Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo mi iz POSTANET smo preuzeti od SUPERNOVE..Od starta full programska shema..Imam CAM.E sad pitam ja vas posto imam osetljivo oko na kvalitet slike odmah sam primetio da je slika na svim kanalima nekako tamnija, mracnija od nekog standarda.Pre par godina sam imao MTS IPTV i isto tako je slika bila mracnija, boje manje izrazene.Zasto je to pobogu tako, posto me prilicno iritira a i HD kanali su eto tek da ne kazes da su SD. Znaci uopste niti jedan HD kanal nije sad da kazes vaauu..Natrpali su po 18 kanala po frekvenciji, Da li je to problem???
Da li stede na bitrate-u? CAM vs MOVE da li uopste ima razlike u kvalitetu slike kako u ostrini tako i u tom segmentu mracnosti???

Ja sam poprilično zadovoljan kvalitetom slike i interneta, možda ima veze što sam blizu čvorišta.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 83
  • 2.png
    2.png
    27.6 KB · Pregleda: 84
Kod mene na optici je slika odlična, pogotovo HD kanali. Probaj ista podešavanja slike za svaki ulaz(hdmi, tv).

Ma ja sam obicna CATV preko koaksijala..
Pojasnite mi to sa tim MOVE uredjajem..To ide na LAN kabl tj.ide na net jel? To onda moras njihov net da uzmes u paketu a ne mts-ov? I da li u isto vreme mogu imati kabl i CAM a i MOVE na netu pa da switchujem?

Televizija u SN ide preko koaksijalnog kabla u svim varijantama(move box, cam kartica ili onaj risiver). Samo vraćanje programa ide preko interneta.

Što se kvaliteta slike tiče, meni je bolja slika bila pre, sa starim boxom. Od kada sam dobio ovaj novi skymaster hd-xc2-03 primećujem razliku. Pogotovo na arenama, crvena boja nije ono što je bila i tome slično. Ne znam šta je uzrok. Postavljao sam ovo pitanje ovde, ali niko nije odgovorio. Valjda je kod drugih dobro. Čak kad gledam i preko iptv-ja slika je prirodnija i bolja u odnosu na ovu preko boxa.

probaj preko cam modula, ako mozes. mozda ti i tv drugacije prikazuje preko hdmi.
ako je u pitanju bitrate, encoder i slicno, onda ne vredi, to je do njih.

Ma jednostavno preko CAM slika je nekako mracnjikava, cak bleda ne znam ni ja kako da opisem..Arene su isto losije nego sto je bilo na POSTANET. A stoji mi na VIVID na tv pa nista..Pretpostavljam da je do njih da su takav signal pustili ali ne znam da li je i kod drugih tako..

Dobro veče. Ukoliko se u stambenoj zgradi nalazi instalacija mts optičkog interneta i instalacija od sbb da li se može uvesti Supernovin optički internet od 50mb download?

Ne moze, ali sacekaj da krene Telenor, oni ce koristiti MTS infrastrukturu i bice vrv promo ponuda!?

Što se kvaliteta slike tiče, meni je bolja slika bila pre, sa starim boxom. Od kada sam dobio ovaj novi skymaster hd-xc2-03 primećujem razliku. Pogotovo na arenama, crvena boja nije ono što je bila i tome slično. Ne znam šta je uzrok. Postavljao sam ovo pitanje ovde, ali niko nije odgovorio. Valjda je kod drugih dobro. Čak kad gledam i preko iptv-ja slika je prirodnija i bolja u odnosu na ovu preko boxa.
Skymaster ima podesavanja za sliku. Meni je slika preko njega daleko bolja nego direktno sa kabla na istom televizoru. Igraj se malo sa podesavanjima slike preko samog skymastera.

Kako PoštaNet polako odlazi u istoriju, situacija je takva da moram da biram drugog provajdera. Izbor i nije neki, samo SBB i Supernova imaju svoje instalacije. Za Orion sam imao mogućnost ranije, ne znam koliko je to danas realno, da kablovi sa krova i preko terase idu u stan. Krov je strm i postoji dobra šansa da se monter prospe po asfaltu. Takođe bitno je i koje kanale Orion ima u osnovnoj ponudi, vidim Arene idu u poseban paket.
S obzirom da Supernova, navodno, može da koristi postojeće koaksijalne kablove, ona je logičan izbor.
Zanima me da li u osnovni paket ulaze Arene a tu mislim i na Premium kanale, gde u zadnje vreme guraju domaće prenose? I da li ulaze, takođe u osnovni paket, crtani kanali tipa Boomerang, Minimax, Nick i sl., odnosno filmski tipa Pink i Fox? Gledao sam na sajtu pa nisam baš siguran.
I kakva je TV usluga, je li bolje uzeti Module ili STB uređaje?
Verovatno je o tome pisano i ranije i rado bih iščitavao od prve strane, ali nemam baš toliko vremena a i u stisci sam da se to pitanje što pre reši, tako da mi ne zamerite previše. Hteo bih da imam neki osnovi uvid pre samog odlaska kod njih, hvala na svakoj sugestiji.

