Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postoje ta podešavanja na Move boxu u Droid settings - Picture - Picture mode gde su predefinisani preseti i dodatno custom settings da podešavaš po volji. Problem je što im ne možeš pristupiti ako ne pobegneš iz njihovog launchera.
E IT stručnjak nisam, tako da je odgovor za većinu "nema" gimnastika mi ne treba 🍺👍🍟

Par komandi u terminalu ne čini nikoga IT stručnjakom plus naučiš nešto novo:

Komsija mi treba da mi kaze jel jos nekoga u Borci ovako drnda net, posto ni posle 5 prijava nisu poslali nekoga da sredi...
Izgleda da je to definitivna taktika za sve, ja već pola godine ne mogu da gledam kablovsku. Neko reče ovde da kada im opet pošalješ prijavu, da ponište stari tiket kao "rešen". Ne vidim izlaz iz ovog **** osim promene provajdera (mada verujem da su i drugi isti ološ).

Imam mogućnost Supernove i MTS .Oba su na optici. Fiksni telefon mi svakako nije potreban .Ono što me zanima u odluci je pre svega kvalitet slike na Arena Sport kanalima. Za koga da se odlučim po nekim iskustvima Supernova ili MTS ?

U SN arene su odlične.

Imam mogućnost Supernove i MTS .Oba su na optici. Fiksni telefon mi svakako nije potreban .Ono što me zanima u odluci je pre svega kvalitet slike na Arena Sport kanalima. Za koga da se odlučim po nekim iskustvima Supernova ili MTS ?
Zavisi od sadržaja ali uglavnom su slike u HD ili FHD-u kao npr. Liga sampiona na Arenama, ima ih ukupno 8.

Da li neko zna zasto se gubi 5 ghz signal na technicolor TC7210 ruteru? Pojavi se na svakih par sati.
Da se nadovežem na pitanje, na koje čini mi se niko nije dao odgovor. I ja imam isti ili sličan problem sa ovim ruterom. Pošto mi je Box TV android povezan samo na WiFi i na 5 GHz dešava se da ostanem bez konekcije povremeno. Proverim preko telefona, 5 GHz mreža uopšte nije dostupna. Onda se nakon reseta rutera pojavi ili ako ne diram ništa sama od sebe posle nekog vremena (sat-dva). Da li zna neko šta je u pitanju, možda nešto oko podešavanja na samom ruteru? Inače su aktivne i 2.4 i 5 GHz istovremeno, dok se sa 2.4 to nikad ne dešava

Mora da se spusti kanal. Meni se nikada nije gubila,ali mi se desavalo da kad se nakaci neki od Xiaomi telefona ili Xiaomi box,izgubi internet konekciju i ruter se sam resetuje. Zato sam i iskljucio 5Ghz.

Pozdrav svima. Imam jednu molbu. Moj cale je skoro uzeo paket kod Supernove. Dobio je neki box, on ne zna, ali po opisu bih rekao da je neki android box. On slabije cuje i hteo bi nekako da poveze bezicne bluetooth slusalice sa tv-om, kako bi mogao da pojaca koliko mu treba, a da ne maltretira ukucane. Ja trenutno ne mogu da odem do njega da to probam, pa me zanima da li bi to i kako bilo moguce? Da li, ako je u pitanju android box, postoji vec neki bluetooth adapter u njemu i da li bi on mozda samo mogao da poveze zeljene bluetooth slusalice na box i da tako dobije zvuk sa televizora? Ako ne, znam da nije za ovu temu, ali ako nemo ima ideju kako zvuk sa tv-a (nije smart) emitovati na neke bt slusalice, moze i u pm da mi napise. Hvala.

Da se nadovežem na pitanje, na koje čini mi se niko nije dao odgovor. I ja imam isti ili sličan problem sa ovim ruterom. Pošto mi je Box TV android povezan samo na WiFi i na 5 GHz dešava se da ostanem bez konekcije povremeno. Proverim preko telefona, 5 GHz mreža uopšte nije dostupna. Onda se nakon reseta rutera pojavi ili ako ne diram ništa sama od sebe posle nekog vremena (sat-dva). Da li zna neko šta je u pitanju, možda nešto oko podešavanja na samom ruteru? Inače su aktivne i 2.4 i 5 GHz istovremeno, dok se sa 2.4 to nikad ne dešava
Ovo se i meni desava.

Izem ti kanal. Lokalna vlast finansira grupu gradjana zbog predstojecih izbora.
Moji Batocinci.

Poslednja izmena:
Sad mi dosla jos jedna nadogradnja za ovaj uredjaj tv po tvom, pre neki dan bila jedna sad druga.
Izgleda da je nesrecnik zakucao, vec duze vreme vrti "Android se nadogradjuje - pokretanje aplikacije"....sto se nadogradjivao, nadogradjivao se, ide cupanje kabla iz uticnice.
Cupanje kabla resilo stvar, drugaciji korisnicki servis sada.
Screenshot_20211016-001800_Gallery.jpg

Poslednja izmena:
Novi UI na boxu je bolji od starog, samo što stari OTT box verovatno nema dovoljno memorije za njega, pa povremeno zakoči. Dobro je što su ubacili search opciju i što sad pravi listu šta si gledao pa možeš da nastaviš tamo gde si stao. Ne znam kako radi na Move boxu, on je ipak hardverski jači.

Mnogo još moraju da rade da približno dostignu EON. Za početak da se potpuno ispegla Video Klub, opisi u njemu, posteri. Onda da se ozbiljno pozabave UI rešenjem, koje izgleda poprilično loše za današnje standarde, poštujem prisustvo dark teme, ali itekako treba napraviti neku živopisniju alternativu. EPG i dalje ume da zabode. Takođe opcija za pravljenje profila, što dečijih, što običnih....

Move box prijavljuje da ima BT ali je fabricki onemogucen.
To se vidi kad se konektujes na box.
Pokusao sam da ga omogucim i da pretrazim BT uredjaje ali ne nalazi nista.

Move box se ažurirao, ne vidim nikakvu razliku, osim što mi se čini da su sad podešavanja drugačije organizovana i da je dodat HDMI-CEC u podešavanja, ne sećam se da sam video ranije...

Doći će ti za par dana i ovaj drugi apdejt sa novim dizajnom korisničkog interfejsa.

Danas su bili kod mene da mi zamene opremu od postaNET-a, net radi ok ali slika na TV-u je blagi uzas, prvu vecina kanala kao da je 480p (Moj TV je 50 inca 4 K Hisense) ajde i to i da progutam, ali slika je preeksponirana, nebo je beloooo isprano, lica svetle ama blagi uzas! Odmah sam ih zvao da reklamiram, naravno pre toga sam probao sva podesavanja na TV-u od pozdinskog osvetljenja do svih opcija boja kontrasta i white balance-a. Ne znam da li jos neko ima ovaj problem i da li to uopste moze da se resi ali zbog ovoga sam spreman da odmah raskinem ugovor koji sam tek potpisao MAD. Da li u supernovi postoji opcija da se uzme samo NET?

Jel to ide preko Move boxa ili je TV + CAM modul varijanta? Pošto na Move boxu i je po default uključeno da šalje HDR signal 😂

Eto igraj se. Otvoriš Android Settings pa nađi HDR podešavanja i promeni pa vidi onda kakva ti je "slika" & boje.

I meni se Move box juče ažurirao i ne vidim nikakvu razliku.
Isti koristim tek nekoliko dana i vrlo sam zadovoljan njegovim radom.

Opet ja sa problemom :)
Matori ima CI modul i prilikom paljenja TV-a se dobijao info "niste pretplaceni na ovaj kanal" za bukvalno svaki.
Dva puta sam pretrazivao kanale i nista, nadje samo njihov info kanal.
Kad iscupam modul i vratim dobija se info da je isti pronadjen, tako da ga TV registruje.
Sta moze da bude?

Zovi tehničku podršku, možda treba da aktiviraju karticu. Meni se jednom desilo sa karticom u STB. Deaktivirala se sama od sebe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno