Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba mi pomoć.
Na televizoru gde je priključen Supernovin android tv box hoću da skeniram i dodam nove Arena Premium kanale.
Odem na podešavanja i fabrički reset (kako kaže njihovo upustvo na YT) i posle nekog početnog "OTT" logo-a kojeg čekam jedno par minuta da taj logo ne nestane i pojavi se logo Supenove sa crvenim loading tačkicama nakon čega dobijem crn ekran koji stoji tako 10 minuta i ništa se ne dešava. Pošto oni zbog korone ne izlaze (više) na teren, tako su mi rekli, treba mi pomoć – zna li neko u čemu je ovde problem (osim u glupom android uređaju), šta da radim?

Nazovi njihov korisnički servis, pa će to najverovatnije da srede na daljinu ako danas uopšte rade zbog praznika.

Brate... kad počne kiša, kad se navuku oblaci, kad počne da duva vetar, kad... kreće prekid interneta i prekid televizije u 9/10 slučajeva i tako već od "osnivanja". Mesečno jednom u toku dana po par sati ne radi ništa. Da ne pričam koliko ima baguje ovo android ****** koje kad su instalirali, rekli su da će povremeno morati da se resetuje, pošto su malo lošiji uređaji...

Zvaću ih, poslao sam sad i mejl... jedva čekam da izađem iz ugovora.

Zna li neko što se ovo dešava,to jest šta znače ove greške kao i kako da se otklone? Unapred hvala na odgovoru

Prilozi

• IMG20211111130540.jpg
    IMG20211111130540.jpg
    522.1 KB · Pregleda: 188
Ja sam promenio kanal kao sto je Gileb rekao, sad rade odlicno obe frekvencije.
podesavanje rutera 5 GHz.png

Samo da potvrdim da je ovo rešilo problem koji sam imao sa povremenim nestajanjem 5 GHz WiFi signala na Technicolor TC7210 u dual-band modu. Prošlo je više od 3 nedelje bez ijednog ispadanja uređaja koji su povezani na 5 GHz.
Hvala još jednom za pomoć. Pozdrav!

Pre par dana mi je tehnicar rekao da novi interfejs stize za 2 do 3 nedelje.

Ja koristim aplilaciju preko smart tv i sve radi super nemam prekida.Isto tako koristim i eon aplilaciju preko smart tv sve radi odlicno.TV je povezan preko LAN a ne wifi mozda je i do toga.

Posle tačno 6 dana udostojili su se da dođu, kao sredili promenom splitera, za sada radi... Kakvi su parametri, oni kažu odlični?
Još "samo" da reše problem sa statkom ip, koju naravno plaćam, a koju nemam trenutno.

Prilozi

• Screenshot_20211113_160154_com.opera.touch.jpg
    Screenshot_20211113_160154_com.opera.touch.jpg
    86.2 KB · Pregleda: 89
Upload channel 1 ti ima 57dBmV koliko ja znam to je maksimum ili bilzu maksimuma sto znaci da ti upload nece biti stabilan a sa tim i sve ostalo. Trebas da nadjes PDF o tvom ruteru i da nadjes koji mu je maksimalni dBmV za upload. Sto je ocitana vrednost manja od te maksimalne upload je stabilniji a samim tim i veza. Za moj Arris je max 58 dBmV a ocitana mi se krece od 35-45dBmV uzavisnosti od dana .... radi mi sve 100% stabilno mesecima. Kada sam imao ocitanu oko 56dBmV pucalo mi jer ruter nije imao dovoljno snage da izgura upload signal do prvog pojacala itd ....

Da li neko ima problema sa Move uredjajem gasi se na svakih 10 min tacno u sekundi ☹️

Standby je 30 minuta minimalno...

Razlikuje se od modela do modela ali nema neke veće razlike. I moj Arris je zaglibio na 56, morao sam da raskačim spliter i pustim signal direktno na modem neko vreme.
Može se poboljšati situacija boljim razdelnicima i to aktivnim koji pojačavaju signal ili bolje otcepnicima (tzv. tap spliterima).
Problem sa ovim našim provajderima (Pošta, Supernova) je, koliko vidim, nemaju takve razdelnike, bar ih Pošta nije imala. Ima ih Dual iz Kruševca i Televes iz Niša, nešto o čemu ću svakako razmišljati ako pređem na Supernovu.

Najgori provajder ikada...Samovoljno su mi ukinuli statičku adresu, i naravno sada treba opet da se mlatim sa njima. Ubedljivo najgori provajder ikada, samo čekam da mi Orion uvede net i bežim od ovih što dalje.

Marta sam potpisao novi ugovor, kablovskoj pridodao supernova internet. Paket super par plus move. Dobio net prvih 12 mes po 1din. Znaci do marta ove godine popust. Mts box 3 (net, fiksni, m:sat) mi istice februara 2022. Da li posto mi mts box istice a vec sam na pola ugovora u supernovi da fiksni prebacim u supernovu. Vidim imaju paket super sve plus move. Da li supernova dozvoljava dodavanje nove usluge u ovom slucaju fiksni u vec postojeci ugovor?

Najgori provajder u univerzumu.
Ni pored slanja mailova,na koji niko ni ne odgovara, i zvanja podrške koja me je prebacila na tehničku podršku ili na koga već,čekao pola sata i prekinuo.
Najgori provajder na zemaljskoj kugli.

Ne,od supernove, bar za mene ne postoji gori provajder. Sedam dana nisam net imao, nikakva reakcija sa njihove strane u tom periodu, slao mailove po pola dana visio na telefonu što čekajući što pričajući... Za mene najgori provajder ikada.Jedva čekam da pobegnem od njih.

Aj da ih i ja pljujem Optika paket 1000/100

Da li ima Supernova app za android TV ?

Imaju app za android na telefonu a nemaju za TV, strasno.

Samo jedno pitanjce u vezi telefonije, pozivi prema mts mobilnoj mreži su potpuno besplatni i neograničeni?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno