Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam za Palmu ali Studio B jeste najgledaniji. Ne verujete? Hajde, budite iskreni. Koliko vas stalno prebacuje na taj kanal, tj. koliko puta? Na dnevnom nivou?
Inače, svi znamo zašto je taj kanal toliko popularan, tj. u šta tačno zveramo kad ga gledamo.;):cool:

Ako možeš da pristupiš modemu unošenjem korisničkog imena i šifre, možeš. Koji je modem u pitanju?
Model TC7210 Technicolor

Ne znam za Palmu ali Studio B jeste najgledaniji. Ne verujete? Hajde, budite iskreni. Koliko vas stalno prebacuje na taj kanal, tj. koliko puta? Na dnevnom nivou?
0 puta.Kao i ostale domace kanale(ne računaci sport)
Verovatno kao i vecina ovde..
Neznam ni na kojem broju su ti kanali...
Realno zadnji put sam gledao studio B kad je gostovao Vuk Draškovic u predizbornoj kampanji...🙂...90s

@50cent
Uneseš gore u adress bar 192.168.0.1 i posle u polje Password admin. Ako neće iz nekoliko pokušaja, moguće da je neko stavio drugu šifru pa će morati reset modema. Kad pristupiš, odaberi Wireless-Primary Network pa u plavo polje unesi ime, npr. 50cent. Onda štikliraj zeleno polje ako nije kako bi mogao uneti šifru. Potom u crveno unesi šifru, npr. gangsta4life.:giggle:
Sačuvaj dole na Apply. Možeš isto i sa Wi-Fi 5G.
Wireless page.jpg
Naravno, stavi ime i šifru koju želiš, nemoj ovo što sam naveo kao primer.:p
Javi kako je prošlo.

0 puta.Kao i ostale domace kanale(ne računaci sport)
Verovatno kao i vecina ovde..
Neznam ni na kojem broju su ti kanali...
Realno zadnji put sam gledao studio B kad je gostovao Vuk Draškovic u predizbornoj kampanji...🙂...90s
Ti k'o da nisi SrbIn. Po ovoj sparini ne prebacivati na STD B? Šta bi ti Nada Macura rekla na to? Mislim da slojevito lagiš.:)

Poslednja izmena:
@50cent
Uneseš gore u adress bar 192.168.0.1 i posle u polje Password admin. Ako neće iz nekoliko pokušaja, moguće da je neko stavio drugu šifru pa će morati reset modema. Kad pristupiš, odaberi Wireless-Primary Network pa u plavo polje unesi ime, npr. 50cent. Onda štikliraj zeleno polje ako nije kako bi mogao uneti šifru. Potom u crveno unesi šifru, npr. gangsta4life.:giggle:
Sačuvaj dole na Apply. Možeš isto i sa Wi-Fi 5G.
Pogledajte prilog 350753
Uspesno sam namestio i zadovoljan sam :)

ne znam kako na tom modemu da otkljucam net... da ne mora sifra? :)

ne znam kako na tom modemu da otkljucam net... da ne mora sifra? :)
Nisam najbolje shvatio... Želiš da ukineš Wi-Fi šifru, da može svako da pristupi? Ozbiljno, ako to uradiš postoje manje šanse da te neko hakuje i još veće da ti se neko nakači na net, kao ja mom komšiji do skoro.:whistle: Ako ti se više njih nakači, očekuj pristojno zagušenje. Realno, niko ne bi volio da mu se uljez nakači na net. Ne verujem ni da bi se komšija obradovao da je saznao.:sneaky:

Možda želi da ukine enkripciju, a da dozvoli pristup samo određenih MAC adresama?

Naravno, ako ruter sve to dozvoljava.

Ti i pišeš kao da si 50cent....
Možda ne zna srpski, pa koristi google translate?

Ceo post je u moždalicama. :)

Koliko vidim izbacili su HRT iz Supernova Move aplikacije za Smart televizore, bar kod mene na Samsungu nema više HRT kanala.

Jaka mi stvar ti hrt kanali neka ih izbace iz ponude briga me ne gledaju ni oni nas rts. Bolje da ubace sport klub da se dogovore sa sbb.

Jaka mi stvar ti hrt kanali neka ih izbace iz ponude briga me ne gledaju ni oni nas rts. Bolje da ubace sport klub da se dogovore sa sbb.
Nema to šanse, zato je Telekom i kupio sve te manje operatere i spojio ih u Supernovu, da bi izbacio kanale koji su vlasništvo UM (SBB)

Znam za to ali kazem da bi bilo dobro. Bolje I to I jos neki filmski kanali nego hrt moje misljenje.

Ta dva sveta je nemoguće spojiti to da vam bude jasno jer su potpuno različite media grupe i "grupacije" 😎

Što se mene tiče nikada nisam imao problema sa servisima jer mi je ExeNet optika direktno kabl sa bandere a centrala tu blizu i zato ću i nastaviti ugovor sa trenutnom supernovom. Modem i ruter su za moje potrebe extra a SBB van mreže mi radi savršeno tako da to je to 😉

pa ne mora da busi
provuce kabal kroz otvor za neku od prethodnih kablovskih sto si imao;)
Upravo. MTS se uvukao kroz Poštinu kanalicu. Zato sam i bio zapeo oko potpisa, da ucenimo MTS da svoje i SN kablove stave kroz istu kanalicu (metalna je u pitanju, može tuce kablova da stane) ili makar da uklone Poštine kutije i kablove sa spratova. Nekima su nudili krečenje ulaza, nama nije potrebno, to možemo i sami.:)
I još da nateramo SBB da svoje kablove smesti na isto mesto. Pod našim krovom nema mesta svađi.:giggle:

Danas su ta tzv.gospoda iz sestra firme Telekoma Srbija a.d zvane Supernova d.o.o ugasili fiksni +net i to zato što "nisu"videli da je ubačen sporazum o otplati duga na rate . To su misto već učinili prošlog meseca i sada ponovo.
Toj tzv. " gospodi " ja mesečno uplatim po 4240 za Super exe sve 4 plus po 2000 za Mts prevedeno u jezik brojki mesečno im dam 6240 dinara ili 50 evra .
Mesečno zbog raznih prekida u distribuciji kablovske televizije , funkcije EPG napišem im oko 20 reklamacija i oni ništa ... Reklamacije rešavaju kad oni žele a ne kada im je " po njihovim " procedurama naloženo 48 h za rešavanje iste to za tu gospodu ne važi . Iako su taj pravilnik oni pisali a ne korisnik niti društva potrošača .
E sutra im podnosim tužbu makar sudski izgubio idu u proces !!!

Doći će za par dana da mi povežu net uz kablovsku, u sklopu one promicije koju su imali. Tražio sam da to ide preko nove infrastrukture, da mi zamene kablove, splitere, ruter, sve to...

Na šta da obratim pažnju, šta da im tražim da mi odrade/podese, ako imaju više rutera koji je najbolji?
Da napomenem da imam matori CRT TV koji je povezan koaxijalnim kablom, verovatno će to uticati na izbor STB-a...

Moze na njemu da radi i move box,samo moras da im trazis av kabal ako imaju da ti daju.Ako ne moraces da ga kupis sam. Sa jedne strane ide banana(kao za slusalice) a sa druge strane idu beli,zuti i crveni muski konektori. Bananu ubodes u move box a ova druga tri u tv na po bojama predvidjena mesta. Ako ri tv ima samo skart onda moras da nabavis i skart prikljucak u koji mozes da ubodes ova tri cinca pa onda skart ubodes u tv.

Move box ima samo hdmi, tako da jedino da uzmes hdmi to av converter, a drugi box pored hdmi ima i kompozitne izlaze koji se redovno prikljucuju direktno u tv ili u scart konvertor.

Morala sam ici da proverim, uopste nisam uocila taj av za bananicu. Prvi put i cujem da bi moglo iz 3.5mm chincha da ide u 3 rca.

Pa slabo onda imaš iskustava sa Android boxevima pošto većina koja nema baš RCA konektore na samom boxu fura taj fazon sa AV 3.5mm konektorom kao jedinim dostupnim analog output-om.

Takav kabl ima d3 mini od sbb i orion laki box prvi model za ovaj noviji nisam ga video uzivo pa da znam prikljucke.
Ima ga vecina boxeva cak uz ove je isao uz njih inicijalno kabl kad dobijes uredjaj.

Moze na njemu da radi i move box,samo moras da im trazis av kabal ako imaju da ti daju.Ako ne moraces da ga kupis sam. Sa jedne strane ide banana(kao za slusalice) a sa druge strane idu beli,zuti i crveni muski konektori. Bananu ubodes u move box a ova druga tri u tv na po bojama predvidjena mesta. Ako ri tv ima samo skart onda moras da nabavis i skart prikljucak u koji mozes da ubodes ova tri cinca pa onda skart ubodes u tv.
Move box ima samo hdmi, tako da jedino da uzmes hdmi to av converter, a drugi box pored hdmi ima i kompozitne izlaze koji se redovno prikljucuju direktno u tv ili u scart konvertor.
Move box ima i analogni AV izlaz u koji ide "bananica"
Sve je to OK samo što u kutiji sa MOVE boxom, pored LAN kabla, stoji još HDMI kabl.
Najbolje bi bilo da pre dolaska ekipe za instalaciju se napomene kakav je TV u pitanju da ne bude neprijatnih iznenađenja. Moguće da tehničari mogu iz rukava izvući AV, SCART kabl i/ili AV-SCART adapter. Ali postoji isto šansa da ga neće imati pri ruci. I šta onda? Nekad bi ti ostavili uređaj tako pa rekli da nađeš kabl/adapter ili bi doneli naknadno. Nekada si mogao sam da vratiš/zameniš uređaj. Sad sve oni rade na licu mesta, instaliraju i puštaju u rad. Ako ne može da radi, postoji šansa da ga i neće postaviti, već će uglaviti klasični STB i/ili doći drugi put da stave MOVE.
Ne kažem da će biti tako ali postoje šanse, bar što se tiče BG-a. Uverio sam se da je itekako moguće. Možda su u manjim mestima fleksibilniji, da kažem normalni.

Takav kabl ima d3 mini od sbb i orion laki box prvi model za ovaj noviji nisam ga video uzivo pa da znam prikljucke.
Ima ga vecina boxeva cak uz ove je isao uz njih inicijalno kabl kad dobijes uredjaj.
Svojevremeno je i D3i imao sve potrebne kablove, izvadili iz kutije i povezali očas posla. MOVE nema taj kabl niti adapter za njega, samo HDMI.

Poslednja izmena:
Zamene mi danas MOVE uredjaj, idaju neki mali gde sve ide preko neta, ne ubada s ekoaksijalac... I sve radi vidno brze, od promene kanala do vracanaj i sl...

Ali ima kedan veliki bag! Kada se ugasi na daljinac uredjaj, nakon sledeceg paljenja se REZOLUCIJA uvek samopodesi na 480p...udjem u podesavanja i stavim na 1080p i radi tako... Ali kebo to, ako ce svaki put da se rucno podesava, cak i da ne gasim uredjaj nego tv, prvi putbkad nestane neta ili struje opet isto, 480..

Jel neko upoznat sa ovim problemom? Evo i slika uredjaja

Prilozi

• IMG_20220728_153840.jpg
    IMG_20220728_153840.jpg
    174.3 KB · Pregleda: 114
Fantomski MOVE IP STB. Onaj što ga imaju pa nemaju kad im tražim. Pravi raritet.:giggle:
Šta da ti kažem, ovaj moj hibridni MOVE se pre neki dan čak tri puta zakucao, na druge bug-ove sam već i navikao. Ili traži drugi ili trpi, takva je oprema. Opet ima ovde par njih koji vele da im je sve savršeno, vole da nam udaraju čežnju.;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno