bi mogla da doda da bi mi trebalo sto ranije da se pogleda, jer mi posao zavisi od stabilnog interneta (dakle gubim pare ili ih ne uzimam uopste), na sta mi zena kaze "pa vi ste za nas svi isti, niste nista bitniji", na sta odgovorim da razumem normalno, nisam lud, jelte ali ako nije problem da ipak navede nesto kako bi oni sto pre dosli, i gospodja ce "ne znam ja, nisam ja majstor, nemamo razloga da vama povladjujemo".
Poludim ja tako, i pitam samo kad mogu nekog da ocekujem nekog sa terena, ova kaze "u roku od 48h".
Majke mi moje, da je neko ovako neprijatan u radu sa ljudima na poziciji na kojoj je to jedina potrebna osobina, davno nisam sreo. Umalo ne rekoh gospodji da zbog nas "koji smo svi isti" (koji placamo njihovu kablovsku i net) ona ima mogucnost da tu radi i dobija mesecni izdatak, ali nisam ipak toliki baksuz i toliko nevaspitan kao doticna gospodja. Ma druze, da sam znao da ostanem kod konkurencije, ovo je tesko mucenje sa ovom bagrom.
Na koksijalcu uglavnom muke. Evo vec pune dve godine exe net optika nikad kvar, uvek max brzina neta, tv kanali kristalno jasni.
Na zalost u mom gradu nema mogucnost optike. Da postoji (konkurencija uvela mesec dana posto sam presao kod ovih, eh zivote), gotovo sam siguran da ne bih imao ni blizu probleme koje sada imam. Doduse, sa kablovskom nemam nikakvih problema, da ne gresim dusu. Zato to kompenzuje ocajno stanje interneta u poslednje vreme.
Upstream i Downstream parametri modema i test brzine su poželjni da se provere i snime/slikaju. Može da pomogne u traženju rešenja za problem.

Inace je paket ona klasika do 100mb/s, tako da je ovo bas kriminal losije od onoga sto bi bilo ocekivano. Nekako najvise mislim da je ruter u pitanju, jer su prakticno identicne instalacije kod SBB-a radile odlicno, sa konstantnom brzinom interneta, a ovi su samo prikacili Supernovu na kutiju i nista vise.