Ma samo to upravljanje od strane provajdera, gde on moze da vidi uredjaje na mojoj mrezi, administrira, menja naziv i pass wifi-ja, itd je... Ma ne zelim da niko ima pristup sem mene i cao. A posebno ****** je DHCP. Kod Exe, NetNeta, MTS optike i ostalih je je pppoe (na optici i tako i treba da bude) i velika prednost na strani pppoe, ali *** ovo je napredna kablovska, sve sami naucnici.... e zivote....
Tipican primer: Posto su adrese u istom opsegu (i dodeljuju se preko DHCP-a) tipa 11.11.11.x bukvalno u "lan" mrezi i komunikacija izmedju njih bi bila maksimalna tj koliko mreza (odnosno ruter/lan na uredjaju) moze da podrzi, oni su blokirali komunikaciju izmedju ip adresa iz istog opsega. I sada ja imam staticku 11.11.11.1 kuci, u firmi, kod klienta kojima nesto radim je 11.11.11.5 11.11.11.250 itd, ja necu moci da pristupim direktno nekom servisu koji sam namestio tamo i obratno... Oni su toliko da ne kazem sta da nemam reci... Jad i beda. Kad bi neko iole razuman i pismen, ko razume materiju i zeli da nesto normalno uradi - vodio sn a i sam telekom - sve bi bilo drugacije. Ovako....