Idući put gledaj da sliku isečeš kako ne bi previše otkrivao privatne "delove".

Petljao sam ja baš danas kod mene: bez, sa jednim (aktuelna situacija) i sa dva splitera.
Naravno da ima smisla tako raditi prema SN tehničarima, pitaj kolegu
@vatrogasac53.
Njemu je stavljeno ovako:

Ako pitaš da li tako treba uraditi, tj, je li ispravno? Ne, naravno da nije. Spliter razdvaja signal i unosi gubitke kao posledicu toga. Za svrhu slabljenja signala se namenski koristi
OVO. S takvima možeš izabrati koliki gubitak hoćeš (ima ih raznih), možeš staviti onaj koji slabi samo Downstream, onaj koji slabi isključivo Upstream ili onaj koji deluje u oba smera. Spliter svakim deljenjem signala dodaje 3-4dB gubitka.
Downstream ti je skoro idealan sad po parametrima, međutim Upstream je na samoj gornjoj granici. Napominjem da to zavisi od situacije do situacije i modela modema. Moguće da može da gura i preko 55 bez problema.
Nego nisi precizirao kakvo je to zapravo zabadanje modema i da ga PC ne vidi. Kad je neki takav problem provere se portovi na PC-u i modemu, LAN kabl, povezivanje na neki treći uređaj (drugi PC, laptop), provera bežične veze, provera - skidanje i vraćanje koaksijalnog kabla i konektora, provera modemskog strujnog adaptera i modema (sjajno bi bilo ako imaš nekog blizu i dovoljno bliskog na SN da probate rokadu modema, u suprotnom tehnička služba ne gine). Većinu ovog možeš sam proveriti, kablove multimetrom, ali moguće je da modem polako otkazuje. Ukoliko je modem problem ili signal nije stabilan pre tvog priključnog mesta, jedino da tražiš pomoć od "SN stručnjaka" pa nek se pentraju po banderama.
Možeš još da probaš testove brzine, da vidiš kako kriva ide i da li oscilira.
Najsmešnije od svega je da taj prigušivač (atenuator) kao i druge takve stvari tražim po glupom BG-u i nigde ih ne mogu naći. Ima Niš ali dostavom mi dođe duplo skuplje. Ali zato ovde na svakom ćošku kladionice, pekare, radnje s telefonima, kladionice, kafići... Nije greška što sam ih 2 puta spomenuo.