Spisak kanala imas na sajtu. Arene su u osnovnim paketima kod svih mts-ovih provajdera, za sada. STB uredjaji su im jeftino kinesko djubre ( bar ovi sto ih sad dele), CAM modul je skoro uvek bolji izbor, naravno ako tv uredjaj ima CI slot.

Postala je ova njihova apk za mobilne katastrofa što se tiče vraćanja unazad. Zabode, stane samo kao da si pauzu stisnuo. Pa krene samo opet ili moram ispočetka. Neko pitao za sliku. Dosta zavisi do uređaja gde je cam modul. Ja imam na dva uređaja, jedan Tesla a drugi LG. Inače Tesla novije generacije ali ipak LG ima bolju sliku. Na trećem mi je Move, ranije bio skaymaster. Razliku u slici nisam primetio. Jedino što su sad malo sjebali move sa ovim ažuriranjem.Valjda će ovaj drugi što je u najavi popraviti

Kako PoštaNet polako odlazi u istoriju, situacija je takva da moram da biram drugog provajdera. Izbor i nije neki, samo SBB i Supernova imaju svoje instalacije. Za Orion sam imao mogućnost ranije, ne znam koliko je to danas realno, da kablovi sa krova i preko terase idu u stan. Krov je strm i postoji dobra šansa da se monter prospe po asfaltu. Takođe bitno je i koje kanale Orion ima u osnovnoj ponudi, vidim Arene idu u poseban paket.
S obzirom da Supernova, navodno, može da koristi postojeće koaksijalne kablove, ona je logičan izbor.
Zanima me da li u osnovni paket ulaze Arene a tu mislim i na Premium kanale, gde u zadnje vreme guraju domaće prenose? I da li ulaze, takođe u osnovni paket, crtani kanali tipa Boomerang, Minimax, Nick i sl., odnosno filmski tipa Pink i Fox? Gledao sam na sajtu pa nisam baš siguran.
I kakva je TV usluga, je li bolje uzeti Module ili STB uređaje?
Verovatno je o tome pisano i ranije i rado bih iščitavao od prve strane, ali nemam baš toliko vremena a i u stisci sam da se to pitanje što pre reši, tako da mi ne zamerite previše. Hteo bih da imam neki osnovi uvid pre samog odlaska kod njih, hvala na svakoj sugestiji.
Dobrodošao u Supernova klub...

Modul bi mi svakako bio prvi izbor, nego mislio sam da imaju bolje STB od Pošte. Onaj njihov sam odmah vratio, sav nikakav i još daljinski lak kao pero i slomljen. Koristio sam jedino SBB-ov D3i box, Albis neki. Znao je često da blokira prilikom premotavanja i da se resetuje čitavu večnost a i dugmad na daljinskom su brzo počela da otkazuju. Premazana sa nečim tankim, grafitom valjda, pa sam uzeo foliju od čokolade, iskrojio i polako lepio. Radio je besprekorno otad. Jedino za čim žalim kad sam odjavio SBB je taj uređaj, nisu dali da ga zadržim. On i Stingray Music kanali, Supernova nema Stingray zar ne?
Kod Pošte nisam koristio nikakav uređaj i modul sam vratio jer je otključavao svega par glupih regionalnih kanala. Pretpostavljam da Supernova više pazi na ovo pa će morati modul, a razmisliću da uzmem i STB ako može za drugi TV - tamo sam do skoro gledao analogne bez uređaja a kod Supernove to neće ići tako?

Modul bi mi svakako bio prvi izbor, nego mislio sam da imaju bolje STB od Pošte. Onaj njihov sam odmah vratio, sav nikakav i još daljinski lak kao pero i slomljen. Koristio sam jedino SBB-ov D3i box, Albis neki. Znao je često da blokira prilikom premotavanja i da se resetuje čitavu večnost a i dugmad na daljinskom su brzo počela da otkazuju. Premazana sa nečim tankim, grafitom valjda, pa sam uzeo foliju od čokolade, iskrojio i polako lepio. Radio je besprekorno otad. Jedino za čim žalim kad sam odjavio SBB je taj uređaj, nisu dali da ga zadržim. On i Stingray Music kanali, Supernova nema Stingray zar ne?
Kod Pošte nisam koristio nikakav uređaj i modul sam vratio jer je otključavao svega par glupih regionalnih kanala. Pretpostavljam da Supernova više pazi na ovo pa će morati modul, a razmisliću da uzmem i STB ako može za drugi TV - tamo sam do skoro gledao analogne bez uređaja a kod Supernove to neće ići tako?
Ima Stingray muzički kanali na Supernovu na novu MTS programsku šemu medju novim kanalima. Evo ti spisak: 1.Toxic Folk HD
2.RTS Nauka HD
3.RTV 101 SD
4.Kuvo TV HD.
5.Liverpool TV HD.
6.DocuBox HD.
7.RTG int. SD
8.Museum HD.
9.myZen TV HD.
10.Luxe TV HD.
11.iConcert HD.
12.Toxic Rap HD.
13.Mezzo Live HD.
14.CMusic SD.
15.RTS Klasika HD
16.Dorcel HD.
17.Dorcel XXX HD.
18.Playboy TV HD.
19.Kristal TV HD...

Ima Stingray muzički kanali na Supernovu na novu MTS programsku šemu medju novim kanalima. Evo ti spisak: 1.Toxic Folk HD
2.RTS Nauka HD
3.RTV 101 SD
4.Kuvo TV HD.
5.Liverpool TV HD.
6.DocuBox HD.
7.RTG int. SD
8.Museum HD.
9.myZen TV HD.
10.Luxe TV HD.
11.iConcert HD.
12.Toxic Rap HD.
13.Mezzo Live HD.
14.CMusic SD.
15.RTS Klasika HD
16.Dorcel HD.
17.Dorcel XXX HD.
18.Playboy TV HD.
19.Kristal TV HD...
Ja sam neke od ovih kanala dobio, ali je nemoguće pokrenuti ih. Tako da džabe

Upravo tako. Odavno se nalaze na listi kanala ali ne mogu da se pokrenu ili su neki još uvek u SD. Tako je bar u KG gde pripadamo R.Vektoru.

Znam da SBB ima Stingray, MTS takođe kako stvari stoje. Supernova, koliko sam pretraživao, nema.
MTS svoje gura kroz optiku, meni optika neće ići već koaksijal a pitanje je samo da li kroz njihove ili Poštine kablove. Tako da su ti kanali, pa i ovaj koji pominjem, verovatno nedostupni za mene.

Znam da SBB ima Stingray, MTS takođe kako stvari stoje. Supernova, koliko sam pretraživao, nema.
MTS svoje gura kroz optiku, meni optika neće ići već koaksijal a pitanje je samo da li kroz njihove ili Poštine kablove. Tako da su ti kanali, pa i ovaj koji pominjem, verovatno nedostupni za mene.
Ako si gledao spisak kanala na Supernova sajtu zaboravi... Taj spisak kanala odavno nije ažuriran sa novu MTS programsku šemu...

Ja već dugo imam neke od njih (mezzo live, toxic rap, rts nauka,rts klasika, dorcell) ali nikada nisu radili 🤣 "ne može se pokrenuti preko IP"

Kod mene je isto i sa kanalima TV 101,TV Front, Kuvo TV, Liverpul TV, Trace Sport Stars, RTG Int...
Zašto li se stalo sa drugim ažuriranjem Move uređaja?

Danas sam prešao sa PoštaNETa na Supernovu (Novi Beograd, 3. blok). Paket Super Par Max Move. Uzeo sam karticu za CI slot i slika deluje korektno. Čekam da mi dostave kredencijale za HBO go. Instalirao sam aplikaciju za mobilni i korektno radi to malo što sam probao ali sam primetio da nema cast opciju. Takođe sam pokušao da nađem da instaliram aplikaciju na TV (Sony X90J - googleTV) međutim bez uspeha. Internet bi trebalo da je 350/20 ali prilikom merenja nikad nije prelazilo 190/20 (laptop povezan UTP kablom na modem). Modem je technicolor TC7200.20.

Prilozi

• Supernova.PNG
    Supernova.PNG
    33.5 KB · Pregleda: 60
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno