Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A što se ti sekiraš da li će i kakve neko imati koristi od toga. Dobili ljudi zanimaciju, pusti da se igraju.

Evo i ja ću iz solidarnosti da krenem da restartujem ONT sve dok ZLOrion ne pusti IPv6 adresu... nema veze što nisam na CG-NAT :D :D

trebalo bi valjda da se oseti odmah u vecini torrent-a?
jel merio neko ping?

Strpljivo čekam ipv6, nekoliko puta do sada resetovao modem, ali ništa :(
Da li je neko na ex Radijusu dobio ipv6?
Kandilom okadi modem i mozda ce doci... I tri puta oce nas.... Salim se. Nisam primetio da je neko iz Radijusa dobio. Bar po komentatima. Za sada samo Kopernikus.
Da li je neko sa ex Kopernikus mreže dobio IPv6 (pitam za coax mrežu)?
U odgovoru vas molim da napišete lokaciju
Ja dobio. Kopernikus. Lokacija Vranje city.

Taj Google test i Whatismyip ne detektuju šesticu. Mada od jučerašnje "blokade" sam primetio promene na stranicama modema. Plus i torrenti se pokrenuli.
Dodao sam stranicu od modema, ne znam je li to neki pokazatelj.
PS: Promenio sam parametre na slici.

Prilozi

• wan_page.jpg
    wan_page.jpg
    50 KB · Pregleda: 169
Svilajnac Ex Kopernikus nema jos IPv6, Jagodina ima.

Velika Plana ex RV jos uvek nema. Molim kolegu @ricky011 da kolege sa ovog foruma imaju prvenstvo prolaza IPv6 adresa 😀

Kao što napisah jutros, stigla kod mene exKopernikus, Kotež.

Ajde i meni jednom da stigne nešto pre većine ostalih, pošto od nove TV šeme nema vajde.

Svi koji ste dobili IPv6, jel ste na coaxu? Ili ima neko na optici? I da li možda planiraju da sve korisnike prebace na IPv6?

Kakve su brzine interneta moguce preko coaxa?

Supenova je pocela da sredjuje infrastrukturu od KDS-a u Subotici, kontam da ce uskoro da ponude neke optika/coax pakete...

Imam paket super sve plus move sa dva smart boxa preko koax .U oba uredjaja prikacen je koax i mrezni .Pre neki dan stigla optika pa me zanima ako prebacim na optiku da li i dalje mora koax ili je dovoljan samo mrezni.

Strpljivo čekam ipv6, nekoliko puta do sada resetovao modem, ali ništa :(
Da li je neko na ex Radijusu dobio ipv6?
Evo dobio sam ja...

Ali moze biti oproblem do rutera iza modema koji nema ipv6 pa ga browser testovi ne prepoznaju.

Mislim da to krajnjem korisniku nije toliko bitno, ili gresim?

Nadam se da uvođenje IPv6 nam neće uskratiti zadovoljstvo traženja aviona, buseva, motora, semafora, hidranata... Lično, najviše volim semafore a njih i najčešće dobijam. Posle blejanja u njih napolju dođem kući pa blejim u njih na računaru, ispune mi dan dok čekam zeleno.

Smederevska Palanka,ex Radijus

Prilozi

• Opera Snapshot_2022-01-29_220318_ipv6test.google.com.png
    Opera Snapshot_2022-01-29_220318_ipv6test.google.com.png
    28.9 KB · Pregleda: 125
(moja licna) preporuka svima bi bila da svoj ruter koji su postavili iza SN kabl. rutera TC72x0, Cisco 3xxx itd, prebace da radi kao wireless access-point, odnosno da promene LAN adresu iz defaultne u neku drugu iz LAN subneta koji je na SN kabl. ruteru, kako bi i dalje imali management nad svojim ruterom.
Zatim da ugase DHCP server na svom ruteru, i mrezni kabl koji ide iz SN rutera do vaseg rutera spojite na LAN port vaseg rutera, umesto na WAN port, kako je sada spojen kod ovih sto nemaju IPv6...

Takodje, ako vas interesuje preko cega se odredjeni sajtovi otvaraju, nadjite addon za Firefox i Chrome: "ipvfoo"

Dobio sam ipv6, radius vektor beograd. Mada meni sve jedno, komp slabo i palim ali kad je vec bolja opcija sto da ne 😀
Nista nisam palio, gasio, dirao...

radi IPv6 i na telefonima :D

Ajd sad, svi koji su se oslanjali na NAT kućnog rutera ili modema kao vid zaštite, na podešavanje firewall-a :)

I dalje su svi iza NAT-a.

Nisu. Na IPv6 nemaš NAT. Takav protokol, svaki uređaj ima jedinstvenu IPv6 adresu iako je iza rutera i/ili modema.

Pokušao da forwarduješ port za torente,uporedio ipv4 i ipv6 adrese u modemu sa adresama whatismyipaddress.com?

Nisam.

A da li si ti pokušao da uradiš test na ipv6-test.com sa različith uređaja koji su na istom modemu i uporediš koje IPv6 adrese ti pokazuje?

Nisam se toga setio,upravo testirao na telefonu i dobio različitu ipv6 adresu nego na računaru.Obe su različite nego u modemu.Šta to znači.da li je moguće forwardovati port?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno